TİSKİ’DE TORPİL VAR İDDİALARI

Dedik ya bazı yerlerde kulaktan dolma uydurma bilgilerle TİSKİ’deki işçi alımlarında usülsüzlük olduğu ima edilmeye çalışırken diğer taraftan halen daha ortaya net bir belge bilgi veya kişi çıkmış değil.

61saat.com ekibi olarak sonuçların açıklandığı gece ve ertesi gün hiçbir şikayet almadık. Sadece sosyal medyada bir takım serzeniş ve şikayet gördük. Bunlarada duyarsız kalmadık. Hepsini not aldık, sorguladık. 

Sonra yakın bir dostumuz arayarak ‘Bu işte torpil var, oğlum mülakata çağrılanlar listesinde vardı ama maalesef işe listede olmayan biri alındı. 

Hemen durumu kaleme almadan teyit edelim dedik isimleri aldık, meğer işe alınan da mülakata çağrılmış, ismi itiraz edenler listesinde varmış, hem de bu liste bizim sitemizde de ‘İtirazları kabul edilenler’ diye yayınlanmış. 

Başka bir kişi de Giresun’dan aradı Mülakatına Emrah Çayırlı’nın girdiğini çok tektik kritik sorulara başarı ile cevap verdiğini Çayırlı’nın buna çok şaşırdığını  ama işe alınmadığını, açılan alanlardan bazılarında alım yapılırken kaydırma yapıldığını öne sürdü. 

Bizlerde tüm iddiaların yer aldığı soruları belediyeye ulaştırıp yanıt istedik.

İşte iddialar ve yanıtları

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, TİSKİ'de torpil iddialarına yanıt verdi

Evet adam akıllı gelen iki konu buydu ve bizlerde tüm iddiaları hiç yorumlamadan olduğu gibi sorup cevabını halkımızla paylaştık. Yani gazeteciliğin gereğini yaptık, çamur at izi kalsın yerini bilgiyi ve isimleri sorgulayıp na göre değerlendirdik. 

Ayrıca çok sayıda ismin, Milletvekilinin, eski vekilin genel müdür ve siyasetçinin referans olduğu isimlerin işe giremediği onlarında ‘Bir isim verdik, onu bile işe almamışlar’ şeklinde serzenişte bulunup yakın çevrelerine ‘Bu nasıl particilik, belediyeye bir adam koyamıyoruz’ dediği hatta yetkileri aradıkları sitem ettikleri bilgisine ulaştık. Bunu bize ulaştıran siyasetçi de referans olduğu birinin giremediğini belirterek bu bilgileri paylaştı ve dedi ki: 

Aynı isimler önceki belediye yönetimi teşkilatlardan adam aldığı için Gümrükçüoğlu’nu suçlamışlar hakkaniyetli alım yapmadıklarını ileri sürmüşlerdi. Şimdi de istediği olmayan hem de AK Partili isimler kendi belediyelerine çamur atıyorlar, sağda solda tartıştırmak istiyorlar. Malesef son günlerde birileri için parti dava değil kişisel çıkarlar daha önemli. Bu kişiler partimize davamıza ihanet edenlerle kendi menfaatleri için kol kola girmekten çekinmeyen kişiler. Durumun bu hale gelmesi üzücü dedi. 

Sonuç olarak her şeye rağmen evet bu işte torpil var şu şekilde benim yerime şu girdi diyen bunu belgeleyecek olan var ise yine onların iddialarını ilgili makamlarda sorgulamaya ve sonuçlarını kaleme almaya hazırız.

TRABZON YAZILI MEDYASI İNAT ETTİ

trabzon gazeteler ile ilgili görsel sonucuBilinen virüs tehlikesi ardından ekonomik daralma ardından doların yükselmesi Trabzon yazılı medyasını bayağı ciddi sıkıntılara soktu.. 

Ve 5 gazete en azından tedbir olarak sayfa adetlerini indirmek için ortak bir karar vermek istedi ama başaramadı.. 

4 gazete patronu evet dedi, Karadeniz’in patronu süreci ileri bir tarihe erteledi.. 

Bu arada Trabzon ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı.. 

Basın ilan Kurumu, Trabzon medyasının patronlarına son ekonomik sıkıntılar nedeni ile bir öneri getirdi.. Öneri şu… 

Dönüşümlü olarak iki gazete çıksın…

5 gazeteye de resmi ilanlarını tam ödeyeyim.

Yani, bir gün Karadeniz-Günebakış çıkacak.. 

Ertesi gün Taka-Kuzey Ekspres gibi… Böyle bir zincirleme yayın hayatınızı sürdürün..

Bu öneri, ne yazık ki, yine gazete patronları tarafından kabul görmedi…

Süreç, bir inatlaşma ile devam ediyor.

Bu arada Karadeniz’in patronu M.Ali Yılmaz’a Trabzonspor bazı dostları, diğer gazetelerin önerisine sıcak bakma yakında kapılarına kilit vurur, tek sen kalırsın diye bilgi verdikleri de kulağımıza geldi…

TRABZONSPOR DERİN NEFES ALDI

Trabzonspor'da futbolcular taraftara mesaj var!Trabzonspor (A) takımına yapılan koronavirüs testinin negatif çıkması kulübü çalışanlarını futbolcularını ailelerini sevindirdi.

Şimdi kurallara uyularak nasıl bir idman programı uygulanacak, onun planlaması yapılıyor… 

Teknik Direktör Hüseyin Çimşir özellikle kapalı alan çalışmalarında 5’er kişilik gruplarla çalışılmasını planlıyor. 

Açık alan çalışmaları ise daha sonra planlanacak… 

Bu arada taramadan tüm takımın negatif çıkması özellikle yabancı futbolcuları müthiş sevindirdi..

Yabancı futbolcuların tümü ailelerine bunu müjde olarak verdi.. 

Ve Trabzon’da güvenli olduklarını da söylediler..

TRABZON’U ÜZEN ÖLÜM 

İbrahim Sedef’in ölümü Trabzon’u üzdü..

Sedef yaşamının her alanında dik ve doğru bir insandı.. 

Onu en iyi tanıyanlardan biri de Mazhar Yıldırımhan’dır… 

Yıldırımhan’ın kaleminden İbrahim Sedef…

“Yeniay belediye başkanı olduğunda gencecik bir delikanlıydı. Çok üretken, araştırmacı ve gayretli bir yapısı vardı. Medeni cesareti yüksek, sosyal ilişkileri son derece ölçülü ve sevecendi. Aynı kuşaktık. Biz Trabzon belediyesinde o yeniayda bir fikrin ve idealizmin, bir davanın hizmet aşkıyla çalışıyorduk. Bütün dudak kıvıranlara, küçümseyenlere, çelme takanlara inat bir başarının öyküsünü yazan kardeşlerimizden birisi oldu İbrahim kardeş. Önde veya arkada olmak diye bir derdi yoktu. Nasıl daha güzel bir hizmet yapabilirimin derdindeydi. Beldeler kapatıldığında hiç yüksünmeden Sürmene belediyesinde başkan yardımcısı olarak hizmetlerine devam etti. Hayat dolu, inançlı ve düzgün bir insan olarak tanıdık bildik. Amansız hastalıkla yoğun bir mücadele dönemi geçirdi. Her canlının sayılı nefesi gibi onun nefesi de buraya kadar. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. Evlatlarına, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar ihsan etsin. Nurlar içinde yat kardeş. İnandığın davanın sırtına binenlerden olmadın, inandığın davayı sırtına alanlardan oldun. Önden gittin. Allah cennet ve cemaliyle muamele etsin inşallah’’

TRABZON’DA DOLMUŞÇULARIN TEHLİKELİ DİRENİŞİ 

Korona virüsüne karşı yaşamın her alanında tedbirler alınırken, özellikle toplu taşımalarda İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile koltukların yüzde 50’sinin doldurularak seyahat edilmesine şehir içi taşımacılık yapanların da uyması gerekiyor.

Belediye otobüsleri dolmuşlar… 

Yüzde 50 daha az yolcu ile taşıma yapacak.. 

Ancak Trabzon’da bu kurala özellikle yolcu kapasitesi çok hatlarda uyulmadığı görülüyor… 

Ve zarar ediyoruz gerekçesi ile bu kurala uyulmaması bayağı sıkıntı yaratıyor.

Özellikle yolcular dolmuşçuları uyarıyor ama sonuç sıfır.. 

Dolmuşçuların bir çoğu da her zamanki gibi sorumluluktan kaçarak, seferlere çıkmıyor… 

Bu konuda düzenlemenin şart olduğunu belirten Trabzonlular dolmuşçuların da kontrol edilmesi gerektiğini belirtiyor..

KORONA ÇEŞİTLEMELERİ 

koronavirüs png ile ilgili görsel sonucu*ATEİST KORONA: Bilimin değerini hatırlattı. Gavsların şeyhlerin hocaefendilerin  etkisizliğini ispatladı. Kutsal sayılan yerlere gidişi bitirdi. Umreye gidenlere bulaşıp pişman etti. Herkesi alkole (kolanya vs.) muhtaç etti...

 *KOMÜNİST KORONA: Sınıf ayrımı yapmadan, sınır tanımadan yayıldı. Ama yoksul güney yarım küreye değil, görece zengin kuzey yarım küreye musallat oldu.

*ANARŞİST KORONA: Devlet-otorite-güç tanımadı. Yöneticileri-egemenleri de hasta etti. Engel olamadılar...

*ÇOCUK DOSTU KORONA: Çocukları öldürmüyor. Taşıyıcı oluyorlar. Çocuklara musallat olanları ve  yaşlıları öldürüyor. Çocuk tacizlerini azalttı...

*ÇEVRECİ KORONA: Doğaya değil, doğaya zarar verenlere zarar verdi. Korananın da insanların da bulaşmadığı Bitkilere ve hayvanlar daha rahat artık.

*HİJYENCİ KORONA: Temizliği ve hijyeni hatırladık ve arttırdık. Temizliği ve temiz toplum üzerine düşünmeye başladık.

*AİLE ve KİTAP DOSTU KORONA: Evde daha çok zaman geçirerek, aile iletişimi ve kitap okumaya zaman arttı.

*TRAFİK DOSTU KORONA: Trafik sorunu, kazalar, ekzos kirliliği azaldı. KORONADAN ÖLENLERİN 10 KATI OLASI TRAFİK KAZASI ÖLÜMLERİ AZALDI.

(Alıntıdır)