CUMHURBAŞKANI’NA TRABZON’U SÖYLEYECEK 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun daveti ile iki günlük gezi için ailesiyle birlikte Trabzon’a gelen Katar Büyükelçisi Mübarek El Shafi, dün akşam Ankara’ya dönüş yaptı. Trabzon’da kendisini misafir eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan’a havalimanında defalarca teşekkür eden Katar Büyükelçisi Trabzon ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu, kendisini misafir eden Yıldırımhan ile İle Trabzon heyetinin yoğun ilgisi karşısında ailesinin de büyük şükran duyduğunu belirterek, Trabzon’u özellikle Katar’da tanıtımı noktasında elinden geleceğini yapacağını ifade etti. 
Katar ile Trabzon arasında yapılacak bir projeyi her zaman destekleyeceğini, bunun yapılması için de Katar Emir’i ile görüşeceğini ifade eden büyükelçi El Şhafi: Uzungöl Cenetten’en bir köşe gibi. Trabzon çok güzel. Misafirperver, doğası muhteşem.

 Burada sadece yazın değil 12 ay turizmin canlı olması gerekiyor. Burada bizim ülke ile yapılacak olan her projeyi desteklemek için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Pazartesi günü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep tayip Erdoğan ile randevum var. Bu randevuda da Trabzon’dan bahsedeceğim. Kış turizminden bahsedeceğim. Trabzon’u çok ama çok sevdim. Yeniden mutlaka gelmek istiyorum’ ifadelerini kullandı. 
Dileriz bu hususta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da turizm meselelerine daha fazla ağırlık verilmesi için gerekli talimatları verecektir. 

REVİ VE MUHALEFET 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi özellikle muhalefete cevap verme noktasında epey bir çekimser kaldığı kendi partilileri tarafından eleştiri konusu oldu. İl yönetimi tarafından seviyen ve saygı duyulan Revi, Trabzon’da gelişen olaylarda muhalefet partilerin milletvekillerinin ve il başkanlarının yönelittiği ağır eleştirilere cevap verme konusunda geri kalması dikkatlerden kaçmıyor. Son olarak CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ün Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu’nun göreve getirilmesi ile ilgili yaptığı ağır eleştirilere de Revi sessiz kalmış, onun yerine Ar-Ge’den sorumlu il başkan yardımcısı Enes Aslan iddialara sosyal medya üzerinden cevap vererek bürokratını korumuştu. 
Aynı şekilde CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in Trabzon’da Ak Parti icraatları ile ilgili yaptığı ağır eleştirilere sessiz kalan Revi yerine yine yardımcısı Hasan Dilekoğlu sosyal medya üzerinden cevap vermişti. 
Daha önceleri bu tür konulara sessiz kalmayan Revi’nin son dönemlerdeki bu sessizliği merak konusu oldu. 
Rahatsızlık duyduğu meseleler mi var, yoksa iddiaları ve iddia edenleri muhattap mı almak istenmiyor, bilinemez fakat Revi’nin bu hafif yanını muhalefet iyi kullanıyor. Bizden söylemesi. 

YANAL’IN GÖZYAŞLARI 

Dün akşam Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda Konyaspor’a karşı oynayan Trabzonspor hakem Serkan Çınar tarafından adeta kıyıma uğradı. Trafik polisi gibi her olaya müdahale eden tapu kadastro memuru gibi ölçüp biçen Hakem Çınar taraftarın büyük tepkisine neden oldu. Hele de Teknik Patron Ersun Yanal’ı saha dışına gönderdiği o an taraftarın hatta protokol tribününün çileden çıktığı an oldu.

Sahayı terk ettikten sonra Yanal koridorda gözyaşına boğularak Başkan Muharrem Usta’ya ‘Bunun hesabını sorun, ben böyle bir muameleyi kabul edemem. Böyle bir şey görmedim. Nasıl bir adam bu. Alkışladı diye bir teknik direktör dışarı mı atılır. Bunu yanına bırakmayın’ dediği öğrenildi. 

Evet Trabzonspor’un sahipsiz olmadığını herkes bilmeli. Bir hakem düdük çalarken artık korkmalı. Ürkmeli. 
Özellikle TFF’de görevli Trabzonsporlu, Trabzonlu üyeler İbrahim Usta ile Yaşar Aşçıoğlu bunun hesabını sormalısınız. Bu taraftarın, bu şehrin sizin üzerinizde hakkı var ise bu hakemlere gereken dersi sizler vermelisiniz. 

MİLLETVEKİLLERİ TRÜBÜNDE OLACAK MI? 

Trabzonspor dün 3 haftalık mağlubiyetine 90+5'te gelen golle birlikte son verdi. Bordo Mavili camia moral buldu ve derin bir nefes aldı. Başkan Muharrem Usta, 'Biz başarıyı sağlayacağız fakat bunu Trabzonlularla beraber yapabiliriz' diyerek herkesi takımına tam destek için çağrıda bulunuyor. Başkan Usta her platformda önce ekonomi düzelecek sonra kupa gelecek diyor. Ekonomiyi düzeltmek için de ne gerekiyorsa yapıyor.

Localar, kombineler, sponsorlar, Ürün satışları... Başkan Usta'nın Loca satışları için kurduğu özel ekip çalışmalarına devam ediyor. Futbolcular, yöneticiler, iş adamları şimdiden localarını aldı.. Sadece şehirde değil tüm Türkiye'deki Trabzonsporlulara ulaşarak loca tanıtım ve satışları sürdürülüyor. Öyle ki bakanlar kurulunda bile Trabzonspor sohbetleri gerçekleşiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji Bakanı Berat Albayrak bordo mavili camia için ellerinden geleni yapacaklarının sözünü vermişti. Sözlerini de yerine getiriyorlar. 

Bakan Soylu ve Albayrak Trabzonspor'u ayağa kaldırmak için gereken desteği veriyor ve localar için de adımlar atıyor. Merak edilen ise Trabzon Milletvekilleri. 
Camia Trabzon Milletvekillerinden de destek bekliyor. Loca sattırabilecek lir mi, tamam TBMM kartıyla protokolde yerlerini alacaklar fakat ailelerine veya çevrelerine loca alacaklar mı ya da kombine merak ediliyor. Takımın başarısı da bir yatırım sayılır. Bu yüzden camia için de lobi oluşturup takıma başarı getirmelilerdir...

USTA’NIN MÜJDESİ VE RİCASI 

Çok yakında duyarsınız, aslında ilk kez dün 61saat.com okurlarına açıkladı Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, ’50 yıl marşı tamam’ dedi. Meraktan çatladık ama dinlettirmedi. Planı Avni Aker’e veda da veya Akyazı’nın açılışında ilk kez bunu taraftarlarla paylaşmak. 
Usta kulüpte saha sonuçları nedeniyle oldukça sıkıntılı. Ya keşke diyor, her şey güzel gidiyor ama sahada da güzel olsak diyor. Sporcularının da hocasının da taraftarının da moralini düşünmek zorunda. Bazı taraftarların ‘Hocam şu futbolculara ayar ver, fırça at’ sitemlerine ‘Arkadaşlar sizler ve bizler onlara destek olursak başarabiliriz cevabıyla her kesime sahip çıkmaya çalışıyor. 

Usta’nın taraftardan Akyazı ile ilgili de bir ricası var. Özellikli bu ne zaman bitecek, niye bitmedi şeklindeki baskılara ve tahriklere kapılmamalarını isteyen Usta ‘Burası Türkiye’de bir takım özelliklerin ilk kez olacağı akıllı bir stadyum inşaatı. Evet zaman zaman tarihler verildi. Fakat dediğimiz gibi Türkiye’de ilk kez uygulanacak bir çatı sistemi inşası var. Akıllı stadyum uygulaması var. Günlerdir şu çatının aşağı indirilmesi için buradaki çelik yapılar üzerindeki makaslar kısılıyor. 
Yani bazen 3 gün dediğiniz 5 gün oluyor. Biz istiyoruz ki aceleye getirip sakat bir inşayı teblim almayalım. TOKİ Ekim ayı sonunda teslim ederiz diyor ama biz yine Kasım başı diyelim. Aslında yeter ki takımımız saha da iyi olsun. Bu yatırım öyle yada böyle bitecek. Sone gelindiğini herkes görüyor. Amam ben herkesten Akyazı’nın bitirilmesi kadar takımın futbolcularına, markalarına, kulübe sahip çıkmalarını rica ediyorum’ dedi. 
Evet Akyazı mecbur bitecek ha bir ay önce ha bir ay sonra. Önemli olan takımın sahadaki başarısıdır. Usta başarıyı sağlayacak adımları atsın taraftar Akyazı koşunda gereken sabrı gösterir.  

TRABZON MİLETVEKİLİNİN FETO İLE POZU

Evet dün Trabzon değil Türkiye kulislerini sallayan bir foto gündeme bomba gibi düştü. Poz okyanus ötesinde, FETÖ PYD yapılanmasının lideri Fetullah Gülen’in evi. Poz verenler arasında Trabzon’dan iki dönem meclise seçilen kadın milletvekili Safiye Seymenoğlu’da bulunuyor.
Tarih 2012. Seymenoğlu’nun başının kapalı olması da dikkatlerden kaçmayan ayrı bir konu. Çünkü Seymenoğlu vekilliği sırasında yani o dönem başını örtmüyordu. 
Peki fotoğrafte kimler var. İşte o isimler. AK Parti Kayseri milletvekili İsmail Tamer, AK Parti Kayseri eski milletvekili Ahmet Öksüzkaya, AK Parti Adana milletvekili Fatoş Gürkan, AK Parti Trabzon milletvekili Safiye Seymenoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray milletvekili İlknur İnceöz, AK Parti Tokat milletvekili Dilek Yüksel, AK Parti Giresun milletvekili Adem Tatlı, AK Parti Siirt milletvekili Osman Ören, AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Bitlis milletvekili Vedat Demiröz, AK PayBurdur milletvekili  Bayram Özçelik, AKP Grup müdür yardımcısı Mustafa Özkan ve FETÖ'nün Ankara İl İmamı Oğuz Umucu ve FETÖ lideri Fetullah Gülen. 
Oraya neden gittiklerini ise bir milletvekili şu ifadelerle anlatıyor. 
O fotoğraf 2012 yılında Pensilvanya'da çekilmiş bir fotoğraftır. Partimizin 24. dönem milletvekilleri ile Geleneksel New York’ta Türk Günü Festivali için Parti genel merkezinin bilgisi dahilinde milletvekili arkadaşlarımızla ABD’ ye gittik. 
Program gereği bir gece New York’ta kaldık. Ertesi gün New Jersey'de sabah kahvaltısını bir Türk vatandaşımızın evinde yaptık. Aynı gün New Jersey’in yaklaşık 100 kilometre uzağında bulunan bir alışveriş merkezine gidip 3-4 saat orada kaldık. 
Alışveriş merkezinde işimiz bitince bir arkadaşımız 'Fetullah Hoca Efendi buraya 30 dakika mesafede gelmişken onu da ziyaret edelim' dedi. O şerefsize Hocaefendi denmez ama o gün öyle söylediği için bu ifadeyi kullanıyorum, bana ait bir ifade değil. Ben gitmek istemedim ama birlikte bulunduğum AK Parti Milletvekili arkadaşlarım Gülen’i ziyaret etmeye karar verince benim itiraz etme şansım kalmadı ve gittik. Bu fotoğrafta bulunan arkadaşlarımızın bir kısmı hala milletvekili ve partimizin yönetimindedir.   2012 yılında bir gezi esnasında çekilmiş ve herkesin bildiği bir fotoğrafla birileri algı oluşturmaya çalışıyor. Ben FETÖ’ye karşıyım, beni tanıyanlar bunu bilirler zaten."
Evet milletvekili bunları söylüyor fakat Trabzon yansıması ve Türkiye dalgalanması daha şiddetli olacak gibi. Seymenoğlu Trabzon ve Türkiye genelinde milletvekilliği sayesinde önemli kazanımlar sağlamış bir isim. 
Bakalım bu fotoğraf ile ilgili kendisi nasıl bir savunma yapacak. Merakla bekliyoruz.