GÜPE  GÜNDÜZ BAKIN NE OLDU?

Evet güpe gündüz.

Hem de ilçenin en işlek caddesinde bakın ne oldu. Burası, Maçka…

Bir esnaf, cadde üzerinde muhtemelen dükkanın önündeki bir ağaca hızarı indirdi ve kesti.

O hızarı, o güzelim ağaca öyle indirdiki bir hınç ile…

Ve acı olan, o ağacı keserken çevredekiler de izledi. Hem de Maçka’da.

Hem de doğanın en güzel ilçesinde.

Hem de en aydın ilçesinde bu cinayete göz yumdular.

Ama bereket ki, 61saat’in okurları göz yummadı.

Yapabileceğini yaptı… O ağaç katilinin fotoğrafını çekti, bize yolladı…

Biz de ilgili yerlere anında duruma haberdar etti. Büyükşehir Belediyesi olayı yerine gitti. İlgi ağaç katiline kabahatler kanununu ihlal ettiği için ceza kesti.. Sonra kesilen ağacın yerine yerini dikti.. Şimdi, güpe gündüz eğer bir esnaf dükkanının önündeki ağacı kesip, ağacın olduğu yere iki sandalye bir masa atıp çay satarın diye düşünüyorsa, yok öyle bir şey. Bunu sana yaptırmazlar. Şimdi Maçka Belediyesi, yeni dikilen ağaca gözü gibi baklamı…

Ve biz o yeni dikilen ağacın akıbetini sık sık takip edeceğiz. Yok öyle ağaçlara magandalık. Burası Muz cumhuriyeti değil… Hele Maçka hiç değil… Tekrar Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz.. Duyarlılığından ötürü…

ÖĞRETMEN GAZETECİLER

Öğretmenler günün kutladık. Öğretmenler her mesleği yapıyor. Trabzon’da siyasetin içinde olan öğretmenler var, mesleğini yapmayan garson , bakkal, iş adamı da var… Ve tabi, gazeteci öğretmenler de var.. Bunların başında;

Hasan Kurt var. Kurt, edebiyat öğretmeni.

İhsan Öksüz de.

Ali Savaş da.

Turgut Özdemir, Fen Bilgisi öğretmeni

Zeki Sancak da.  Sınıf öğretmeni

Eskilere gidersek, Musa Alioğlu, Edebiyat öğretmeni

Osman Çavuşoğlu, Almanca öğretmeni

Ergun Ata da.. 

Kısacası Trabzon medyasında da asıl mesleği öğretmenlik olan çok öğretmen var… Kimi öğretmenlik yaptı gazeteciliğe geçti, kimi hiç öğretmenlik yapmadan gazeteci oldu.

İsmail Kansız’da gazeteciliğinin ilk yıllarında öğretmendi sonda öğretmenliğe döndü ardından da uzun yıllar bürokratlık yaptı..

SÜMELA’NIN SEYİR TERASI VE BİR KRİZ

Buradan bir kriz yaşanmadan ilgilileri uyaralım. İlgili bakanlık Sümela ve çevresindeki tabiat parkına girişleri, elektronik ortamda yapacak. Artık boğaz köprüsünden nasıl geçiliyorsa, Maçta tabiat parkına da araçlar öyle girecek. Konu ile ilgili alt yapı çalışması bitti. Yüklenici firma son montajları yapıyor.

Bu arada Sümela’nın karşısında yapılan seyir terası da tabiat parkının içinde. Bir de seyir terasına giden yol, aynı zamanda vatandaşın kullandığı yayla yolu. Şimdi vatandaş yaylasına giderken eloktronik geçiş gişelerinde para mı verecek… Bakın bu iş kriz çıkartabilir. Bir de seyir terasına gitmek için de mi para verecek….

İlgilileri buradan uyarıyoruz.. Kriz yaşanmadan çözüm üretmeleri gerekiyor,-.

MUHAMMET BALTA NİYE ORAYA ÇOK GİDİYOR

Son zamanlarda Ak Parti Trabzon milletvekili Muhammet Balta, Trabzon’dan çok Bursa ve Balıkesir’e gidiyor. Çünkü bu iki ilin parti müfettişi, sorumlusu.. Koordinatörü..

Bu iki il de Ak Parti için malüm sebeblerden ötürü sorunlu il’de ve Balta bayağı çok zorlandı. Bu hafta sonun da Balıkesir ve Bursa’da geçirecek olan Balta, hafta soru partisinin Trabzon ilçe kongrelerine de katılamayacak. Balta, özellikle Trabzonun meselelerine takipte, Bakan Soylu ile bakan Albayrak’ın çok hassas olduklarını belirterek “Hem Soylu hem de Berat Albayrak, Trabzon denince adeta dikkat kesiliyorlar. Her iki bakanın Trabzon hasasiyeti bizim de bürokraside yatırım takiplerimizde elimizi güçlendiriyor” dedi.

Bu iki güçlü bakanın fırsatını Trabzon her alanda hissediyor diyen Balta, Bursa ve Balıkesir görevlerini de kusursuz şekilde yerine getiriyor.. Artık ikinci ve üçüncü memleketim Bursa ile Balıkesir diyen Balta, Trabzonluları Bursa ve Balıkesir’e, Balıkesir ve Bursa’lıları da Trabzon davet ederek, her üç il de görülmeye değer dedi.

THK İŞ HANI VE BİR İLGİNÇ İDDİA

THK’nun Maraş Caddesi ile Uzun Sokak arasında Ortahisar Kaymakamlığının karşısındaki iş hanı uzun süreden bu yana boş… Niye boş ne olacak belli değil. THK’nun yeni yönetimi başkanı Faruk Kanca’nın şu sıralar canı sıkkın, niye bina atıl duruyor diye.. Kulağımıza gelen bir bilgiye göre, THK’un o binasını bir özel eğitim kurumu kiraladı. Ancak yangın merdiveni olmadığı gerekse ile binaya taşınamıyor. Bina bu eksikliği nedeni ile de ticari anlamda kiraya verilemediği gibi, bürolar da kiralanamıyor. Yine bir iddiaya göre, yangın merdiveni varmış gibi bir rapor düzenlenmiş, durum sonradan fark edilmiş… THK’nun iş hanının gerçekten akıbeti ne? Merak ediyoruz…

BU BÜTÇELER İLE SEÇİME GİRİLİRSE!

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 2018 bütçelerinin belli olmasından sonra yatırımlara ayrılacak kaynağın çok az oluşu  Ak Parti’nin belediye meclisinde şu serzenişleri de beraberinde getirdi..

-Bu bütçeler ile seçime girersek, Trabzon’u kaybedeniz.

Ak Partinin belediye meclis üyeleri, yeni yılda, büyükşehir yasasının değişmesi gerektiğini ve kırsal alanlardan sorumlu eskisi gibi özel idare gibi bir devlet kurumunun yeniden oluşması sağlanmalı diyerek, kırsal alanda talep çok ve belediyeler buna yetişemiyor dedi. Meclis üyeleri, il özel idareleri belediyelere devredildiğinde 5 yıl süre ile çalışanların maaşlarını devlet karşıladı. Belediyeye yük olmadı. Şimdi de böyle bir kolaylım sağlanmalı köydes gibi bir proje geliştirilmeli dedi.