STURRİDGE’NİN SEVGİLİSİ NASIL İKNA OLDU?
Trabzonspor bir dünya yıldızını geçtiğimiz gün bünyesine kattı. 38 gün boyunca süren bu transferden onlarca hikaye de çıktı.

Bir ay önce oyuncuyla temaslara başlayan Bordo Mavililer aradan geçen zaman zarfında  oyuncunun annesi ve amcasını ikna etmeyi başardı.

Tabi bu noktada oyuncunu sevgilisi Jamilia devreye girdi.

Sturridge ile hemen hemen her dakika beraber olan ve sözünden çıkmayan İngiliz forvetin sevgilisi için de ayrı bir mesai harcanmış.

Jamilia'ya Trabzon’da yaşayacağı villa bir kaç kez özel olarak gösterilmiş ve daha sonra Trabzonsporlu yengelerin Akyazı'da çekildiği fotoğraflar gönderildi 

Türkiye’deki iş olanaklarının da aktarıldığı yeni yenge bu gelişmelerin ardından sevgilisi Sturridge’ye “tamam” demiş ve ikna olmuş.

Bu arada ikilinin en sevdiği etkinlik birlikte sinema filmi izlemek…

TAYYİP ERDOĞAN RANDEVU VERDİ Mİ?
Trabzon Ak Parti’nin kurucu il başkanı İbrahim Keskin önceki gün kurucuları bir araya topladı, partinin toparlanması ile ilgili olarak istişare yaptı..

İstişarede, Cumhurbaşkanın Trabzon ziyaretinde fırsat olursa bir araya gelmek sohbet etme kararı çıktı.

Dün, İbrahim Keskin aradı..

Ve o buluşmanın olamayacağını belirtti..

Şehit cenazesi olduğu için söz konusu buluşmanın ileri bir tarihe ertelendiğini ifade etti..

Bu arada Keskin şunu da dedi…” Özellikle bizim bu hareketimize parti içinden ve dışından bazı yorumlar yapılıyor.

Kurucuların bu hareketinden önümüzdeki günlerde yapılacak genel kurullar ile ilgili bir strateji yok.

Samimi bir şekilde partimiz nasıl fabrika ayarlarına döner tartışarak bir sonuca varmaktır” dedi.

TEMEL ALTUNBAŞ ADAY OLUR MU?
AK Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın ismi de son günlerde siyasi kulislerde il başkan adayı olarak konuşulmaya başladı.


Siyasi geçmişi tertemiz olan merkez ilçede bir dönem Ortahisar’da da iki dönem başkanlık görevini başarıyla yürüten Altunbaş siyasi düsturu iyi bilen bir isim. 


Gerek seçim dönemleri gerekse seçim olmadığı dönemlerde, kendisine bağlı teşkilatları hep diri tutmayı başaran Altunbaş, şu anda Revi’ye karşı ismi konuşulan adaylar arasında, en hak eden en dopdolu isim olarak ön plana çıkıyor.


Fakat, Altunbaş hiçbir zaman partisini tartıştırmayan bir isimdir ve genelde bu tür durumlarda mevcut başkana karşı durma rakip olma gibi durumlardan kaçınır ve her platformda bu duruşunu gösterir, dillendirir. 


Ama Revi olmayacağım dediği bir ortamda bilinmeli ki Altunbaş en güçlü isimlerin başında gelecektir.
 
BÜYÜKŞEHRİN SENDİKA HAMLESİ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde TRABEL’de çalışanları uzun zamandır zam konusunda istediklerini alamadı. 

Yıl başından itibaren bir türlü sözleşme imzalanamadı. Seçimden önce oturma eylemine kadar uzanan süreç seçim sonrasına kaldı. 

Seçim sonrası da henüz sözleşmeler imzalanmadı. Yani personel istediğini 2019 yılı sonu yaklaşırken alamadı. Sendika yetkilileri her ne kadar yönetim ile görüşme halindeyiz dese de personeller uzun yıllardır bekledikleri zammı alamayacaklarını söylüyor. 

Personeller sendikanın haklarını tam anlamıyla savunamadığını söylüyor. Yani TRABEL işçileri sendika konusunda bugünlerde düşünceli. 

Şunu da söyleyelim istediklerini alamayan personeller farklı bir sendika arayışı içesine girmiş. HİZMET-İŞ Sendikasına üye olan personeller emeklerinin karşılığını daha iyi şekilde savunulacak bir sendika arayışı içersindeymiş. HİZMET İŞ Genel Merkezi de bu konu hakkında

bilgilendirilmiş. Personeller nasıl bir yol haritası izleyecek önümüzdeki günlerde sizlere tekrar aktaracağız.

BİR TRANSFERDEN DAHA FAZLASI 
Futbol dünyasında belli dönemlerde yapılan sansasyonel transferler her zaman büyük sükse yapmıştır bunlardan biri de şüphesiz İngiliz yıldız Sturridge.

Başkan Ağaoğlu’nun olağanüstü gayretleri sonucu iki yıl öncesine kadar “kapısına kilit vurulacak” denilen kulüp bugün Sturridge transferi açıklayabiliyor ve bizlere de gurur duymak düşüyor. Tüm bunların yanında yapılan o kadar güzel hamleler var ki futbola hatta spora ilgi duymayan insanların bile ilgisini çekip  alkışlatabiliyor.

Öyle ki...

Türkiye gündeminin ötesine çıkan bu transfer dünyada da büyük bir yankı uyandırdı. Büyük bir kitle tarafından paylaşılan videolar ve transfer haberleri kulüp adına bir transferden öte reklam ve PR çalışması anlamında çok etkili oluyor.

Ve şunu unutmamalıyız ki dünya genelinde bilinen böylesine kariyerli bir futbolcunun kulübünüze transferi bir sonraki yapacağımız en az Sturridge transferi kadar büyük isimlerin şehrimize ve kulübümüze gelişi konusunda mutlaka referans olup önümüzü açacaktır.

Neresinden bakarsanız bakın büyük iş.
Emeği geçen herkes sonsuz teşekkürler.

BÜYÜK TARAFTARA YAKIŞMADI
Trabzonspor taraftarı Türkiye’nin en fanatik, takımına en çok sahip çıkan, en çok fedakarlık eden taraftar kitlesinin başında gelir. 

Anlı, şanlı Trabzonspor taraftarı yeri gelir takımı uğruna canını verir. Ama dün akşam yaşananlar taraftarın şapkasını önüne koyup bir kez daha düşünmesini gerektirecek bir durumdu. 

Öncelikle şunu belirtelim: Dün Diyarbakır’dan çok acı bir haber yüreğimizi dağladı. Trabzonlu Şehidimiz Akın Çelebi’nin ölüm haberi herkesi kahretti. 

Akşama kadar şahidimizin şehre gelişi ile ilgili programı öğrenmeye çalıştık ama sürekli bir belirsizlik ve kararsızlıkla net bilgi alamadık. 

Taraftarlarımızda sürekli haber merkezimizi arayarak şehidimizin geliş saatini öğrenmeye çalıştı. 

Çünkü taraftarlarımız yılın transferlerinden olan takımımızın kazandığı Sturridge’ye de güzel bir karşılama hazırlığı yapıyordu. 

Havalimanıda Şahidimizin cenazesi ile transferin gelişi aynı saate denk gelince, taraftarlarımız önce şehidimizi karşıladığı, ailesinin acısını paylaştı, sonra transferi karşıladı. 

Biraz daha sakin olunsa, biraz daha duyarlı olunsa daha iyi olmazmıydı. Belki 10 tane daha Sturridge gelip gider bu şehre ama bir bir Akın Çelebi daha gelmez. 

Bunun yanında bir de dünya yıldızını karşılamada taraftar arasında yaşanan itişme kalkışma ve neredeyse kavgaya dönücek boyuttaki kaşkol takma savaşı. 

Sturridge ve ailesi neye uğradığını şaşırdı. Aracın camlarına vurmak, Sturridge’ye kaşkol takmak için birbirini tartaklamak. 

Bunlar hiç ama hiç hoş şeyler değil, büyük takımın büyük taraftarının bu konulara biraz daha hassas yaklaşması şehrimize yakışır hareket etmesi gerekir. 

Tüm taraftarlarımızın için tabi ki bunu söylemiyoruz ama bazıları gerçekten işin tadını kaçırdı. 

Ölçüsü kaçan sevgi gösterisini Sturridge’nin sayfasından paylaşması ve paylaşım esnasında aracın camlarına yumruk atılması esnasında araç içindeki bir kişinin de taraftara g.zekalı demesi de işin başka bir boyutu. 

Dileriz bundan sonra bu tür şeyleri yaşamayız.