TEKNİK ADAMLIK BORSASI VE TRABZONSPOR

Ve eskiden futbolcu borsası vardı, şimdi teknik direktörlük borsası kuruldu..

Trabzonspor’a dünyanın evet dünyanın her yerinden teknik adam öneriliyor.. Artık teknik direktörlerin de menajerleri var.. Zaman böyle bir zaman.. Menajerler seni pazarlıyor.. Bir de Türkiye’ye özgün şartlar var. O da siyaset..

Siyaset de kulüplerin teknik adam belirlemesinde etkin bir rol oynuyor..

Trabzonspor bu anlamda hem menejerlerin hem siyasetin hem de derin Trabzonspor’un ablukası altında.. Yönetimlerin teknik adam belirlerken çok özgür iradeleri ile hareket ettikleri söylenemez..

Trabzonspor için de bu geçerli.. Bir de artık sosyal medya diye bir gerçek var..

Oradaki gündem de yönetimin üzerinde demoklesin kılıcı gibi duruyor. Sosyal medyada Trabzonspor teknik direktörü kim olsun diye anketler düzenleniyor..

Adı öne çıkan isimlere ilgili olarak sosyal medyada bir hemfikirlik yok. Bir bakıyorsunuz adı öne çıkana ağır eleştiriler ve yetersizlikleri ifade ediliyor..

Bir bakıyorsunuz, övgüler ile hiç ummadık isimler parlatılıyor… 

Bu nedenle Trabzonspor yönetimi hemen ve acilen, teknik adam arayışını sonlandırmalı.. Bir an önce..

Yoksa, kamuoyunda bu konu tartışıldıkça, gelen en iyi adam bile yıpranmış gelecek.

NEWTON'DAN AKILLI HAMLE

Trabzonspor’u ligdeki son maç ile kupa finaline hazırlayacak olan Newton’un kulüpteki geleceği ne olacak..?

Sezon bittiğinde devam mı edecek, nokta mı koyacak..?

Yönetimin planı, devam etmekten yana.. Yani, yeni bir teknik adama Newton ile çalışması önerilecek..

Bu arada Newton ilginç bir hamle yaptı..

Bizce bu hamlesi akıllıcaydı.

Görev kendine verildiğinde Hüseyin Çimşir ile bir görüşme yaptı..

Kendisi ile paylaşmadı ancak gözlemleri ile bir kanaate hakim olduğu futbolcular ile ilgili bilgi vermesini istedi..

Hangi futbolcunun ne sorunu var.. Hangi futbolcunun ne beklentisi var.. Kendisi ile paylaşılmayan Hüseyin Çimşir ile paylaşılan konuları öğrenmek istedi..

Bunun için de Çimşir’den yardım talep etti.. Newton’un bu hamlesi gerçekten akıllı bir adım..

TRABZON İYİ PARTİ VE...

Trabzon İyi Parti, 9 Ağustos’da il başkanlığı kongresini yapacak.. Tarih çok erken diyen var.. Zamanında diyen var.. İyi Parti kuruluş aşamasında Trabzon özelinde parti içi demokrasiyi çok iyi hayata geçirecek dendi ama yolun başında bayağı ciddi küskünlükler yaşandı.. Kurucu İl Başkanı Hasan Saka kısa sürede partiden ayrıldı.. SP belediye başkan adayı oldu..Yine partiden ayrılmayıp parti içinde mücadeleyi yeğleyenler de oldu.. Ama görünürde ciddi bir sıkıntı yaşandı..

Şimdi de öyle.

Partiye yeni katılan Süleyman Aydoğdu il başkanlığı için aday olacağını açıkladı.. Temaslarda bulunacağını kamuoyuna deklare etti ardından hemen il başkanlığı seçim tarihi açıklandı..

Aydoğdu bunu önünün kesilmesi olarak yorumladı ve şunları söyledi..

Bu durumda 18 ilçe teşkilatına, 600 civarındaki il delegesine nasıl ulaşılabilir. Bunun zorluğunu yaşıyorum şuan.
 Neydi bu aceleyi yapmaya sebep olan, 1-1,5 ay sonra bu kongre yapılsaydı ne mahsuru olurdu, kim yada kimler neyi kaybederdi(!) Ben böyle bilirdim, ben olsam böylede yapardım.

İl başkanlığı makamı yada başka bir görev beni yüceltmez ki, zaten kendime ait olan bir makamım ve koltuğum var.

Sözü uzatmayayım artık, birkaç gün içinde net olarak kararımı açıklayacağım kamuoyuna. Bu sürede gelecek fikir,eleştiri ya da destek benim için belirleyici olacaktır.


Muhtemelen pazartesi günü, muhtemelen İyi Parti il binasında.

Neden devam yada neden şimdilik tamam, tabi daha anlaşılır, daha somut olarak açıklayacağım…”

TEK Mİ ÇOKLU ADAY MI?

İyi Parti Trabzon’da il başkanlığı için tek aday mı yoksa çoklu adaylı bir seçim mi olur..? Partinin duayenleri kendilerini sahibi gibi gören etkin isimlere göre, tek adayla seçimlere gidilmeli..

Özellikle partinin bütün Türkiye genelinde teşkilatlarından sorumlu genel başkan yardımcısı Koray Aydın’ın Trabzonlu olması da il kongresine ayrı bir öneme sokuyor..

Azmi Kuvvetli ile daha önce yaptığımız söyleşide, partiye kendinden daha iyi ve yararlı hizmet vereceğine inandığı birisi olursa, bayrağı teslim edeceğini söylemişti.. Süleyman Aydoğdu, Kuvvetli’nin bu tanımlamasına uyuyor mu..? Bunu bilemiyoruz ama bildiğimiz bir gerçek var Azmi Kuvvetli de aday..

Böyle olunca, Aydoğdu’nun il başkanlığı seçimine girip girmeyeceği zamana bağlı diyeceğiz ama zaman da kalmadı.. Görünürde, partinin duayenleri, partinin sahibiymiş gibi bir algı yaratanların adayı Azmi Kuvvetli olarak görülüyor.. Ve şimdilik iyi parti tek adaylı bir il başkanlığı seçimine hazırlanıyor..

Kuvvetli, Aydoğdu’nun kongre çok erken tarihte oluyor eleştirisini de, “Bu hafta olsa çok erken.. Ağustos’un ortası olsa fındık ayı.. Ağustos’un başı olsa kurban bayramı.. En makul tarih belirlendi..”

Kuvvetli, kendisinin şimdiden ilçeleri gezdiğini teşkilatla bir araya geldiğini kongre tarihine kadar 15 gün olduğunu belirterek, Aydoğdu’ya da zaman var mesajı verdi.

Bu arada il başkanlığı seçimi tek adaylı da olsa müthiş bir eleştiri ve özeleştiriye sahne olacak. Özellikle büyükşehir belediye başkanlığı seçimleri ile ilgili olarak.. Ganita’da yapılacak olan il başkanlığı seçimlerinde büyükşehir aday belirleme ve adayı açıklama sürecinde yapılan hatalar parti delegasyonu tarafından sert bir dille gündeme gelecek gibi..

KTÜ YÖNETİMİNİN STRATEJİK HAMLESİ

YÖK koridorlarında KTÜ’ye atanacak rektör ile ilgili sürecin takibi esnasında üniversite ile ilgili ilginç bir tespit yapılmış…

Üniversite yönetiminde bulunan en az 20 kişinin rektörlük başvurusunda bulunması YÖK’ün dikkatini çekmiş.. 

YÖK koridorlarında bu durum şöyle yorumlanıyor(muş)… 

Üniversite yönetimi, rektör atamasında yönetim dışından birinin atamasını en azından engellemek için böyle bir stratejik hamle yaptı..Yani, yeni rektör yine bizim devamımız olsun mantığı..

Üniversitede, rektör yardımcısı, dekan bölüm başkanı başhekim, Tıp’da ana bilim dalı başkanlığı gibi görevlerde bulunan 20 kişiye yakın ismin bilinen isimlerin haricinde kamuoyuna açıklama yapmadan rektör adaylığına başvurması böyle bir stratejik hamlenin doğruluğunu gösteriyor gibi..

ORTAHİSAR'DA O DA POTAYA GİRDİ

Ak Parti Ortahisar ilçe başkanlığı için havuza adı düşenler arasına Ömer Odabaş da girdi..

Odabaş geçen hafta Ankara’da bazı temaslarda bile bulundu.. Ortahisar ile ilgili olarak, mevcut ilçe yönetimi içinden birinin ilçe başkanı olmasını istiyor..

İl yönetimi ize, kendi yönetiminden birinin başkanlığına daha sempatik bakıyor.. Partinin kurucuları ve emektarları ile Ortahisar Belediyesi ise daha değişik bir strateji peşinde.. Yeni, kamuoyuna pek yansımada da Ortahisar ile ilgili olarak içten içe, dıştan dışa ve derin kulislerle ortalık doz duman..

Ancak bu durum kamuoyunda pek tartışılmaması da parti dinamiklerinin başarısı olarak görülüyor..

Öte yandan Ak Parti Grup Başkanı Trabzon Köprübaşılı hemşerimiz Mehmet Muş’un bir adayı olabileceği seslendirilirken bu konuda parti duayenlerinden aldığımız bilgi şu şekilde.. “Muş, ilçe başkanı önermez ama yönetime isim önerebilir..Bu zamana kadar hep böyle yaptı..”