TTSO’DA ERTELEME KİME YARAYACAK?

Türkiye genelinde Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı ticaret ve sanayi odalarının seçimleri 6 ay ertelenmişti. Dün konuyla ilgili açıklama yapıldı ve ertelemenin oy kullanma hakkına sahip olma, seçme ve seçilme durumları ile ilgili yapılan değişiklik nedeniyle talep edildiği belirtildi.
Eskiden bir şirket kurulduğu gün oy kullanma  hakkına sahip oluyor, seçilmek için ise en az 2 yıllık üye olması gerekiyordu.  Artık seçme ve seçilme şartlarını eşitlendi. Bir şirketin seçme ve seçilme  hakkını kullanabilmesi için en az 2 yıl faaliyet göstermesi şartı getirildi. 

İşte TTSO’larda ertelemeyi getiren olay bu. İtiraz eden bir çok üye, 2 senesi dolmadığı için oy kullanamayacağını mazeret gösterip seçimlerin ileri bir tarihte yapılmasını istemiş. 

Trabzon özeline gelirsek. 

Kime sorarsak ertelemeyi kendine yontuyor, kimileri ‘Suat Hacısalihoğlu iyi yırttı bu işten, kaybedeceğini biliyordu derin bir nefes aldı’ derken bazıları da ‘Hacısalihoğlu seçimi kazanmışken süreci uzadı şimdi zora girdi’ ifadelerini kullanıyor.

Peki Trabzon’da bu erteleme sonrası üye sayısında değişiklik oluyor mu? Kasım ayında 2 yılı dolmayıp Nisan ayında dolacak yüzlerce üye olduğu bilgisine ulaştık. Özellikle kalabalık delegel yapısına sanih İnşaat Meslek Komitesi gibi komitelerde sayı bayağı oynuyor.

Bilindiği üzere Suat Hacısalihoğlu’na karşı olanların çoğu, genç ekip, yeni isimler, ve destek aldıkları kesimlerde yeni kesimler. 

Bu nedenle ertelemenin Hacısalihoğlu’na pek yaramayacağı yeni üyelerin yoğunlukta genç olması muhalif kanadın elini güçlendireceği ifade ediliyor. 

 İşte bu nedenle de şu anda başkanlığa oynayan tüm adaylar nisan ayında oy kullanma hakkına sahip olacak kişilerin kim olduğunun peşine düştü. Bu konuda en avantajlı isim TTSO’nun mevcut yönetimi. Tüm Bilgiler ellerinde mevcut. 

Etik olan bu bilgileri şeffaf bir şekilde paylaşmaları, fakat resmi veya etik kuralı nedir, sistem burada nasıl çalışır onu da tabi ki yine mevcut yönetim bilir. 

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ DEĞİŞİYOR 

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon Ak Parti’de de ilçe kongreleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katılımıyla tüm hızıyla ve coşkuyla sürüyor.

Bazı ilçelerde mevcut başkanlar devam ederken bazı ilçelerde ise değişimler yaşanıyor. İlçelerdeki başkanların isimlerinin değişimi meclise de yansıyor.

Meclis üyeleri ilçe başkanı olmalarından ötürü meclis üyelerini bırakacak. Bu isimlerin yerini ise yedeklerden gelenler dolduracak. 

Akçaabat Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediye meclis üyesi olan Emre Akgün, Sürmene Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediye meclis üyesi olan Hüseyin Azizoğlu,  Çarşıbaşı Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediye meclis üyesi olan Hakan Kocaman, Şalpazarı Belediye Meclis Üyesi Zeki Çabuk ilçe başkanı olarak görevlendirildi. Bu isimler ilçe başkanı olmalarından ötürü meclis üyeliklerinden istifa etmek zorunda. Trabzon Büyükşehir Belediyesinde 3 yeni isim, Şalpazarı’nda da 1 yeni isim meclis üyesi olacak. 

Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün’ün yerine Serkan Özdemir Büyükşehir Meclis üyesi olacak,

Ak Parti Çarşıbaşı ilçe başkanı olan Hakan Kocaman’ın yerine Ömer Şahin gelecek,

Ak Parti Sürmene İlçe Başkanı olan Hüseyin Azizoğlu’nun yerine gelecek olan isim ise net değil. Çünkü kendisi kontenjandan geldi. Sürmene ile ilgili nihai kararı il seçim kurulu verecek.

TRABZON BAŞKANI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLDU 

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Trabzon Şube Başkanı Yılmaz Karadeniz… İyi bir yönetici. Hem Kebir Süt Genel Müdürlüğünü başarılı bir şekilde yükseltiyor, firmasının başarı grafiğini her geçen gün daha yukarıya çıkarıyor hem de ASKON Trabzon Şube Başkanlığı görevini layıkıyla yerine getiriyordu. 

Karadeniz STK konusunda deneyimli bir isim. Yerelde edindiği bu deneyim kendisini Ankara’ya çağırdı. Karadeniz, ASKON Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Amasyalı olan ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur ile genel merkezde görevine devam edecek. Başkan Karadeniz Gıdadan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görevini sürdürecek.

Genel merkezde de önemli işler yapacağına inancımız tam. Dernek tüzüğüne göre Genel Başkan Yardımcısı olan kişi aynı anda şube başkanlığını sürdüremiyor. Karadeniz’in görevini bırakması sonrasında kimin başkan olacağı belli değil.

Genel Başkan Hasan Ali Cesur, Karadeniz’e kimin başkan olması gerektiğini soracaktır. Bakalım her geçen gün trendi yükselen ASKON Trabzon Şube Başkanı kim olacak?

TRABZONSPOR’DA O İSME OPERASYON

Trabzonspor’da bilindiği üzere Kaptan Onur Recep Kıvrak 10 yılını doldurdu.

Gerçekten inanılmaz.

Trabzon gibi baskısı yüksek bir şehirde 10 yıl geçirmek. Ve yine de gönüllerde yer tutmak.

Tabi bu 10 yılın belirli dönemleri Onur adına sancılı geçti.

Yine aynı ortamdayız. Trabzonspor ne zaman bir kaos yaşasa Onur Kıvrak üzerinden saçma sapan iddialar ortaya atılıyor.

Takımı ipten aldığı o efsanevi kurtarışları unutuluyor.

Gündemi Kaptan Onur üzerinden belirleyip kelle almaya çalışan trollerle dolu ortalık.

Bir değil, iki değil, üç değil….

Yeter artık… 

Bu suni gündemler artık tutmuyor.

At gözlükleri çıkarıp gerçekleri görme vakti. Baştan aşağı sıkıntılı süreç yaşayan kulüpte cımbızla her dönem bir adamı çekmek ne demek?

Meraklısına kaburgasından sakat olan ve 2 haftadır forma giyemeyen Onur’un çocuğu da hasta ameliyat olacak.

Bu çirkin iddiaları takip eden Onur ise isyanlarda.

Bu muameleyi hak etmediğini düşünüyor. Haklı da.

Bu arada meraklısına Kaptan Onur Kıvrak Beşiktaş maçında sahada olacak.

BAKAN ŞAŞTI KALDI

Trabzon dün resmen bakanlar geçidine sahne oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Trabzon’da temel atma törenine katıldı.

DSİ’nin ağırlıklı olarak yapacağı 25 tesis, 147 milyon TL’ye mal olacağı açıklanırken,  Bakan Eroğlu, dün ki konuşmasında bölgeye aynı Uzungöl gibi 3 Turizm Merkezi yapılacağını da  açıkladı.

Bakan Eroğlu’nun verdiği iyi haberlerden biri de Trabzon’da son günlerde tartışma konusu olan ve  3. Derece SİT alanından çıkarılan Kadıralak Yaylasının Tabiat Parkı ilan edildiğini açıklaması oldu. 

Bakan Soylu’ya, Bakan Eroğlu’na ve Bakan Bak’a dün Vakfıkebir’de ki temel atma töreninde üzerlerine isimleri yazılı Trabzon’un ünlü ekmeği, ‘Vakfıkebir Ekmeği’nden hediye edildi. Bakan Eroğlu ekmeği görünce ilk etapta biraz şaşırdı. Ardından espriyi patlattı: “Ben bu ekmeği ancak 1 yılda bitiririm” 

Bakan Eroğlu’nun bu esprisi alanda bulunanları da gülümsetti. 

SOYLU’YA VERİLEN KILIÇTA… 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Sürmene ilçe kongresine katıldı. Burada Bakan Soylu’ya,  Sürmene’nin Türkiye’ce ünlü bıçağını temsilen ‘Kılıç’ hediye edildi.

Bakan Soylu, hediye edilen kılıcı dikkatlice inceledi. Üzerinde ki yazıya da baktı. Peki Kılıcın üzerinde ne yazıyordu?

Öğrendiğimize göre Kılıcın üzerinde ‘Allah yanınızda osun’ şeklinde yazıyordu.

Aslında zor bir dönemde İçişleri Bakanlığını yürüten, terörle mücadeleyi amansız bir şekilde sürdüren Bakan Soylu ve güvenlik güçlerimizin Allah yardımcısı olsun.. 

Bu yüzden kılıcın üzerinde yazan bu yazı da aslında dönemin önemine binaen bir hayli anlamlı… 

Bakan Solu, kılıcı aldıktan sonra dediğimiz gibi bir hali inceledi.

Sonrasında da zaten bildiğiniz gibi hep birlikte fotoğraf çektirdiler…