TRABZON MİTİNGİNDE NELER OLDU NELER ?
Trabzon 4.5 ay aradan sonra bir kez dana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlamanın gururunu yaşadı. Erdoğan, Trabzon programına Tonya’daki bir turizm tesisin açılışı ile başladı.
Atilla Ataman tarafından 24 milyonluk yatırımın açılış kurdelesini kesen Erdoğan, tesisi örnek tesis olarak gösterdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan, Bilim ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Başkan Erdoğan’a Trabzon programlarında eşlik etti.
Miting coşkulu ve oldukça kalabalıktı.

Onbinlerce insan miting için Trazon ve ilçelerinden şehir merkezine akın etti. Organizasyon Komitesi Başkanı Halil İbrahim Demirtaş komisyon üyeleri ve ekip kaptanı Haydar Revi, Cumhurbaşkanı'ndan Trabzon’daki bu coşkulu karşılama nedeniyle özel teşekkür aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1,5 saat rötarlı gelmesine rağmen alandan kopma hiç yaşanmadı. Miting alanında Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından fındık konusunda dev bir pankart ile Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür edildi.

Mitingin sonunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İl Başkanı Haydar Revi tarafından Başkan Erdoğan’a 61 numaralı Trabzonspor forması hediye edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan miting esnasında tezahüratların sesini beğenmemiş olacak ki, Jan Başkan lakaplı taraftar grubu başkanı Mehmet Fındıkçı’ya ‘Mehmet ne çabuk yoruldun’ diye takılmadan geçmedi.

Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu’nun yanı sıra eski milletvekillerinden Ayşe Sula Köseoğlu ve Aydın Dumanoğlu’da törene katılan isimler arasındaydı.

MİLYARDERLER TRABZON’DAYDI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon mitinginde dikkat çeken isimler protokolde yer aldı. Cengiz İnşaat'ın sahibi, MAPA İnşaat'ın sahibi, AKSA Enerji'nin sahibi gibi birçok milyoner Trabzon mitinginde Recep Tayyip Erdoğan’a görünmek, onunla selamlaşmak veya bir konu aktarmak için yarıştı. Trabzon Eski Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da Trabzon mitingini protokolden takip etti.

Cumhurbaşkanı giderken ‘Orhan Bey sen neredesin’ diye sordu, Orhan Gümrükçüoğlu’da 'buradayım başkanım, buradayım' diye cevap verdi. 
İl Başkanı Haydar Revi de fındık üreticisinin çok mutlu olduğunu belirterek tüm üreticiler adına Erdogan’a bizzat teşekkür etti. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de selamlama esnasında Ortahisar Belediyesi projelerine desteklerlinden ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. 

Mitingin ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından tarihi belediye binasında Cumhurbaşkanı ve bakanlara yöresel yemek ikramında bulundu. 

Zorlu Grand Otel ekibi tarafından sunuldu. Zorluoğlu yemek esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şehrin acil ihtiyaçları ve mevcut çalışmalar konusunda brifing verdi. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a forma vereceği söylenmişti ama bu sonradan İl Başkanı Revi ve Bakan Soylu olarak değiştirildi. Trabzonspor Eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da mitingi ayakta takip ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile selamlaştı.

BAKANLAR KAFA KAFAYA VERDİ 
Trabzon Mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan gelene kadar bakanlar Trabzon ile ilgili yatırımları bir bir Trabzon halkına anlattı. Bir ara 3 bakanın bir kataloğa bakarak kafa kafaya verip konuştuklarına şahit olduk. Bir konut projeyisi gibi görülüyordu. Meğer TOKİ tarafından uygulanacak olan Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinin kataloğu imiş.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projeyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştıma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan ile kafa kafaya vererek projeyi onlara detaylıca anlattı.  Kurum ‘Trabzon’da o bölgenin çehresini değiştirecek bir proje’ olarak nitelendirdiği Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ile ilgili projeyi yanından ayırmadı,  yalnızca bir adet çıktısını aldığı proje ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da onayını aldı ve projenin hızlanarak devam edeceğini ifade etti.

Protokolde en çok talep alan isim ise tabi ki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aldı. Mitinge katılanlar arasında bir kadın Soylu’ya bağırarak bir şeyler söyledi ama sesten duyulmayınca bir not kağıdına söylemek istediklerini yazıp ona iletti. Kağıtta gözlerinden öperiz seni çok seviyoruz ifadeleri yer alıyordu. Soylu yazılanları okuyunca o kadını selamlayarak bizler de sizleri seviyoruz cevabını verdi. Zaman zaman taleplerin yanında bu tür notlarında geldiğini öğrenmiş olduk. Yine protokolde bir o yana bir bu yana bilgi veren isim Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu oldu, özellikle ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları ile Uraloğlu tek tek ilgilendi.

MAKAM ARABASINA BİNDİĞİ GİBİ
Cumhurbaşkanı, Trabzon’dan Rize’ye giderken Araklı’ya da uğradı. Orda sahilde bir restorantta yemek proğramı vardı. Erdoğan, Rize’ye giderken Cumhurbaşkanlığı otobüsünü değil makam otomobilini kullandı.

Erdoğan makam otomobilinin her zamanki yerine oturdu.

Yanına da Süleyman Soylu’yu aldı.

Diğer bakanlar, Cumhurbaşkanı'nı otobüsten takip etti..

Cumhurbaşkanı makam aracına bindiğinde dikkatimizi çeken bir hamlesi oldu..

Hemen önündeki TV’yi açtı Trabzonspor maçını izleyeme başladı..

Bu da Trabzonspor’un ilgi alanında olduğunu gösterdi..

Bu arada Cumhurbaşkanı ile Trabzon gezisine üst düzey bürokratlar da katıldı. Bunlardan biri MGK sekreteri Trabzonlu hemşerimiz Seyfullah Hacımüftüoglu’du..

Hacımüftüoğlu Trabzonspor’un maçını da izledi. Maçtan sonra çok uzun ayak üstü Sadık Albayrak ile konuştu..

TOKİ Başkanı da Trabzon’a gelenler arasındaydı..

CHP’NİN ANINDA RAPORU
CHP Trabzon il başkanlığı genel merkezin talimatı ile Cumhurbaşkanını son mitingi ile ilgili olarak bir rapor hazırladığını duyduk.

Genel merkez istemiş..

Raporda Erdoğan ne konuştu, ne vaat etti..

Mitingi alanının kalabalığı ve heyecanı gibi notlar istenmiş..  

CHP’nin raporuna göre Ak Parti’nin dünkü mitingi bu zamana kadar Trabzon’da yapılanların en sönüğü..

Hatta, mitingi CHP, fotoğraflayarak Ekrem İmamoglu’nun Trabzon mitingi ile karşılaştırmış…

Demek CHP’de artık taktik değişti…

Ak Parti’yi takip ediyor..

AĞAOĞLU’NA GÖRE İŞ BASİT
Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu, Sturridge’nin transferinden sonra, kapalı kapılar ardında medyaya haber verilmeden imza attırılmasına gelen eleştirileri ilginç bir cevap verdi..

Dün geceki maçtan sonra gazetecilere değerlendirmede bulunan Ağaoğlu, imza töreninin kapalı kapılar ardında yapılmasını..”Olay basit de ondan” diye esprili bir şekilde cevap verdi.. Bu arada, maç için Malatya’dan gelen kalabalık bir gazeteci topluluğu basın tribününde kayısı dağıttı..

Ayrıca Ünal Karaman’ın maç sonrası basın toplantısının yapıldığı salona da gelen Malatyalı gazeteciler Karaman’a da kayısı verirken Malatyaspor forması da hediye ettiler.. Bilindiği gibi Ünal Karaman Malatyaspor’da Türk futbolunun vitrinine çıkmış oradan Trabzonspor’a transfer olmuştu..