CHP ADAYINI ASKIYA ALDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener’in görüşmesinden sonra Trabzon CHP’de ilginç bir gelişme yaşandı…

CHP’nin Çaykara belediye başkan adayı  Hasan Düzgün’ün adaylığı askıya alındı… İyi Parti il başkanı Azmi Kuvvetli, Çaykaralı..

Kendi ilçesinde iyi partinin aday göstermemesi siyasetin aleyhine de olabilirdi…

Uzungöl’da turizm işletmesi olan Hasan Düzgün’ün adaylığının askıya alınması ve Çaykara’nın millet ittifakı çerçevesinde iyi parti’ye verilmesi bakalım ne sonuç doğuracak…

Öte yandan ilçenin en gözde mahallelerinden Uzungöl’de ise muhtar adaylığı konusunda müthiş bir yarış var. Şu ana kadar 7 muhtar adayı ortaya çıktı..

8’incisi de Hayri Manav oldu.. Manav da, Uzungölü hassasiyeti ile dolu biri..

Onun da turizm işletmesi var… Manav’ın aday olarak ortaya çıkması ile bir anda dengelerin değişebileceği de konuşuluyor..

Zira Manav, uzungölde çok sevilen bir sima.

MURAT ZORLUOĞLU’NUN O ANI
Artık tam alana inen Murat Zorluoğlu giderek, Trabzon’un siyasi koşullarına tam ayak uyduruyor.. Alanda 7’den 70’e herkesle rahat bir iletişim kuran çocukla çocuk gençle genç yaşlı ile yaşlı olmayı başaran Zorluoğlu’nun performansı da bayağı iyi..

Bu arada, Zorluoğlu, edindiğimiz bilgilere göre büyükşehir belediyesinde bazı üst düzey yöneticilerle de ofisinde görüşme yapıyor…

Zorluoğlu’nun alan ve sokak çalışmalarından objektife takılan bu fotoğraf, tabanca Cumhur ittifakı tuttu diye yorumlanmaya başladı..

İki minik çocuk ile birlikte samimi bir poz veren Zorluoğlu’nun kucakladığı çocuklardan birinin bozkurt işareti yapması, dünün Zorluoğlu açısından en güzel anlarından biriydi..

GENÇ, GÖRÜNCE DAYANAMADI! 
Ortahisar Belediye Başkanı A.Metin Genç de sokağa indi… Gecede de seçim çalışması yapıyor..

Dün gece Meydan Parkındaki vatandaşlarla sohbet eden Genç, bir sokak köpeğine yanaşarak başını okşadı…

O sokak köpeği ile uzun süre zaman geçiren Genç’i bu hali ile görenler hayvan sevgisini taktirle karşıladılar..

Bildiğimiz kadarı ile Genç’in kendisi değil ala çok yakın akrabaları, evde köpek de bakıyor ve Genç o köpekle, çok yakından ilgileniyor.

AKYÜZ’ÜN SÜT PROJESİ
CHP’nin Ortahisar belediye başkanı Salih Akyüz Eskişehir benzeri Ortahisar süt projesini hayata geçireceklerini belirtti.. Kırsal alandan toplayacakları sütü Ortahisar süt diyerek önce yoksullara dağıtacaklarını belitti..

Bunun için çok maliyete gerek yok da dedi.. Bu arada Akyüz, proje çalışmalarını hızlandırdı.. Akyüz, Ortahisar’da yapacakları projeler ile ilgili olarak Büyükşehir ile koordineli çalışacaklarını özellikle vurguluyor…

Sayın A.Metin Genç ilk döneminde Ortahisar için bir çok vaatte bulundu sonra Büyükşehir’e takıldı…

Biz öyle yapmayacağız, Büyükşehir ile koordineli olacağız.. O nedenle adayımız Atakan Aksoy’la da projelerimizi masaya yatıracağız.. Seçildiğimizde Genç gibi, ne yapalım büyükşehir önümüzde engel demeyeceğiz diye da hatırlatma yaptı

DEĞER VERDİK Mİ GERÇEKTEN
Turizm İşletmecileri Seyahat Acenteleri Derneği belkide Türkiye’de bir ilki başararak, sektörel anlamda şehre turizm alanında katma değer sağlayan değerli şahsiyetler adına gerçekleştirilecek programlar serisinin ilkini Nowotel’de gerçekleştirdi. 

Geçtiğimiz süreçte beyninden ağır bir operasyon geçiren Akçaabat Köftesi denince akla ilk gelen isimler arasında olan Nihat Aydın yani Nihat Usta’ya çok güzel bir sürpriz yapıldı.

Trabzon’u yönetenlerin hemen hemen hepsi davetliydi fakat onu gerçekten yürekten sevenler kucakladı. 

Nihat Usta ağır tedavi süreci geçirmesine rağmen neşe dolu bir gün geçirdi. Güldü, gururlandı, neşelendi horon tepti.

Gecede onun en büyük destekçisi belki rakibi olarak bilinir ama yine Akçaabat köftesinin önemli isimlerinden Cemil Usta oldu. 



Bu önemli günde olmayan neydi derseniz konuşma faslı çok uzadı. Biz Nihat Usta’ya moral verelim turizm duayenlerini analım derken program turizm tartışma programına döndü.

Kimisi eleştirilerde bulundu, kimisi eleştirileri cevap vermeye çalıştı, kimisi de olmadık konulara girdi. Her ne kadar maksat hasıl olsa da, konuşmaların biraz daha seçici, konuşanların konuyu dağıtmadan hedefe odaklı konuşması gerekirdi.

Birçok misafir uzatılan gereksiz anılar ve anlamsız konuşmalar nedeniyle program uzayınca gitmek zorunda kaldı.

TİSAD gerçekten güzel bir gelenek başlattı, bundan sonraki programlarda dileriz konuşmacılar programın akışına daha özen gösterir. TİSAD’i ve bu önemli organizasyona destek veren herkesi yürekten kutluyoruz. Önemli olan bu, değerlerimize yaşarken hayattayken sahip çıkmak.

SADECE TAKIM MI?
Trabzonspor maç öncesi seremonilerde, milli marş okunursan statta asılı bayrağı dönmeye başladı.. Ve bu hareketi taktirle karşılanıyor.. Takım stattaki bayrağa dönerken, yedek kulübesi de aynı duruşu gösteriyor.. Ünal Karaman ile bütün teknik kadro ve yedek futbolcular da bayrağa dönüyor..

Hatta, şeref tribününde Başkan Ahmet Ağaoğlu’da takımı ve yedek kulübesi ile birlikte bayrağa dönüyor… Dünkü Balıkesir maçında da öyle oldu…Trabzonspor’un başlattığı bu gelenek, öyle görünüyor ki diğer kulüpler tarafından da örnek alınacak…