TRABZON AK PARTİ HAREKETLENİYOR!

Trabzon Ak Parti’deki kulisler derin bir sessizlik içindeydi.. Yarından itibaren kulisler hareketlenecek.. Niye mi..?

Korona nedeni ile izolasyonda olan parti bölge sorumlusu Rize Milletvekili Muhammet Avcı’nın karantinası dün bitti. Avcı, biten karantinasından sonra önümüzdeki günlerde Trabzon’a gelecek.

Karantina günlerinde de Trabzon ile ilgili olarak çalışan Avcı’nın yapacağı temaslar, ikili görüşmeler Trabzon’da partinin yol haritasını belirleyecek..

Partinin Trabzon sorumlusu Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’in de korona nedeni ile girdiği karantinası sona erdi.

Bu da Trabzon Ak Parti’de kulislerini hareketleneceğinin bir göstergesi.
Öte yandan önceki gün özel işleri nedeniyle Van’a giden il başkanı Haydar Revi’nin Trabzon’a gelir gelmez yönetimi ile sanal ortamda bir toplantı yapması da önümüzdeki günlerin hareketli geçeceğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor..

O BULUŞMANIN PERDE ARKASI

Trabzon AK Parti’de dedik ya hareketli günler başlayacak. İl yönetiminin iki önemli kilit ve güçlü ismi Hasan Dilekoğlu ile Uğur Aydın, partinin önümüzdeki günlerde izleyeceği yol ve yöntem konusunda İl Başkanı Revi’nin talimatı ile bir araya gelerek hem teşkilat sorunlarını hem de şehirde Ak Parti’nin gündemi belirlemesi ile ilgili stratejik bir yol haritası için bir araya geldiler..

İki il yöneticisinin bir araya gelmesinde ne var, normal bir şey demeyin..

Bu buluşma çok ilginçti çok..Revi’nin devam edeceği il başkanlığında bundan sonra izleyeceği politika, yönetiminin oluşmasında yelpaze açılımı ve özellikle Ortahisar ve Büyükşehir belediye meclislerinde Ak Parti grubunun işlevi ile grup disiplini masaya yatırıldı..

Yakında teşkilatta ilginç uygulamalarla bu görüşmenin ayrıntıları da belli olur.

R. TAYYİP ERDOĞAN’IN TRABZON’A SÜRPRİZİ!

Ak Parti'nin Trabzon özelinde olduğu kadar Ankara genel merkezinde de olası gelişmeleri önceden koklayan, anlık yaşanan kulisleri bizimle paylaşan bir bilen  genel merkez koridorlarında konuşulan en önemli konuyu bize aktardı.

Bir bilen der ki, Yeni yıldan sonra Cumhurbaşkanlığı kabinesinde kökü değişiklik olacak. Yani yeni bakanlar gelecek.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 82 günde liderlerle koronavirüs  diplomasisi - Haberler

Ve Erdoğan, Trabzon’da hali hazırda milletvekili olan bir ismi bakan yapacak.

Bu önemli bir bilgi..

Bir bilene sorduk. Kim bu milletvekili..

Trabzon’un 4 milletvekili var 4’ünden biri dedi.

Bu arada, bakanların değişeceği gibi, üst düzey bürokraside de değişiklikler olacak..

Yeni yıldan sonra valiler kararnamesi de var dedi..

Bakalım bir bilenin, dedikleri çıkacak mı?

SORUMLUSU VALİLİKTİR EMNİYETTİR 

Şu sıralar Trabzon Yat Limanı ile ilgili Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nün bir kontrol sistemi kurma gayreti var. 
Liman Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nün ve 150 metrekare alanı Deniz Polisi’ne tahsis edildi. Güzel de olmuş. Hayırlı olsun. Dikkatinizi çekelim 150 metrekare. Geri kalan yer yat limanı. 
Ve bir huzursuzluk almış başını gidiyor. 

Kapıda gelen her vatandaşa GBT sorgusu yapmak da neyin nesidir? Burası Trabzon, deniz memleketi balığına gidecek adama, ailesiyle yatına gidecek adama GBT sorgusu mu yapılır. Geçtiğimiz günlerde bir öğretim görevlisinin kardeşini marinaya almamışlar, neymiş kimin üzerine kayıtlı ise o gelecekmiş.

Kardeşim bu tekne tekne, acil bir şey olduğu zaman oğlu amcası babası gidecek bakacak, belki çocuğu balığa gidecek babasının teknesiyle. Saçma sapan işler. 
Hadi bunu geçelim. Oradaki teknelerin 24 saat kontrol edilmesi lazım. Polisler bazen 5’te kapatıp gidiyor.

Gece bir tekne battığında ne olacak, kim verecek hesabını? Polisler tekneleri kontrol mü edecek. Görevleni bu mu?
Orada kurulan derneklerin de çıkarılması noktasında karar alınmış, zaten oraya o dernekleri valilik kararıyla valilik izniyle kurmuşlardı. Orada iki önemli dernek var. Güzel faaliyetleri oluyor. 
Her gelen valiye göre burada sistem mi değişecek?

Uluslararası müsabakalara katılan dernekler var orada. Yelken yarışları ile oralar yazın şenleniyor, ne yapacaklar yelken kulübünü meydanda bir ofise mi taşıyacaklar? Binlerce liralık yelkenlileri köye mi götürecekler. 
Garip garip işler oluyor, neden oluyor orada bir sistemi neden oturtamıyorlar bilemiyoruz ama bir iş yapılırken oradaki tekne sahipleri ile dernekler ile istişare edilir, bir sorulur edilir…


Tepeden inme biri diğeri istedi diye, birilerinin kulağına üfledi diye iş yapılmaz. Yapılırsa da böyle saçma sapan bir şey olur. Dileriz Sayın Valimizi yanlış yönlendirenler yanlış bilgi verenler bu durumu görünce kendilerinden utanır ve Sayın Valimiz de bu kararı yeniden gözden geçirir.

SENİN YERİN DP’DİR

Siyaseti DYP ve o çizgiden başlayan Süleyman Aydoğdu, Süleyman Soylu ile birlikte Ak Parti’ye geçti.

Ak Parti’den Ortahisar Belediye Başkan yardımcısı da oldu.

Ancak bir türlü partiye ısınamadı. Belediye Başkanı A.Metin Genç’le de arası açılınca, Ak Parti'den istifa etti..

Ardından bir müddet sadece siyasi gelişmeleri izledi..

Sonra İyi Parti’ye geçti. Burada da son günlerde aradığını bulamadı. Parti yönetimlerine dönük sert tahlillerde bulundu..

Şimdi, Trabzon DP sevenleri, Aydoğdu’ya çağrıda bulundu.

Senin asıl yerin baba partindir, bize katıl diye.. Bakalım  Aydoğu’nun yolu DP ile çakışacak mı..?

MEĞER ÖZKAN SÜMER!..

Bir futbol devi olan Özkan Sümer ile ilgili olarak Türk medyasının her bir kulvarında  görev yapan yazarlar, gün ışığına çıkmamış anıları ile büyük futbol adamını anıyor.. Evrensel Gazetesinden, Sabah’a, Yeni Çağ’dan, Milliyet’e… 

Siyasi kulvarın her bir görüşüne seslenen dergi ve gazeteler ile internet sitelerinde, YouTube özel çekimlerinde, Sümer ile ilgili anılar, değerlendirmeler yer alıyor. Ve bu anılarda, gizli kalmış gerçekler de gün ışığına çıkıyor…

Mesela gün ışığına çıkan bir gerçek de şu..

Sümer’in 2 binli yıllarda Trabzonspor başkanıyken Ankaragücü’den Hasan Şaş sezonun en başarılı futbolcularından biridir…

Transfer piyasasındaki haberlere göre Trabzonspor Hasan Şaş’a talip olur…

Ancak iddiaya göre son dakikada zamanın başbakanı Mesut Yılmaz devreye girer, Hasan Şaş G.Saray’a gitmesinde önce rol oynar.

Ve o anda Trabzon spor kamuoyu adeta çıldırıyor. Mesut Yılmaz’a karşı bir tepki kampanyası dağ gibi büyür..

Bunun üzerine zamanın ANAP il başkanı Nazım Özcan devreye girer.. Mesut Yılmaz’a bunu sorar. Yılmaz, alakası yok der.

Sonra Sümer’in kapısı çalınır, Hasan Şaş’ı istiyor musun diye. Hayır, bizim oyun sistemimizde yeri olmayan biri…

Hasan Şaş da G.Saray’a gider. Ama Şaş’ı G.Saray’a Mesut Yılmaz gönderdi algısı hala Trabzonspor kamuoyunda etkili bir şekilde devam eder…

Bu gizli kalmış gerçeği Nazım Özcan anlattı..

NOT: İlgili yazıdan esinlenerek yazılmıştır. Buraya tıklayarak yazının tamamını okuyabilirsiniz.