TRABZONSPOR KULÜP MÜ SATIN ALACAK?

Trabzonspor Kulübü bilindiği üzere girdiği yeni yapılanmayla birlikte genç oyuncuları kadrosuna dahil etmeye devam ediyor.

Transfer dönemi başlamadan 2 genç oyuncuyu kadrosuna katan Bordo Mavililer kadrosunu iyice genişletti. 5-6 genç oyuncuyla daha ciddi temasları bulunan Bordo Mavililer önümüzdeki sene kurulması beklenen rezerv lig için planlarını yapıyor.

Ancak bu ligin kurulmama durumunda ise bir B planı üzerinde duruluyor. Önceki yıllarda 1461 Trabzon’u pilot takımı olarak kullanan ancak daha sonra BAL ligine kadar düşen bu takımın yerine Bordo Mavililer bir takımla görüşme halindeymiş.

Bordo Mavililerin 2.Lig’deki bir takımı da pilot takımı yapmak için girişimlere başladığı kulislerde konuşulmaya başlandı.

Eğer rezerv lig planı sekteye uğrarsa burada görüşülen takım değerlendirilecek.

Ayrıca Trabzonspor’un kadrosunda bulunan oyuncuların bir bölümünü de lige yeni yükselen Erzurumspor ve İstanbulspor’a  göndereceği de gelen bilgiler arasında. Trabzonspor oyuncularına 1. Lig ve 2. Lig’de tecrübe kazandırmak isteyecek.

BAŞKAN VİRÜS KAPTI TRABZON’U KORKU SARDI

Trabzon’da özellikle halkla çok yakın, sıkı temasta bulunan siyasetçilerin ve yerel yöneticilerin kendilerini korumaları gerektiğine yönelik çok sayıda uyarı yapmıştık, bu konuda Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun da programlarda zaman zaman sinirlendiğini sosyal mesafe kuralı ihlallerine tepki gösterdiğini gözlemlemiştik.

Fakat özellikle ilçelerde yerel yöneticilerin aşırı özgüveni maalesef ‘Korktuğumuz başımıza geldi’ sözünü yineletti.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu maalesef koronavirüse yakalanarak Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altında alındı.

Başkan Sarıalioğlu önceki gün halsizlik şikayetiyle kendi isteğiyle test yaptırdı ve testi pozitif çıktı.

Trabzon’da vaka sayısının 300’e yaklaştığı gelen bilgiler arasında.

İddialara göre Başkan Sarıalioğlu geçtiğimiz günlerde önce Ankara’da bir yakınının düğününe ardından hayatını kaybeden TFF Eski Başkanı Haluk Ulusoy’un annesi Süreyya Ulusoy’un cenaze törenine katıldı.

Çünkü merhume Süreyya Ulusoy Başkan Sarıalioğlu’nun halası oluyordu.

Muhtemelen virüsü düğün veya cenazede kaptığı tahmin ediliyor.

Başkan Sarıalioğlu’nun katıldığı bu cenaze töreninde İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Yılmaz Vural gibi ünlü isimlerde katılmıştı.

Başkan’ın virüsü il dışından kaptığı kesin gibi.

Ama tehlike Trabzon’da da maalesef baş gösterdi.

Çünkü başkan perşembe gününden beri Trabzon’da mesaide.

Belediyede toplantı yaptı, Gençlik İl Spor Müdürü Birdal Öztürk, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi gibi çok sayıda isim Başkan Sarıalioğlu ile buluşmalar gerçekleştirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile de görüştük neyse ki kendisiyle bir teması olmadığını ifade etti.

Gevşedikçe koronavirüs başımıza daha büyük dert olmaya devam ediyor.

Yönetici konumundaki kişilerin daha duyarlı olması beklenirken maalesef bir gevşeme söz konusu.

Bu gidişle Kurban Bayramını belli ki 2. dalga ile karşılayacak gibi. Allah göstermesin diyoruz ama gereken önlemleri maalesef yeterince almıyoruz.

Hızlı artış inşallah bayramda bir sokağa çıkma yasağını beraberinde götürmez.

GÖZLER ANKARA’DA, KİM SEÇİLECEK?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyük kurultayı dün gerçekleştirildi.

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Milletvekili Ahmet Kaya, Ortahisar İlçe Başkanı Suat Oyman, Gençlik Kolları Başkanı Ünsal Demir ve kurultay delegeleri genel kurul boyunca hep birlikte oldular. Kurultay salonunda da bu birlikteliği ölümsüzleştirdiler.

Edindiğimiz bilgilere göre yeninden Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesi için Trabzon ekibi Milletvekili Ahmet Kaya ile eski gençlik kolları Başkanı Mustafa Erdi Çakır için yoğun kulis yaptı, önemli isimlerle görüştü ve PM için bu iki isimde karar kılındığını örgüt olarak ilgili etkin isimlere sundu.

Yeniden Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaoğlu’nun 72 kişilik anahtar listesinde bakalım bugün Trabzon’daki isimlerden kimler yer alacak.

Bu arada Trabzon eski il başkanı Güzide Uzun Trabzon ekibiyle rastlaşmadı, karşılaşmadı. Kendisini genel kurul salonunda gören de olmamış Trabzon ekibinden.

Fakat Uzun’un Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi ile sıkı bir ilişkisi var.

Bu nedenle Uzun ,PM listesinde sürpriz bir şekilde olursa kimse şaşırmasın. Eğer olmazsa da emin olun Trabzon örgütünün ‘Bizim dışımızda hareket edemezsiniz’ baskısı etkili olacaktır.

BAYRAMLAŞMALARA ANKARA KARAR VERECEK

Koronavirüs süreci başladığından beri artık geleneklerimizde değişim gösteriyor. Salgın nedeniyle kişiler arası temasın en aza indirildiği ülkemizde ne yazık ki bayramları da doyasıya yaşayamıyoruz.

Bu durumun ilk örneğini Ramazan Bayramında yaşamıştık. Hatırlanacağı üzere Ramazan bayramında, Koronavirüs nedeniyle Sokağa Çıkma Yasağı uygulanınca, bayramlaşmalarda mecburen internet ortamı üzerinden yapılmıştı.

Şimdi herkesin merak ettiği Kurban Bayramında da aynı süreç yaşanacak mı?

Aslında bu konuda herkesin gözü, kulağı Ankara’dan çıkacak karara kilitlenmiş..

Sadece vatandaş düzeyinde değil Trabzon’daki partilerin İl Temsilcileri de Ankara’dan çıkacak kararları bekliyor.

O yüzden normalde nerdeyse haftalar önceden belli olan Bayram Programları son ana bırakılmış durumda!

Aslında Trabzon’da konuştuğumuz AK Parti, İYİ Parti, MHP gibi partilerin 2 çözüm üzerinde durduğunu gördük.

Ya sosyal mesafeli bayramlaşma ya da yine Ramazan Bayramında oldu gibi online bayramlaşma.

Dediğimiz gibi henüz karar verilmedi, Ankara Sağlık Bakanlığı ve Genel Merkezlerden çıkacak karara göre hareket edecekler.

Tabi burada şunu hatırlatmakta fayda var, bazı valilikler kentlerde toplu bayramlaşmaları yasaklayan kararlar aldı.

Trabzon Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu bayram öncesinde bu yönde karar alırsa zaten bayramlaşmalar otomatikman online ortama taşınacak.

Hele ki Trabzon’da vaka sayısının hızla yükselmesi nedeniyle alınacak böyle bir karar sanırız kimse tarafından garipsenmez.

PANDEMİ ARASI HANGİ SIKINTIYI ORTAYA ÇIKARDI?

Koronavirüs nedeniyle çalışamayan veya gelir kaybına uğrayan vatandaşlar tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da bin TL’lik pandemi yardım parasına başvurdu. E-devlet üzerinden yapılan bu başvurular sırasında Trabzon’da ilginç bir durumun yaşandığı ortaya çıktı.

Şöyle ki pandemi yardımına başvurmak için mecburen ikamet adresinizi veriyorsunuz.

Ancak bazı vatandaşlar e-devlette ikamet adreslerinin farklı olduğunu gördü.

Yani elektrik su gibi faturalarda gelen adresle, e devlette bulunan adresleri arasında fark var.

Anlayacağınız, e- devlette olmadıkları sokakta, olmadıkları evde gözüküyorlar. Ve bu şekilde çok sayıda kişi olduğu ifade ediliyor. Nedeni ise söylenene göre Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra Ortahisar’da kurulan yeni belediye nedeniyle vatandaşların elektronik ortama geçilen adresleri de, nedeni bilinmeyen bir şekilde değişime uğramış.

Diyeceksiniz ki Trabzon kaç yıl önce Büyükşehir Belediyesi oldu, şimdi mi fark edildi?

Aslında daha öncede fark edenler oldu ancak ikametgah bildiğiniz gibi öyle her zaman lazım olan bir şey değil.

Vatadaş, pandemi yardım parası için ikametgah çıkarmaya kalkınca, aslında adresinin de farklılaştığını fark ediyor.

Yani olayın bu kadar çok fark edilmesinin nedeni de birazda ikametgahda ihtiyaç duyulmasından kaynaklı.

Tabi bu hata nasıl oldu, neden oldu o ayrı bir konu!

GENEL MERKEZ DEVAM KARARINI TEBLİĞ ETTİ

Trabzon Ak Parti’de Eylül ayında başlayacak olan kongreler öncesi Trabzon İl Başkanı Haydar Revi saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Dün de Çarşıbaşı İlçesi’nde ilçe başkanları ile bir araya gelerek ‘Her ay gerçekleştirdiğimiz ilçe başkanları toplantısını bu kez Çarşıbaşı ilçemizde gerçekleştirdik’ ifadeleri ile paylaştı.

Başkan Revi İlçe Başkanlarına çok inanıyor ve güveniyor, her zaman da onları her platformda onure ediyor.

Revi’nin devam edip etmeyeceği herkes tarafından merak ediliyor, çalışmalarına bakıldığında devam edecek gibi görülüyor, ilçe başkanlarının hemen hemen hepsi başkan ile karşılaştığında ‘Yola devam başkanım’ diyor ama kapı arkalarında Revi ile ilgili ‘Yumruğunu masaya vuramıyor, Ankara’nın etkisinde çok kalıyor, olmayacak kişilerin listelerine müdahalesine izin veriyor’ eleştirilerini getiriyor.

Bu eleştirilerin bazıları yerinde olsa da yüzüne başka arkasına başka olunca kabul edilmesi gerçekten güç oluyor.

Başkan Revi her zaman kimseyi kırmadan üzmeden işleri görmenin peşinde ama demek ki bazıları sürekli kavga veya stres istiyor.

Henüz il kongresine aylar olmasına rağmen ve genel merkez il ile ilgili hiçbir değerlendirmede bulunmamasına rağmen birileri alttan alttan “Revi Genel Merkez’de görevlendirilecek. Revi yerine birini koyup milletvekili adayı alacak, Revi’nin dönemi bitti” dedikodularını yaymaya devam ediyor.

Başkan Revi ise hiçbirine aldırmadan görev süresi boyunca var gücü ile çalışmaya devam edeceğini belirtiyor.

Öte yandan İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen Akgün ile ilgili de genel merkez kararını verdi ve tek aday olarak genel kurula gidilmesini Sürmen ile devam edileceğini kendisine tebliğ etti.

Türkiye’de ki en başarılı Kadın kolları başkanlarından biri olan Sürmen’in çalışmalarıyla ilgili 61saat.com İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan’a yaptığı açıklamalar önümüzdeki günlerde yayınlanacak. 61saat.com’dan takip edebilirsiniz.