İŞTE MERAK EDİLEN; METİN GÜNEŞ

Dün, Trabzonspor resmi bir açıklama yaptı. Batmanlı bir iş adamı kulübe 1,5 milyon lira bağışta bulundu… Ve bu haber hemen şehir ile Türkiye’nin gündemine oturdu..

Kimdi bu bağışı yapan kişi.

Kimdi Metin Güneş.

Trabzonspor yönetiminin çoğu, Metin Güneş’i tanımıyordu.

Metin Güneş’in bu jesti yönetimi derin bir oh çektirirken, Güneş’in jestinin Trabzonlu iş adamlarına da örnek olup olmayacağını zaman gösterecek. Bugün, yerel gazetelerin tümü Güneş’in bağış olarak yaptığı 1,5 milyonluk yardımı manşete çekti.

Dedik ya, merak edilen adam kim?

61saat olarak bir araştırma yaptık.. Metin Güneş kim diye..

Metin Güneş, Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun çok yakın dostu… Moda deyim ile kankası… Metin Güneş istanbul’da yaşıyor ve inşaat sektöründe çalışıyor. Bu alandaki dev bazı şirketlerle ortak girişimleri var. Metin Güneş sanat çevresinde de tanınan bir isim. Ünlü sanatçı Tarkan ile de yakın bir dostluğu var. Tarkan, Türkiye’ye geldiğinde Metin Güneş kesinlikle bir araya gelerek, buluşuyor.

Dedik ya. Metin Güneş başkan Ağaoğlu’nun çok yakını arkadaşı.. Kankası.

Ağaoğlu ile dostlukları uzun zamandan bu yana davam ediyor. Güneş’in Ağaoğlu’nun Golf federasyonu başkanı olduğu dönemde, Antalya’daki golf organizasyonlarına da sponsor olduğunu biliyoruz.

Peki, Metin Güneş bu yüksek meblağlı bağışını nasıl yaptı.

O’nu da başkan Ahmet Ağaoğlu bize şöyle aktardı..

“Metin kardeşim benim dostumdur. Trabzonspor’a başkan olduktan sonra birkaç kez bir araya geldik. Dertleştik. Kulüp malı durumumuzu anlattım. Bir anda ben sana yardımcı olurum dedi ve bu jesti yaptı…”

Başkan Ağaoğlu, en kıza zamanda, Metin Güneş ile Trabzon’a geleceğini ve Trabzonspor tesislerinde O’nu misafir edeceklerini belirtti.

ORTAHİSAR’A NASIL BİRİ LAZIM?

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin erkene alınmasının ardından aday adayları sahneye çıkmaya başladı. Kulisler her geçen gün daha çok hareketleniyor. Aday adayı olmak isteyenler bir tarafa bir de aday olması istenenlerin isimleri sıkça konuşulmaya başlandı. AK Parti kulislerinde nabız yoklayanların yanı sıra nabzı yoklananlar da var.

Ortahisar Trabzon’un merkez ilçesi. Nüfus ve seçmen bakımından da en kalabalık ilçesi. 333 bin nüfuslu ilçede 240 bin kayıtlı seçmen var. Ortahisar’a kayıtlı seçmenin 121 bini erkek, 119 bini kadın seçmenden oluşurken bunların 59 bini genç seçmenden ibaret. Bu seçmenin %40’a yakınını da Akçaabat doğumlular oluşturuyor.

AK Parti’nin Trabzon’daki mevcut milletvekillerinin arasında Ortahisar’dan çıkan bir isim ise yok. Seçmen ve nüfus verileri baz alındığında Ortahisar’a hem Ortahisar’ı hem de Akçaabat’ı kucaklayacak, toplumun tüm kesimi tarafından kabul görebilecek bir isim lazım. AK Parti’nin aktif siyasetçilerine şöyle bir göz gerdik, böyle bir isim var mı diye..

AK Parti’de 2004 yılından beri aktif siyaset yapan, halkla olan diyaloğunda ikili ilişkilerini iyi tutan, ismi bugüne kadar hiçbir şaibeye bulaşmamış, gerek spor camiası, gerek sanat camiasıyla iletişimi sağlam olan, eğitim olarak da Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olarak son derece önemli donanımlara sahip olan AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın ismi bu kriterlere en uygun isimlerden biri olarak gözümüze çarptı.

Kendisi Ortahisar ilçesinin iki dönemdir de başkanlık görevini yürütüyor. Siyasi tecrübesi oldukça iyi, partiye olan hizmetleri de bir o kadar fazla. İmam Hatip mezunu olduğu için geçmiş yıllarda Türkiye’de ilk 16’ya girmesine rağmen kaymakam yapılmayan bir isim ayrıca. Altunbaş’ın teşkilatla arasında müthiş de bir bağ var. Bize göre Ortahisar ve Akçaabat için biçilmiş kaftan.

Altunbaş’ın yanı sıra Ortahisar İlçe Yönetiminden çıkan bir diğer isim de Doktor Seyit Hisoğlu. Hisoğlu pozitif elektrikli ve ilişkileri kuvvetli bir isim. Ortahisar’da 2 yöneticilik dönemi oldu. Yani deneyimi de var. Herkes tarafından sempati duyulan Hisoğlu vekillik konusunda ne düşünür bilmiyoruz ama genel merkez bu tür isimleri belirleyecektir diye düşünüyoruz. Tabi bunlar bizim fikirlerimiz, kendisi adaylığa sıcak bakar mı bakmaz mı bilemeyiz. Sonuçta Ortahisar İlçe Başkanlığı görevini yürütüyor. Teşkilat ve kamuoyu isterse yok da diyemez. Süreci hep birlikte bekleyip göreceğiz.

BU ANKETİN SONUCU MERAK EDİLİYOR?

Ortahisar Kent Konseyi geçtiğimiz günlerde ilginç bir yöntem gerçekleştirdi. İnternet üzerinden “Daha güzel bir Ortahisar için fikirleriniz neler?” başlıklı anket gerçekleştirdi. Anketle birlikte Trabzonlulara yaşadıkları Ortahisar’da nelerin olması gerektiğini ve neleri istemediklerini sordu…

Anket sanal alemde büyük ilgi gördü. Herkes düşüncesini, isteklerini hürce yazdı. Yaklaşık 2 ay boyunca süren anket sonrasında, Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız tüm verileri topladı. Bu verileri hem kendisi inceledi hem de Yönetim Kurulu üyelerine dağıttı. Herkesin merakla beklediği anket sonuçlarını Başkan Ayyıldız önümüzdeki günlerde açıklayacak.

Bakalım Trabzonlular nasıl bir Ortahisar istiyormuş bunu hep birlikte göreceğiz. Ortahisar Kent Konseyi tarafından uygulanan bu anket çalışması seçimler öncesi yerel yönetimlere de ışık tutacak bir çalışma olacağa benziyor.

İYİ PARTİ’YE DIŞARIDAN BİRİ GELMEYECEK

İYİ Parti, Trabzon teşkilatları milletvekilliği genel seçimlerinde milletvekili adaylarının Trabzonlu olsa da, Trabzonla bağları bulunsa da Trabzon dışından olmaması yönünden bir ilke kararına vardılar. Böylelikle, kulislerde Trabzon’dan aday gösterileceği olacağına dair söylentilerin olduğu bir dönem KTÜ TIP’ta da görev yapan Prof DR Ercüment Ovalı’nın Trabzon’dan vekil adayı olması ile ilgili söylentilerin de önü kesilmiş oldu. Ancak yine de Ovalı’nın sürpriz bir şekilde Trabzon’dan adaylığı söz konusu olabilir. TIP’ta görev yaptığı sürece Trabzon’da çok seveni olan Ovalı’nın genel merkezle de bağlantıları güçlü.

İYİ parti’de milletvekilliği ile ilgili kulislerde adı geçenler ise şu sıralar renk vermiyor, zamanlama hatası yapmamak için de çok ortaya çıkmıyor.

Bu arada adı milletvekilliğine geçen isimlerden Hüseyin Örs ise, yarın aday olmak için istifasını verecek. Örs istifa edeceğine sosyal medyasından duyurdu..

YATIRIM ADASI İÇİN İLK ADIM

Artık, Trabzon’un ekonomik ve siyasi gündeminde Arsin’deki yatırım adası ilk sırada yer alacak. Dolgunun yapılması için sondaj çalışmaları ile ilgili olarak yer tespitine başlandı. Uzmanlar nerede nasıl sondaj çalışması yapılacağını belirlemek için alanda karargah kurdu. Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü uzmanları bir haftadan bu yana dolgunun yapılacağı alanda teknik çalışmalarını sürdürüyor. Bu gelişme, yatırım adası dolgu çalışmasına seçimlerden önce başlanacağının bir müjdeli haberi.

Yatırım adasında, çok özellik arz eden üretimler yapılacak. Bildiğimiz organize sanayi siteleri gibi olmayacak. Yatırım adası ile ilgili izinlerin çıkmasında, Bakan Süleyman Soylu’nun çok gayretleri olduğu da biliniyor.

BİR KOLTUKTA İKİ KARPUZ…!

TTSO’nun yatırımlardan sorumlu başkan yardımcılığına getirilen ve aynı zamanda Ak Parti’den de milletvekili adayı olacak olan Murat Zeki Solak şu sıralar bir koltukta iki karpuz taşıyor. Zira siyasi olarak milletvekili adaylığı ile ilgili çalışmalarına başlayan Solak şimdi de Trabzon Erzincan demir yolu ile ilgili olarak TTSO’ya sunacağı rapor için de yoğun bir araştırma ve çalışma içinde. Solak, ulaştırma uzmanları ile Trabzon’a gelecek demir yolunun, yapılacak olan bir ikinci limanı bağlanması gerektiğinin sağlam veriler ile önerileceği bir çalışma içinde. Solak, Trabzon’un acilen ikinci bir limana ihtiyacı olduğunu bunun da en güzel yerinin yatırım adasının önü olabileceğini belirterek, Trabzon’a Erzincan’dan inecek demiryolunun bu ikinci limana bağlanması ile amacına tam ulaşacağına inanıyor. Bunun bilimsel veriler ile raporunu hazırlatan Solak’a göre, Haziran seçimlerinin şehir ile ilgili en önemli vaadinin de ikinci liman ve demiryolu olacağını da belirtti. Solak, Erzincan Trabzon demiryolunun Erzincan’ı da lojistlik üs haline getireceğini de belirtirken, Erzincan-Trabzon demiryolunun yük taşımacılığında daha aktif olarak kullanılacağından hareketle yatırım adasına da gelmesi gerektiğini de vurguladı.