BURAK VE ONUR’DAN SONRA İLK KEZ YAŞANDI

Trabzonspor’da dün oldukça hareketli bir gün geçirildi.

Takımda 2. Kaptan olarak görev yapan ve Galatasaray maçında bireysel olarak karar alıp tribüne çıkan Abdulkadir Parmak’ın kadro dışı kararı gündemin bir numaralı maddesiydi.

61saat’in önceki gün duyurduğu toplantıda hararetli bir oylama yaşandı ve az farkla ‘kadro dışı ve para cezası’ kararı oy çokluğuyla onandı. Daha önce bu durum 12 Kasım 2018’de yaşandı. Aradan geçen zaman zarfında Trabzonspor’da bir sürü kadro dışı olayı yaşandı.

Tüm kararlarda mevcut antrenörün kararına saygı duyulup tartışmaya açılmadı.

Ağaoğlu yönetimi tam 3 yıl sonra ikinci kez Abdulkadir Parmak için toplandı. 

Toplantı da çok kritik anlar da yaşandı. İstanbul’dan sadece bir yönetici geldi. Asbaşkan Alp ve Doğan’ın katılmadığı toplantı çok çok ufak farkla sonuçlandı.

Eğer aksi bir karar çıksaydı, şu an başka şeyler konuşuyor olacaktık.

MUMCU HERKESİ ŞAŞIRTIYOR

AK Parti’nin çiçeği burnunda il başkanı Sezgin Mumcu bir önceki başkan Revi’ye göre daha sert ve soğuk bir yapıya sahip.

Yönetiminde yer alan isimlerle yaptığımız sohbetlerde kendisinin mesleği gereği çözüm odaklı bir isim olduğu bu nedenle tüm olayları çözümlendirmeye gayret ettiği, çözümsüz olaylara da sırf siyaset olsun diye ‘Yaparız, ederiz, biz söyleriz, bakarız’ demediği ifade ediliyor.

Göreve gelmeden bir çok kurum ve kuruluş hakkında onlarca şikayet ulaşan kurumların bazılarındaki kokuşmuş bürokrasi ve rant iddialarına ihale gruplarından, şirketlerle iş birliği yapan bazı kamu kurumu yöneticileri olduğuna dair birçok konu kendisine aktarılmıştı.

Mumcu hepsini dinledi, not aldı. Şimdi şikayet olan kurumları tek tek bizzat inceleyecek, sorgulayacak, rapor isteyecek. Ve kısa sürede de kangren olan olaylara bir bir parmak basıp yaralı yerleri kesip atmayı hedefliyor.
Yönetiminde de aynı yolu izleyen, yönetimini oluştururken kamuyla, devlet ihaleleri ile işi olanları almayan Mumcu’nun kamudaki kirlilik ile ilgili şikayetleri de aynı hassasiyetle inceleyip gereğini yapacak.
 
ŞİMDİDEN 4 ADAY VAR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimlerine 1 yıldan fazla bir süre olmasına rağmen seçim çalışmalarının şimdiden başladığını, adam adama markajların algı operasyonlarının şimdiden hayata geçirildiğini ifade edebiliriz.
Diyeceksiniz ki iki gün önceki TTSO’daki taciz iddiaları acaba mevcut başkan Suat Hacısalihoğlu’nu yıpratma amaçlımıydı?

Tabi ki hayır, buradaki sıkıntı şu. Olay bir sene öncenin olayı. Ortada mesajlar var, fotoğraflar var, şahitler var. Hatta tacize uğrayan kadının eşi de olayı biliyor ve TTSO’dan bu taciz yaptığı iddia edilen kişiyle ilgili bir yaptırım yapmasını bekliyor. Bu yaptırım gelmeyince de doğal olarak olay hukuka yansıyor.

Konu bu şekilde TTSO neden taciz olayını duymazdan gelmiş orası da tabi araştırılması soruşturulması gereken bir konu.

Yani diyeceğimiz olay eski, seçime endeksli bir şey değil hem de ayıp bir konu.

Bizim şu anda bildiğimiz 4 aday var. Seçime hazırlık yapıyorlar. Ciddi ciddi. Bir ismin son dakika karar değişmesiyle kaybettiği seçimi yeniden alan mevcut başkan Suat Hacısalihoğlu adımlarını daha sağlam atıyor. Ama rakipleri de eksiklerini çok iyi takip ediyor. Öyle uzun görülse de belli ki bu kez TTSO seçim süreci öncekilerden çok daha heyecanlı olacak.
 
TRABZON’DA CUMHURBAŞKANLIĞI ÜZERİNDEN DOLANDIRILICIK
Trabzon’da geçen hafta gündeme gelen sahte basın kartı olayı gerçekten profesyonel bir dolandırıcılık sistemini ortaya çıkardı.

Trabzon’da gazetecilik mesleği ile alakası olmayan bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un imzasını taklit ederek Trabzon’da onlarca kişiye Sarı Basın Kartı’nın bire bir aynısını basıp 2000-3000 TL gibi rakamlara sattığı ortaya çıktı. Sadece bu kadarla da değil. Evrakta sahteciliği iletişim alanına da taşıyan bu kişi basın kartı üzerindeki barkodu kendisine ait bir site üzerinden de onaylıyor.

Ama bu zavallı iş bilmez barkodun onay için yönlendirildiği siteyi kendine ait haber sitesi yapınca foyası ortaya çıktı.

Çıktı çıkmasına ama Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un imzasını taklit eden kartı sitesine yönlendiren bu sahteci ile ilgili halen daha bir işlem yapılmadığı bilgisine ulaştık.

Hadi Trabzon’da İletişim Başkanlığının buna yapabileceği bir şey yok. Dava açamıyor, tek yapacağı konuyu merkeze bildirmek.  

Peki ilgili kurumlar  konuyla ilgili neden harekete geçip haberleri ihbar kabul edip sahte imza, sahte belge Cumhurbaşkanlığının ismini sahte evrak ve bilişim ortamlarında kullanıp gelir sağladığı öne sürülen bu kişilerle ilgili bir gözaltı bir sorgulama bir takip başlattı mı bilemiyoruz.

Böylesine göz önündeki bir sahteciliğe bu kadar sessiz kalınması gerçekten garip değil mi?
 
AYVAZOĞLU TRABZON’A DÖNECEK Mİ

Ankara’da iyiden iyiye kulaktan kulağa, dilden dile yayılan bu iddia Trabzon’da da turizm çevrelerince konuşulmaya başlandı

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun eşi Ankara Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu’nun şehrine hizmet noktasında hevesinin devam ettiği kesin.  Trabzon’a gelmesi hususu her ne kadar konuşulsa da Ayvazoğlu müdürümüzün ailesini Ankara’ya taşıdığı geri dönmek gibi bir niyetinin kesinlikle olmadığını yakın çevresine ısrarla söylediğini ifade edelim.

Peki ne olacak? Trabzon İl Müdürlüğü makamı vekaleten yürütülmeye devam mı edecek.
Etmemesi gerektiğini belirten TİSAD Başkanı Murat Çavga endişelerini şu ifadelerle dile getiriyor.
Bu şehrin İl Kültür ve Turizm müdürlüğü makamı;
Şehrimizin turizm ve kültür altyapısı, ülkemizdeki ve hedef pazarlarımızdaki algısından dolayı son 5 yılın 4’ünde vekaleten yönetilmemeli idi.  

Önümüzdeki sezonda (2021) yönetilmemesi gerektiğinin üç ana sebebi vardır;
1- Yeni müdür/müdüremiz atanması zor günler geçiren sektör için bir motivasyon unsuru olmalı,
2- Yeni müdür/müdüremiz turizmin tek elden yönetilmesini hedefleyen turizm konseyinin kuruluşunda mutlaka yer almalı,
3- Yeni müdür/müdüremiz şehrimizde restorasyonu devam eden kültürel varlıklarımızın restorasyon sürecini takip etmeli, restorasyonu başlamayan varlıklarımızı projelendirip kaynak arayışına girmeli…
Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’da bu konuyu kucağında buldu. Duyarsız mı? Bizce değil. Çünkü bizzat sorduk, konu gündemimde isimler üzerine çalışıyoruz, kısa zamanda sonuçlandıracağız inşallah’ dedi.
Biz de ne diyelim. İnşallah.  Ankara rahat bırakırsa…
 
CHP’Lİ ŞAHİN KISITLANDI
Trabzon Büyükşehir Belediye meclisinin en deneyimli isimlerinden birisi olan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin sosyal medya hesaplarından da şehri ilgilendiren konuları zaman zaman gündeme getiriyor. Şahin’in sosyal medya hesaplarında kısıtlama yaşadı. Şahin’in profili bir kesim tarafından şikayet edilmiş olacak ki kendisine beğeni ve yorum yasağı geldi.

Kendisi de bu duruma profilinde yaptığı bu paylaşımda sert çıktı; “Yıllardır Facebook kullanırım. Profilimde hangi siyasi parti mensubu olduğum dahi açıkça yazılıdır. Bugüne kadar hiçbir kimseye arkadaşlık teklif etmedim. Sadece gelen teklifleri kabul ettim. Bugün 5000'e yakın arkadaşım ve bir o kadar takipçim oldu. Paylaşımlarım siyasi içerikli olabilir lakin içerisinde kişi veya kurumlara hakaret eden hatta inciten, üzen tek bir cümle dahi göremezsiniz.

Yazdıklarımı beğenmeyenlerin eleştirisel yorumlarına da her zaman saygı duymuş ve yazdıklarımda bir kusur görmüşsem de anında kaldırmışımdır. Şu son günlerde yazdığım doğrular bazı kişileri rahatsız etmiş olacak ki sık sık ajanca, kahpece şikayet ediliyorum. Bunun üzerine de, Facebook tarafından uyarı alıyorum. Hatta cezalandırılıyorum. Bu kişileri tahmin edebiliyorum ben silmeden lütfen geldikleri gibi gitsinler. Yoksa onları siler itibarsızlaştırırım haberleri olsun. Bunlar kimdir derseniz size de şu kadar ipucu yeter: Dillerinde Yalan, ceplerinde Haram, ellerinde Kuran…”