ZORLUOĞLU ANKARA’DA BAKANLARLA NE KONUŞTU

AK Parti'nin 28'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, hafta sonu Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yapılacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıda, yerel seçim sonuçları değerlendirilecek.

Ancak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bugün başlayacak programdan bir gün önce Ankara’ya gitti. Zorluoğlu’nun Ankara’ya gitmesinin nedeni ise Trabzon gibi yasadan kaynaklı,  Genel Bütçe’den alması gereken payı alamayan diğer illerin belediye başkanları ile buluşup konuyu ilgili bakanlıklara aktarmak.. 

Bu amaçla dün Zorluoğlu, Trabzon ile benzer sorunu yaşayan illerin belediye başkanları ile buluşup Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etti. 

Sonrasında ise Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı​. Naci Ağbal ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı ziyaret edecek olan ekip Trabzon gibi yüzölçümü küçük ama yol ağı büyük olan illerin Genel Bütçeden daha fazla gelir almasını için ürettikleri çeşitli formülleri sundu. 

Aslında belediye başkanları, Ankara’ya boş gitmedi.. Tam aksine bir çok formül üzerinde çalışıp, genel bütçeden az pay alan Büyükşehirlerin, bu oranını nasıl yukarı çıkarızı araştırıp derleyip alternatif formüllerde üreterek Ankara’ya gitti.

Dün biz de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu aradık ve görüşmelerin nasıl gittiğini sorduk.

Zorluoğlu, "Çalıştığımız üzerinde mutabakata vardığımız alternatifli formüller var. Bunlarla ilgili istişare ediyoruz. İnşallah başarılı olursak, Trabzon’a daha fazla yatırım yapılmasına olanak sağlayacak gelir yapısına kavuşmayı arzu ediyoruz. Bunu mutlaka gerçekleştireceğiz.  Peşini bırakmayacağız. Ve son olarak sayın Cumhurbaşkanımıza da arz edeceğiz. Zaten bilinen bir konu” dedi. 

Bu arada şunu belirtelim Başkan Zorluoğlu’nun, Trabzonlu olması nedeniyle bakanlarla teke tek görüştüğünü ve mevcut projelere kaynak arayışı içinde olduğunu da ayrıca ifade edelim…

 BAKANDAN TRABZONSPOR’A 7 MİLYON

Trabzonspor’da yeni sezon hazırlıkları devam ederken maddi anlamda da gelir getirici işlemler için çalışmalar devam ediyor.

Bir takım projeleri önümüzdeki günlerde hayata sunmayı hedefleyen Bordo Mavililer ziyaretlerini de sürdürüyor.

Yeni sezon öncesi stadyumda bulunan 45 locayı satmak için girişimlerde bulunan Trabzonspor Kulübü Trabzonsporlu bir bakandan geri dönüş aldı. 

Çevresinde bulunan iş adamlarına 1 milyon liradan 7 adet loca aldıran bakanın 3 loca daha sözü verdiği öğrenildi.

Bakanın bu hamlesi Trabzonspor Kulübü’nün büyük mutluluk yaşarken diğer bakanlara da gidileceği gelen bilgiler arasında….

Öte yandan Trabzonspor’un Trabzon’daki belediyelere de loca sattırmak için girişimlerde bulunduğunu öğrendik..

Kalan locaların satılması halinde Trabzonspor’un kasasına 50 milyon TL’yi aşan bir bedel girecek.

SEÇİM ÖNCESİ TRABZON'A VERİLEN SÖZLER 

TRABZON ile ilgili görsel sonucuTrabzon’da yerel seçimler öncesinde, ilçelerinde başarılı çalışmalar yapmalarına rağmen gerek 3 dönem kuralı ile gerekse ittifak nedeniyle bazı isimler yenide aday gösterilmemişti. 

Bu isimler, aslında çok kırgın, küskün ve moralsizdi. Kırıldıkları nokta aday gösterilmemeleri değil, aday olmadıklarını partilerden değil muhalefetten veya sosyal medya mecralarından öğrenmelerdi idi. 

Kimsenin onları muhatap almaması idi. Ama sonrasında hatasını anlayanlar onlara seçim sonrası bazı vaatlerde bulundu, siz bizdensiniz merak etmeyin birlikte çalışmaya devam edeceğiz denildi. 

Şimdi gerek Büyükşehir belediyesinde, gerekse Ankara’da bazı makamlara diğer illerde mağdur olduğu düşünülen isimler bir bir atanırken Trabzon’da söz veriler kişilerin adları dahi gündeme gelmiyor. 

Belki unutulmuşlardır diye tekrar hatırlatmak istedik.

Gündemin yoğunluğunda gözden kaçabilir, seçim nasılsa alındı denip unutturulmak istenebilir. 

Bakalım seçim öncesi bu isimlere verilen sözleri kimler hatırlayacak.

İMAMOĞLU’NA TRABZON'DAN BİR UYARI 

Ä°MAMOĞLU HORON ile ilgili görsel sonucuYerel seçimlerin en büyük kazanan isimlerinin başında Trabzonlu Ekrem İmamoğlu geliyor, İmamoğlu İstanbul gibi onlarca ülkenin nüfusundan ekonomisinden büyük bir şehrin belediye başkanı oldu. Artık İstanbul ondan hizmet bekliyor. 

Ona gönül veren Trabzonluların da gözü İmamoğlu’nda.

Güya İmamoğlu görevdeki yetkili isimlere ‘Benim bir şey yapmamı beklemeyin istifa edin’ şeklinde bir ifade kullanmış. 

Ne kadar doğru bilemeyiz ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde görev yapan çok sayıda Trabzonlu hemşehrisi olduğunu kendisine hatırlatalım.

Ve kendisine destek verdiği için Trabzonluların nasıl ortada kaldığını da hatırlatarak, öyle sallama kararlarda değil, ince eleyip sıkı dokuyarak Trabzon hassasiyetini unutmayarak hamle yapması konusunda kendisine bir hatırlatmada bulunalım istedik. 

GENÇ DİREK KENDİNE BAĞLADI 

AHMET METÄ°N GENÇ ile ilgili görsel sonucuOrtahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de göreve geldikten sonra başkan yardımcılarını atadı ve hizmete başladı.

Ortahisar’ın Başkan Yardımcılığı görevine Erdoğan Beder, Selahattin Çebi, Mustafa Dinçer, Fatih Göktaş ve Fevzi Baytar’ı getirmişti.

Peki Başkan Genç hangi birimleri hangi başkan yardımcılarına bağladı bu da merak ediliyordu. Ortahisar Belediyesi’nin internet sitesindeki organizasyon şeması hala değiştirilmemiş durumda ama biz yeni halini okurlarımıza aktaralım.

Başkan Ahmet Metin Genç; Özel Kalem Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü,Hukuk İşleri Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğünü kendisine direk bağladı.

Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder’e; Etüt Proje Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü bağlandı.

Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi’ye; Fen İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Muhtarlık Müdürlüğü bağlandı.

Başkan Yardımcısı Mustafa Dinçer’e; Yapı Kontrol Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bağlandı.

Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş’a; Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü bağlandı.

Başkan Yardımcısı Fevzi Baytar’a; Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bağlandı.

TANZİM İŞİNDE TRABZON'DA ÇUVALLADILAR

TRABZON TANZÄ°M ile ilgili görsel sonucuTrabzon Büyükşehir Belediyesi’nin çuvalladığı konulardan bir tanesi de seçimden önce hizmete giren şu tanzim işi. 

Trabzon Meydan Parkı’nda milleti günlerce ifşa etmenin yanlış olduğuna kanaat getirip, tanzim satış yerini Meydandaki bir okulun bahçesine alanlar, her sabah şehrin en yoğun trafik akışının olduğu Atapark bölgesindeki tanzim satış yerinde her sabah saat 7’de başlayan ve günün akçasına kadar duran tanzim kuyruğunda fişlenen, güneşin altında bekleyen insanları görmüyorlar mı?

Gerçi konuyla ilgili Başkan murat Zorluoğlu, ‘Bu iş uzun süre böyle devam edemez’ demişti fakat, gerçekten o görüntü Trabzon’a yakışmıyor ya daha içerde bir yere alınmalı, ya da Bakkallar Odası veya benzeri kuruluşlar ile anlaşıp küçük küçük standlarla bu iş mahallelere yayılmalı. 
2019 Türkiye artık bu çağdışı görüntülere razı gelmemektedir.