TRABZONSPOR’A ADAY OLACAK MI?

Gençlik ve Spor ile Basın İlan Kurumu eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, dün Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Trabzonspor’un önümüzdeki aylarda yapılacak olan başkanlık seçimleri, bu ziyarette de gündeme geldi.

Atalay’a burada bir süredir konuşulan Trabzonspor Başkanlığına aday olup olmayacağı soruldu.

Atalay, bu soruya net cevap vermedi. Yani anlaşılacağı üzere adayım da demedi, aday değilim de…

Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapar mı bilinmez ancak aday olduğu izlenimini biz ziyarette edindiğimizi söyleyelim.

Şu anda zaten şehirde açıktan bir çalışma içerisinde.

Dün ziyarette ağırlık olarak Trabzonspor konuşuldu.

Trabzonspor’un mevcut yapılan transferlerini eleştiren Atalay, hemen hemen hepsinin 30 yaş üzeri olmasına özellikle vurgu yapıyor.

Atalay, Trabzonspor’un alt yapısının ve değerlerinin kulüp için kullanılabileceğine dikkat çekerek, bu yıl bordo - mavililerin popülist transferler yaptığını söyledi.

Atalay, “Yaşlı oyuncu gerekiyorsa alınabilir. Burak Yılmaz 36 yaşında Lille’ye gidip, Şampiyon yaptıysa, Fransa’nın en önemli oyuncularından biri olduysa gurur verici. Ama Lille bir tane Burak aldı 36 yaşında. Takımı yönlendirecek, heyecanı dindirecek, sakinleştirecek, alıp götürecek, saha içi yönetmen oyuncusu alabilirsin. Ama neredeyse büyük kısmı tamamına yakını 30’un üzerinde olmaz” ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR’UN BORÇ DURUMU ÜRKÜTÜR MÜ?

Trabzonspor’un borç durumu ve bu durumun çevrilip çevrilemeyeceği sorulduğu ise Atalay, “Hiç bir ekonomik sıkıntı beni ürkütmez. Her şeyin çaresi var. Yeter ki siz bundan sonra tedbir almasını bilin, parayı kullanmasını bilin. Kulüplerin devasa borçları var. Şeffaf olmadığı için kulüplerin gerçek borcunun ne olduğu, ödemelerin ne zaman başlayacağı, faizle beraber borcun ne kadara çıktığını göremiyoruz. Varsayımla konuşmak uygun olmaz. Ama bir gerçek Trabzonspor olması gerektiği yerin çok uzağında” dedi.

Zaten bu sözlerden de anlaşılacağı üzere Atalay, büyük bir oranda aday…

Atalay, aslında şehir için önemli isimlerden. Hele olimpiyatlarla Trabzon’a kazandırdığı yatırımları kimse inkar edemez. Bakalım, Atalay aday olursa Trabzonspor’da önümüzdeki aylarda yapılacak seçimler, bordo - mavililer için nasıl bir yol haritası çizecektir…

VATANDAŞLARIN MESCİD TALEBİ

Trabzon her kesiminden insanların akın ettiği bir çekim merkezi haline geldi Ayasofya altından Akyazı’ya uzanan sahil bandı. Yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve büfeler o bölgeyi neredeyse 24 saat yaşayan bir alan haline getirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin de son dönemlerde özen gösterdiği bu alanda bazı vatandaşlar namaz kılabilecekleri bir alan olmadığından dert yandı.

Namaz kılmak için bir konteynır mescit yapılması noktasında vatandaşların yoğun talebi var. Bir konteynır mescit ile işin çözülebileceğini ifade ediyorlar. Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri dileriz vatandaşların bu makul talebine bir çözüm üretir.   

AĞAOĞLU’NU YIPRATMAK İÇİN Mİ?

Trabzonspor'un Genel Müdür yardımcılığı görevinden sözleşmesi fesih edilerek gönderilen Ulaş Özdemir'in yaptığı işlerin yürütülmesi anlamında Ali Saydam'ın şirketi ile görüşme yapıldığını, hatta yeğeninin Trabzonspor tesislerine geldiğini duyurmuştuk. Bu bilgileri kamuoyuna aktarırken, tek amacımız işin nasıl ve hangi yolla sürdürüleceğini kamuoyuna duyurmak bilgilendirmekti.

Ne şirketin resmen anlaştığını yazdık ne de bir ücretten bahsettik.

Fakat bazı kendini bilmezler bu bilgilendirme amaçlı haberlerin Ağaoğlu'nu yıpratma maksatlı yapıldığını kasıtlı olduğunu kongre sürecinde Ağaoğlu'na zarar verme niyetiyle yazıldığını öne sürmüş, hadsizlik etmişler.

Şunu herkes bilir. Trabzonspor'da kongre sürecini saha sonuçları belirler. Ve Ağaoğlu yönetiminde de saha sonuçları gayet güzel gitmektedir. Büyük bir kaza olmaz ise şu anda en şanslı isim başarılarından ötürü Ağaoğlu ve belirleyeceği yönetim olacaktır.

Trabzonspor bizlerin hepimizin göz bebeğidir ve hiçbir zaman göz bebeğimiz takımımıza zarar vermek veya yönetime zarar vermek bizim yayın politikamızla bağdaşmamaktadır, bazı çapsızların ortaya attığı saçmalıktan öte değildir.

Trabzonspor’un başında kim olursa olsun bizler her zaman Trabzon basını olarak takımımızın ve başındaki yönetimin yanında olmayı görev biliriz.

BÜYÜKŞEHİR 50 MİLYONU KAPTI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından uzun bir çalışma süreci sonrası hazırlanan Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı'na (SUMP) Brüksel’den onay geldi.

AB Hibe Projesi dahilinde  Ulaştırma Bakanlığı'nın da onayı ile Trabzon'a kazandırılacak olan yaklaşık 50 milyon TL'lik projenin içinde SUMP planı, Bisiklet ve yaya yolları, malzeme alımı (Elektrikli bisiklet, akıllı durak, şarj istasyonları, veri merkezi malzemeleri  v.b) , veri merkezi kurulması gibi envanterler yer alıyor.

Türkiye'de  İzmir, Ankara, Kocaeli ve Trabzon illerinin alabildiği bu hibe projesinde Trabzon nüfusa oranla en yüksek tutarı alan il oldu.

Bunun nedeni ise Trabzon dışındaki iller sadece plan için para alırken Trabzon Büyükşehir planın yanında bisiklet ve yaya yollarını, akıllı durakları ve veri merkezleri gibi birçok alımı da katarak projeyi fiziki olarak hayata geçirme şansına sahip oldu.

SİYASET ESNAFLA BAŞLAR

Trabzon’un gayrimenkul devi Saral Gayrimenkul CEO’su Semih Saralioğlu, başarılarına doymuyor.

‘Uluslararası Zirve Ödüllerinde’ Türkiye birincisi olan Sarıalioğlu’na siyasetten iş dünyasına, esnaftan sanayicine her kesimden tebrik ziyareti devam ediyor.

İYİ Parti Trabzon il ve ilçe ekibi Semih Sarıalioğlu’nu iş yerinde ziyaret ederek tebriklerini ilettiler.

Sarıalioğlu, ‘Siyaset esnafla başlar halkla devam eder’ diyerek, “Trabzon’u temsilen almış olduğumuz zirve ödülleri için İYİ Parti Trabzon il ve ilçe temsilcileri birincilik ödülümüzü tebrik etmek için iş yerimizde ziyaretimize geldiler. Misafirlerimizin ziyareti Saral ailesi olarak bizleri çok onurlandırmıştır. Ayaklarınıza sağlık. Başarımızı benimseyip, takdir edip gelen ve gelecek olan tüm hemşehrilerimize şimdiden teşekkür ederiz” dedi.