ÜNAL KARAMAN’DAN SÜBNİMİNAL MESAJ 

Trabzonspor’da gündem, transfer yapılacak mı yapılmayacak mı..? Yönetim bu konuda yuvarlak laflar ediyor. Taraftarın bir kısma o sene bu sene diyerek transfer istiyor. Medya özellikle yerel medya da bölündü. Kimi transfer şart diyor. Hatta nerelere gerekli mevkileri bile haberleştiriyor. Bir kısım medya transfere gerek yok derken bir kısmı da görüş belirtmiyor.  
Ne zamanki takım şampiyon olursa ya da olmazsa duruma göre tavır belirleyecek. 

Peki, teknik direktör Ünal Karaman ne diyor…

Karaman’ın Rize maçı sonrası yaptığı açıklamada bir soru üzerine ki, sonu şuydu…” Sezonun ilk yarısında hangi maçta kaybettiğiniz puana yanıyorsunuz…” 

Bu soruya Ünal Karaman direkt hemen hiç düşünmeden “ Ben hala 1996 yılına yanarım” cevabını veriyor. 

1996 yılında iş başındaki yönetim ısrarla transfer yapmamış, şampiyonluğun kaybedilmesinde de bu inadı gösterilmişti..  
Şimdi Karaman bu ifadesi ile yönetime son yılların moda deyimi ile subliminal  mesaj mı verdi diye yorumlanıyor. 
Karaman bu sezonun ilk yarısı ile ilgili bir soruyu niye getirip 1996 ‘ya bağladı…

O dönem, orta alana iyi bir forvete dönük futbolcu alınsaydı belki de Trabzonspor büyük çoğunluğun fikrine göre şampiyon olacaktı.. Ünal Karaman 96’yı hatırlatarak belki bir subliminal mesaj vererek, transfer istediğini dolaylı yoldan anlatmak mı istedi.. 

Kim bilir! 

ONAZİ SÖZLEŞMESİNE RAĞMEN  

Onazi, Trabzonspor ile olan profesyonel sözleşmesine göre ağır sakatlığı halinde İtalya, İngiltere ve ABD’de tedavi olabileceğini dair maddeleri var.  
Ve Onazi’nin sakatlığı bu maddenin kapsamı içinde..

Ama o, adeta beni Türk hekimlerine emanet edin dercesine hiçbir yere gitmedi ve ülkede, Türkiye’de kalarak tedavisinin yapılmasını istedi. 
Onazi’nin bu davranışı hakikatten önemli..

Trabzonspor’un takım olma yolunda bir hayli mesafe kat ettiğinin de kanıtı. 
 Onazi’nin istanbul’da tedavisine başlandı.  
Onazi, ülke dışında kendimi yalnız hissedebilirdim, Türkiye’de bana sahip çıkan bir kulüp yakınlarım ve dostlarım var diyerek, Türkiye’den ayrılmadı…

Onazi’nin bu davranışı yönetim kurulunu da duygulandırdı. 

ZORLUOĞLU BELEDİYEDE’DE KİMLERİ DEĞİŞECEK 

Ak Parti’nin Trabzon büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Zorluoğlu, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen bölgesel haber sitesi 61saat.com’u ziyaretinde bu zamana kadar yapmadığı bir açıklamayı yaparak özellikle belediye çalışanlarına dönük bir mesaj verdi. 
Zorluoğlu, elbette üst düzey yakın çalışma ekibimi belirlemede özgür davranacak, ekibimi kuracağım dedi. 
Eğer Belediye başkanlığını kazanırsa oluşturacağı ekibinin belediyenin içinden ve dışından şekilleneceğini de belirtti. 

Kimsenin ekmeği ile oynamayacağını, herkesi belediyede kucaklayacağını, fakat kendini iyi anlayan bilen ne demek istediğimi hemen kavrayan bir ekiple çalışmanın da hakkı olduğunu ifade etti. 

Bu durum şunu gösteriyor. 

Zorluoğlu eğer seçimi kazanırsa üst düzey belediye ekibinde köklü değişiklikler olacak. Bu değişikliklerdeki kıstası ise ehliyet beceri ve liyakat…  
Bu üç kıstasın kendisi için ölçü olacağını ifade ederken, belediye dışından hangi koltuklara görevlendirme yapacağını ise hele bir seçimi geçelim o zaman görürsünüz diyerek geçiştirdi.. 

BAŞKAN ADAYI DA İLÇELERİ BEKLİYOR  

Ak Parti’nin Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı Murat Zorluoğlu, partisinin ilçe belediye başkan adaylarının da açıklanmasını dört gözle bekliyor.. Bende bu anlamda sabırsızım ki, bir an önce adaylarımız belli olsun ilçelerde daha çok sahaya ineyim, aday başkanlarımızla halkın arasına katılayım diyor… Zorluoğlu genel kanının aksine, ilçe belediye başkanlarının belirlenmesinde kendisinin bir dahlinin olmadığını da özellikle ifade ediyor. Burada belkide alınacak kötü sonuçlardan sorumlu tutulmamak adına kendini de bir nevi garantiye almış oluyor.  

İLÇE BAŞKANLARI BOŞUNA MI İSTİFA ETTİ? 

Ak Parti’nin Trabzon özelinde kurulduğu günden bu yana girdiği bütün seçimlerde ilçe birincisi olan Hayrat ilçe başkanı bu yerel seçimler öncesi istifa ettirilmişti. İstifa ettirilince de belediye başkan adayıdır diye bir kanaat oluştu. 
Salih Öztel gerek il başkanlığının gerekse de genel merkezin yüz yüze görüşmelerinde belediye başkanı ile ilgili olarak 3 dönemi doldu değişmeli dedi..  
Bunu da herkesin huzurunda söyledi.  
Böyle bir kararlılığı vardı.  
Hayrat ilçe belediye başkanı Mehmet Nuhoğlu’nun ailesi yani Nuhoğlu sülalesi, Ak Parti’de çok ciddi lobisi olan bir sülale.

Tabi ki ilçede de.  

Ve Nuhoğlu’nun 4 üncü kez belediye başkan adayı olması için Ankara’da çok yoğun kulis atılıyor.  

Kulağımıza gelenlere bakılırsa da bu kulislerinde başarılı olmuş durumda.  

Yeniden 4 üncü kez aday gösterilebilir..

O zamanda herkes der ki niye Salih Öztel’i istifa ettirdiniz diyecek haklı olarak.

Yada siz ettirmediniz de kendisi mi etti sorusu gündeme gelecek.   

ARSİN’DE AK PARTİLİLER ÖFKELİ  

3 dönem kuralı denilince sadece AK Parti’den 3 dönem dendiğinde Arsin ve Hayrat öne çıkıyor ama diğer partilerdeki dönemlerede bakılırsa Yomra ile Akçaabat’da işin içine giriyor.

Genel Merkez bu 3 dönem işi ile ilgili hala muallakta açıklamalar yapıyor.

Ama Hayrat ile ilgili 3 seçim önceki rekortmenliği mazeret gösterilerek 3 dönem kuralını deldiği iddiaları Arsin’i karıştırdı. Arsin’de AK Parti’nin kuruluşundan bu yana görev alan partililer ‘Günah keçisi Arsin’mi’ diyerek genel merkezin bu 3 dönem kuralını ya herkese eşit uygulamasını yada hiçkimseye uygulamamasını istediler.

Arsin’in teşkilatları ve mevcut başkanı ile her seçim AK Parti’ye desteğini arttırarak sürdürdüğünü belirten teşkilat mensupları, ‘Rekortmen olan ilçelere ödül veriliyorduda biz mi bilmiyorduk. Biz başkanımızdan memnunuzki 3 dönemdir onu seçiyoruz. Genel merkezimizin kararına her zaman saygılıyız ama sesimizi çıkarmıyoruz diye buradaki iradenin yok sayılmaması gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımıza Konuyu ileteceğiz’ ifadelilerini kullandılar.

Eğer önümüzdeki günlerde Trabzon’un ilçelerinin açıklanmasında sorun olursa bilinki Arsin’de ki bu rahatsızlıktan ötürüdür. 

İSTANBUL’DA İMAMOĞLU’NUN RAKİBİ  

İstanbul’un Kartal ilçesinde Ak Parti’nin tam 16 belediye başkan aday adayı var.  
Kartal’da Trabzonlu potansiyeli de bir hayli fazla.. CHP’nin Ekrem İmamoğlu’nu büyükşehir adayı göstermesinden sonra Kartal daha bir kritik konuma geldi..

Ak Parti’nin belediye başkan aday adayları arasında Trabzonlu bir hemşerimiz var.

Ekrem İmamoğlu’nun ilk yıllarındaki gibi.  
Genç, sempatik ve de üstelik Trabzonspor’da yöneticilik yapmış biri..

Onur İncehasan.  
Onur İncehasan, ilçede Trabzon potansiyelinin güçlü olduğunu belirterek Ekrem Bey’e karşı yapılanmada kendisinin kilit bir rol oynayabileceğini belirtti…

Onur İncesahan’ın bakalım bu özelliği Ak Parti genel merkezince keşfedilecek mi..?