İYİ PARTİ’NİN ADAYI 1995’DE Kİ MHP ADAYI MI? 

İyi Parti’nin Trabzon’daki adayları ile ilgili olarak kulislerde çok isim düşüyor. Ancak önceki gün öyle bir isim düştü ki, hani olabilirliliği bir hayli fazla.

O isim, rahmetli Ali Osman Ulusoy’un oğlu, Kemal Ulusoy.

Kemal Ulusoy 1995 yılındaki seçimlerde MHP’nin adayı olmuştu. Birinci sırada Koray Aydın ikinci sırada da Kemal Ulusoy yer almıştı. O dönem, Aydın meclisi gitmiş, Ulusoy ise seçilememişti. 

Ulusoy ile Koray Aydın uzun bir aradan sonra bu kez İYİ Parti’de buluştular. 

Ama bu kez 95’deki gibi sıralama olmayacak, zira Aydın Trabzon’a gelmez. Kemal Ulusoy, 1995’de yarım kalan politika hayatını 24 Haziran’da yeniden devam ettirecek mi? 

Zaman bakalım ne gösterecek.

Ulusoy’un eğer İYİ Parti’nin ilk sırasında yer alması halinde Trabzon çok renkli bir seçim yaşayacağı kesin. 

95 yılında Ulusoy, helikopterle seçim çalışması yapmıştı. Bu sefer yıl 2018 ve Ulusoy da kendini yenilediği gibi seçim organizasyonları ile ilgili çok ilginç hamleleri olabilir.

İyi Parti’nin bazı etkili isimleri Kemal Ulusoy’un Trabzon’dan aday olmasının zor olduğunu söyleseler de bir kere adı, kulislere düştü.

Ulusoy renkli kişiliği ile aday olursa Trabzon siyasetini gündemini belirler diye tahmin ediyoruz.

Yine kulağımıza gelen bir bilgiye göre Kemal Bey’in çok yakın dostu duayen bir gazeteci de aday olması yönünde telkinlerde bulunuyormuş..

BÜYÜKŞEHİRDEKİ İSTİFANIN YORUMU 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde milletvekili aday adaylığı için herkes Davut Çakır’ın istifasını beklerken, İbrahim Kul istifa etti. 

Çakır siz niye milletvekili adaylığını düşünmüyorsunuz sorumuzu.,..” Geçen dönem gerekli yerlerden izin almadan istifa ettim(Muhtemelen Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan) sıkıntı oldu “ dedi… Böylelikle Çakır’ın vekillik hesabı bir başka seçime kaldı ama Of Belediye Başkan adaylığı her an rezerv olarak tutuluyor.

Büyükşehir’de genel sekreter yardımcısı İbrahim Kul’un vekillik için istifa etme kararı herkese sürpriz geldi. Kul’un yakın dostları belediye başkanlığı için hazırlandığını söylüyordu. Kul’un vekillik için istifa etmesi, çok önemli. Önemli olduğu kadar da Kul, bu anlamda güçlü bir alt yapısı olan biri.

Şöyle..

İl Başkanı Revi’nin kankası.

Faruk Özak’ın desteklediği bir isim.

Uzun zamandır Çarşıbaşı’ın ANAP dönemin döneminden bu yana vekili olmadı. Bu boşluk için tam adamı deniyor.

Trabzon’un bütün ilçelerinde hangi kırsal alana gitse, mutlakta tanıdığı vardır. Yatırım anmalında da hizmeti imzası.

Yeni bir yüz, yeni bir umuttur.

İbrahim Kul’a dikkat.

Bu arada unutmadan söyleyelim, Ak Parti içinde güçlü bir lobiye sahip olan son il genel meclisinin Ak Partili üyeleri de firesiz Kul’a destek veriyor.

Yani, Kul çok şanslı..

Tercihi ve aldığı kararı da zamanlama açısından son derece mükemmel

AK GENÇLİĞİN ADAYI BAKIN KİM?

AK Parti’de 24 Haziran seçimlerinde gençliği hangi ismin temsil edeceği de kulislerin çok konuşulan konularının başında geliyor. Aslında Cora en genç vekil olarak bu görevi üstlenmişti fakat sonrasında biraz daha ağır abi takılınca gençler kendisinden bekleneni alamadı.  Herkesin ortak dillendirdiği bir isim var aslında. 

AK Parti gençliğinin ‘Efsane Başkan’ olarak nitelendirdiği, Trabzon siyasetinde herkesin saygı ve sevgisini kazanmış kimsenin eleştirisine maruz kalmamış Mehmet Karaoğlu ismi oldukça sık anılıyor. Geçmişte Karaoğlu’nun ekibinde yer alanlar ve mevcut gençlik kollarında çok sayıda partili, Karaoğlu’nu aday görmek istiyor. 

Karaoğlu özgeçmişi dolu bir isim. Kurduğu kadro ile sağladığı birliktelik ve hizmet herkesin dilinde. 2007’den beri AK Parti içerisinde aktif siyaset yapan Karaoğlu, 2009-2015 yılları arasında AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanlık görevini yürüttü. 

Bu süreyle de en uzun dönem başkanlık yapan isim oldu. Ortahisar ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde de bulunan Karaoğlu’nun eğitim karnesi de oldukça iyi. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı Bölümü mezunu. 

İngilizce Öğretmeni de aynı zamanda. Aynı üniversite de yüksek lisansını tamamladı. Trabzon’da ikinci kez yüksek lisans yapıyor. Yerel Yönetimler alanında da eğitim kariyerini sürdürüyor. 

O da teşkilattan hiçbir zaman kopmadı. Hep iç içe oldu. Kongrelerin tamamına yakınını takip etti. Ekibi artık vaktinin geldiğini düşünüyor. Aday olmasını istiyor. Karaoğlu’nun aday olup olmaması AK Gençlik için de önemli. 

Şayet aday olursa gençliğin önünü açacağı gibi, mevcut gençliği de bu durum motive edecektir. 

Çünkü gençlik kollarından yetişen bir ismin vekilliğe kadar yükselmesi, gençlik teşkilatının ilerisi için pozitif düşünmesine neden olacaktır. 

İşte bu yüzden Karaoğlu ‘Ben aday adayıyım’ derse, adaylığı için gençliğin büyük gücünü arkasına alacaktır.

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NUN TOPLANTISINDA RÜZGAR ESİNCE...

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 4 yılı daha önce benzeri görülmemiş şekilde değerlendirdi.

Üstü açık otobüs eşliğinde basın mensuplarıyla Trabzon’u gezerek yaptıklarını anlatan Gümrükçüoğlu’nun bu değerlendirme toplantısı eğlenceli görüntüleride ardından getirdi. 

Otobüsün Kanuni Bulvarı üzerinde bulunan tüneller üzerinde seyrettiği sıralarda rüzgar etkisini göstermeye başlayınca otobüste bulunan basın mensupları ayaklanıp, otobüsün perdesini kapatmaya çalışınca ortaya çıkan görüntü gülümsemelere sebep oldu. 

Tabi tünellerden çıkınca rüzgar gidince otobüsün üstünü kapatma işide yarım kaldı. 

Öte yandan bu eşi benzeri daha önce görülmemiş değerlendirme toplantısının mimarıda ortaya çıktı. 

Bu fikri Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Yoloğlu vermiş. 

Yoloğlu bütün organizasyon boyunca 5 dakika oturmadan, organizasyonda aksilik yaşanmaması için uğraş verdi. 

Bizde Yoloğlu’nu bu fikrinden ve çalışmasından dolayı tebrik ederiz.

DEMİRYOLUNDA YOLCULUKLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Trabzonluların beklediği demiryolu için ilk müjde geçtiğimiz günlerde verildi. Demiryolu için proje ihalesinin 14 Mayıs’ta yapılacağı açıklandı. 

Peki Trabzon demiryolunu ne zaman kullanmaya başlayacak?

Proje ihalesi yapılan demiryolu için bu yıl içerisinde projesi tamamlanıp yollanacak. İşlemlerin ardından ise projenin uygulanması için para aranmaya başlanacak. 

Gümrükçüoğlu dün yaptığı değerlendirme toplantısında bu konuya değinirken demiryolunun 2020 yatırım planına alınacağını düşündüğünü belirtti. 

Buda demek oluyorki Trabzon-Erzincan arası demiryolu ile yolculuklar 2022’de tam anlamıyla başlamış olacak. 

Hayırlısı deyip bekleyelim bakalım. Öte yandan bu demiryolu için bir gar düşünülmüş. 

Öğrendiğimize göre demiryolunun son Trabzon’daki son durağı Değirmendere olacak.

TEBRİKLER AHMET YOLOĞLU 

Ahmet Yoloğlu, büyükşehir’in basın ve halkla ilişkiler daire başkanı. 

Dün Başkan Gümrükçüoğlu’un basın toplantısı Trabzon’da bir ilk oldu. 

Yatırımlar ve belediye hizmetleri yerinde görüldü. Üstü açık araba tam amacına göre kullanıldı.Yani başkan ve gazeteciler bir kapalı ortama hapsedilmedi. Artık bu uygulama kesin diğer belediye başkanlarınca da örnek alınarak hayata geçirilecek gibi.

 Bu fikir Yoloğlu ve arkadaşları tarafından üretildi başkan önce çekimser kaldı ama araya Mustafa Akkaya da girince tamam dedi. Ve başkan üstü açık otobüs ile yatırımlarını hizmetlerin anlatırken olaya tam motive oldu. Basın bürosunun internet üzerinden canlı yayını, droneler ile takip de organizasyonun taktir edilecek yanlarındandı.

Gümrükçüoğlu, bütün sorulara da cevap verdi.

Hakkında görevden alınacağına dair bir ara  seslendirilen söylentilere gülüp geçtiğini belirtti. Yeniden başkan adaylığı için Allah bilir derken vekil adayı olmayacağını da özellikle ifade etti.

Yoloğlu ve ekibinin organizasyonda bir eksiklik ve aksaklık olmaması için gösterdiği çapa, bütün gazetecilerin dikkatinden kaçmadı.

Bu arada, EYOF parkının girişinde yeniçeri ve samuray heykelleri bayağı dikkat çekti… 

Bir gazeteci o heykelleri görünce şöyle bir yorum yaptı… “ Bir de derler ki, Başkan heykele karşı…”

BİRİNCİ’YE BAHÇELİ Mİ İSTİFA ET DEDİ? 

MHP il başkanı Nihat Birinci, milletvekilliği adaylığı için genel başkan izin vermese istifa eder miydi? MHP’de hayır, etmezdi deniyor.

Bize gelen bilgide Bahçeli’nin Birinci’ye vekil adayı olabilirsin dediği yönünde.

Zira Birinci, en kritik anda MHP’de görev aldı.

Koray Aydın’ın memleketinde MHP’yi ayakta dik tuttu.

Teşkilatları kurdu.

Bayağı emek sarfetti.

Bahçeli de bu emeğinin karşılığını vekil adaylığı için verdi de.

Birinci milletvekili olabilir mi..?

Muhtemel dahilinde.

Zira Cumhur ittifakında oylar öyle sayılıp ittifaka dağıtılıyor ki, bu durum Birinci’yi TBMM’sine taşır.

Tabi CHP’nin sıfır baraj ittifakı devreye girerse, DP’nin Trabzon’dan vekil çıkarma şansı artar.. Bunu da özellikle hatırlatalım.

TRABZON’DA İLBER ORTAYLI KRİZİ 

Kanuni Vakfı, Kanuni’yi anma etkinlikleri ile bir ilke imza attı. Macaristan’dan da bilim adamları geldi. Organizasyon ilk olmasına rağmen iyi bir başlangıç..

A.Metin Genç’in dediği gibi sırf Kanuni ile ilgili çalışmalar yapsak, Trabzon’un tanıtımında büyük  başarılar elde edilir. Genç haklı.

Ancak dedik ya organizasyon ilk olunca aksiliklerde oluyor.

Mesela, panellerin birinci günü ünlü tarihçi İlber Ortaylı’nın da konuşacağı duyurulmuştu. Sonra ikinci gün gelecek dendi. 

Ama Ortaylı gelmedi. Meğer Ortaylı’ya  Trabzon’a geleceğine dair tam bilgi verilmemiş. 

Kendisi ile konuştuk ‘Bana kimse Trabzon’da böyle bir etkinlik var demedi. Benim ismimi yazmışlar. 

Uyardık çıkarın ismimizi bizim başka proğramımız var aylar önce belirlenmiş. Biri devletin işi biri bir üniversitenin. 

Ama çıkarmadılar. Fırsat olsa seve seve gelirdim ama gelemeyeceğim bir proğramda ismimin orada tutulup insanların beklenti içine sokulması da yanlış olmuş’ dedi. Ünlü tarihçi Oltaylı dün yaptığımız bu görüşmenin ardından Kazakistan’a havalandı. 

Trabzon’daki sempozyuma gidip Ortaylı göremeyenler de öfkelendi. Vakıf yetkilileri ise Ortaylı ile  Belediye Başkanı Genç ve hatta Sayın Bakan’ın görüştüğünü iddia ettiler. Fakat hem Ortaylı hemde Bakan böyle bir görüşmeyi doğrulamadı