TRABZONSPOR O MACERAYA SÜRÜKLENİR Mİ?

İstanbul odaklı duyumlarımıza göre, İstanbul’dan etkili genel kurul üyeleri, Aralık’ta Trabzonspor’un mali genel kurulunda Usta yönetimini ibra etmemek gibi bir çalışmanın içinde…

İstanbul ayağı, Trabzon ayağını güçlü kılmak için nabız tutmaya başlamış..

Nuri Albayrak döneminin ibra edilmemesi ile Trabzonspor’un bir kazanım değil aksine kaybeden bir kurum olduğu daha hafızalarda.

Böyle bir hamle, çalışma Trabzonspor’a yine zarar verir mi bunu iyi düşünmek lazım.

Ancak ibra edilmeme yönünde kulis çalışmalarına başlayan ekip, demek ki bu inançta değil.

Albayrak’ın ibra edilmemesi ile yaşananları toplum olarak biliyoruz.

Sonuçta o gün hayır oyu kullananlar, kullandıkları hayır oyunu inkar ettiler, Trabzonspor’a da bir katkı sağlamadılar.

Nuri Albayrak gibi bir değer küstürüldü..

Uzun zaman da iadeyi itibarı verilmesi için uğraşıldı, verildi de…Aralık Mali genel kurulunda Trabzonspor yönetimini;

-Özgürce eleştirelim

-Eksiklerini dile getirelim

-Sert tespitler yapalım

-Yol gösterelim

-Ama ibra etmemek gibi bir hamlenin içinde olma işini 1 değil 1000 kez düşünelim.

Bir kere oldu bir faydasını görmedik.

USTA-ÇALIMBAY BAŞ BAŞA 

Trabzonspor başkanı Muharrem Usta, Osmanlı maçı öncesi geldiği Trabzon’da hem yönetim ile hem teknik kadro ile baş başa bir toplantı yaptı.

Yönetimle yaptığı toplantıdan sonra As Başkanı ile özel görüşen Muharrem Usta, Çubukçu’ya tam yetki verdi ve gerektiğinde ani kararlar almak zorundaysan vakit geçirme hemen al dedi.

Usta’nın Çalımbay ile yüz yüze görüşmesinde kimse yoktu. Baş başa iki saate yakın dertleşen ikiliye, çay servisi bile belli dakikalarda yapıldı. Tesislerde başkanlık makamında kafa kafaya veren ikili şu konuları masaya yatırdı

-Devre arası transfer olacak mı?

-Yabancı kontenjanından kimler gönderilecek

-Teknik menajer görevlendirilmesi yapılacak mı?

-Pirim ve ceza sistemi yeniden gözden geçirilecek

HER ŞEY İYİ OLACAK

İYİ Parti’nin Ortahisar ilçe başkanlığına atanan Derviş Köz, DP kökeninden gelen bir isim. Ve Ortahisar’da DP tabanını İYİ Parti’de toparlayacak bir isim olarak değerlendiriliyor.

Köz, her şey İYİ olacak derken parti içindeki sıkıntıları “Doğum sancıları” olarak yorumluyor.

Herkesi kucaklayacağız, herkesi gömleği ile partimize katacağız diyen Derviş Köz, şimdilerde Ortahisar il yönetiminin en sağlam şekilde oluşmasına destek amacıyla harıl harıl çalışmaya başladı.

Köz, siyaseten her zaman önerilerini dinlediği, fikirlerine saygı gösterdiği DYP’nin de bir dönem il başkanlığını yapan Hayrettin Hacısalioğlu ile de bir istişare yapacak.

Köz, herkesin ayağına gideceğini belirterek, güçlü her kesimi kucaklayan bir Ortahisar ilçe yönetimi oluşacak dedi.

İYİ Parti’de görevlendirmeler ile ilgili olarak ortaya çıkan bazı eleştirileri ile hoş görüyle karşıladığını belirten Köz hele bir kervan yola çıksın ortak amaçta omuz omuza olacağız şeklinde konuştu..

SENDİKA-İKTİDAR ÇEKİŞMESİ VE.. 

Trabzon’un en köklü eğitim kurumlarından bir kuşkusuz Trabzon Lisesi’dir. Lise şimdilerde Fen lisesi konumunda. Adının Trabzon Fen lisesi olarak alınmasını bu köklü eğitim yuvasının mezunlar pek içlerine sindiremiyor. Haklılık payları da yok değil…

Trabzon Lisesi, Trabzon Lisesi olarak kalmalıydı.

Onun gibi Liselerin adları değişmedi.. Trabzon Lisesinin şu anda müdürlüğünü, Milli Eğitimde Şube müdürlüğü de görevinde bayan bir öğretmen yapıyor. Yani bir koltukta iki karpuz taşımak gibi…

Hem Milli eğitimde daire başkanı hem Lisede müdür. Bu performans doğal olarak verimli olamıyor.

Peki, sizin gibi biz de merak ettik.

Niye Liseye bir atama yapılmıyor. Bir ilginç bilgiye ulaştı, milli eğitimde iktidara yakın sendika ile iktidarın Trabzon dinamikleri arasında bir isim konusunda ittifak yok…

Bu nedenle, lise müdürsüz… Oldu mu şimdi?

REVİ ALBAYRAK’A SAHİP ÇIKTI  

Önceki gün bu köşede, Trabzon AK Parti kulislerinde yaşananlarla ilgili bir bölüm yayınlandı.

Haber değildi yazılan, kulis köşelerinde seslendirilen konulardan bir tanesiydi. İnsanların sağda solu sessizce konuştuklarını biz kaleme almıştık. 

Konu ile ilgili kulisi okumak için tıklayın

Söz konusu kulis bilgisinde Bakan Berat Albayrak ile ilgili bu tespitlere, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi imzasıyla bir açıklama yayınlandı…

Şimdi o açıklamayı bize iletildiği biçim ile aynen yayınlıyoruz.

 “AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, 61 saat haber sitesinde yayınlanan 22.11.2017 tarihli politik güğüm bölümünde yer alan ‘Albayrak Trabzon’a Karışırsa’ başlıklı habere sert tepki gösterdi.

Söz konusu haberde haddi aşan yorumların yapıldığını belirten Revi “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak’ın Trabzonsporluluk dışında Trabzon’a katkısının ve ilgisinin olmadığını iddia etmek gazetecilik etik anlayışı ile bağdaşmayan bir durumdan öte bir hadsizliktir. Şaka gibi peki bu yatırımları kimler yaptı? Sayın Bakanımız Berat Albayrak şehrimizin bütün sorunları ile yakından ilgilenmekte özellikle enerji ve doğal gaz konusunda şehrimize önemli yatırımlar yaptırmaktadır.” dedi.  

Geçtiğimiz Salı günü Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdiğinin altını çizen Revi şunları söyledi: “ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu ziyaret ettim. İki Bakanımız da şehrimizin sorunları ile yakından ilgilenmektedir. Bizler de Bakanlarımız ile sürekli istişare ederek şehrimize güzel hizmetler yapma gayretindeyiz. Şehrimize yapılan bütün yatırımlar Hükümetimizin ve Bakanlıklarımızın yatırımları ve himayelerinde gerçekleşmektedir.”

Bu habercilik anlayışının şehrimize herhangi bir katkı sunmayacağı gibi gazetecilik adına da etik olmadığını dile getiren Revi “ Yapılan haberde Bakanımız Berat Albayrak ile ilgili “Soylu’nun seçim bölgesine direkt müdahil olmaz” şeklindeki yorumlar haber sitesinin siyasi bilgi eksikliğini ortaya koymaktadır. Ülkemizin her şehri gibi Trabzon’da partimizin seçim bölgesidir. Genel Başkanımız, Hükümetimiz, Bakanlarımız ve bütün yöneticilerimiz partimizin daha fazla oy alması için gereken katkıyı vermektedirler. Sizin tahminleriniz size kalsın. Haddinizi bilin. Yapmış olduğunuz haberi ve bu yayıncılık anlayışınızı şiddetle kınıyorum. ” diye konuştu.

Bu şekilde yapılan haberciliğin Trabzon’a katkı sağlamayacağını belirten Revi “ Yapılan bu haber ne şehrimize ne de bu haber sitesine bir katkı sağlar. 61 saat haber sitesini söz konusu haber dolayısıyla gereken özür açıklaması ile tekzip yayınlamaya davet ediyorum. Bu anlayış devam ettirilmesi durumunda ise AK Parti Trabzon İl Başkanlığı olarak kendilerine yaptırım uygulayacağız.” ifadelerini kullandı.

61SAAT ÜZERİNDEN PRİM YAPMAYA ÇALIŞANLAR

Şimdi, Revi’nin bu açıklamasına biz de cevap hakkımızı kullanalım…

61saat.com, gücünü okurundan alır. 61saat.com siyasetten sanata, kültürden ekonomiye bütün bir toplum kesimi tarafından takip edilir. 

Türkiye ve dünyadaki milyonlarca Trabzonlunun, Trabzonsporlunun ve tüm bölge siyasetçilerinin en çok takip ettiği bir site olmak kolay değildir.

Hele hele de, öyle hiçbir sermayeye, yöneticiye veya siyasi partiye yaslanmadan kendi ayaklarının üzerine durarak, şehrin her anlamda hakkını savunan bir yayın politikası gütmek, ve her kesimin taktirini kazanarak bunu yapmak hiç kolay değildir.

O nedenle, bizde kural;

-Haber kutsal.. Doğru ve belgeye dayanmalı, dayandırılmalıdır. 

-Yorum hür ve önyargısız olmalıdır.

Bu iki kurala sıkı sıkıya bağlı olan 61saat’in bu yayın ilkesini AK Parti il yönetim kurulu üyeleri ve başkanı Haydar Revi’de çok iyi bilir. 

Zira kendisi, habercilikte objektifliğimizi ve becerimizi çok kere taktir etmiştir, demek ki bu kez unutma yoluna gitmiş(!)

Öncelikle şunu herkes iyi bilsin ki bizim tek tarafı olduğumuz konu bu vatanının dirliği, birlik beraberliği ile Trabzon şehrinin menfaatleridir. 

Aksi bir şeyi düşünmeyiz, düşünülmesini de ayıplarız. 

Bu şehirde taş üstüne taş koyanı baş tacı eder, daha iyisinin olması yönündeki önerilerimiz ile şehre daha fazla hizmet kazandırılmasını tercih ederiz. 

Şimdi gelelim asıl konuya..

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın Trabzon’a ve Trabzonspor’a ilgisi ve şehir hassasiyeti, aynı şekilde babası Sadık Albayrak’ın memleket hassasiyetini, yetiştirdiği çocuklarına da torunlarına da çok iyi aşıladığını bilmeyen yoktur.

Bunu bizde defalarca dile getirmişizdir.  

Bakan Albayrak’ın Trabzon’a hizmetlerini haberleştirip övgüyle dile getirirken kimseden alkış beklemediğimiz gibi, bakandan şehir adına beklentileri seslendirirken de kraldan fazla kralcıların bizlere dil uzatmasına, eleştirmesine asla ama asla müsaade etmeyiz. Herkes işine baksın, işini yapsın. 

Birileri şehrin gerçeklerinin üzerini, şehir için değil ha… Kendi menfaatleri için kapatma mücadelesine gitmekte ısrar ediyor. Kendi kabahatlerini başkalarını karalayarak unutturmaya çalışıyorlar.  Ve bu uğurda olmayacak hesaplarına olmayacak insanları da alet ediyor. 

Açıklamadan anladığımız kadarıyla, belli ki naifliği ve nezaketi ile örnek bir kişilik olan Haydar Revi’nin ekibinden, ona uyum sağlayamayan ve onun dilini ve tarzını iyi bilmeyen bir yönetici tarafından bu hadsiz, tehditkâr, edepten yoksun ahlaka  aykırı açıklama kaleme alınarak meslektaşlarımıza servis edilmiştir. 

Revi’nin imzasıyla yayınlanan açıklama;  ürkekliğin, uzaktan kumandalı talimatın bir ürünü olduğu gibi, ne yazık ki yönetimindeki metal yorgunluğun da tam daniskasıdır…

Yorum kulisin yayınlanmasından 2 gün sonra dürtülerek (!) “uyanan” il yönetiminin metal yorgunluğu, bereket ki yakın bir zamanda yapılacak il kongresi ile yerini dinamik bir yapıya teslim edecektir.

Açıklamanın yazı yayınlandığı gün değil de 2 gün sonra yapılmasının nedeni ise talimatla yazılmasıdır.

Çünkü aynı gün benzer açıklama aynı kişiler tarafından başka birilerine yazdırılmış Haydar Revi’de yazılan bu yazı nedeniyle açıklama yapmak zorunda bırakılmıştır. 

Hem AK Parti İl Yönetimi, hem de 61saat.com’u hedef alan bazı tetikçi isimlere mesajımız şudur.

Siz sıcak koltuğunuzda otururken bu ekip sahada olan biten her şeyi tüm çıplaklığı ile ekranınıza yansıtıyor.

Sizlerde yani bize çamur atmaya çalışanlarda, işinize geleni, bundan bir çıkar sağlamak için alıp işinizi gören kişilere uçurup çaresizliğinizi başkalarını kullanmak yöntemiyle gözler önüne seriyorsunuz. 

61saat, bildiği doğrulardan yoluna devam edecek…

Sürekli olarak 61saat.com’a sütunlarında saldıran bir gazete de….

Ak Parti’yi dizayn ettiğimizi iddia etmişler ya..

Revi’yi, üzerimize kışkırtıp, bu tür yazılara müsaade etmemesini istemişler ya..

Şunu bilmelisiniz ki; İnsanın fikri neyse zikri de odur. Bir insan hırsız sa herkesi hırsız,  hadsiz ise herkesi hadsiz, cahil ise herkesi cahil görürmüş.

Biz kimseye bu suçlamaları yapmıyoruz ama bize çamur atanların öce kendi ellerindeki kire bakmalarını tavsiye ediyoruz.

Bir zamanlar Ak Parti’yi ve şehri dizayn etmeye çalışanlar, karşısındakini de kendi gibi bilmek veya göstermek istemektedir.

61saat’in böyle bir niyeti derdi misyonu yoktur. 

Ekibimizin emeği ve tespitlerimiz üzerinden kimse kendine rol biçmeye birilerine şirin görünmeye çalışmasın…

Kimin ne olduğunu bu şehir gayet iyi biliyor…. 

Saygılarımızla..
61saat.com ailesi…