TRABZONSPOR’DA BİR AYAKKABI ÖYKÜSÜ DAHA
Trabzonspor’un Avusturya’daki kampında koşu idmanına çıkan Abdülkadir Ömür’ün ayakkabılarını unutmasının ardından Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun ayağındaki ayakkabıyı genç futbolcuya vermesi, ardından o ayakkabıyı imzalatıp açık arttırma ile satacağını ilan etmesi ile kamp gündemini bu ayakkabı gelişmesi belirledi..

Aslında Trabzonspor’da kampa yaşananan ayakkabı güzelliği, çok eski dönemlerde de yaşandı.. Tabi biraz farklı..

O dönemlerde Trabzonspor’u çok yakından takip eden yayın danışmanımız Ali Savaş’ın bizzat yaşadığı bizzat de içinde olduğu ayakkabı anısını şöyle..

Avni Aker’de resmi bir maç var. Teknik adam Ahmet Suat Özyazıcı..

Maçın ilerleyen dakikalarında Özyazıcı, ilk onbirde yer alan dönemin en star futbolcusu Osman Denizci’yi oyundan çıkardı..

Denizci, saha kenarına geldi..Taç çizgisini geçti, herkes yedek kulübesine gelecek sanırken eğildi, kramponlarını çıkardı, A.Suat Özyazıcı’nın oturduğu yere fırlattı..

Kramponlar tam havada, Özyazıcı kramponlara bakarken tek kare o anı çektim.. Ertesi gün fotoğraf olay oldu.. Özyazıcı hiç tepki vermedi aradan birkaç hafta geçti,

Osman Denizci, kadro dışı olduğu için takımda yer almıyordu.. Bir basın toplantısında Özyazıcı’ya Osman Denizci’yi ne zaman oynatacaksınız sorusu geldi…

Özyazıcı o müthiş esprisini yaptı…”Ayakkabıları bende gelip almadı…”

ZORLUOĞLU, GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA 3 KONUDA TEŞEKKÜR
Murat Zorluoğlu’nun dün gazetecilerle bir araya geldiği buluşmada, detay açıklamalar yaptı.. Uzun konuşmasının satır aralarında ise ilginç tespitleri oldu..

Bunlardan biri de nöbeti devraldığı Orhan Gümrükçüoğlu’na ettiği teşekkürdü.. Teşekküren ilkini Botanik Bahçesi ile ilgili olanıydı..Çok iyi düşünülmüş bir proje, orası bir 30 yıl sonra çok daha güzel olacak dedi, emeği geçen Orhan beye teşekkür ediyorum dedi…

Zorluoğlu’nun OFG’ye ikinci teşekkürü meydan projesiydi ki biz bunu da daha güzel hale getireceğiz dedi.. Üçüncü teşekkür ise başlatılan gülcemal projesi.. Eksiklerine rağmen cesaretli bir adımdı bundan dolayı da OFG’ye teşekkür etti.

BUNDAN SONRA SOKAKTAYIM
Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu’nun aslında basını bilgilendirme toplantısı olmadığı basın ile buluşmasında, belediyedeki ilk 100 günü ile ilgili bazı açıklamalarda da bulundu..

Zorluoğlu, bir soru üzerine belediyede yeniden yapılanmanın artık gerçekleştiğini bundan sonra projeleri genel sekreterin takip edeceğini kendinin ise sokağa alana inip halkla birlikte olacağını söyledi..

Zorluoğlu herkes belediyede işini yapacak..İşini yaparken de risk alacak.. Halka vatandaşa tepeden bakmayacak.. Herkesi kucaklayacak dedi.

GAZETECİLERİN NOTU NE OLDU?
Zorluoğlu dün 3 saate yakın gazeteciler ile birlikte oldu. Sohbet etti..Sorulara cevap verdi.. Toplantı sonunda gazetecilerin Zorluoğlu ile ilgili kanaatleri şöyle

-Artık Trabzon’a hakim olmuş

-Şehrin zor özelliklerini öğrenmiş

-Ekibini kurmuş o rahatlık her halinden belli

-Valilik modundan uzaklaşmış, belediye başkanı olmuş



-Yaşadığı sıkıntılar olsa bile dışarıya en azından o toplantıda sezdirmedi

-Akıcı, anlaşılır konuşuyor. Bu rahatlığı her halinden belli

-Her türlü soruya açık.. Her türlü öneriye de hazır olduğu imajını verdi.

-Telefonum 24 saat açık bana her an ulaşabilirsiniz diyerek gazetecilere güven verdi.

BU FOTOĞRAFA ÖYLE BİR YORUM YAPTI Kİ… 
Ak Parti il yönetiminin en etkili isimlerinden biridir Halil İbrahim Demirtaş.. Meclis üyeliği yapmış.. il yöneticiliğinde de çeşitli il başkanları ile birlikte çalışmıştır.. Parti sevdalısı..

Hassas ve de dik duran adamdır.. Dün Demirtaş, sosyal medyasında bir fotoğraf paylaştı.. Partinin Trabzon’da kuruluş dönemlerine ait olan fotoğrafta, Demirtaş, Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın önünde eğilmiş durumda..

Erdoğan de elini Demirtaş’ın omzuna koymuş… İşte o enstantaneyi Demirtaş şöyle bir ifade ile paylaştı..



Anlamlı ve sanki bir adrese tam teslim şeklinde..

O gün bu gün eli hep üstümüzde..

Bu anlamlı mesaja çok yorum geldi.. Ama bir yorum çok anlamlıydı..

TİSKİ Genel Müdürlüğü görevinden alınan Recep Köksal’ın ki..



Köksal şöyle dedi.

Sizin eliniz kimin üstünde..

Köksal’ın bu mesajı çok anlamlı.. Anlamlı olduğu kadar da mesaj derin..

BARİ SEN YAPMA ÜNAL HOCAM
Bu şehrin gençlerinin değer verildiğinde sporda ve her alanda neler yapabildiğine en çok inanan ve güvenen bugünkü pırıl pırıl evlatlarıyla övünç duyan Trabzonsor Teknik direktörü Ünal Karaman’ın Trabzon’un şampiyon takımı Trabzon FK’yı ziyaret ettiği gün dün gibi aklımızda. Ziyarette Trabzon FK için her zaman elinden geleni yapacağının sözünü vermişti, o ziyarette Trabzon FK’nın başkanı da ‘Sevdamız ve önceliğimiz Trabzonspor’dur amacımız Trabzonspor’a hizmet etmektir. Bu da boynumuzun borcudur’. demişti.

Fakat son günlerde öylesine üzücü ve inanmak istemediğimiz şeyler duyuyoruz ki gerçekten, bu yaşananlardan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun veya Ünal Hoca’nın acaba haberi var mıdır diye demeden geçemiyoruz.

Edindiğimiz duyumlara göre Trabzon FK Trabzonspor alt yapısından pırlanta gibi gelecek vaadeden birkaç yeteneği kadrosuna katmak istemiş. Bazı yöneticeler buna olur vermiş ama hemen ardından ismi zikredilen futbolcular alel acele başka takımlara hemde Trabzon FK’ya rakip olacak takımlara gönderilmiş. Nedir bu Trabzon’un kendi içindeki düşmanlığı, çekemezliği, neden evlatlarımızın bu şehirde değerli olmasını, değer katmasını, Trabzon’un ismini yüceltmesini kabullenemiyoruz.

Neden. Hekimoğlu açık açık ‘Bizim hedefemiz süper lig değildir, PTT 1. Ligdir demedi mi? Zaten bizim üst kimliğimiz Trabzonsporumuz var demedi mi?

Neden Trabzon FK’ya sahip çıkmak gerekirken, Sayın Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yöneticileri, neden bu takımı kucaklamak gerekirken sırtınızı dönüyorsunuz. Buna bir anlam verebilmiş değiliz. Belki biz yanlış duyduk, belki yanlış yorumladık, ama bir doğru var ki Trabzon FK kısa sürede bu şehre büyük bir hava katmış, marka değerine büyük bir katkı sağlamıştır. Ve Trabzon’un tüm bileşenlerinin Trabzon FK’yı bu manada kucaklaması, desteklemesi gerekir. Başta da Trabzonspor’un yöneticileri ve teknik heyeti.