GEÇMİŞ OLSUN; EKSPRES..
Hasan Kurt yönetimindeki Kuzey Ekspres gazetesi idari binası yanarak kullanılamaz hale geldi…

61saat.com ailesi olarak meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz..

Ekspres gazetesi Trabzon medyasının bir rengi ve güzelliğiydi..

Hasan Kurt tek başına büyük bir mücadele örneği göstererek gazetesini yaşatmak için büyük emek sarf etti.. Gazetede çalışanlar da aynı özveriyi gösterdi..

Yaşadıkları bu talihsiz olay duyulur duyulmaz bütün bir Trabzon üzüntülerine dile getirdi..

Hasan Kurt, bütün güçlüklere rağmen gazeteyi yaşatacağını ve yayınına devam edeceğini belirtti..

Geçmiş olsun diyor, buradan 61saat.com olarak Ekspres ailesine şu çağrıyı yapıyoruz..

Bu aşamada bizim üzerimize ne görev düşerse hazırız..

MESLEK DAYANIŞMASI VE TAKA
Espres’in idari binasının yanarak kullanılamaz hale gelmesi, hele gazetenin hazırlanmasındaki bütün teknik makinelerin kül olmasından sonra, Taka Gazetesi, meslek dayanışmasının en güzel örneklerinden biri sergiledi ve gazete hazırlama birimini Kuzey Ekspres  gazetesine tahsis etti…

Taka Gazetesinin imtiyaz sahibi Zeki Sancak, Hasan Kurt’u aradı ve gazetemin bütün imkanları emrinizde dedi..

Şimdi Ekspres Gazetesi bir müddet Taka gazetesinde hazırlanacak..

Taka bu hizmetinden Ekspres’ten tek kuruş talepte bulunmadı..

Bu mesleki dayanışma ile Taka Gazetesine ve Zeki Sancak’a helal olsun diyoruz..

Ekspres Gazetesine sadece Taka Gazetesinden değil, Sonnokta Gazetesinden de destek geldiğini belirtelim. 

SONNOKTA GAZETESİ DE TEKLİF ETTİ

Sonnokta Gazetesi yetkilileri de dün Hasan Kurt'u arayarak gazeteyi kendi haber merkezlerinde hazırlayabileceklerini iletti. 

Ancak ilk teklifi Taka Gazetesi yaptığından dolayı Ekspres Gazetesi ekip olarak oraya geçtiler ve bugün çıkan gazeteyi orada hazırladılar. 

Bu arada sosyal medyada, Ekspres gazetesi için yayın danışmanımız Ali Savaş da bir kampanya başlattı.. Herkes geçmiş olsun mesajı atıyor ama gelen gazeteye abone olalım ve de bir yıllık iki gazete aboneli ilgi kampanyaya başlattı…

O YURTTA NELER OLUYOR?

KYK’na bağl Gülbahar Hatun Kız öğrenci yurdundan geriye dönek 6 ay içinde, 3’ten fazla intihar girişiminde bulunulduğuna dair kulağımıza bazı iddialar geliyor. 

Son olarak 10 gün önce bir kız öğrenci, odasında bileklerini keserek intihar girişiminde bulunduğu da bu ididalar arasında. 

Böyle bir iddia kulaktan kulağa yayılınca bizde dikkatimizi buraya çevirdik. 

Hatta bu iddiayı bir adım öteye taşıyanlar,  "Bileklerini keserek intihar girişiminde bulunan kız çocuğumuz odasında boynuna da ip geçirdi" söylemini ortaya atıyor.

Bu yurt iin konuşmuyoruz, Ailelerinden uzakta yurtlarda kalan öğrencilerimizin zaman zaman girdiği psikolojik bunılamdan dolayı bu şekilde yöntemlere daha önce de başvurduklarını şahit olduk. 

O yüzden yurtlarda en azından öğrencilerin belki ailelerinden, belki okuldan kaynaklı sorunlarına rehberlik psikolojik danışma personeli aracılığı ile daha fazla ilgilenilmesi kanaatindeyiz. 

AZMİ KÖROĞLU DER Kİ!

Düzköy ve Çayırbağı vadisinin ünlü isimlerinden eski il genel meclisi üyesi muhtar Azmi Köroğlu, yaylalardaki yıkımla ilgili ilginç bir öneri getirdi.

Köroğlu der ki.. “Devlet kendisine ait hazine arazilerini, belli bir disiplin içinde çevirsin..

Orada ev yapmak isteyenlere sattın ve disiplinli bir şekilde evler yapılsın. Yaylalarda kimin yaylacı kimin tatilci kimin keyifçi olduğu artık belli değil…

Kayabaşı, Hıdırnebi örneğinde olduğu gibi devlet yaylalarda bir yer belirlesin ve ev yapımı için de örnek tek tip proje geliştirsin sorun çözülür”

Köroğlu’nun önerisi gerçekten ilginç ve çözüm odaklı..

Bu arada, Köroğlu yaylalardaki yıkımlarla ilgili iç işleri Bakanı Süleyman Soylu’ya dönük eleştirilere katılmadığını belirterek, Soylu’nun bu yıkımlar fırsat bilinerek yıpratılmasının da mantığı yoktur şeklinde konuşu..

ZORLUOĞLU’NUN SÜRMENE BIÇAĞI
Yerel seçimler öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, seçim çalışmaları ve propagandaları arasında Sürmene Bıçağını da  kullanmıştı..

Sürmene’de bir köy evinde, bıçak yapan köylü ile görüntüleri yayınlanan Zorluoğlu, seçimi kazandıktan sonra en hassas ve prestijli ziyaretlerinde misafirlerine Sürmene Bıçağı seti hediye ediyor..

Son ABD ziyaretinde de Zorluoğlu, gümrüklerden zorla da olsa geçirdiği Sürmene Bıçağı takımlarını konuğu olduğu Türk ve ABD’li girişimcilere hediye etti…

Sürmene Bıçağının ABD’deki bu tanıtımı, Trabzon’un tanıtımından bir adım öne de çıktı ki çok iyi oldu…

Murat Başkan, öyle görünüyor ki, Sürmene bıçağını artık deniz aşırı ülkelerin de gündemine sokarak, bu anlamda bir taşla iki kuş vuracak.. Hem Sürmene bıçağını tanıtıyor. Hem de Trabzon’un el sanatlarındaki hünerinin önemini gündeme getiriyor.

TRABZONLU NAİM’E SAHİP ÇIKTI
Naim Süleymanoğlu’nun yaşamını anlatan film, Trabzon’da da vizyona girdi.

İlk gün filmin oynadığı salonlar doldu.. Forum’daki sinema salonlarında bütün seanslar ful doldu..

Bu da Trabzonluların Naim’e hayranlığı ile sahip çıkma duygusu olarak değerlendirildi.. Bu arada bazı okullar, filme öğrencilerini toplu olarak getirme kararı da aldı..

Trabzonlu sinema severlerin Naim’e gösterdiği ilgi bu cep Herkül’ün ne denli sevildiğinin de kanıtı..