TS TARAFTARI OKYANUS ÖTESİ İLE YARIŞTA

Trabzonspor’un ABD liginde FC Dallas’tan transfer etmesi artık an meşelisi olan Castillo ile ilgili olarak, her iki takımın twitter üzerinden çekişmesi ilginç gelişmelere sahne oluyor.
Fc Dallas’ı yakından takip eden bir ABD’li gazetecinin twitter’den bizim takım mı yoksa Trabzonspor bu büyük demesi üzerine, durumdan vazife çıkartan Trabzonspor taraftarları saat farkından bile etkilenmeyerek ABD’li gazeteciye, Trabzonspor elbette daha büyük cevapları vererek, okyanus ötesine adeta çıkartma yaptı. FC Dallas kulübünün taraftarları, Castilo’nun takımlarından birkaç gömlek geride bir takımı gitmesinden dert yandığı twitter atışmasında, hani takım büyük anketine anında kalabalık bir katılım gösteren Trabzonspor taraftarları twitter üzerinden Trabzonspor’un büyüklüğünü bir kez daha kanıtladı.
Taraftar dediğin böyle olur.

Okyanus ötesine bile el atar ve Trabzonspor’un büyüklüğünü herkese kanıtlar.
Boşuna mı dedik, bize her yer Trabzon.


SORALIM BAKALIM ŞİKE HUKUK KURULU NE YAPIYOR?

Ülkenin gündemindeki darbe girişimi ile gelişen olayların ardından korkumuz odur ki, şike sürecinin de unutulması ya da dosyasının kapatılması.
Trabzonspor yönetimi bu sürece yeniden daha etkili takip için, sürecin taa başından bu yana görev yapan hukukçuları iş başına getirdi. Erdem Egemen ve Nusret Yılmaz. Ancak bu oluşumda bize göre bir eksik var o da Hakan Orhan. Orhan’ın hukuk kurulunda olmaması ilginçtir manidardır. Ve mevcut hukuk kurulunun şike sürecini nasıl ve ne şekilde takip ettiğine dair kamuoyunu ikna edici bir bilgilendirme de yapılmadı. Kamuoyu, ta olayın başından beri yiğitçe yer alan Hakan Orhan’ın kurulda yer almaması ile ilgili merakı da giderilmiş değil.
Biz de bu sıcak gündemde olayın unutulmaması için soralım dedim. Sahi, Hakan Orhan hukuk kurulu içinde niye yok?


REKTÖR ATAMASINDA SÜREÇ BAŞLADI

Ve KTÜ’de rektörlük ataması ile ilgili süreç başladı. YÖK, Süleyman Baykal ile Orhan Aydın’ı mülakata çekti. Hafta içinde yapılan mülakattan sonra YÖK şimdi 3 ismi, Cumhurbaşkanına bildirecek. YÖK, bildirim sıralamasını üniversitedeki seçim sonuçlarına göre da yapmayabilir.
YÖK’ün mülakatına katılan Baykal ve Aydın’ın heyet ile yüz yüze konuşmasından çıkacak sonuç, atamanın da belli ölçüde kaderini belirleyecek.
YÖK’ün bu hafta içinde Cumhurbaşkanına üç isim bildireceği Cumhurbaşkanının da Ağustos’un ilk haftasında KTÜ’ye atama yapacağı tahmin ediliyor.



KTÜ’DE FETÖ OPERASYONLARI

Valiliğin resmi açıklamasına göre, KTÜ’de 8 kişi için idari soruşturma başladı. 8 kişinin de öğretim görevlisi olduğunu söyleyelim.
İsimler konusunda ise resmi bir açıklama yok. Biz biliyoruz ancak resmi açıklama yapılmadığından OHAL kuralları gereği yayınlayamıyoruz. KTÜ’deki soruşturmada bir kişi de gözaltına alındı. Bu gözaltına alınan da TIP acilden bir asistan.
Bu arada polis, KTÜ ‘deki bazı öğretim üyelerinin kampüs içindeki evlerinde de arama yaptı.
Şimdi kampüste merak edilen açığa alınanlar kim?
Bu konuda kampüsteki merak bugün giderilecek zira mesaisine başlamayan açığa alındı demektir. Kampüs, merakını böyle giderecek.


DEMOKRASİ NÖBETİNDE GAZETECİLER DE KONUŞACAK

Trabzon meydanında demokrasi nöbeti devam ediyor. Nöbette, Trabzon’daki yerel gazetelerin patronlarının konuşması planlanmıştı. Bu konuşmalar dün gece için planlanmıştı ancak Trabzon yerel medyasında bazı karşılıklı ithamların gündeme gelmesi nedeni ile gazete patronlarının dün gece yapacağı konuşma ertelendi.

Demokrasi nöbeti komitesi, yerel gazete patronlarının da katılıp konuşmacı olarak bulunacağı etkinliğin bu hafta içinde gerçekleşeceğini belirttiler.

Bilindiği gibi geride bıraktığımız hafta, Günebakış gazetesi başyazarı ve imtiyaz sahibi Ali Öztürk; Murat Taşkın, Ahmet Şefik ve Ergun Ata’yı darbe destekçisi oldukları yolunda bir köşe yazısı yazmış, Taşkın ve Ahmet Şefik bu yazıya yazar oldukları Karadeniz Gazetesi’nde cevap vermiş ancak yazıları gazetede yayınlanmamış, bunun üzerine de cemiyet üç eski başkanına sahip çıkan bir bildiri yayınlamıştı.

 
AK PARTİ’NİN EN GİZLİ KAHRAMANI

Demokrasi nöbetleri başladığından bu yana konum itibarı ile meydanın tam göbeğinde yer alan Ak Parti il binasında çay ocağına bakan ismet Balaban bu sürecin gizli kahramanlarından biri oldu.
Darbe öncesi Balaban günde ortalama 200 bardak çay hazırlarken şimdi bu sayı bin bardağa çıktı.

Tek başına çay ocağında çalışan ismet Balaban evine de 8 günden bu yana gitmiyor. Partide gece yarılarına kadar çay ocağını açık tutan İsmet Balaban bu sürecin gizli kahramanı olarak kayda geçsin diye sayfamıza konut ettik. Balaban bu süreçte ayrıca kahvede yapıyor. Balaban’ın çay ocağında tek başına bu kadar işi evirip çevirmesi de partililer tarafından takdir ediliyor.