HANGİ İLÇEDE MİTİNGLER NASILDI?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2 günlük programı çerçevesinde dün Trabzon’a geldi. Bakan Soylu ilk olarak, AK Parti İl Gençlik Kollarının organizasyonu ile gençlerle buluşurken ardından sırasıyla Hayrat, Sürmene, Yomra ve Ortahisar İlçelerinde miting yaptı daha sonra STK’larla buluştu.

Biz baştan sona takip ettik. Bu mitinglerde en başarılı olan kesinlikle Sürmene ve Yomra diyebiliriz. Özellikle Sürmene, cidden iyi hazırlanmış ki Trabzon’un en kalabalık ilçesi olan Ortahisar’ı bile geride bıraktı. Nüfus ve katılım oranını yüzdeye vurduğumuzda Sürmene’de ki mitingin diğer hepsine oranla daha iyi olduğu aşikar.

Ancak heyecanlı kalabalık kesinlikle gençlerdi.. Bakan Soylu’ya olan ilgilerini zaten dün ki manşetimizde dile getirdik. Öyle ki Bakan Soylu, 20 adımlık mesafeyi ancak yarım saatte gidebildi.

Peki en sadece miting hangisiydi diye sorarsanız buna da kesinlikle Hayrat diyebiliriz.
Hayrat’ın nüfusuna oranla ilçe merkezinde iyi bir kalabalık toplanmıştı. Öyle ki ilçe sakinleri Bakan Soylu’yu yolda beklemiş ve burada karşıladı.

Peki STK Toplantısı nasıldı? O da Trabzon’da ki STK’ların toplantıya büyük bir çoğunlukla katıldığını söyleyebiliriz. Katılmakla kalamayıp vurguladığı bir çok konuyu tüm salonunun alkışlarla desteklemesi de dikkatimizinden kaçmadı.
Aslında Bakan Soylu, Trabzon’a ne zaman gelse aynı görüntüleri görüyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzonluların Bakan Soylu’ya ayrı bir sevgisi var…

Her mitingde Bakan Soylu, özellikle o ilçenin ilçe başkan adayını ve özellikle Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’nu  tanıttı ve anlattı.
Bakan Soylu, Zorluoğlu için “Yaman adam” tabirini kullandığı gözlendi.
Zorluoğlu ise Bakan Soylu ile ilk kez bir geniş kapsamlı seçim programına katıldı ve Soylu’nun hızında yetişmekte güçlük çektiğini kürsüden bizzat kendisi dile getirerek ‘Sabahtan beri bir şey yemedik, arkadaşlara sordum ‘Şu anda burada yiyor olmamız bie güzel bir olay’ deyince şükrettik. Gerçekten biz günlerdir seçim çalışmazı yapıyoruz ama böyle bir yoğunluk ilk defa oluyor. Sayın Soylu ile çalışmak gerçekten farklı imiş. Enerjisi, performansı Maşallah diyoruz. Allah ondan ve sizlerden razı olsun’ dedi.

HAYRAT’DA NUHOĞLU’NDAN BAKAN SOYLU’YA DAVET

İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu, dün mitinglere ilk olarak Hayrat ilçesinden başladı demiştim.
Aslında mitingde Bakan Soylu’nun sürpriz bir de ziyaretçisi vardı. Sürpriz ziyaretçi kim mi?
AK Parti’den 3 dönem Hayrat Belediye Başkanlığı yapan hatta rekor oyla seçilen ancak bu dönem aday gösterilmeyen Mehmet Nuhoğlu..
Çünkü Nuhoğlu, hatırlanacağı üzere 3 dönem kuralı nedeniyle AK Parti’den aday gösterilmeyince istifa etmiş ve bağımsız aday olmuştu.
Dün Bakan Soylu, alana gelmeden önce Nuhoğlu, alanda bütün katılımcılarla tokalaştı ve hepsinin hal hatırını sordu.
Ardından ise Bakan Soylu’yu karşılamak için il protokolünün olduğu bölgeye gitti.
Burada Bakan Soylu ile selamlaşmak için bir süre bekleyen Nuhoğlu, daha sonra Bakan Soylu’yu belediyeye davet etti.
Ancak Bakan Soylu, programının yoğunluğunu hatırlatarak gelemeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine Nuhoğlu, burada bir süre bekledi daha sonra mitinge katılmadan alandan ayrıldı. Nuhoğlu’na konuyu sorduğumuzda ise “Biz görevimizi yaptık sıra onlarda” dedi.

Bakan Soylu’da miting esnasında hatırlanacağı üzere Nuhoğlu’nu eleştirmiş ve 3 dönem kuralını hatırlatmıştı…

YILDIRIMHAN GERİ DÖNECEK Mİ?
mazhar yıldırımhan ile ilgili görsel sonucu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müsteşar Yardımcısı Mazhar. Yıldırımhan bilindiği üzere Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmuş aday gösterilmemişti.
Gerek Yıldırımhan ve sevenleri gerekse de diğer aday adayları Zorluoğlu ismi açıklandığında ‘BU kadar ada adayı günledir sahada gayret gösterdi emek verdi’ diyerek yakın çevrelerine serzenişlerini dile getirmişlerdi. Fakat bu kırgınlık kısa sürdü ve kısa sürede bu söylemler son buldu.
Yıldırımhan’ın aday adaylığını açıklarken bir sözü vardı. Kim aday gösterilirse ben adaymış gibi sahaya ineceğim. Murat Zorluoğlu’nun SKM programlarında bu güne kadar, aday adayı olanlara bir görev yazılmadı diye biliyoruz, veya aranarak bir ricada bulunulmadığı öne sürülüyor. 
Bu nedenle de, ne Yıldırımhan ne de diğer aday adayları Zorluoğlu’nun çalışmalarında çok görülmediler.
Şimdiler Yıldırımhan’ın yeniden Trabzon. Büyükşehir Belediyesi’ne döneceği, genel sekreter olacağı konuşuluyor. Fakat kendisi kesinlikle böyle bir talebi olmadığını üzerine basa basa söylüyor.
Bilindiği üzere Yıldırımhan’ın önceki dönemde genel sekteret olması yönünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı Bakan Süleyman Soylu tarafından birkaç kez Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, iletilmiş fakat bu olay gerçekleşmemişti.
İçişleri Bakanı. Süleyman Soylu’nun dünkü Trabzon programında her gittiği yerde Zorluoğlu’nun kendisinin  Elazığ’dan Van’a gönderdiği kendisine çok güvendiği belirtip övgü dolu sözlerle bahsetmesi de bu iddiayı güçlendirdi.
Bu arada Yıldırımhan Zorluoğlu ile yan yana olmasada sahada çalımalarına sürdürüyor. Trabzon’da etkili olduğu isim, kurum ve kuruluşları dernek ve benzeri grupları ziyaret ederek seçimin fark ile kazanılmasının önemli olduğunu vurguluyor.
Yıldırımhan’ın yaptığını diğer ada adaylarından yapana rastlamadık.

BÜYÜKŞEHİR’DE KİM KİMİN RAKİBİ

trabzon büyükşehir ile ilgili görsel sonucu

Gerek sosyal medya, gerek ilçe ziyaretleri gerekse verilen mesajlar.
Trabzon’da herkesin dilinde ‘Muhalfet Büyükşehirde büyük bir halay kırıklığı oldu, Zorluoğlu rakipsiz gidiyor’. Bunu söyleyen İYİ Partililer ve CHP’liler. Zaten birçok CHP’li İYİ Parti’nin peşine gidildiği için kızgın. Atakan Aksoy akademik olarak iyi donanımlı bir insan olsa da siyaseten geri kaldı, siyasi dilden ziyade akademik dil kullandığı için istediği havayı sahada yaratamadı.
SP’nin sürpriz adayı Hasan Sana ise çok ama çok iddialı ve gittiği her yerde AK Parti’ye tepki ile karlılaştığını, vatandaşın gerçekten sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ve tepkisini artık gizlemediğini belirtiyor.
Ak Parti’ye oy vermeyecek tepkili kesimin, MHP’ye AK Parti’ye destek verdiği için oy vermeyecek bir kesim, İYİ Parti’nin peşine gidildiği için CHP’ye Parti’ye oy vermeyecek bir kesim olduğunu ve tüm bu kesimlerin ortak adayının kendisi olabileceğini belirterek SP tabanı ile çok iyi bir oy alacağını ifade ediyor.
Saka çok iddialı bir seçim çalışma programı düzenleyip fark yaratacak stratejiler uygulayacakmış. Bakalım sahadaki AK Parti’nin rakipsiz gidiyor havası değiştirilebilecek mi?

BÜYÜKŞEHİRCİLERİN ŞİRKETLERİ

trabzon büyükşehir BELEDİYE MECLİSİ ile ilgili görsel sonucu

Trabzon’da Ak Parti’nin belediye meclis üyesi aday listesi artık kesinleşti, değişime uğrama ihtimalı yok. O nedenle liste ilk duyurulduğunda ve ilçelerde açıklandığı bize iletilen ve ilgilere iletilmesi istenilen fakat o dönem etik olmayayacağını düşündüğümüz bir uyarıyı AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’na iletelim. İşte o uyarı veya iddia.

Trabzon’da Büyükşehir Belediye Meclisi yeni dönemde birçok imar uygulaması ruhsatı verilmiş başlanmamış birçok konut nedeniyle  çok ama çok büyük önem arzetmektedir.
AK Parti’nin Ortahisar ve İlçelerdeki aday listelerinde bazı isimler duyduk. Bu isimler öyle bir iki kişi değil 6-7 kişilik bir paravan şirketin kahramanları imiş.
Bu isimler meclise girdiklerinde, resmiyette değil ama  gizliden gizliye ortak oldukları firmaların alacağı, yapacağı işlere Zorluoğlu ve ekibinin çok ama çok dikkat etmesi lazım. Birde doğuda bir ilçede belediyenin içinde özel iş yapan biri o bölgedeki bir çok projeden gayri resmi para almıştır.
Benimde çok yakın müteahhit arkadaşımım ona para verdiğine şahit olmuşumdur. Bu ilçede büyük rahatsızlık yaratmaktadır.
Ortahisar meclisinde benzer konularla ilgili önemli tartışmalar olmuştu, büyükşehir belediyesinde çalışan  etkin kişilere ait dışardan firmaların belediye üzerinden para kazandığı iddiaları vardı.
Bunların hepsini yeni başkanımız Zorluoğlu iyi araştırsın, partimiz zarar görmesin, duyduğumuza göre zaten kendisine de bu konuda bilgi gitmiş ama benim elim kolum bağlı bazı durumlarda ben bile bir kişi koyabildim şeklinde serzenişte bulunmuş.

Eğer Zorluoğlu seçilirse bu kulisi bir köşeye not edip tekrar hatırlamasını isteriz.

KARAMAN 5 OYUNCUYU NEDEN GÖNDERDİ!

ünal karaman ile ilgili görsel sonucu

Trabzonspor’da her ne kadar A Takımdaki gençler dikkatleri üzerine çekse de altyapı adeta can çekişiyor.

Plansız programsız bir şekilde patır kütür oyuncuları A Takım çağıran Trabzonspor altyapıyı adeta uçuruma itti.

U21 takımı üst üste 8 maçtır galip gelemezken ligin en kötü takımlarına bile puan kaybetti.

U19 takımı ise 11 maçta sadece 3 kere galip gelebildi. Altyapısı ile övünen Trabzonspor’un bu durumu camia içerisinde büyük tepkilere neden oldu.

Tüm bu yaşananlar bir yana Trabzonspor U19’un 4-0 kaybettiği Alanya maçı bardağı taşıran damla oldu. Altyapı sorumlusu tüm oyuncularla toplantı yaptı ve skorun nedenini sordu.

Soruya cevap veren Trabzonspor ile idmana çıkan futbolcular “A takımdan buraya gelince konsantrasyon kaybı yaşıyoruz” cevabını verdi.

Bu cevap teknik direktör Karaman’a iletildi. Karaman’da 5 oyuncuyu altyapıya geri göndererek “altyapıyı toparlayın öyle yukarı gelin” talimatını verdi.

Yaşanan bu gelişme sonucu Trabzonspor Göztepe karşılaşmasına sadece 5 yedek oyuncu ile çıktı. Altyapıya gönderilen oyunculardan Berkay U21 takımı ile çıkarken Tunahan Ergül, Koray Kılınç, Kerem Baykuş U19 takımı ile maça çıktı.

Karaman kamp döneminden bu yana beğendiği Ali Osman Karnapoğlu’nu takımda tutup süre verdi.

Tabi Karaman oyunculara “tüm performanslarınızı dakika dakika inceleyeceğim ona göre geri çağıracağım “ ifadelerini kullandı.

Bakalım 5 oyuncudan hangi veya hangileri kadroya dahil edilcek.