VE AK PARTİ'NİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI SANKİ O OLACAK!

Trabzon'da AK Parti’nin büyükşehir belediye başkan adaylığı ibresi bu ana kadar kulislerde adı hiç geçmeyen birine döndü… O biri, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan… Trabzonlu olan Kaan, hem Bilal Erdoğan’a hem de Cumhurbaşkanına çok yakın bir isim… Ve Külliye’den Ak Parti genel merkezine Kaan’ın adı iletilerek Trabzon’da STK’lar ile akil isimlere adının sorulmasını, geri dönüşümlerin nasıl şekilleneceğine dair bir çalışma yapılması istendi… Abdurrahman Kaan, Vakfıkebirli ve Kaan şirketler grubunun da kilit ismi.. Trabzon’da bağı güçlü olan Kaan’ın ilçede yakın akrabaları olup, yaylada da eski bir yayla evi var.. Trabzon’a sık sık gelen Kaan en son Celil Hekimoğlu’nun oğlunun nikahına geldi. Vali Yücel Yavuz’un misafiri oldu, Galatasaray maçını izledi ve ayağı da uğurlu geldi.

Abdurrahman Kaan’ın adı aday olarak kulislere daha yeni düştü…Dün öğleden sonra Ak Parti genel merkezi koridorlarında bir anda adı gündeme geldiği gibi olaydan hemen 61 saat. com olarak haberdar olduk. Henüz gelişme yeni ve taze olduğu için birkaç kaynak ve Kaan’ın kendisi yok böyle diyebilir diye başka kaynakların bilgisine başvurdum ve olabilirliliği konusunda görüş belirttiler. Abdurrahman Kaan adı, büyükşehir için gündeme geldiğinde, Ak Parti’nin aday belirlemede çizgi üstü isimler arasından tercih yapmada zorlanacağa benziyor. Kaan’ın Trabzon’da bir tabanı var mı..? Yok demek haksızlık olur. Var ve etkili de bir tabanı var, bu böyle biline..

O GÜN ALİ SAVAŞ, KAAN İLE NE KONUŞTU?

İlginçtir Abdurrahman Kaan’ın Trabzon’a geldiği son gün, yayın danışmanımız Ali Savaş Zorlu Otelin lobisinde MÜSİAD ekibi ile bir arada oldu.

Masada Vali Yücel Yavuz da vardı.

Genel Başkan Abdurrahman Kaan, Bayburt şubesini açmış, Hekimoğlu’nun oğlunun nikah şahidi olmuştu.. Zorlu’da bir masa etrafında toplanan MÜSİAD ekibinde Trabzon şubesinden de isimler vardı.. Başkan Ali Kaan ve arkadaşları.. O masaya Ali Savaş da gitti.. Başkan Abdurrahman Kaan’a arkadaşımız Ali Savaş tanıtıldı.Sohbet başladığında ilginçtir Ali Savaş MÜSİAD genel başkanı Kaan’a şunu sordu… “Derneğiniz bu yerel seçimlerde aday gösterecek mi..? Mesela Trabzon’un adayı MÜSİAD’tan mı olacak..”

Savaş’ın sorusunu sorduğu anda Genel Başkanın adı Trabzon ile adaylık konusu gündemde değil.. Ama tesadüf bu, şimdi gündemde..

Peki o soruya şu anda adı Trabzon büyükşehir Belediye başkanlığına geçen Abdurrahman Kaan nasıl cevap verdi. Ali Savaş’ın aktardığına göre şöyle cevap verdi…

“Biz MÜSAİD’daki arkadaşlarımızın ülkeye MÜSİAD kanalı ile hizmet etmesini isteriz. Önceliğimiz bu ancak şartlar siyasete girmeyi gerektirdiğinde de dernekle ilişkisini kesmesini isteriz ve siyaseti girmesini destekleriz…”

ÖZGEÇMİŞİ VE BAŞARILARI

Abdurrahman Kaan, damardan bir Trabzonludur.. Ve öz geçmişi başarılar ile dolu.

Kaan kimdir ve ne iş yapar.

İşte öz geçmişi

1967 yılında Trabzon’da doğdu. Lise eğitimini 1980-1985 yılları arasında Bakırköy İmam – Hatip Lisesi’nde, Üniversite eğitimini ise, 2008 – 2013 yılları arasında Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi’nde tamamladı.

Kaanlar Gıda Sanayii’nde, 1985’ten beri sürdürdüğü Yönetim Kurulu Üyeliği’ne devam ediyor.

O yıldan bu yana, kendi firmasında, süt sektöründe aktif bir şekilde üst düzey yönetici olarak görev aldı.

1995 yılı sonuna kadar sıcak pazarda rol alırken, elde ettiği tecrübeyi değişen pazar taleplerine göre 1996 yılından itibaren Üretim-pazarlama-satış alanlarında değerlendirdi; iş geliştirme ve AR-GE de de üst düzey yöneticilik yaptı. Aynı zamanda ulusal ve uluslararası zincirlere ürün satışını halen kendisi sürdürüyor.

Abdurrahman Kaan uzun yıllardır MÜSİAD ailesinin bir ferdi. Kaan ailesi, kurulduğu günden bu yana MÜSİAD’da yer alıyor.

Kaan MÜSİAD’ta, 2003-2006 yılları arasında Gıda Tarım Sektör Kurul Başkan Yardımcısı, 2006-2009 yılları arasında Gıda Tarım Sektör Kurul başkanı olarak görev yaptı. 2009'dan sonra MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak Sektör Kurullarından Sorumlu Başkan Yardımcılığı, Bütçe ve Mali İşler Başkanlığı yaptı ve 4 yıl da Teşkilatlanmadan Sorumlu olarak çalıştı. 2012 yılından bu yana ise Yurtiçi Teşkilatlanmadan ve Eğitim, Kültür, Araştırma ve Yayınlar komisyonlarından sorumlu MÜSİAD Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Kaan ayrıca, ülkemizde 3 adet önemli STK’nın kuruluşunda da yer aldı.

Evli ve üç çocuk sahibi olan Kaan, Orta derecede İngilizce ve iyi derecede Arapça biliyor.

Kaan bu arada her işini ortak akıl ile yapıyor.. Ortak akla çok önem veriyor ve ortak aklın bütün sorunların üstesinden gelinecek sihirli bir değnek olarak görüyor.

ERDOĞAN BAYRAKTAR'IN SERZENİŞİ...

Erdoğan Bayraktar sessiz sedasız Trabzon’a geliyor. Camii inşaatında şantiyedeki ofisinde çalışmaları takip ediyor. Zaman zaman da ikili görüşmelerde bulunuyor.. Büyükşehir Belediye meclisinin bazı üyeleri de Bayraktar’ın her Trabzon’a gelişinde O’nla beraber oluyor. Bayraktar Büyükşehir Belediye başkan adaylığı ile ilgili soruları, partinin aday belirlemedeki yöntemini bildiği için kendine bağlayıcı bir açıklama yapmıyor, Ama geçenlerde çok ilginç bir Tweet attı.. Bayraktar’ın belli ki biri canını sıktı.. Bu Tweet'i başka mercilere çekiliyor ama bize göre bu serzenişi bir dosttan ummadığı hareketi görmüş olmalıdır diye tahmin ediyoruz..

Bayraktar’ın o ilginç twitter mesajı şöyle..

BİZİ DE DİNLE YILMAZ!

Ve Trabzon Ak Parti’nin beklediği o önemli adam nihayet geldi…Yerel yönetimlerden sorumlu kişi Yusuf Ziya Yılmaz…Daha önce Trabzon’a gelecekti ama Ordu’daki kriz Trabzon’u ertelemesine neden oldu… Dün akşam saatlerinde Trabzon’a gelen Yılmaz’ı Başkan Revi, karşıladı ve Akçaabat köftesi yedirdi.. Şimdi bugün Ak Parti’nin yerel yönetimleri masaya yakacak.. Yılmaz’ın elinde kabarık bir çanta var. Ajandasında Belediye başkanlarının memnuniyet çizelgesi, başarıları ve belediyelerin mali durumları ile ilgili raporları… Kim ne kadar neye borçlandı…Kamuoyunda belediye algısı ne…? Yeni yüzlerin özellikle meclis üyeliği konusunda adaylığı ile ilgili öneriler de alacak olan Yılmaz’ın büyükşehir belediye meclis üyelerini dinlemeyecek oluşu enteresan.. Genel merkez meclis üyelerinin çok objektif olamayacağı kanaatinde olduğu için doğru tespit yapamayacakları düşüncesinde. Bu durum Trabzon’daki meclis üyelerinin tepkisini çekmiş durumda… Diyorlar ki, Yılmaz bizi de dinlemeli. Dinlemeli ki objektif kanaat gelişsin.

BAK BU OLDU İŞTE!

Artık, Trabzon günleri eskisi gibi amacına ulaşmıyor.. Başka organizasyonlar yapılmalı katılınmalı.. Ortahisar Belediyesi bu anlamda bir ilki gerçekleştirdiği için tebrik edelim… Arnavutluğun başkenti Tiran’da Türkiye günleri yapıldı ve Ortahisar Belediyesi bu günlere katıldı.. Doğru ve yerinde bir karar ile..

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Türk kültür, sanat, tarih ve doğasının daha yakından tanıtılması amacıyla düzenlenen "Türkiye Günleri"ne Ortahisar Belediyesi de katılıyor. Yurtiçi ve yurt dışında gerçekleştirdiği bir çok programlarla dikkat çeken Ortahisar Belediyesi adeta Karadeniz’in ve Trabzon’un kültür elçisi gibi çalışıyor. 25-26-27 Eylül tarihlerinde Arnavutluk’un başkenti Tiran da gerçekleşecek olan “Türkiye Günlerine” Karadeniz Bölgesini temsilen Ortahisar Belediyesi katılıyor.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği, Tiran Belediyesi ve Tiran Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen programa katılım sağlayacaklarını ifade eden Ortahisar Belediye Başkanı Sayın Av. Ahmet Metin Genç program hakkına bilgi verdi.

“Ülkemizin ve özellikle yaşadığımız şehir Trabzon’un kültürel mirasını, yöresel zenginliklerini, kültürünü ve sanatını tanıtmak, Trabzon’un diğer ülkeler ile dostluğunu geliştirmek, kültürel alışverişini artırmak için yurt dışında ve yurt içinde çeşitli programlar yapıyoruz. Türkiye Tiran Büyükelçiliği, Tiran Belediyesi ve Tiran Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Arnavutluk’ta bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Türkiye günlerine Ortahisar Belediyesi olarak davet edildik. Trabzon stratejik öneme sahip köklü bir şehir. Tarihi, Kültürü ve doğal güzellikleri ile dünyanın sayılı merkezleri arasında yerini almaktadır. Bu tür etkinliklerin Trabzon’un tanıtımına katkı sağladığına inanıyoruz. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Haydar Ali Yıldız, Yunus Emre Vakfı Başkanı Sayın Şeref Ateş, Arnavutluk Kültür Bakanı Mirela Kumbaro Furxhi, Türkiye Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Tiran Belediye Başkanı Erion Veliaj, Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş, İstanbul, Bursa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Edirne ve Ortahisar Belediyesinin katılımı ile gerçekleşecek olan Türkiye Tanıtım günlerinde “ Trabzon Tiran’da” diyerek en güzel şekilde şehrimizi ve bölgemizi temsil edeceğiz dedi.”

Belediye adına Tiran’da bulunan Hacı Nail Altınay Tiran’da R. Tayyip Erdoğan adlı restoranın önünde fotoğraf çektirerek, Tiran’da an itibaren durum bu demeyi de unutmadı…