SOSA’YI GERİ İSTİYORLAR

Trabzonspor’da gösterdiği performansla tüm otoriteler tarafından beğeni kazanan Jose Sosa Bordo Mavililerle sözleşme imzalamak için gün sayıyor. 

Tabi Sosa ile henüz sözleşme imzalamazken Sosa’nın ülkesi Arjantin'de ki eski kulübü de oyuncuyu geri getirmenin derdine düşmüş durumda. 

Eski kulübü olan  Estudiantes taraftarları olsun ülke basını olsun karantina günlerinde sıkça Sosa’ya geri dönmesi yönünde baskı uyguluyor.

Hemen hemen her fırsatta bu çağrıların yapıldığı Kaptan Sosa’nın ise öyle bir niyeti yok.

Gelen bu baskılara ise “Trabzonspor ile sözleşmem var ve yenisi için görüşüyüruz. Ancak, bir gün dönersem Estudiantes’e dönerim” şeklinde yanıtlıyor.

Koronaviürüs sürecinde bu baskılar devam edecek gibi duruyor. Bordo Mavililerin elini çabuk tutması lazım.

Resim

ZORLUOĞLU’NUN ÖNGÖRÜSÜ VE LASTİKLERİ 

Trabzon Büyükşehir Belediyi Başkanı Murat Zorluoğlu dün akşam ilk kez telekonferans ile 61saat üzerinden canlı yayına katıldı. 


23 Nisan’da evinden çıkmayan Zorluoğlu, evindeki çalışma ofisinde işleri organize ediyor. Bu nedenle fazla zamanı yoktu, aslında programın ana konusu: 23 Nisan, Korona günleri ve Ramazan  gündemdeydi fakat gelen sorulara da kayıtsız kalmadı. 


Özellikle terminal binası, raylı sistem ve Kanuni Bulvarı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaparken çok duygusal da bir anısı köyde kara lastiklerle katıldıkları 23 Nisan günlerini sitemiz İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan’a anlatırken zaman zaman kelimeler boğazına düğümlendi. 


O günleri yokluk günlerini yaşadı. 
Köy okulundan merkeze inmenin tek yolu olan bayramlarda yaşadıklarını ve kara lastiklerini bayramlarda özenle temizledikleri o günler izleyenleri de duygulandırdı.


Zorluoğlu yayında herkes yana yana maske ararken yılların verdiği tecrübe ve öngörü ile o sorunu satış yasağı başlamadan nasıl çözdüğünü de anlattı.


İşte Zorluoğlu’nun video röportajı…

Başkan Murat Zorluoğlu, Trabzon'da son gelişmeleri 61saat'e anlattı

AVRUPA TRABZON’U KISKANDI 

Trabzon'da sokağa çıkma yasağında 23 Nisan kutlamalarında eğlenceli anlarDün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramıydı, herkes evlerine kapanmıştı ama bayramlar eve sığmazdı, Trabzon'da sığmadı da.

Balkonlardan taştı sevgi. 
Herkes balkonlarını süslendi, cami hoparlöründen 23 Nisan şarkıları çalındı, Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi ortaklalaşa tam 7 bin adet bayrak dağıttı.


Ve belediye bandosu ve çizgi film kahramanlarının sokak sokak gezip balkonlardan çocukları eğlendirmesi. 


Gerçekten dün en çok da bu konuda telefon ve mesaj aldık. 


Üstü açık otobüste hem tedbirleri uygulamak hemde çocukları ve halkı sevindirmek.


Böylesine zor günlerde yapılan bu jest karşılığında çok sayıda yorumda aldık.

Herkes ‘Düşünenden edenden Allah razı olsun, bu karantina günlerinde bizlere çocuklarımıza moral oldu’ dediler. 
Tabi ki bazı mahalleler ‘Başkanım bize gelmedi’ diye dert yanmadı değil. 
Ama özellikle Avrupa’da yaşayan Trabzonlular sosyal medya üzerinden yaptığı yorumlarda ‘Burada bile böyle bir şey görmedik, memleketimize helal olsun’ ifadeleriyle çalışmayı taktir ettiler. 

TRABZON’DA O MÜDÜRLÜK İÇİN ADAYLAR VAR 

Trabzon’da gündemin ilk maddesi elbette koronavirüsüne karşı mücadelede izlenen yol ve yöntemler olsa da bir anda ani bir şekilde Kültür Turizim il Müdürü Ali Ayvazoğlu’nun Ankara il müdürlüğüne atanmasından sonra, yerine kimin geleceği de artık kulislerde konuşulmaya başlandı… 

Önceden olduğu gibi Mustafa Balaban ismi yeniden gündemde … 

Bir ara AK Parti il yönetiminden bir ismin de adı gündeme geldi..

 Bu ismin, Hasan Dilekoğlu olduğu söyleniyor ama Dilekoğlu bu söylentiyi yalanladı..

Bu arada, Trabzon Kültür Turizm İl Müdürlüğü için kurum içinden birinin müdür olarak atanması gerektiğine de inananlarda var. 

Bunun için böyle bir alternatifin yetkili kişiler tarafından düşünülmesini isteyenler çoğunlukta.. 

Kurum dışından gelen birinin alışma süresi ve kurumu tanıması, bir hayli zaman alacak.. 

Koronadan sonra turizmin hareketlilik kazanacağından görüşler kurum içinden bir ismin müdürlüğe getirilmesi gerektiğine inanılıyor..

Peki, kurum içinden kim olabilir? diye sorduğumuzde ön plana çıkan:  Müdür yardımcısı Feyhan Yavuz Kurnaz…

Kurnaz’ın atanırsa ilk kez Trabzon Kültür İl Turizm müdürlüğüne bir kadın bürokrat başa gelmiş olacak. 

YILDIRIMHAN’DAN GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA DESTEK 

Trabzon Kanuni Bulvarının bir kısmının trafiğe açılması şehir için müthiş bir gelişme.

Bulvarın planlanması, ihale edilmesi, yapımına geçilmesi elbette kolay olmadı.

Bu süreçte, çok insanın emeği geçti.. O insanlara bir çok isimden dün teşekkür geldi tabi ki, Mazhar Yıldırımhan’da  emeği geçenlere hakkını verdi.. 

Özellikle Yıldırımhan’ın bir önceki dönemin Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan övgü ile bahsetmesi çok dikkat çekti.

Çünkü aralarının çok kötü olduğunu bilmeyen yoktur. 


Tabi ki Gümürküçoğlu’nun o dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Binali Yıldırım’ı nasıl ikna ettiğinin hikayesini yazsak kitap olur. 
Fakat dediğimiz gibi Gümrükçüoğlu’nu en sevmeyen isim olarak bilinen Yıldırımhan’ın paylaşımı gerçekten herkesi şaşırttı. 

İşte o paylaşım. 

“Trabzonun uzun yıllar hayalini kurduğu, Sn Asım Aykan başkanımızın döneminde, bizim de başkan yardımcısı olarak heyecanla takip ettiğimiz ve 18. Madde uygulaması ile güzergahının oluşturulmaya başlandığı, 2004 yılında Trabzon belediye başkan adayı olarak, partimizin seçim beyannamesinde ilk kez mega projelerimizden biri olarak Trabzon kamuoyuna takdim ettiğimiz, bilahare sn Gümrükçüoğlu döneminde ciddi bir gayretle gündeme alınan ve dönemin Bayındırlık Bakanı sayın Faruk Özak döneminde ihalesi yapılan,temel atma töreninde büyük bir heyecan duyduğum Kanuni bulvarının birinci etabının açılışını görmekten büyük bir memnuniyet yaşadığımı ifade etmek istiyorum.

Bu büyük projenin gerçekleşmesinin şüphesiz ki baş kahramanı sayın Cumhurbaşkanımızdır. Ona teşekkürün en büyüğünü arzediyoruz.

Sonra sayın Faruk Özak bakanımız çok büyük fedakarlığın imzasını attığı için ayrıca teşekkürü hak ediyor.

Bu yolun örnek bir bulvar olarak gerçekleşmesinde en önemli aktör dönemin Karayolları gGenel Müdürü ve bir önceki Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız sayın Cahit Turhan özel bir teşekküre layıktır.

2015 yılından itibaren yolun durmaması ve ödeneklerinin devamlılığını sağlayan ve adım adım takibini yapan İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’nun emeklerinin yakın şahidiyim. Ona da şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu tarihi projenin aksamadan yürütülmesi için Ulaştırma Bakanlığı’nın parasal bütün taleplerini hiç durdurmadan devam ettiren Maliye ve Hazine Bakanımız sayın Berat Albayrak'a şükran borçluyuz.

Şimdiki Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu, ve dönemin Bölge Müdürü şimdiki Genel Müdür Yardımcısı sn Selahattin Bayramçavuşun özel gayretleri unutulamaz.

Dönemin Belediye Başkanı Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yolla yatıp kalkan ve güzergahın bütün iş ve işlemlerini titizlikle takip etmesindeki gayretlere de elbette teşekkür ediyoruz.

Bu işin yöneticisinden mühendisine yüzlerce kahramanı olduğunu biliyor ve her birine teşekkür ve takdirlerimizi sunuyoruz. Allah emeği geçenlerden razı olsun.

Bundan sonraki bölümünde yeni bakanımız sayın Adil Karaismailoğlunun aynı kararlılıkla projeye sahip çıktığını görüyor ve en kısa zamanda bu büyük yatırımı tamamlayacağına inanıyorum. Sayın bakanımıza bu sahipliği için de teşekkür ediyoruz.

Kanuni Bulvarı Trabzon’un ortak irade ve ortak akıldır. Herkesin omuz verdiği iftihar projesidir. Trabzona yakışan inci gerdanlığın hayırlı olmasını ve bir an önce nihayete ermesini diliyorum. Nice büyük projeler için durmak yok…”

REVİ’NİN EN BÜYÜK YARDIMCISI

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin partide de parti dışında da en büyük yardımcısı partinin dinamo taşı başkanın işini ustaca yapan özel kalem müdürü Sezer Güneş… 

Revi onu şöyle tanımlıyor: “Ben leb demeden Çorum’u anlıyor…”

Sezer Güneş tek başına partiyi çeviriyor. 

Partinin her türlü yazışmaları, organizasyonu, toplantıları Sezer’in elinden geçiyor.. 

Partiye gelen talepleri tasnif ediyor. İlgili birimlere iletiyor.. 

Günde mübalasız 12 saat çalışıyor..

 Ve cep telefonu hiç kapanmıyor.. 

Gece yarısı bile olsa Revi, Sezer’e ulaşıyor. İletişimleri hiç kesilmiyor… 

Sezer Güneş Revi’nin gözü dile kulağı eli, tabiki yönetimdeki de birçok kişinin.