TRABZON ANKETİ, HERKES İÇİN SIKINTI!

Partilerin ve ittifakların Trabzon ile ilgili yaptırdığı anketlerde kararsız seçmenin yüzde 17’ye ulaşması her parti ve ittifak için bayağı sıkıntı.. Bir başka sıkıntı ise sandık başına gitmeyeceklerin yüzde 12’ye varması.. Bu da ayrı bir sıkıntı.. Ve başka bir sıkıntı ise, cumhur ve millet ittifakındaki belirgin oy azalması..

Oy azalması daha çok siyasi tecrübelerden yola çıkarsak Ak Parti’yi sıkıntıya sokacak gibi…

Zira Ak Parti’de her seçim başarı grafiği, seçimi kazanmak değil, aldığı oy oranı..

Aldığı oy oranında belirgin bir düşüş, başta teşkilatı sonra milletvekillerini sonra da adayların ve performanslarını tartışmaya açıyor..

1 Nisan’da da son verilere göre Ak Parti’de sanki öyle olacak gibi..

Özellikle ittifakla seçimlere girildiği için hangi partinin ne kadar oy aldığı belli olmayacağından ittifakların oyunu her parti kendine mal edebilir. Bu da özellikle AK Parti teşkilatının elini güçlendirebilir.. Millet ittifakında son seçimlerden az oy olmanın bir faturası kimseye kesilmez.. Bu anlamda millet ittifakı rahat.

5 MİLYON DOLARLIK YÖNETİCİ KONUŞTU

Trabzonspor yönetiminin hatadan dönerek, üye aidatlarını ödemeyenlere tanıdığı 60 günlük yeni süreden sonra kriz çözüldü.. Ancak, zamanında karşılıksız olarak verdiği paralar ile Trabzonspor’u zaman zaman ipten alan yönetici Salih Alpaslan’ın kırgınlığı hala devam ediyor.. Aidat ödemedi diye üyelikten çıkartılan Alpaslan’ın gönlünü yakın tanıdığı dostu Ahmet Ağaoğlu aldı gibi.. Ama Salih Alpaslan hala şok yaşıyor ve üzgün.. Önceki gen kendisi ile konuştuk.. Ağır tahlilleri oldu.. Yazılabilecekler ancak şu kadar.
-Çok karşılıksız para yardımında bulundum.
-Ne zaman kulüp çıkmaza girdi imdadına koştum.
-Ben ve Muhittin Öztürk, ödemeleri aramızda paylaştık.
-Kulüplerin bir ara Trabzonspor’un havuz gelirinden fazla pay almasına kazan kaldırdığı bir ortamda Trabzonspor’un hakkını o platformda kıyasıya savunduk, F.Bahçe’yi de yanımıza alarak havuzun bozulmasını önledik.
-Şota ve Arçil’in transferinde bizzat rol aldım maddi manevi..

Tüm bunları karşılıksız Trabzonspor sevgisi ile yaptığını belirten Salih Alpaslan telefonuna üyelikten çıkarıldınız mesajı geldiğinde büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi…. Alpaslan 60 günlük süre için ise kırılan kırıldı üzülen üzüldü bundan sonra ne yapsan insanı onarmaz dedi..

ATAKAN HOCA’NIN EN İLGİNÇ ANI..
Artık belediye başkan adayların son tura girilirken bütün enerjilerine alana sokağa vermeye başladı.

Daha çok afiş daha çok alan gezmesi daha çok el sıkmak daha çok yüz yüze görüşmeler.. Herkes alanda, son hamlelerini yapıyor.

Millet ittifakının Büyükşehir adayı Atakan Aksoy da gün boyu alanda.. Ve hem kendini tanıtıyor hem de projelerini anlatıyor.

Fotoğrafta Atakan hoca bir minik hayranının ayakkabı bağcıklarını bağlarken görülüyor..

Dedik ya adaylar seçmene sempatik sevimli görünmek için artık her hamleyi yapıyor.

AYŞE ABLA HAKKARİ’DE
Ak Parti’nin eski milletvekillerinden Ayşe Sula Köseoğlu yerel seçim çalışmalarında partisinin adayına katkı vermek için Hakkari’ye gitti..

İl’de partisinin başkan adayı ile sokağa alan inen Köseoğlu milletvekilliği döneminde de Hakkari’den sorumlu parti görevlisiydi.

Son milletvekilliği seçimlerinde Ak Parti’nin Hakkari’den milletvekili çıkaracağını belirten raporu genel merkezde biraz iyi niyetli gözlem olarak nitelendirilmişti ama Köseoğlu yanılmadı. Şimdi de Köseoğlu, Hakkari çalışması ile partisine başkanlığı kazandırabilecek mi göreceğiz.

CEMİYET SEÇİMLERİ ARAPSAÇI!

Trabzon gazeteciler cemiyeti seçimlerinde kulisler yoğunlaştı..

Dengeler değişti.. Dünün karşıtları bugün kol kola..

Dünün kankaları birbirine ters düştü..

Miraç Özağcı, duayen denen ekibini desteğini aldı..

Özgacı’yı destekleyenler arasında dün birbirine düşman kesilenler var…

Ersen Küçük, gençlerin desteğini altı. Geniş bir konsensus ile yola çıkıyor..

Muhtemelen kulis bilgilerine göre Ersen Küçük ile diğer başkan adayı Halil İbrahim İleli bir araya gelecek tek liste olacak…

Son seçimlerde Tekin Atay’a destek veren İleli, bu seçimde de Tekin Atay’dan destek aldı. Yönetiminde yer alabilir..

Bu arada 4 başkan adayının oluşturacağı listede de aynı anda aynı ayrı listelerde olanlar olacak..

Zira, başkan adayları liste oluşturmakta zorlanıyor.. Ahmet Külekçi kulis bilgilerine göre Taka gazetesinin toptan desteğini aldı.. Bir kurumda çalışan Külekçi’nin handikapı gazeteciliği yan iş olarak yapması.

KTÜ’LÜ PROFESÖRÜN ÇİN MAKALESİ YAYINLANDI

Vatan Parti’nin ekibi ile Çin’e giden orada Uygun Bölgesinde dünyanın gündemindeki olaylarla ilgili gözlem yapan KTÜ’lü profesör Kemal Üçüncü’nın merakla beklenen makalesi ODA TV’de yayınlandı.. Üçünçü, makalesinin bir bölümünde şu tespitleri yaptı..
“Bölgede El Kaide ve IŞİD benzeri yapıların hareketliliği artmaktadır.

Stratejik lojistik koridorlardaki Müslüman=Hindu, Müslüman= Budist, Türk Uygur=Çin çatışmaları dikkate değerdir.

Bu anlamda Çin’in Doğu Türkistan/ Şincan Uygur Özerk Bölgesindeki uygulamaları davetli olarak yerinde görme fırsatı buldum. Sorun ifrat ve tefrit arasında sürekli bir gerilim yaratmaktadır.

Meseleye tarafsız bir gözle baktığınızda “ne mesele Çinlilerin anlattığı gibi güllük gülistanlık ne de Batı propaganda araçlarının, çekyat mücahitlerinin asılsız haber ve yaygaralarında ifade edildiği gibidir”..”
Yazının tamamını okumak için tıklayın