BAKAN DEMİRYOLU VE BEKLENEN CEVAP

Trabzon’un Demiryolu ile ilgili beklentilerinin odağında ki isim Trabzonlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu dün Trabzon’da bir dizi incelemelerde bulundu. 

Bu incelemeler sırasında doğal olarak Bakan Karaismailoğlu’na Trabzon – Erzincan Demiryolu Projesi soruldu. 

Çünkü bildiğiniz gibi bir süredir Rize kamuoyu tarafından bu projenin iptal edildiğini Erzurum – Rize hattına kaydırıldığı şeklinde bir iddia ortaya atıldı. Bakan Karaismailoğlu, Rize – Erzurum hattına tam manasıyla cevap vermese de Trabzon – Erzincan hattından vazgeçilmediğini net bir şekilde ifade etti. 

Bakan Karaismailoğlu, “Daha önce açıklanan Demiryolu hattında değişiklik söz konusu değildir. Ama bizim her noktayla ilgili çalışmalarımız var” sözleri zaten durumu açıklıyor. 

Anlaşıldığı kadarıyla evet Rize – Erzurum hattında bir çalışmalar var, ancak Trabzon hattından vazgeçilmiş bir gibi bir durum söz konusu değil. 

ZORLUOĞLU, GÜLCEMAL İÇİN NASIL İKNA ETT?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Bakan Adil Karaismailoğlu’nun dün ki ziyaretinde Trabzon ile ilgili özellikle şehir içi yatırımlar konusunda sorduğu her soruya doyurucu yanıtlar vererek tam not aldı. 

Meydan’da İskenderpaşa otoparkında, Gülcemal’de bakana detay ve doyurucu bilgiler varan Zorluoğlu’nun olaya hakimiyeti, detay bilgilere, bakanı anında bilgilendirmesi dikkat çekti. 

Bu arada dün Gülcemal ziyareti normalde Bakan Karaismailoğlu’nun basına bildirilen programında yer almıyordu. 

Hatta bu ziyareti görüntülemek isteyen basın mensuplarına da izin verilmedi. Ancak basın mensupları bu anları görüntülemeyi başardı. 

Gülcemal bölgesinde incelemelerde bulunulmasını özellikle Başkan Zorluoğlu istedi. Hattan İskenderpaşa Camiinde Cuma Namazı çıkışında Başkan Zorluoğlu, Bakan Karaismailoğlu’na Gülcemal Projesinde gelinen son durumu göstermek istedi. Bu sırada Başkan Zorluoğlu, “Araçtan giderken de gösterebilirim” ifadelerini kullanması bize göre bu incelemelinin dönüm noktası oldu. 

Bakan Karaismailoğlu, Başkan Zorluoğlu’nun bu ricasını kırmadı ve Gülcemal Projesinde gelinen son durumu yerinde gördü. Başkan Zorluoğlu’da  ekibiyle birlikte hazırladığı dosyadan Gülcemal’de neler yapılacağını ve eksiklikleri yerinde iletme fırsatı buldu. 

Bakalım bu ziyaret Gülcemal Projesinde ilerleyen günlerde neleri değiştirecek onu da zamanla göreceğiz.. 

TMO BİNASI VE GÖRÜNÜMÜ! 

Trabzon’da sokak sağlıklaştırma projeleri hızla ilerliyor ve değişim gözlü görülür seviyeye geldi artık. Bakan Karaismailoğlu’nun ziyaretinde yukarıda da ifade ettik, Başkan Zorluoğlu, İskenderpaşa Otoparkının bulunduğu alandan Çömlekçi’ye bakarken Bakan Karaismailoğlu’na dikkat çekici bilgiler verdi. İskendapaşa Otoparkı’nın yıkılarak yerine yapılacak otopark ve seyir terasını, Çömleçi Projesinin son durumunu ve yapılan yatırımları.. 

Bu arada konuşmalardan bir şey daha öğrendik TMO’nun da binasının boyanacağı… 

Aslında İskenderpaşa Otoparkının yıkılarak yeniden yapılacağı noktaya bir de seyir terası koyulacak. Düşünün o seyir terasından denize bakarken direk TMO’nun çirkin yapısı önünüzde.. 

İşte bu çirkinliği biraz olsun gidermek için anladığımız kadarıyla Başkan Zorluoğlu, TMO Genel Müdürü ile görüşmüş ve binanın yeniden boyanması için söz almış.. Tabi bina, bölgede yapılacak seyir terası ve otopark ile birlikte mi boyanacak o nu da zaman gösterecek..  

SAMSUN-SARP-BATUM NİYE OLMAZ?

Trabzon’da sokağa çıksanız belki de kime sorsanız herkes demiryolunu ister. Şu anda Trabzon Kamuoyu Trabzon – Gümüşhane – Erzincan hattında birleşti.  

Ancak azımsanmayacak bir kesimde Samsun – Sarp Demiryolunu savunuyor.  

Şehir hassasiyeti yüksek noktada olan TTSO yönetim kurulu üyesi siyasetçi, Murat Zeki Solak bu hattın verimli olmayacağı görüşünde… Görüşünü de şu donelerle pekiştiriyor..

İngiltere, Fransa, Belçika, Almanya, Avusturya, Macaristan, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan ve Çin’i raylarla birbirine bağlayacak olan -ipek yolu-demiryoluna Trabzon 240 km mesafedeki Erzincan hattından direk bağlanmayıp, bizim gibi o hatta benzer mesafeden bağlanmak isteyen Samsun üzerinden bağlanmasını istemek,

Bu hat üzerinden taşınacak yolcu-yük tercihlerinin tamamının Kafkaslara açılış kapısı olarak Samsun’u kabul etmek olur...

O ZAMAN TORBA DE BAŞKAN!

Ahmet Ağaoğlu: Verilen kararın destekçisiyiz - Son dakika Trabzonspor  haberleri - FotomaçSüper ligde ikinci hafta sonunda hakem hataları ayyuka çıktığından bu yana Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu’na bir çağrıda bulunarak, yabancı hakemleri gündeme getirmesini istemiştik… 

Ağaoğlu böyle bir gündem belirlemek istemiyor… Kaçak güreşiyor..

Madem öyle Ağaoğlu’na şimdi yeni bir öneride bulunuyoruz… Ki bu bir dönem Türkiye liglerinde yapıldı..

Hakemlerin torbadan çekilmesi ve belirlenmesi.

Trabzonspor’un onursal başkanı M.Ali Yılmaz’ın spor bakanlığı döneminde maçlara atanacak hakemler torbaya konuluyor  torbadan çekiliyordu.. Bu da çok yararlı olmuştu..

Şimdi, Başkan Ağaoğlu, bir dönem uygulaması yapılan torbadan hakem ataması ile ilgili teklifte bulunabilir.. Bunu yeniden gündeme getirebilir…

Ağaoğlu, artık hakem atamaları ile ilgili olarak gündemin peşine takılmasın gündemi belirlesin..

ORTAHİSAR ZİRAAT ODASI 

ORTAHİSAR ZİRAAT ODASI BAŞKANI MUSTAFA BEKAR EKOPAZAR 18 ARALIK 2016 -  YouTubeOrtahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar iyi çalışıyor.. 

Her ne kadar kendisi için Ortahisar’da ziraat yapacak üzerine kayıtlı tarlası yok dense de Bekar tam  bir çiftçi… 

Bizzat tarlalarında bir çiftçi gibi emek harcıyor… 

Bekar şu sıralar bir ziraat mühendisi arıyor…. 

Ziraat odasında görevlendireceği ziraat mühendisinin kriterlerini de kamuoyuna böyle duyurdu..

‘’Ortahisar Ziraat Odamızda,görev yapacak,Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan,Bahçe bitkileri tarım ürünleri yetiştiriciliği sertifikalı 1 adet ziraat mühendisi tarım danışmanı elemana ihtiyaç vardır.İlgili ziraat mühendislerinin, Ortahisar Zi̇raat odamıza bizzat müracaat etmeleri önemle rica olunur.’’

CELAL TEKİNBAŞ VE GERÇEKLER 

Celal TEKİNBAŞ (@celaltekinbas) | TwitterTrabzon, Farabi Hastanesi'nin başhekimi Celal Tekinbaş’ın 'Şehir hastanesi elzem değil' açıklamasını tartışıyor.. İktidar kanadı bizim bürokratımız böyle nasıl konuşur derken muhalefet kanadı da işte doğru ses diye destek veriyor…

Celal Tekinbaş hoca, bildiği doğruyu söyledi.. Bir bilim insanı olarak doğru tahlil yapması da bilim insanlığının gereği… Meseleye böyle bakmak gerek…

Tekinbaş’ın şehir hastanesi ile ilgili değerlendirmesine hastaneden meslektaşı Prof Dr Erol Erduran tam destek vererek şunları söyledi..

Kutluyorum. Trabzon un hastane mezarlığı haline gelmesi milli servet kaybıdır.  Kaşüstü Hastanesi yapılalı 15 yıl oldu.  Farabi Hastanesi maalesef atıl bırakıldı.

250 yataklı çocuk hastanesi inşaatı durma aşamasında. Farabi Hastanesi nin eski dönemine dönmesinin fazla hasta bakmak ile hiç bir ilişkisi yok. 

Performans sisteminde ne kadar hasta bakarsan gelir o derece yüksek olur örneği burada geçerli değil. 

Ozel hastanelere tanınan statü üniversite hastanelerine taninsin, Farabi hastanesi borçlarının tamamından kurtarır hatta kara bile geçebilir. Hem akademik ve bilimsel bazda üst düzey sağlık hizmeti sunacaksın, ücretlendirmeye gelince SUT kriterlerini uygulayacaksın.

Ama şu da var; hastadan hiç bir tetkik istemezsen, hastalara merdiven altında satılan cihaz ve sarf malzemeleri kullanırsan, yapılan mikrobiyolojik, biyokimyasal, radyolojik ve yardımcı laboratuvar tetkiklerinin sonuçları sorgulanır  olması isteniyorsa Farabi Hastanesi kendini kurtarır. 

Ama bunun ne etik, ne de çok hasta açısından geçerli bir yönü olur. Farabi Hastanesi'nin de hizmet kalitesi semt polikliniği seviyesine iner ve bölge referans hastane olma özelliğini yitirir.

Ayrıca bu hastanede her aşamada verilen tip eğitimi yerlerde sürünür. Celal Bey i yeniden kutluyorum, bu beyanatından dolayı