TRABZON GÜNLERİNE ELEŞTİRİ  
Trabzon günlerinin daha ilk gününde organizasyon planlamasında yaşanan aksaklıklar gündeme gelmişti.  Fakat çok üstüne gitmedik, dedik düzelirler, düzeltiler ama…
Bu organizasyonu yapanlar belli ki Trabzon’un ne olduğunu bilmiyorlar. 
Trabzon’un tarihinin, kültürünün, sporunun, sanatının, sanatçısının olmadığı zevksiz bir program düzenlenmiş. 
Zaten bir program akışı falanda yok, herkes kafasına göre takılıyor. 
Hele hele Trabzonspor… 
Her biri Trabzonspor kaşkolü ile gezen organizatörler Trabzonspor’un maç saatine konser koymakla kalmamış, birde üstüne üstük insanların maçı izleyecekleri bir mekan, bir ortam, bir perde de ayarlamamış. 
Dedik ya, amatörce bir girişim, bir nizam bir düzen, bir akış yok. 
Her stand kafasına göre sabahın 10’unda aksamın 22’sine kadar kemençe, davul zurna insana artık gına getiriyor. 
Sadece bu mu, değil, mesela alanda internetin olmayışı büyük bir eksiklik, Ve söylenmesine rağmen 3 gün boyunca giderilmemesi büyük bir ayıp. 
Basın ile ilgili yapılan organizasyon da zar zor eğreti, basının hoşgörüsü ile ilerledi desek yalan olmaz. Her yerde bir sorun çıktı desek ancadır.  
Tecrübesiz bir ekip tarafından organize edildiği belli. Yaptık oldu desinler, zaten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açılışı yapacak kimse bunu eleştiremez de demişlerdir bu işi yapanlar. 
Ama maalesef olmadı, köy düğünü vari bir şey oldu. 
Eğer sosyal medya ve ilk günden yapılan internet haberleri olmasa bu insanların burada toplanması da emin ol imkansızdı.
Kime sorsak, internet haberlerinden, facebook’tan gördük dedi. 


Evet insan sayısı hafta sonu fazla olabilir, ama tamamen ticari düşünülmüş, tereyağı minzi odaklı bir fuar organizasyonu olmuş. 
Efendim her gelen övgüyle bahsetmiş, her gelen kim, Trabzon’u biliyor mu?
Yada gurbetteki Trabzonlular diğer fuarlardaki kültürel, sosyal, sanatsal etkinlikleri görmemişki. Onlar kemençeye tereyağına hasret, onlar zaten bu emeğe bir şey demezler. Ama biz neyin ne olduğunu rahat gördük. 
Nerede sanat şehri, nerede kültürümüzü anlatacaklar, nerede sanatımızı, sporumuzu tarihimizi anlatacaklar. Alanın güzelliği birçok eksikliği örtse de bundan sonra yapılacak organizasyonların böylesine başı boş bırakılması bu şehri yönetenlerin sorumluluğundadır. Trabzon zurnadan, peynirden ibaret bir şehir değildir. Bu böyle biline.  

BAKAN ‘TRAZON’DA VAR MI?’ 
Trabzon günlerinin 3. Gününde Başbakan Yardımcısı Fikri Işık fuar alanına gelerek stantları gezdi. 
Bir standı ziyaretinde Varyap tarafından dağıtılan Yomra Sanayi Sitesi’nin ilanını görünce şaşkınlığını gizleyemeyerek ‘Trabzon’a Sanayi Sitesi mi yapılıyor. Çok iyi, bu kadar düz alan Trabzon’da var mı? Helal olsun Trabzon’un işadamlarına, Varlıbaşlar mı? Yapıyor. Maşallah. 
Çok iyi, Trabzon’u Trabzonlular ve Trabzonlu işadamları hiç yalnız bırakmıyor’ ifadelerini kullandı. 
Artık Trabzon’da yatırımın ne kadar zor olduğunu Fikri Işık bile biliyor, düz arazi olmadığını, sanayi yatırımının zorluğunu.. Şaşkınlığı bundan olsa gerek. 


 
AK PARTİ’DE FOTO ÇEKİLME YASAĞI 
Trabzon siyasetinde hiç yaşanmayan olaylar bu dönem yaşanıyor, bazı milletvekillerinin bakana olan yakınlığı, uzaklığı, bazı belediye başkanlarının aralarındaki soğukluk, Ankara’daki bazı bürokratların oda seçimlerine bile müdahalesi gibi konuşulan birçok konu var.  
Bu konuların foto çekme yasağı ile ne alakası var derseniz, Trabzon’da durum öyle bir hal aldı ki en insanlar aynı karede fotoğraf çekilmekten bile korkar oldu.
Nasıl oldu, niye böyle bir hal aldı bilinmez ama, durum aynen böyle imiş, kimi ekmeğinden olmaktan korkuyormuş, kimi Ankara’dan beklenti içinde olduğu için Trabzon’da bazı isimlerle poz vermekten korkuyormuş. 
Garip ve bir o kadar da enteresan bu parçalanmışlığı aslında şehirde bilmeyen yok. 
Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şehirde birlik istiyorum dedi demesine ama, bu birlik talimatı  beklenen birlikteliği getirecek mi, inşallah getirir ama çok zor gibi görülüyor. 



C18'’CİLERİN BAŞI BELADA MI
Trabzon’da Kanuni Bulvarı’nın yapımı esnasında C18 uygulaması nedeniyle mağdur olduklarını belirten vatandaşlar hak arama mücadelelerini her platformda sürdürüyorlar. Bizlerde onların seslerini duyurmak adın 61saat.com olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Fakat duyduk ki bazı haberlerimiz ile ilgili kendi gruplarında ağır eleştiriler ve hakaretlerde bunuyorlarmış. 
Tabi ki biz basın mensupları olarak her türlü eleştiriye açığız, öyle gizli kapaklı yerlerde yazılanlara da kulak asacak değiliz, fakat… 
Yine onların haklı mücadelelerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz. 
Bu C18’cilerin arkasında kim var diye yazmıştık ya, yine tartışma konusu olmuştu. Her gün Cumhurbaşkanına ve Ak Parti’ye ağır hareketlerde bulunan x partilerden bazıları ise kendi kafasına göre takılan isimler olduğunu öğrendik. 
Bu isimler grubu yönlendiriyormuş, grup üyeleri de zaman zaman ‘Ne yapalım’ diye bunlara soruyorlarmış.


Bu isimlerde her zaman arkanızdayız diye C18 mağdurlarına desteklerini belirtiyorlarmış. 
Sadece mesele bu değil, grup yazışmaları ile ilgili sızan bilgilere göre, aynı grupta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İl Başkanı Haydar Revi, Parti yöneticileri ve belediyedeki bürokratar hakkında tehdit ve hakarete varan yazışmalar varmış. 
Bu mesele Ankara’ya kadar ulaşmış. Yakında bu grup yazışmaları ile ilgili bir soruşturma açılırsa şaşırmayın. 

AKŞENER’İN TRABZON PLANI RTE ENDEKSLİ Mİ? 
İyi Parti Trabzon’daki çalışmalarına sessiz sedasız devam ediyor olsa gerek faaliyetlerle pek gündeme gelemiyor. Bir taraftan ilçe kongrelerini sürdüren İYİ Parti bir taraftan da  il başkanlığı binasının açılışına ve  il kongresine hazırlanıyor.
İlçe kongrelerinde istenilen heyecan ve katılım gözlemlenmeyen İyi Parti’de il kongresi 10 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek. 
Genel Başkan Meral Akşener’in Trabzon il kongresine katılmayacağı bilgisine ulaştık, Akşener’in katılmaması nedeniyle de il kongresinde de beklenen hava yakalanmayacak gibi. 
Akşener il kongresinden tam 14 gün sonra Trabzon’a gelecek. Mart ayının 24’ünde. 
Yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon programından tam bir gün önce miting havasında İYİ Parti Trabzon İL ve Ortahisar İlçe Başkanlıklarının açılış programını gerçekleştirecek. 
Akşener neden Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir gün öncesini seçti bilinmez. 


Ama belli ki RTE’nin programı beklenerek bu açılış tarihi açıklandı.
Fakat Cumhurbaşkanı şehre gelmeden iki gün önce geniş güvenlik önlemleri alındığını özellikle meydan bölgesinde kuş uçurulmadığını herkes bilir. 
Acaba Cumhurbaşkanı şehir merkezine gelmeyecek mi?
Gelecekse merkezde alınan önlemler bir gün önceki Akşener’in miting havasındaki açılışına etki edecek mi? 
Bunlar şimdilik akıllardaki soru işaretleri.

GÜMRÜKÇÜOĞLU BUNU YAPMAZSA
Trabzon’un özellikle fuar ve kongre merkezi için büyük bir komplekse ihtiyacı olduğunu sağır sultan bile duydu. Duydu duymasına ama, kimse bununla ilgili somut bir adım atmış değil. 
DTM’nin yerine yapılan otelin alt kısmı fuar merkezi olacak deniyor ama bir otele endeksli bu ne kadar sağlıklı ve özgür olur bilemiyoruz. 
Kocaeli’deki dev ve yapımı gayet kolay görünen Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’ni görünce böyle bir alan neden Gülcemal Projesi kapsamında yapılmasın diye bir sohbet Kocaeli kulislerinde konuşuldu. Sohbet esnafında ‘Belediye orada para kazanamayacağı bir proje yapmaz’ ifadesi de kullanıldı. 


Şimdi bu işi yapacak olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’dur. 
Gülcemal’de Başkan Gümrükçüoğlu en az 100 dönümlük bir araziyi bu işe ayırmalı ve aynı Avni Akere yaptırdığı gibi birkaç firmaya proje çalışması yaptırmalı. 
Sonrasında da bu şehrin büyükşehirdeki kıymetli evlatlarına giderek eyy Ahmet Ağaoğlu bey, eyy İbrahim Usta Bey, eyy Yusuf Cevahir Bey, eyy Süleyman Varlıbaş bey, hepiniz bir köşesinden tutun malzemeyi gönderin biz işçiliğini üstlenip şehrimize yakışır bir merkez kazandıralım demeli.
Gümrükçüoğlu bu girişimi şimdi yapmaz da Gülcemal için geç kalınırsa bu işi Samsun’a kaptırırız. Trabzon’un buna ihtiyacı var.