REVİ YÖNETİMİNİN SOSYAL ÇATLAĞI

Türkiye’de yaşanan son terör olaylarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon ziyareti öncesinde ve sonrasında AK Parti Trabzon il yönetiminin sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanmaları dikkatlerden kaçmadı. Revi yönetimi sosyal medya alanında son dönemde atağa geçti diyebiliriz, bu önemli bir durum.

Sosyal olaylara reaksiyon gösterme adına da Revi yönetiminin önemli isimleri gündemi sosyal medya üzerinden dengelemeye çalışıyor.

Fakat zaman zaman yapılan paylaşımlar noktasında çatışmalar yaşanmıyor değil. Özellikle yönetimin aktif isimlerinin birbirlerine karşı yaptığı ağır eleştirisel yorumlar kamuoyunun de dikkatlerinden kaçmıyor. Revi sosyal medya konusunda daha önceleri de birkaç kez uyarmasına rağmen tam da önünü alabilmiş değil. İşte bu nedenle Başkan Revi son olaylarla ilgilide rahatsızlığını birkaç mecrada dile getirerek yönetimdeki isimlerin daha dikkatli olmaları kendilerini ve partiyi zedelememeleri noktasında uyarılarda bulunmuş.


AK PARTİLİ YÖNETİCİDEN PARTİSİNE HAKLI UYARI

Yıllardır Ak Parti’nin özellikle yürütmelerinde görev alan Trabzon’un ve Türkiye’ni başarılı işadamlarından Aydın Gündoğdu KOSGEB’in verdiği 50 bin TL’lik iki yıl ertelemeli sıfır faizli kredi uygulaması ile partililerin büyük bir sorumluluk altında kalacağı yönünde partili arkadaşlarını uyardığı öğrenildi.

Gündoğdu 50 bin TL’lik krediye Trabzon’da 3.500’ü aşkın kişinin başvuruda bulunduğunu, fakat sadece 150’sinin bundan yararlanabileceğini geri kalan yararlanamayan insanların şikayet ve sorumlu merci olarak partiyi göreceğini ifade ederek bu konuda partinin zarar göreceğini ifade etmiş. Gündoğdu bu noktada yerden göğe kadar haklı. Bu kredi verilirken mutlaka birileri birilerine ulaşarak kendisine verilmesi noktasında torpil isteyecek. Ve alamayanlar alanların partiye olan yakınlıklarını mazeret gösterip il yönetimini haliyle iktidarın bu işi başaramadığını öne sürecekler. Bakalım AK Parti bu KOSGEB meselesinden nasıl sıyrılacak.

BELEDİYEYE PARA İLE ADAM KOYMA İDİASI

Trabzon’da bir siyasi partililerin ve belediyedeki bazı kişilerin adı belediyelerde işe adam yerleştirme noktasında çok kullanılıyor.

İddia şu. Özellikle İş Kur üzerinde işe yerleştirilen kişilerin, iş kur projesi bittikten sonra belediyenin şirketlerinde işe kadrolu olarak devam edebilmeleri için, bazı aracılar para alıyormuş.

Miktarı 3 bin ile 15 bin tl arasında değişen bu paralar karşılığında İş Kur projesi biten kişi işe alınıyormuş belediyelerde çalışmaya devam ediyormuş, belediye şirketlerinde sigortalı olarak işe başlatılıyormuş.


Bu kişiler arasında iş kur ile hiç bağı olmayanlarda varmış. Direk olarak işe başlatılanlar yani. Bu hangi belediye, Büyükşehir mi, Ortahisar mı bilemeyiz. Fakat iddia yayıldıkça yayılıyor. İl yönetiminin ve ilçe yönetimlerinin acilen bu iddiaları araştırmaları böyle bir şey yok ise kamuoyunu bilgilendirmeleri, var ise yapanları cezalandırmaları gerekiyor diye düşünüyoruz.

ULUSOY DOKTORLARI DİNLEMEDİ

Trabzonspor’un kurucularından ve eski başkanlarından rahmetli Ali Osman Ulusoy’un taşımacılık firması Ulusoy, Trabzonspor’a son model bir otobüs hediye etti.

Ali Osman Ulusoy’un kızı Hülya Ulusoy, Şenol Güneş Stadı önünde düzenlenen törenle takım otobüsünü Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu ve yönetim kurulu üyelerine devretti.

Trabzonspor futbolcuların ve teknik heyetin katıldığı törende oyuncular eski otobüsle gelip yeni otobüsle geri döndü.

Törende Hülya Ulusoy’un heyecanlı olduğu görülürken Trabzonspor forması giymesi dikkat çekti.

Futbolcuların yeni otobüse bindiği sırada Hülya Ulusoy, futbolculara otobüsün teknik donanımlarını kısaca anlatarak nasıl olduğu konusunda bilgi aldı.

Ancak Hülya Ulusoy’un değneklerle törene katılması dikkat çekti. Talihsiz bir kaza sonucu vücudunda kırık oluşan Hülya Ulusoy, dün düzenlenen törene doktorların uyarısına rağmen katıldı.

Ulusoy törende, ‘Babamın kuruluşunda görev aldığı ailemiz olan Trabzonspor’a bir hediye vermek istedik’ diyerek Trabzonspor taraftarlığına dikkat çekti.


Ulusoy firması olarak Trabzonspor’a verilebilecek en güzel hediye olduğunu düşünüyoruz.

Ayrıca Hülya Ulusoy törende ‘Ofluyum. Otobüsümüzü Oflu hocalara okuttuk’ demesi dinleyenleri güldürdü.

ŞENOL GÜNEŞ STADI’NDAKİ İSYAN SÜRECEK Mİ?

Trabzonspor’un yeni yuvası Şenol Güneş Stadı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 18 Aralık günü taraftarların yoğun ilgi gösterdiği görkemli törenle hizmete açıldı.

Açılışta her şey dört dörtlük yolunda giderken taraftarlar özellikle ulaşım konusunda büyük bir çile yaşadı. Açılış törenine geliş ve çıkışlarda trafik sıkışıklığı taraftarların üzüntüsüne neden oldu.

Hatta bazı taraftarlar, ‘Bu böyle olacaksa maçlara saatler öncesinde geleceğiz yada gelmeyeceğiz’ dedi.

Açılış töreni sonunda ise Şenol Güneş Stadı dışında adeta araçlar kontak kapattı saatlerce 1 metre ilerleyemedi.

Gerçek çok geçmeden ise ortaya çıktı.

Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin bulunduğu alan için 4 ayrı giriş çıkış olduğu öğrenildi. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışa katılması ve güvenlik önemleri nedeniyle giriş çıkışlar sadece tek bir yerden verildi.


Tabiki bir de oradaki tünellerin trafiğe açılmadan açılışın alel acele gerçekleştirilmesi eziyeti iki katına çıkardı.

Bu nedenle trafik sıkışıklığına neden oldu. Normalde Şenol Güneş Stadı’na 4 ayrı giriş ve çıkışının olduğu ve bu nedenle maçlarda açılış töreninde yaşanacak trafik sıkışıklığını yaşanmayacağı ifade edildi.

Böylece bordo mavili taraftarların korktuğu trafik sorunu aydınlatılmış oldu.

TRABZON’UN EN SOSYAL ÜYELERİ

2016 yılına damga vuran olaylardan bir tanesi de Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçimi oldu.

Mayıs ayında yapılan seçimlerde istifa sonucu 5 oy az alan Yusuf Turgut, Tekin Atay’a karşı başkanlık koltuğuna oturmuştu. Yapılan itirazlar sonrası Yusuf Turgut cemiyetin mahkemelik olmaması için tekrar sandık kurulsun seçim oldun diyerek seçim kararı aldı. Eylül ayında tekrar seçim yapıldı. Yusuf Turgut eylül ayındaki seçimde 116 alarak tekrar başkan seçildi.

Hem kendisi rahat etti hem de cemiyet tartışmaları son buldu. Seçim sonrası Başkan Turgut kimseye cephe almadı. Bu cemiyetin her üyesi bizim ağabeyimizdir, dostumuzdur, kardeşimizdir dedi işe koyuldu. Kısa sürede önemli işler yaptı. En küçük değişikliklerden köklü değişikliklere kadar imzasını attı.

Sadece cemiyette fiziksel olarak değil şehirdeki diğer kurumlarla da bağlantılar gerçekleştirerek gazetecilerin faydalanacağı imkanlar yarattı. Mesela geçtiğimiz günlerde bir meslektaşımız gittiği özel hastanede sorgusuz sualsiz siz gazetecisiniz cemiyetinize özel indirimden yararlanabilirsiniz denilince bayağı şaşırmış ve gururlanmış. Çünkü Trabzon’un iki özel hastanesinde de üyelerin kimliklerinin tanıtımı sisteme girilmiş.

Hiç sorgusuz sualsiz yüzde 20 indirimleri uygulanmaya başlamış. Yine bir sürücü kursunda yüzde 30 indirimle kurs alma imkanı sağlanmış. Sosyallik yönünden en dikkat çeken kolaylıklar ise Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzu ve Beşirli’deki fitness salonunu ücretsiz olarak kullanmaları oldu. Şimdiden çok sayıda meslektaşımız bu imkanlardan faydalanmaya başlamış bile. Gazetecilerin sosyal hayatlarına katkı sağlayan en sosyal ve avantajlı meslek grubu haline gelmesi için mücadele eden Yusuf Turgut birleştirici olma özelliğiyle kendisine muhalefet eden gazetecilerden de tam not aldı diyebiliriz.