TRABZON O İSİMLERE SORULACAK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili Ak Parti Genel Başkanı Recep tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine şehirde anketler ve yoklamalar yapılmaya devam ederken, son olarak İl Başkanı Haydar Revi ve alt birimleri olan Kadın Kolları ile Gençlik Kolları Ankara’ya çağrıldı.

ak parti logo ile ilgili görsel sonucuBüyükşehir ile ilgili bu isimlerin görüşleri alınacak, bu toplantıya AK Parti’nin Trabzon Milletvekilleri de katılacak.

Trabzon Milletvekillerinin de bu toplantıda Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sorunlu ilçelerle ilgili görüşleri alındıktan sonra listeler, önceki yoklamalar ile çapraz olarak sorgulanarak isimler Erdoğan’a gönderilecek.

Genel merkezden de Trabzon ile ilgili çok sıkı bir takip söz konusu.

Çok önemli isimler partide şu an görev yapan, daha önce görev yapmış isimler tek tek arayarak şehirdeki atmosferi sorguluyorlar.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN KİMLER REVAÇTA?

trabzon büyükşehir trabzon ile ilgili görsel sonucuTrabzon’da Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için son virajda büyük bir çekişme var. Bu yarışta aday adayı olabilen isimler serbestçe çalışabilirken, il başkanı olan Haydar Revi sadece genel merkezin kararını bekliyor.

Fakat açıklanan belediye başkanlarına bakıldığında Revi’nin şansının yüksek olduğunu herkes ifade ediyor.

Ankara’da, AK Parti Genel başkan yardımcısı Mehmet Muş son günlerde Trabzon için sıkça dile getiriler bir isim. Ne zaman zaten Trabzon bir çıkmaza girse Muş ismi gündeme gelir. Muş’un böyle bir talebi yok, milletvekilliği döneminde de ismi gündeme gelmiş kabul etmemişti.

Trabzon’u o kadar bilen insan var iken ben olmamalıyım diyen TOKİ Başkanı Ergun Turan’da İstanbul’dan bir ilçe belediyesinden aday gösterilerek liste dışı kaldı.

Erdoğan Bayraktar ve Oktay Saral aday adayı olmayan fakat isimleri sıkça gündeme gelenler arasında şanslarını koruyorlar.

Yine son günlerin sıkça gündeme gelen ismi Van Valisi Murat Zoroğlu’nun da çok niyeti yok diyebiliriz.

Trabzon’da aday adaylarından yarışa en çok asılan iki isim Mazhar Yıldırımhan ile Davut Çakır diyebiliriz.

Özellikle kamuoyu gündemi ve basına verdiği demeçlerin yanında sosyal medya özelinde de önemli mesajlar veren bu ikim isim son virajda daha çok öne çıkıyor.

Çakır’ın özellikle ‘Bu işin ehli biziz’ yönündeki paylaşımları etkili olurken Yıldırımhan’ın dava ve teşkilatçılık üzerine mesajları ilgi görüyor.

Ergin Aydın’ın öyle büyük bir çabası yok, kendisini Ortahisar’a garantilemiş gibi,
 

Ahmet Metin Genç kendisi çok bir şey yapamasa da, halktan, teşkilatlardan ve etrafındaki çalışma ekibinin etkileşimde olduğu kişilerin çabası ile önemli hamleler yapıyor.

Genç’de mevcut başkan olarak çalışamasa da kitleleri harekete geçiren güçlü bir isim.
 

Ayşe Sula Köseoğlu ile Mustafa Yaylalı’da çok asılmayan iki isim, Köseoğlu’nun kendini tanıtma gibi bir çabası yok.

Belli ki Yaylalı’nın da aldığı bir işaret, güvendiği bir yer var. Çünkü Yıldırımhan ile Çakır’ın bir çalıştığı yerde Yaylalı’nın 5 çalışması gerekir fakat, duyduğumuza göre başta yola çıktığı, destek veririz dediği bazı isimler sahaya inince pek ortalıklara inmekten çekinmişler.

Hal böyle olunca da Yaylalı istediği çalışmaları zamanında yetiştirememiş.

Mehmet Atalay’da milletvekili aday adaylığı döneminde yarattığı etkiyi yaratamadı. Fakat sessiz derinden yine çalışıyor.

Bunu bildirelim.

CHP TABANI YÖNETİME ÖFKELİ

trabzon büyükşehir trabzon volkan canalioğlu ile ilgili görsel sonucuTrabzon’da Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için gündeme birçok isim geldi. Fakat isimlerin bir çoğu kesinlikle aday olmayacaklarını belirttiler.

Parti yöneticileri yakın gördükleri gazetecilerle sohbetlerinde ‘Biraz isimleri gündeme getirelim, teşvik edelim’ gibi ifadelerle bu isimleri gündeme taşımaya çalışsalar da, bu durumda ters tepti ve birçok isim sosyal medya üzerinden açık açık aday olmayacaklarını beyan etmek zorunda kaldı.

CHP tabanında ise şöyle bir serzeniş hakim.

AK Parti’nin en güçlü olduğu dönemde 2004 seçimlerinde CHP, Trabzon’da büyük bir zafere Volkan Canalioğlu ile imza atmış iken, ve Canalioğlu’nu bu şehir milletvekilliği ile ödüllendirmişken, şimdi neden Volkan Abi ismi duyunca ildeki bazı yöneticilerde hazımsızlık oluyor.

Veya neden Volkan Abi açık açık ‘Benim partim CHP’dir başka partilerle işimiz olmaz’ demiyor.

Olması gereken bu değil mi, bu parti değil mi Volkan Abi’yi oralara taşıyan, Volkan abi değil mi bu şehre güler yüzü ve insanlığı ile iz bırakıp halen daha bu şehirde AK Parti’den seçim alabilecek tek isim olan.

İşte CHP tabanında Volkan abi ile ilgili böyle bir durum, ve yorumlar söz konusu. CHP isim bulmakta zorlanıyor demiştik, fakat birçok isim de ‘Aday adayı olmamak, direk aday olmak’ için böyle istemem yan cebime koy nazları yapıyormuş. Bunu da belirtelim.

ALİ KOÇ 1 SAATTE BAKIN NE YAPTI?

Trabzonspor Fenerbahçe’yi dün 2-1’lik skorla geçerken tüm gözler 7 sene üzerine Trabzon’a gelen Fenerbahçe başkanı Ali Koç üzerindeydi.

Trabzon şehrini maç öncesi turlayan Koç maç gününe kadar hiç sorun yaşamadı. Hatta defalarca fotoğraf çekildi. Maçın başlangıcı ile biz de tribünde yerimizi aldık Ali Koç’da..

Misafir olması nedeniyle Koç’un arkasında bulunan grup oldukça sakindi. Belli ki ufak ufak uyarı almışlar. Hatta ve hatta Novak ve Sosa golü attığında Ağaoğlu kıpırdamadı.

O anları Koç’da fark etti ve Ağaoğlu’na çekinmemesi gerektiğini benzere bir şeyler söyledi.
 

Koç skordan mıdır nedir bilinmez oldukça sakin bir maç geçirdi. Maç sonlarına doğru Ahmet Ağaoğlu ayağa kalkarken Koç yine oturarak takip etti.

Mücadele sonunda ise Bordo Mavili bazı taraftarlar ve başkan Ağaoğlu Koç’u tebrik etti.
 

Ağaoğlu maç sonunda VİP tribününden çıkmadı, Koç ise yaklaşık 1 saat içeride takımla birlikte toplantı yaptı.

Daha sona VİP tribününden çıktı bir hayli moralsizdi, sadece “iyi akşamlar” dedi ve 7 sene üzerine geldiği Trabzon’dan boynu bükük bir şekilde ayrıldı.

BÜYÜKŞEHİRİ BUGÜN AÇIKLAYACAKLAR

atakan aksoy trabzon ile ilgili görsel sonucuTürkiye’de İYİ Parti İlk belediye başkan adayını, buna büyükşehir belediye başkan adayı da diyebiliriz Trabzon da gerçekleştirileceği törenle açıklayacak.

Trabzon da bir önceki dönem Ak Parti’den aday adayı olan Prof. Dr. Atakan Aksoy bu sefer İYİ Parti’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak sahaya inecek.

Tören bugün saat 18:00’da Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde tüm ilçelerden çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Programa Genel Baskan Yardımcısı İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu, Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs katılacak...

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ise programa neden katılmadığı merak konusu. Hatırlatmak isteriz ki Meral Akşener Trabzon’daki milletvekili aday tanıtım programına da katılmamış sadece parti binası açılışını gerçekleştirmişti.

TRABZON’DAKİ KOMİSYONLARIN RAPORU TARAFSIZ MI?

Bilindiği üzere Trabzon’da AK Parti ilçelerde ve büyükşehirde belediye başkan adaylarının belirlemek için genel merkezin talimatları doğrultusunda tüm teşkilatların katılımıyla bir temayül yoklaması gerçekleştirdi ve temayül karneleri genel merkeze iletildi.

Sonrasında ilçelerde ve merkezde genel merkez tarafından anketlerde gerçekleştirildi.

Fakat yeni bir gelişme olarak belediye başkan adaylarının Trabzon’da il binasına çağrılarak oluşturulan 4 ayrı komisyonda bir denetimden geçirdikleri ortaya çıktı.

İlçeler nazarında kurulan komisyonlara adaylar kendilerini gelerek tanıtıp sorulan sorulara cevap verdi.

Fakat kurulan komisyonlarda öyle yöneticiler vardı ki bu yöneticilerin bazıları ilçelerde belediye başkanlarıyla dolaylı veya direk ticari faaliyetleri olan isimlerdi.

Ve bu isimler daha önceki sohbetlerinde ilçelerde devam etmesini istedikleri isimleri de dile getirmişlerdi.

İşte bu ilginç durum nedeniyle çok sayıda aday adayı bu komisyonun sağlıklı bir rapor veremeyeceğini ifade etti. Gideriz genel merkez de bu hususun özellikle takipçisi olur.

MUHARREM USTA ADAY OLACAK MI?

muharrem usta ile ilgili görsel sonucuTrabzonspor dün derbiyi kazandı. Şehir havaya girdi diyebiliriz.

Ancak önümüzdeki hafta büyük bir derbi daha var. Bordo Mavililer kongreye gidiyor.

Görünür de tek aday Ahmet Ağaoğlu. Yönetim şekillendirme çabaları bugünden itibaren başlıyor.

Aday çıkacak mı? Eski başkan Usta’nın olacağı yönünde iddialar vardı.

Biz de konuyu maç sonu canlı yayına aldığımız Usta’nın 1 numarası Gencağa Meriç’e sorduk.

Meriç 61saat’e “Muharrem Usta benim bildiğim kadarıyla kongrede aday olmayacak. Öyle bir düşüncesi yok kendisi de konuyla ilgili açıklama yapacaktır. Bir yönetim var devam edeceklerini düşünüyorum”. Diyerek Usta’nın aday olmayacağını

duyurdu.

Ancak Meriç stat sponsorluğu konusunda oldukça üzgün…

Stadyumda Medikal Park’ın biraz daha öne çıkmasını istiyor