BURAK YILMAZ MENAJER Mİ OLDU?

Abdülkadir Ömür ve Burak Yılmaz. Kim ne derse desin Trabzonspor’un iki profesyonel oyuncusu. Saha içi ve dışında birbirlerine inanılmaz yakınlar. Burak Yılmaz nereye gitse Abdülkadir de onunla gidiyor. Evde, arabada, havada, karada her yerde beraberler.

Burak Yılmaz adeta kanatları altına almış durumda. Buraya kadar her şey tamam!

Ne güzel dayanışma içinde dedirten bir abi kardeşlik.

Ama birilerine göre bir yerde bir sorun var

Şehirde herkesin aklında bir soru. Burak Yılmaz Abdülkadir’in menajerliğini yapıyor mu?

Biraz araştıralım dedik ve ilginç bilgiler duyduk diyebiliriz. İddialara göre Abdülkadir Ömür, Burak Yılmaz’ın okeyi olmadan adım bile atmıyormuş. Arayan sorana Burak Yılmaz’ı işaret ediyormuş. Şaka gibi geliyor ama öyle deniyor?

Çok gariptir Acaba Trabzonspor yönetimi bu iddialardan haberdar mı?

Mutlaka onlara da giden bir şeyler vardır, hiç araştırıp sorgulamışlar mı?

Yöneticilik sadece para bulmak, fotoğraf çekilip paylaşmak mıdır?

Bilindiği üzere Abdülkadir kardeşimiz Fatih Tekke’nin kanatları altındayken bir anda Tekke’den ayrılma kararı almıştı.

Buradan Abdülkadir’e de bir tavsiyede bulunalım.

Dere gider kumu kalır, bu süreçteki duruşun senin geleceğini belli edecek. Ali Şen Kandil, Barış Memiş gibi dibi de görebilirsin. Yola çıktıklarını yolda bırakma birilerinin değil, takımının Trabzonspor'un Abdulkadir’i ol.

AKYÜZ ADAY MI, ADAY ADAYI MI?

CHP flaş bir isim ile Ortahisar Belediye Başkanlığına 2. Ve güçlü bir aday adayı ile yeniden gündemde. Ve bu isim gerçekten birçok yönüyle Trabzon’u iyi bilen, Mimarlar Odası Başkanlığı yapmış, şehrin her tarafından haberi olan, her sorununa hakim olan ismi Salih Akyüz. Mimar olmasına rağmen sürekli inşaat işleriyle uğraşmış. Dünkü basın toplantısı çok ama çok geniş katılımlı idi. Salon doldu taştı, inanların bazıları salonun dışından açıklamayı izlemek zorunda kaldı. Toplantı yarım saat sürdü ama sonrasında saatlerce fotoğraf çekilme faslı vardı. Herkes Akyüz ile birlikte fotoğraf çekilmek için birbiri ile yarıştı. Bir önceki aday adayına göre daha ihtişamlı ve kapsamlı bir aday adaylığı programı olunca, programa katılan bazı isimler ‘Aday adayı değil, adayımız Salih Akyüz’dür. Trabzon’u onun gibi bilen biri zor bulunur’ dedi. Akyüz’e ‘2014 yılında 60 bin fark yemiştiniz, bu farkı nasıl kapatacaksınız’ diye sorulduğunda ise Akyüz ‘Biz halkımızın adayı olarak sahaya çıkacağız. Parti ayrımı yapmadan herkesi kucaklayacağız. Çünkü sadece CHP’liler değil tüm Trabzon, yönetim şeklinden memnun değil ve 1 milyar dolarlık yatırım yapılan Trabzon’da bu paralar ne yazık ki yanlış yerlere harcandı’ ifadelerini kullandı. Akyüz toplantının sonunda bazı partililerden talep bile aldı. 

Akyüz’ü tebrik eden Bazı partililerve mahalle başkanları ‘Allah aşkına başkan olduğun gibi şu kaldırımları araçlardan temizle, trafik sorununa çare bul, Beşirlideki rezil kokudan bizi kurtar’ gibi taleplerde aldı. Bu arada Salih Akyüz toplantıyı kravat ile yaptı ama, bir inşaatçı olarak kravat takmayı hiç sevmezmiş, ve toplantıda ‘Uzun zamandır kravat takmamıştım, kravat bulmakta zorlandık, ama inşallah bu son olur bi daha takmam’. Belli ki Akyüz başkan olduğunda kolları sıvayıp, çizmeyi giyip Trabzon’u baştan aşağı değiştirmek için şantiyeye çevirecek.

REVİ ANKARA’DA ADAYIM DEDİ Mİ?

AK Parti’nin Trabzon’da özellikle büyükşehir belediye başkan adayının belirleneceği sürece doğru geri sayım başlarken önceki gün sürpriz bir gelişme oldu... İl Başkanı Haydar Revi acil kodu ile Ankara’ya çağrıldı..

Revi’nin Ankara’ya çağrılması ile ilgili olarak birkaç senaryo kulislerde yazıldı.

Buna göre ilk senaryo, Revi’ye aday mısın soruldu.. O da evet dedi.

İkinci senaryo OFG’nin yeniden aday gösterilmesi halinde yaşanabilecek neler yaşanabileceği tepkilerin nasıl olacağı hakkında il başkanından rapor alındı.

Üçüncü senaryo ise A.Metin Genç Ortahisar’da mı kalmalı, Büyükşehir’e mi sıçramalı.

Dördüncü Senaryo ise Erdoğan Bayraktar ile ilgili yaşanan o talihsiz olay Trabzon tabanında unutulup unutulmadığı Revi’ye soruldu..

Bu senaryoların bize göre en gerçekçisi, Revi’ye kendi adaylığı ile ilgili net görüşü soruldu. O da adayım dedi. Genel Merkezin elinde özellikle müfettişlerin verdiği raporda Revi için il başkanı belirlenirken ki kriterlerin hepsi gündeme getirildi. Yani partinin adamı, klik değil, herkese eşik mesafede, akçeli işlerle ilgisi yok, hiyerarşik sinsileye saygılı, bir şirketin CEO’su, geçmiş siyasi yaşamında bir başarısızlık yok ve teknik eleman. Yani ani Ankara ziyaretinde, Revi büyükşehir adaylığı için adı geçen isimlere göre, sorulan soruların da tarzına bakılırsa tartışılmayacak bir isim olarak biraz daha avatnajlı.

BÜYÜKŞEHİR O İSME KALIR MI?

CHP Trabzon örgütü büyükşehir adaylığı ile ilgili olarak kimin kapısını çalsa, olumlu cevap alamıyor. Ve giderek de zaman daralıyor. Ankara kulislerinde de zorunlu olarak Ahmet Kaya aday gösterilebilir deniyor. Bunu Kaya’ya sorduk.. Ben daha yeni milletvekili oldum ve bütün bir motivasyonumu bu işe veriyorum dedi.. Ama genel başkan Kaya’yı çağırıp büyükşehir adayımız sensin dese bir yere kaçacak durumu yok. Kaya dün meclisteki makamında, Trabzon’un bütün ilçelerinde aday gösteremeyebileceklerini belirterek örgütün bu yöndeözellikle tabada ittifak arayışı ile diğer partilerle ortak aday gösterme olasılığından bahsetti.. Ancak, Kaya’nın büyükşehir adaylığı şu anda kulislerde % 70 ihtimal olarak gösteriliyor. Bu arada Ankara kulislerinde Haluk Pekşen’in da adı büyükşehir için geçti ama Pekşen teklif gelirse de kabul etmeyecek modunda…

EN ERKEN SAHAYA İNEN BAŞKAN

Ak Parti’nin yerel seçimlere doğru en enken sahaya inan ilçe başkanı Hakan Terzioğlu.. Terzioğlu, şimdiden Of’un her köyünü, Of’un her sokağını Of’taki her bir kapıyı çalıyor.. Vatandaş ile dertleşiyor.. Havaların da soğumasına rağmen, köyde ve hatta yaylalarda yaya olarak da geziyor, dert dinliyor.. Muhtar adayları ile ilgili olarak nabız tutuyor yeni dönemin büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde vatandaşın da talep ve isteklerini alıyor… Terzioğlu bunu yaparken aracında da bir yedek kıyafet bulunduruyor.. Yorucu siyasi çalışmalarında gün içinde kıyafetlerini de aracının içinde değiştiriyor.. Terzioğlu, özellikle genel merkezin yerel seçimlere doğru ilçe başkanları ile istişare toplantısı yapmasının son derece faydalı olduğunu da belirtti.

MAHALLELER VE MUHTARLAR

Herkes yerel seçimlerle ilgili olarak kendini bu alana odaklarken Mart 2019’de muhtarlık seçimleri de var.. Özellikle Trabzon’un gözde mahalleleri, Beşirli 1, 2 ile Erdoğdu 1,2,3- Kalkınma, Çukurçayır, Fatih ile Ayasofya mahallesi muhtarlık seçimleri kıran kırana geçeceğe benziyor. Halen bu mahallelerdeki iş başındaki muhtarlara güçlü rakipler çıkacak. Özellikle Erdoğdu ve Beşirli mahallesindeki muhtarlık seçimleri kıran kırana geçeceğe benziyor.. Ak Parti, muhtarlık seçimlerinin Trabzon özelinde formatlanması için il yönetiminde bir muhtarlık masası oluşturdu. Masa Büyükşehir ve Ortahisar Muhtarlık birimleri ile ortak çalışarak, aday belirlemede ya da aday desteklemede karar alacak.. Ak Parti dışında diğer partilerin muhtarlık seçimleri ile ilgili olarak şimdilik bir strateji geliştirmedikleri görülüyor..