TRABZON BASININDAN SÜLEYMAN SOYLU’YA

Trabzon Basınında gençlerin ağırlığı hissedilmeye başlandı. İlk etapta Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesinin başına Anadolu Ajansından Selçuk Kılıç seçildi.

Ardından ise Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin başkanlığına da İhlas Haber Ajansından Ersen Küçük başkan oldu.


İki genç başkan seçildikleri günden sonra ekipleri ile yaptıkları başarılı işlerle farklarını hissettirmeye başladı.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, İçişleri Bakanlığı himayesinde yaklaşık 30 basın yayın kuruluşundan arkadaşımızla birlikte “Kuruluştan, Kurtuluşa” etkinliğini gerçekleştirdi.

Bu etkinlikle Osmanlı İmparatorluğu’nun başkentleri, 7 düvele karşı koyulup destan yazılan Çanakkale ve Türkiye Cumhuriyetinin Başkenti Ankara ve kurucu liderimiz Atatürk’ün kabri ziyaret edildi. 


Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, Yunus Emre Sel, Selçuk Kılıç, Tahir Orhan ve Gökmen Şahin dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve ayakkabılarBu projeyle basın mensupları Türk tarihinin önemli kentlerini yerinde inceleme fırsatı buldu. 
Son olarak da TSYD yine İçişleri Bakanlığı himayesinde kent merkezini hiç görmemiş, Trabzon’un uzak köylerindeki çocukları alarak çoğu olimpik ölçülerde olan spor tesisleriyle tanıştıracak.

Çocukları bir gün boyunca gezdirecek, bilgi verecek eğlendirecekler.

Çocuklara küçükte olsa bir katkı verilecek ve yeniden evlerine uğurlanacak. 
İki genç başkanının Trabzon basınında yaptığı bu projeler herkes tarafından alkışı hak ediyor. Tabi burada bir alkışla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya..

Trabzon Basın Kuruluşlarının çatı derneklerine bu şekilde destek veren ve onların ürettiği projelere yardımcı olan Bakan Soylu’nun bundan sonra ki projelere de aynı şekilde destek vereceği kuşkusuz… 

RİZE’Yİ KARIŞTIRAN İDDİA

çaykur rize fabrikası ile ilgili görsel sonucuSon zamanlarda Trabzon havalimanı çok hareketli günler geçiriyor. Bir bakıyorsunuz 5 tane özel uçak.

Soruyoruz Trabzon’da bakan veya başka bir program için gelen bir üst düzey yönetici var mı? 
Hayır cevabı alıyoruz.

Son olarak iki gün önce yine havalimanında dizilen uçakları gördük, istikametimiz Rize iliydi. 
Baktık yollar polis kaynıyor.

Yetkili bir ismi aradık, yahu bu yollar niye böyle polis kaynıyor. 
Ne desin Katar Meclis başkanı Trabzon’a indi. 
Neden diye sorduğumuzda Rize’de bir programa katılacağını ifade etti. 

Programın ASYA Parlamenter Asamblesi (APA) I. Yürütme Komitesi Toplantısı olduğunu öğrendik ama bu arada aklımıza birileri Çaykur suyunu kaçırıverdi. 


İddialara göre Katar’dan bu toplantı nedeniyle bir heye de Çaykur’a gelmiş. 
Ne kadar doğru bilinmez ama Ocak ayına kadar Varlık Fonundaki Çaykur’un Katar’a devri kesinleşecekmiş. 


Türkiye’nin markası Çaykur yüksek oranlardaki kredilerle devlet bankalarına borçlandırılarak zarar ediyor imajı yaratılmış ki kimse bu devre ses çıkarmasın.


İddiaları kuvvetlendiren diğer bir olay da geçen hafta Çaykur’u Varlık Fonu heyetinin ziyaret etmiş olması. 


Ve yine etkili Rizeli bir ismin demesine Katarlılar Çaykur’u alır almaz kara geçirmek için yeni yatırımlar yaparken 4-5 fabrikayı da kapatacakmış


10 bini aşkın kişinin de işten çıkarılacağı iddialar arasında. 
Aslında bu konudan Rizeli bazı siyasilerinde haberi varmış ama seslerini çıkaramıyorlarmış. 

Dileriz yazdıklarımızın hiçbiri doğru değildir, milli markamız Çaykur kimseler satılmaz ve binlerce Rizeli kardeşimiz işsiz kalmaz. 

O PROJENİN ALTINDAN BAKIN KİM ÇIKTI 

Trabzon günlerdir Yıkılan Hüseyin Avni Aker Stadyumu yerine yapılacak olan Millet Bahçesi içine konumlanacak  stadyumu tartışıyor. 


Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan projenin birçok tarafı eleştiri konusu olmuştu. En önemlisi projede otopark unutulmuştu.


Bu devirde proje yapan bir mimar otoparkı nasıl unutulur gerçekten çok hayret verici bir durum. 

İkinci bir mesele ile Yavuz Selim Stadyumunun yerine yapılacak olan sahanın ölçüleri. 
Futbol standartlarını sağlamayan futbol sahası ölçülerini çizen mimarın futboldan bir haber olduğu yününde Trabzon ASKF yöneticileri ağır eleştirilerde bulunmuştu. 


Yaptığımız araştırmalar neticesinde projenin mimarının AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan olduğu ortaya çıktı. 


Bilkent Mezunu Karaslan iddiaya göre sadece rakamlar ve fotoğraflar üzerinden alanı ve alan etrafındaki sosyalliği, eğitim kurumlarını ve Trabzon’un futbol hassasiyetini bilmeden projeyi çizmiş göndermiş.

Ak Parti’deki ağırlığı nedeniyle de kimsecikler bişe diyememiş. 

Projede her aşamada bir hata çıkınca da Trabzon’daki bir isimle irtibata geçerek revize üstüne revize yapılmış. 

Otopark eksikliği 250 araçlık bir otopark eklentisi ile giderilmiş. 
Saha ölçüleri için ise ASKF Ankara’nın yolunu tutmuş.

Çiğdem Karaarslan’ın Trabzon’u bilmediğini ve futboldan anlamadığını belirten ASKF heyeti sahanın ölçütlendirmesinin yeniden yapılmasını istemiş.


Ayrıca soyunma odası ve saha çiminin sentetik olması yönünde görüşlerini iletmişler. 


Bakalım Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem hanımın Trabzon’u karıştıran projesinin altından daha neler çıkacak. 


ZORLUOĞLU’NA OPERASYON

zorluoğlu ile ilgili görsel sonucuTrabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Çarşamba günü atar topar Ankara’ya gitti.

Çevresindekilerin baskıları nedeniyle kontrolden geçen Zorluoğlu’na anjiyo yapıldı ve kalbinin görülmeyen bir kısmındaki damarda daralma olduğu ortaya çıktı. 


Anjiyo sonrası Zorluoğlu sapasağlam Trabzon’a geldi fakat yakında tedbir amaçlı bir stend operasyonu geçireceğinden istirahat etmesi istendi.


Zorluoğlu şu anda Trabzon’da ekibini koordine ediyor fakat kendini çok yormaması gerektiğinden pek sahalarda olamayacak. 


Zorluoğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

UZUNGÖL İLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME 

uzungöl yıkım ile ilgili görsel sonucuTrabzon’un turizmde çekim merkezi olan Çaykara ilçesindeki Uzungöl’e yeni imar planı geliyor. 


Bildiğiniz üzere geçtiğimiz ünlerde Uzungöl’de toplanan çok sayında vatandaş yıkımı yapılacak 118.

Konut ve işyeri ile ilgili protesto gösterisinde. bulunmuştu. 


Fakat bu 118 yapıdan sadece 8’inin Uzungöl’de olduğu diğerlerinin civar mahallelerdeki konutlar olduğu ortaya çıkınca ‘Uzungöl kurtuluyor sevinci kursaklarda kaldı.


Dün önemli bir isim ile yaptığımız görüşmede Uzungöl’e yeni bir planlamanın yolda olduğu belirtildi. 
Görüntü ve imar kirliliğini önlemek amacıyla hayata geçirilecek olan yeni plan nedeniyle yeni yıkımlar söz konusu olacak. 
Dileriz bu plan Uzungöl için bir kurtuluş olur.

VALİYE KENDİNİ ŞİKAYET ETTİ 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun kamu çalışanlarının basına demeç vermesini yasaklayan genelgesi Trabzon’da tartışılmaya devam ediyor. 


Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu her ne kadar bu genelge akademisyenleri kapsamaz birileri bunu başka bir yere çekmek istiyor dese de , çok sayıda akademisyen ve sendika konuyla ilgili rahatsızlığını dile getirdi.


Konuyla ilgili dün bir akademisyen sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunarak bir nevi kararı protesto etti. Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Prof. Dr. Kemal Üçüncü paylaşımında 

'Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’na kendimi şikayet ediyorum. Yasa ve anayasanın, AİHS sözleşmesinin, Lima deklarasyonunun bana tanıdığı haklar çerçevesinde görüşlerimi kamuoyuyla paylaşıyorum. Trabzon Valiliği’de, Üniversite’de ciddi kurumlardır'

Evet Üçüncü kendince kararı böyle bir yöntem ile protesto etti fakat Vali Ustaoğlu genelgenin akademisyenleri kapsamadığını ifade etmişti. Bunu da hatırlatmış olalım.