MUHAMMET BALTA LİDERLİĞİ ELİNE ALDI

Ak Parti’nin birinci sıra milletvekili adayı Muhammet Balta liste birin getirdiği sorumluluk ile kısa sürede partinin ve listenin liderliğine eline aldı. Balta, herkese samimi, herkese elini uzattı. Toplantılarda stratejik hamleleri, bir çok partiliyi kendine hayran bırakacak şekilde. Partililer, Balta’nın böyle yetenekleri strateji geliştirme hamleleri ve ortamı iyi okuma özellikleri varmıydı diyor. Balta, sahura kadar da telefon trafiği yapıyor. İl genel meclisinden, meclis başkanlığından il başkanlığından vekilliğinden bu yana tanıdığı bildiği bir çok kişiyi telefonla arayarak, halini hatırını soruyor. Bu da Balta’yı sempatik yapıyor. Bu arada Balta’nın her gün genel merkezi de Trabzon ile ilgili olarak bilgilendirdiğine de belirtelim.

 EYÜP AŞIK'A SARILAN ONA NE DEDİ?

Dün Yomra’da Varlıbaş Sanayi Sitesinin temel atma töreni vardı. Trabzon’un da nabzı orada attı. Özellikle siyasiler, Ak Parti’nin Milletvekili adayları ve de Varılıbaş’ın özel davetini kırmadan törene gelen Eyüp Aşık ilgi odağıydı. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Aşık’ı üst düzeyde karşıladı. Ve Aşık’ın bakanken, siyasetin içinde aktifken kendisi için önemli bir yeri olan Özdil’e gitmesi, sokağa inmesi orada vatandaşlarla el sıkışması da Aşık’ın Trabzon özelinde hala tanınan bilinen ve sevilen bir sima olduğunun ispatı gibiydi.

Aşık dedik ya hem tören alanından hem Özdil’de hem de Nov Otel’de Varlıbaşların iftar yemeğinde ilgi odağıydı. Özellikle iftarda yanına gelen şimdinin önemli Ak Partilileri, dünün ANAP ve DYP’lileri Aşık’a sarıldığında kulağına şunu fısıldadılar… “Şimdi tam bu dönem milletvekili adayı olmalıydın. Zamanı kaçırdın…” Aşık bu gaza gelir mi bilemeyiz ama hakikatten kulağına fısıldanılanlan, yüzüne söylenenlerde bir gerçekçilik payı vardı. Aşık bu dönem Ak Parti’den milletvekili ardayı olsaydı, en şanslı dönemini yakalamış olacaktı.

VEHBİ KOÇ'UN ANKETİ!

İddia o ki, Ak Parti’nin 5’inci sıra milletvekili adayı Vehbi Koç bir anket şirketine, Trabzon’dan Ak Parti’nin 5 milletvekili çıkarabilir mi diye anket yaptırıyor. Bu anket sonuçları Ak Parti’nin 5 milletvekili çıkaracağına dair emareler de ortaya koyuyor. O nedenle de Vehbi Koç 5’inci sırayı kabul etti deniyor. Koç’un anketi nasıl oluyor, nasıl yaptırıyor bilemiyoruz. Ama dün gir gazeteci dostumuzu, istanbul’dan tanıdığı bir arkadaşı aradı, Vehbi Koç’u sordu. Seçilebilecek mi dedi. Bunu duyunca, Koç’un anket çalışmasını sürdürdüğüne kanaat getirdik.

AKAR EKİBİ İLE SAHADA

DP’nin gik üyesi eski il başkanı Ali Akar sahaya indi. Akar gün partilileri ile arazide çalıştı sonra bütün dostlarını iftara aldı. Sahildeki restoranların birinde arkadaşları ile durdum değerlendirmesi yaparken gördüğümüz Akar, yarın Ankara’ya gidecek ve partisinin gik toplantısına katılacak. Sonra gelip saha çalışmalarını yeniden organize edecek. Akar’a keşke İyi Parti, Trabzon’da da DP’ye milletvekili aday sıralamasında yer verseydi dedik… Akar gaza hiç gelmedi dedi ki..” Listenin tümden iyi partili olması iyidir. Arkadaşlara desteğimiz tam, bu iş kontenjan meselesi değil vatan millet meselesi…”

GÜZİDE UZUN MASAYA YUMRUĞUNU İNDİRDİ

Ve CHP Trabzon il başkanı Güzide Uzun önce listede olup sonra hem listeden hem de partiden istifa eden Ferda Kudunoğlu’nun partiye yeniden dönmesi ile ilgili hamlesini ret etti.. Seçimden sonra gelirsin dedi. Uzun CHP listesinin kamuoyu önünde tartışılarak zayıf düşürülmesinden dolayı bayağı üzgün. Böyle git gellerle siyaset olmayacağını belirterek tabandan örgütten aldığı işaret ise Kudunoğlu’nun partiyi dönmesini en kritik anda, seçimden sonraya bırakması, ilkeli cesur ve dik duran il başkanı olarak örgüt tarafından alkışlandı. Bu anada hem Kudunoğlu’na hemde Kaynar’a, örgüt tabanından büyük bir tepki var. Her iki milletvekili aday adayının listelerde bekledikleri sırayı alamadıkları için partinin manevi şahsiyetini eleştiren açıklamalar yapmasını örgüt tabanı yersiz ve gereksiz olarak görüdü.

DEMELİ İLE BUZLAR ERİDİ Mİ?

MHP dün iftarın ardından düzenlediği programla Trabzon adaylarını tanıttı ve seçim için hazırız mesajı verdi. Düzenlenen programa katılanlar arasındaki bir isim dikkat çekti. MHP’den ayrılan muhaliflerin arasında yer alan ardından İYİ Parti’ye geçmesi konuşulan Muammer Demeli aday tanıtım toplantısında yer aldı.

 Demeli uzun bir süre sonra MHP’nin bir etkinliğinde yer alırken ilk başta oturduğu yerde dikkatten kaçmadı. Salona girdiği gibi arka sıralarda oturan Demeli, program başlamadan önce partililerin  daveti ile en ön sırada oturdu. Parti ile arasındaki buzları kırdığı görülen Demeli programın ardındansa MHP Trabzon eski İl Başkanı ve Birinci sıra milletvekili adayı Nihat Birinci ile fotoğraf çektirdi.