AK PARTİ'DE BİLDİK İSYANLAR

Ve Haydar Revi’nin il yönetim listesi aşağı yukarı belli olup kulislerde isimler telafuz edildikçe kah ikram sofrasında, kah Cemil Usta’da hatta halı saha maçının ortasında, soyunma odasında Değirmendere’de Ciğerimin lokantasında beledilerin özel kalem müdürlüklerinde resmi dairelerin koridorlarında bildik tepkiler, bildik alkışlar, bildik eleştiriler yapılmaya başlandı.

Herkes, kendine yakın birini ya da kendini orada görmek isteyip adı kulislerde geçmeyince başlıyor eleştiriyor.

Ne de çok bu işin taliplisi varmış.

Genelde ben yönetici olmam diyenler en çok bağıranlar.

Milletin eli cep telefonunda zira başkan Revi arayacak listedesin Pazar günü çok iyi giyin kravatını tak gel diyecek diye telefonlarından ayrılmayanlar birbirini de kontrol ettiler.

Sen arandın mı diye.. Valla milletin bu merakı, meraktan öte adının listede olmadığını öğrenenlerin 15 Temmuz direnişi ile ilgili olarak ben alandayım onlar neredeydi demeleri artık klasik bir serzeniş oldu.

BİR BABA VE OĞUL DAHA!

İddia o ki, Ak Parti il yönetiminde bir önemli babanın oğlu da yer alıyor. Bu isim Şadan Eren’in oğlu Sırrı Eren Bu bilgi birkaç kaynaktan çek ettirilmedi. Cılız da olsa kulağımıza geldi. Sırrı Eren siyasete uzak biri babası gibi bir dönem aktif rol almadı.

Sırrı Eren eğer listede varsa, bu da Revi’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde her kesimden oy alınması ile ilgili parti politikasına tam uyuyor. Makedonya fahri büyükeşçisi de olan Sırrı Eren bir dönem de Trabzonspor yöneticiliği yapmıştı..

REVİ'NİN SÜRPRİZİ ONLAR MI?

Revi’nin yeni il yönetiminde Bakan Süleyman Soylu’ya yakınlığı ile bilinen Şalpazarı ilçesinden Ataman ailesinden bir temsilci alacağı yönünde. Bu Ataman kim, henüz belli değil. Belki de Atamanlardan kimse alınmayacak ama kulislere dün akşam böyle bir bilgi düştü.. Eğer bu doğruysa Revi yine ilginç ve önemli bir adım atmış olacak.

YENİDEN SAHAYA DÖNÜYOR MU?

Yine Ak Parti kulislerine gece yarısı düşen bir isim var. Eski Merkez ilçe başkanı Yılmaz Büyükaydın. Büyükaydın’a da kulağımıza gelen bilgiye göre, Revi il yöneticiliği tekli ettiği gibi yürütme için de öneride bulunmuş.

Büyükaydın birkaç kez siyası defterini kapattığını belirtmişti. Eğer araya Faruk Özak girmiş ise O’na yok diyemez. Bu arada futbol hakemleri dünyasından MHP’ye yakınlığı ile bilinen ama MHK’de de bir dönem görev alan Hikmet Öksüzoğlu’nun da yeni yüz olarak listede yer alabileceğine dair söylentiler var.

AK PARTİ'NİN EN GÖZDE BÜROKRATIYDI!

Trabzon’u sarsan istifa.

Sağlık il müdürü Mustafa Yılmaz’ın son derece sürpriz gelen istifası… Prof Dr Yılmaz öyle ki Ak Parti’nin en gözde bürokratlarındandı. Hiçbir Ak Partili üst düzey yöneticiler milletvekilleri Yılmaz’a toz kondurmuyorlardı. Peki ne oldu da aniden istifa etti. Ettiği haberi duyulduğunda Yılmaz telefonla ulaşılamaz oldu. Konu neydi.

Kulislere bir çok neden konuşuluyor. Yılmaz ile konuşamadığımız için bu konuşulanları ona diyemedik. Diyemediğimiz için de konuşulanları buraya taşımayacağız.

Bölgenin sağlık dinamiklerinden Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekimlik görevini başarıyla yürüttükten sonra, geçtiğimiz yılın Ekim ayında Trabzon İl Sağlık Müdürü olarak atanan Prof. Dr. Mustafa Yılmaz aldığı şok bir kararla istifasını açıkladı.

Ancak Yılmaz’ın Sağlık camiasında, görevde kaldığı süre içersinde mütevazı kimliği ve dik duruşuyla tanınan Yılmaz’ın, siyasilerle olan mesafesini koruduğu ve şahsi taleplere karşı dik duruş sergilediği için istifaya zorlandığı kulaktan kulağa yayılırken, bundan sonraki süreçte idarecilikten ziyade akademik kariyeriyle meşgul olacağı öğrenildi.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI NEDEN SABAHLADI?

İYİ Parti il başkanı Hasan Saka dün gece deyim yerindeyse sabahladı. Özellikle meydan parkı civarında partisinin mitingi ile ilgili olarak en küçük bir kusurun yaşanmaması için ayakta kalan Saka, havaalanı çevresinide denetledi. Özellikle partili gençlerin heyecanlı halleri de bayağı dikkat çekiciydi. Gece yarısı Saka’yı meydan parkında işte böyle görüntüledik.