SÖRLOTH TRABZON’DA KARANTİNA ALTINDA  

Özel uçakla Trabzon’dan Norveç’e giden ve daha sonra geri gelen Sörloth kurallar gereği 14 gün karantinada kalacak.

14 gün boyunca Gülbaharhatun yurdunda kalacak olan yıldız forvetle Bordo- Mavili kulübün personelleri sürekli temas halinde. 

Sörloth’un durumu her gün kontrol edilirken teknik heyet raporuyla oyuncunun karantina odasına antrenman kitleri, bisiklet ve koşu bantlarından oluşan spor aletleri gönderildi. 

Karantina odası adeta spor salonuna çevrilirken oyuncuya ayrıca özel çalışma programı da verildi.

2 Mayısta top başı yapacak olan Bordo Mavililere Sörloth’un 5 gün gecikmeyle katılması bekleniyor.

Ayrıca Bordo Mavililerin antrenmanlar öncesi tekrar bir teste daha gireceği söyleniyor.

BAYRAKTAR’IN ŞİİRİ SAMSUN’DA GÜNDEM OLDU 

Türkiye’nin önemli ve en üretken isimlerimden olan şehrimizin evladı Çevre ve Şehircilik eski bakanı Erdoğan Bayraktar kendi el yazısıyla birlikte önceki gün yazdığı Samsun şiirini sosyal medya hesabından paylaştı. 

Bayraktar’ın bu paylaşımı Samsunlulardan büyük beğeni topladı ve bir çok yerel haber sitesi de bu şiiri haber yaptı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar da Erdoğan Bayraktar’a, “Tarih,turizm,kültür ve doğal güzellikleriyle mavi ve yeşilin tüm tonlarıyla her mevsim keşfedilmeyi bekleyen, sıcak kanlı ve misafirperver insanlarıyla sizleri ağırlamaktan onur duyacaktır.Sayın @erdgnbayraktr zor süreci atlattıktan sonra sizleri ilçemizde ağırlamayı arzu etmekteyiz” çağrısında bulundu.

Ayrıca takipçileri “Sayın Bakanım bizler de sizi özlüyoruz, yüreğinize sağlık. Hayırlı Ramazanlar dilerim” mesajları da gönderdi. 

Sadece memleketi Trabzon’a değil Türkiye’nin her bölgesine her iline unutulmaz bir dönem yaşatan ve sayısız hizmetlere imza atan  Bayraktar’ın Samsun şiirini gören dostları Trabzon’a şiir yok mu? diye sorunca, Bayraktar’ın yanıtı şu oldu; “Bizim memleketimiz Trabzon. Ve memleketimize olan sevdamızı satırlara sığdırmak ne mümkün. O sevgi ve bağlılığı her an içimizde yaşıyoruz.  Ama Samsun’da unutulmaz hatıralarım var, aklıma gelince birkaç satır yazmak istedim.” 

Evet Bayraktar’ın belki de şiir yazma yönünü ve sevgisini bilen kimse yoktur ama kendi ajandalarında çok sayıda şiiri var bunu da iletmiş olalım.

TRABZON’DA LİYAKAT MI, SİYASET Mİ?

Trabzon’da yapılan hemen hemen her atamada siyasetin bir dahili veya etkisi mutlaka oluyor.

Bunun en barız örneğini Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü atamasında yaşadık.

Aynı partiden milletvekilleri, kendi teşkilatlarının önerdiği ismin ipini çekti.

Yine Akçaabat İlçesi’nde de milli eğitim müdürlüğü için iki günde iki isimle değiştirildi.

Hepsinin arkasında bir siyasi çekişme onun dediğimi olacak bunun dediğimi olacak kavgası vardı.

Bunu çok net biliyoruz. Maalesef bazı konularda siyasi çekişmeler uğruna kimsenin derdi Trabzon, veya şehre en iyi hizmeti verecek kişi olmuyor.

Partiye sadakat, vekile, bakana, yönetime yakınlık liyakatı bir çırpıda silip atıyor.

Ama lütfen Turizm konusunda bunu yapmayın, belkide biz sürekli yazıyoruz, belkide birilerini bir yerlere gönderenler Trabzon için ismi belirlemiştir.

Umarım belirlememişse lütfen liyakatlı, Trabzon’u çok iyi bilen, birilerinin gazıyla değil, birilerinin havasıyla değil emeğinin hakkıyla bu işi yapacak kişiler arasında bir karar verin deriz.

Çünkü bu şehrin kurtuluşu turizmdedir. 

REVİ DİLEKOĞLU’NDAN VAZGEÇER Mİ?

Şimdilerde herkesin dilinde Trabzon’dan Ankara’ya atanan Ali Ayvazoğlu’nun yerine Trabzon İl Kültür ve Turizm müdürlüğüne kimin atanacağı konusu.

Birkaç isim gündeme getirmiştik fakat o isimlerle ilgili ‘Evet mutlaka olmalıdır’ şeklinde pek yorum almamıştık.

Fakat Hasan Dilekoğlu ismi ile ilgili gerek yorum gerekse telefon ile arayan kişiler Trabzon için bu makamın çok önemli olduğunu belirterek 

Turizmin sadece turizmi bilmekten ibaret olmadığı şeklinde bir yorum yaptılar.

Turizmin siyaset ile bürokrasi ile sağlık ile spor ile kültür ile Ankara ile STK’lar ile yani her platform ile sıcak ilişkiler kurabilecek ve iş görebilecek kişiler tarafından yönetilmesi gerektiğini belirten Trabzon’un önde gelen isimleri ‘Hasan Dilekoğlu her ne kadar AK partili olsa da, siyaset üstü bir kişiliğe sahiptir. 

Bu şehrin her kesim bunu bilir.

İsmi geçenler arasında Hasan bey bu şehri en iyi bilenler arasında, ondan iyisi gündeme gelirse bir şey diyemeyiz ama ondan önce ismi gündeme gelenler Trabzon için yeterli olacakları kanaatinde değiliz’.

Tabi ki gündeme gelen diğer isimlerin de kendilerince önemli özellikleri vardır. Bunu asla inkar etmiyoruz. Sadece gelen bu yorumu da sizlerle paylaşmak istedik.

Evet bu yorumlar üzerine diyeceksiniz ki, velevki Dilekoğlu ismi göndemde Haydar Bey ikinci adamını Dilekoğlu’nu bırakır mı. 

Bunun adı siyaset kimler kimleriden vaz geçmedi ki. Hem şehrin menfaatine olacak bir konuda Haydar Revi’nin de her zaman şehirden yana tavır alacağını tahmin ediyoruz. 

BAŞKAN YARDIMCISINDAN TALİPLİLERE MESAJ

Trabzon’da İl Kültür ve Turizm Müdürü kim olacak tartışmaları sürerken dün AK Parti’nin Trabzon İl Başkan yardımcısı Halil Ibrahim Demirtaş’tan flaş bir paylaşım geldi.
Demirtaş paylaşımı bir siyasetçi olarak değil bir turizmci olarak yaptı. Çünkü bu manada kendisi de çok sorunlar yaşadı, aşamadığı sorunlar oldu hemde kendi partisi ile belediyesi iktidarda iken.
Tüm bunlara rağmen sessizliğini hep korumuştu ama Trabzon’da son yapılan bazı atamalar belli ki onun da canını sıkmış.
İşte Demirtaş’ın Trabzon’un yeni il müdürlüğü kim olmalı paylaşımı. 

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ankara'ya tayin oldu. Kendisi adına mutlu olduk ama bu şehrin turizmcileri olarak üzüldük. Neden? Çünkü Ayvazoğlu, sektörden biriydi. Profesyonel turizm rehberidir. Mesleğin tabanından gelir. Sektörün sorunlarını ve çözüm yollarını iyi bilir. Şehri ve turizmcileri iyi tanır. Yani liyakatli biriydi. Bu liyakatini de kısa sürede sahaya yansıttı. Onun döneminde Trabzon'da turizm zirve yaptı. Şimdi Ankara'ya tayin oldu. Elbette böyle başarılı bir bürokratın Başkent'e atanması olağandır. Ancak yeri mutlaka liyakatli biri ile doldurulmalıdır.

Koronavirüs salgını en başta turizm sektörünü etkiledi. Çok sayıda turizmci ekonomik olarak batmış durumda. Hele hele kredi ile yatırım yapmış olanları hiç sormayın! Ülkemiz koronavirüs ile mücadelede dünyaya örnek oluyor. İnşallah bu dertten yakın zamanda kurtulmayı hedefliyoruz. Elbette tersi de olabilir ama veriler, bir süre sonra hayatın kısmende olsa normalleşebileceğini gösteriyor. Böyle bir ortamda Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevininde işinin ehli bir bürokratın bulunması gerekiyor. Çünkü hayat normalleşttikten sonra yapacak çok ama çok işimiz var. Bu nedenle ifade etmek istiyorumki, bu görev, eş/dost/akraba/arkadaş ilişkileri ile gelinebilecek ve yapılabilecek bir görev değildir. Bu göreve talip olanlar neye talip olduklarını çok iyi bilmelidir. İl Müdürü olmak arzusu ile kimse hareket etmemelidir. Bu görev, mutlaka ama mutlaka önemli derecede liyakat, şehre ve Karadeniz turizmine hakimiyet gerektirir. 

Koltuktan güç alacak değil, şehre katkı verecek olan o göreve getirilmelidir. AK Parti iktidarları, başarılı kadrolar ile ülkemizi dünya devi haline getirmiştir. Bu göreve de yine liyakat sahibi birinin atanacağına inancımız tamdır. Aksi durum, bu şehre çok zarar verir

Bu duygularımı bir siyasetçi olarak değil, bir turizmci olarak paylaşıyorum. Turizmle yoğrulmuş, şehrimize katkı verecek, önemli bölgelerde yöneticilik yapmış, tecrübeli ve liyakat sahibi birilerinin olması dileğiyle...

Demirtaş’ın yorumu bu şekilde ve bu yorumun altında dikkat çeken bir isim çok önemli bir uyarı yazdı. 

İsmail Karsız: Bu konuya ben gireyim mi?

Yok en iyisi ben susma hakkımı koruyayım.

Ama şunu demeden geçemeyeceğim...

Müdür borsası kurulmuş gibi...Bu iyi bir görüntü değil.Devlet ciddiyet ister adab ister yol yordam ister...

Evet bu işi çok da bulandırmamak lazım mahalle başkanı değil bir şehre müdür arıyoruz ve bu şehir Karadeniz’in başkenti. 

İFTARDAN SONRA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GÜNDEMDE 

Türkiye genelinde koronavirüs salgınına tedbir amaçlı hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı da fırsat bilinerek bu hafta 4 gün olarak ilan edilmişti.

Bu uygulamalar neticesinde Türkiye’de gerek vaka gerek ölüm oranlarında düşüşe geçildi. Uygulamalar işe yaradı.

Mübarek ramazan ayının başlaması nedeniyle ise şimdi yeni bir yasak gündemde.

Nedeni ise sokağa çıkma yasağının yarın sona erecek olması nedeniyle herkes farklı yerlerde ailece buluşulacak iftar programlarını planlamaya başlamış.

Tabi ki bu çok büyük bir tehlike. Çünkü evlerde oluşacak yoğunlukta sosyal mesafeyi uygulamak imkansız gibi.

İşte bu nedenle şimdi Ankara’nın gündeminde ramazan ayı boyunca hafta içi iftardan sonraları hafta sonları ise tam gün sokağa çıkma yasağı uygulaması var.

Bilim kurulundan bu konuda görüş istenmiş. Konuyla ilgili bugün bir açıklama yapılması bekleniyor.

Eğer bu uygulama hayata geçerse iftardan sonra sokağa çıkma yasağı uygulaması nedeniyle iftar buluşmaları da önlenmiş olacak.