AK PARTİ’NİN ADAY ADAYI İLKİ BAŞARDI 
Trabzon’un Ortahisar İlçesi için Ak Parti’den belediye başkan aday adayı olan Hasan Kamil Velioğlu, bilindik partililerin aksine, eğriye eğri, doğruya doğru konuşabilen nedir isimlerden biri. 


Gündemdeki olaylarla ilgili yaptığı objektif, tarafsız yorumları ile taktir toplayan, gelecek vaadeden bir isim. 
Açıklamalarının altına yapılan birçok yorumda ‘Keşke her partili sizin gibi objektif ve olaylara tarafsız olarak bakabilse’ diyeni çok.
Velioğlu hırslı ve iddialı bir isim.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir seçime Trabzon’dan bağımsız aday olarak girdi ve delegenin yüzde 12’sinin oyunu alarak Trabzon’u gururlandırdı.


TÜRMOB Trabzon Bağımsız delege adayı olarak katıldığı Trabzon SMMM Odasının Seçimlerinde, kullanılan oyların %12 sini alarak Trabzon'un Bağımsız olarak seçilen ilk TÜRMOB Delegesi oldu. Kendisini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. 

İSMİNİ AÇIKLAYAMAYACAĞIZ… 
Çünkü bilmiyoruz, o da isminin açıklanmasını istemeyen ender şahsiyetlerden biri. 
Bir siyasi partinin eski yönetici olduğunu öğrendik Trabzon’un iyilik meleği Ortahisar Belediyesi Sosyal İşler sorumlusu Leyla Kalaycı Yavuz’dan. 
Arayan işadamı ‘Benim için durumu iyi olmayan 50 aileye şehrin en manzaralı yerinde iftar yemeği veriniz tüm. masrafları  ben karşılayacağım’ demiş. 
Şehirde yoksulların ‘Yetiş Leyla Ablası’ olan Leyla Kalaycı Yavuz’da şehrin en manzaralı mekanı olan Zigana Yörük Çadırı’nda en güzel menülerle 50 aileye iftarı vermiş.

İsmini bilmediğimiz bu işadamımıza yürekten teşekkür ediyoruz. 
Bir farklı iftar talebi ise Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş’tan gelmiş. 


Ortahisar  Belediyesi’nde başkan yardımcılarının birçoğu Başkan Genç’te dahil iftarlarını durumu çok iyi olmayan ailelerin evinde yapmayı gelenek haline getirmişlerdi zaten. 
Ama Göktaş ilginç ve taktire şayan ber talepte bulunarak ‘Ben bu ailelerle evimdeki iftar soframı paylaşmak isterim’ demiş ve hafta içi iki aileyi evine iftara devam etmiş. 
Bu iki yüreği güzel yöneticiyi Ramazanın enleri arasına not ediyor, bu hayırlara vesile olan Leyla. Ablayı de yürekten taktir ediyoruz. 

Bu arada Leyla Abla’nın şu uyarısını da sizlere aktaralım ‘Trabzon halkı zaten bu şehrin fakirini yetimini, yoksulunu doyuruyor, bakıyor, gözetiyor, kolluyor. Trabzon bu konuda çok iyi ama bu sığınmacılar ve diğer illerden gelen yoksul aileler var. Bizlerde onlara yetişmeye çalışıyoruz. Çok şükür hepsine ulaşılıyor. Bu manada gerek belediyemiz, gerek diğer belediyeler gereksede işadamlarımızdan Allah razı olsun. Peki neden bu kadar çok dilenci var diye sorduğumuz da ise ‘Onlar bu işi meslek edinmiş, inanın onları yedirin içirin, evini verin işini verin yine dilenecekler. Bazılarını belediyemiz alıyor topluyor inanın evlerinde üzerlerinde hesaplarında ne paralar çıkıyor. Bu konuda Trabzon halkı daha duyarlı olsun ve gerçekten ihtiyaçlı olanları bize bildirsin’ ifadelerini kullandı. 

TRABZONSPOR’DA PERSONELLER DÖRT KÖŞE 
Trabzonspor Rizespor’u mağlup ederek lige güzel veda etti. Tabi bu maçın öncesinde Başkan Ağaoğlu kulübe gelerek bir toplantı düzenledi.
Yaklaşık 6 aydır maaş alamayan oyuncuların 3 aylık maaşlarını ödeyen Trabzonspor yönetim kurulu kasadan yaklaşık 25 milyon TL çıkardı.

Bununla yetinmeyen Trabzonspor Kulübü 4 yıl sonra bir ilki gerçekleştirerek personellerin tüm maaşlarını ödedi. 
Ayın 10’nunda maaş alan personeller 15 gün kala yapılan bu ödeme sonrası büyük sevinç yaşarken üstüne bir de bayram ikramiyesi verildi.

Trabzonspor’da en son 4 yıl önce böyle bir ödeme gerçekleşmişti.

ERGİN AYDIN’IN YERİNE O İSİM BAŞKAN OLDU
Trabzon’da faaliyetleri ile zaman zaman gündeme gelen Birlik Vakfı’nın başkanlığını uzun süredir eski belediye başkan yardımcısı ve Emek A.Ş. yönetim kurulu üyesi Ergin Aydın yapıyordu. 
Aydın’ın yoğun iş temposu nedeniyle sürekli şehirde olamayışından ötürü genel merkez bir değişim talebinde bulunmuş bununla ilgili de bazı kesimler şehirde lobi çalışmalarına. başlamıştı. 


Fakat genel merkez konuyu çok tartıştırmadan STK konusunda deneyimi yüksek olan MÜSİAD ve MOBİAD’da başkan yardımcılığı görevini aktif bir şekilde yürüten Zafer Ofluoğlu’da tebliğ etti.  

Kuruluşunda Recep Tayyip Erdoğan’ın yer aldığı ve kurucular kurulu üyesi olduğu. Birlik Vakfı’nın Genel Başkanı Mehmet Alacacı bizzat Ofluoğlu’nu Trabzon’da işin başına geçirdi. 
Oflu’nun. Yönetiminde Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ortahisar Belediye Meclis üyesi Mustafa Yaylalı, AK Parti İl Yöneticisi Numan Yardım, Zekeriya Ertürk, Metin Aydın, Mustafa Baştürk, Çetin Şahin, Halil İbrahim Malkoç, Selim Bankoğlu, Muhammet Raşitoğlu ve Yusuf Alibeyoğlu gibi isimler yer alıyor.

ZORLUOĞLU’NUN NİYETİ  BELLİ 
Üstat Ziya Paşa ne güzel ifade etmiş meşhur Terkib-i Bend’inde;
“Âyînesi iştir kişinin lâfa bakılmaz 
Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde” 
Yani özetle; bir kişinin kabiliyetini, çalışmalarını değerlendirmek için başkalarının söylediklerine değil, kendisinin ortaya koyduğu eserlere, icraatlara bakılır. 

Dün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TİSKİ’nin arıza giderme çalışmalarını yerinde görmek için sahaya indi. Ramazan günü vatandaşın mağdur olacağı iddia edilen su kesintisinin sebebi arıza bölgesine gitti, gözlemledi ve çalışmalar hakkında Genel Müdür Tekataş’tan bilgi aldı. “Ne var bunda? Gidecek tabi!” diyenler, Zorluoğlu göreve başladığından bu yana fısıltı gazetesiyle “Makamına kapandı”, “Şehri taş binadan mı yönetecek?” yorumlarını yaymaya çalışanlardan başkası değil biliyoruz. 



Başkan Zorluoğlu, çalışmaları denetledikten hemen sonra attığı tweet ile arızayla ilgili bilgi verdi, su kesintisi daha erken giderilecek notunu da düşüp suyu çeşmelere vermeden yüreklere serpti. Ancak bir takipçisi altına öyle bir yorum yazdı ki; işte yazıya Ziya Paşa’nın beyitiyle başlamamızın sebebi o yorum oldu: “Çalışmaya niyetli adam ayakkabılarından belli ediyor kendini.”

Başkan Zorluoğlu’nun çalışmaları denetlemek için giydiği ayakkabıyla, sonraki program olan Sümela Manastırı açılışına da katıldığı an çekilen bir fotoğrafın altına yapıldı malum yorum. 
Başkan rugan ayakkabıları çekip, oturduğu makamından değil, sahada yöneteceği belediye çalışmaları için tozun çamurun arasında gezebileceği, araziye uygun bir ayakkabı seçmişti. 

Başkan sahada, başkanın evi yönettiği şehirde, başkan bu şehri kılık kıyafetini araziye uyduracak kadar dert edinmiş… Allah gayretini eksiltmesin.  Zaten sıkı takibi ve TİSKİ ekibini gayretiyle birçok yerde 12 saat geçmeden sular verilmeye başlandı. 

TRABZONSPOR BASKETTE GERİ SAYIM
Trabzonspor’da ligi 4. tamamlamanın ardından farklı kulvarda hareketlenmelerde yavaştan başladı.

Daha öncede 61saat’in duyurduğu basketbol takımı arayışları hız kazandı. Konuyla ilgili Mehmet Yiğit Alp ve Ertuğrul Doğan kontrolü eline almış durumda. 1. Lig’den takım arayışını sürdüren Bordo Mavililer bir takımı satın alıp ligde mücadele etmek istiyor.

Konuyla ilgili temaslarını sürdüren Bordo Mavililer bir takımla anlaşması halinde federasyona 750.000 TL’yi  yatırıp mücadele edebilecek.

Yada işe amatörden başlayacak. 
Kulübün finansmanını Ertuğrul Doğan’ın sağlayacağı yönetimin ise Alp’te olacağı söyleniyor. Ama kulübe bir başkanın atanmayacağı konusunda da karar kılındığı ifade ediliyor. 
Önümüzdeki aylar çok şeye gebe olacak gibi Trabzon halkı basketbolla buluşmaya çok yakın diyebiliriz.