BAKAN SOYLU TRABZON’A GELİYOR 

Trabzon’da seçim çalışmalarına katılıp katılmayacağı merak edilen İçişleri Bakanımız  Süleyman Soylu Trabzon’a geliyor. 

İstanbul Birinci Bölgeden Milletvekili adayı olan Bakan Soylu, Trabzon’u ihmal etmeyeceğini defaten ifade etmişti. 

31 Mayıs 2018 Perşembe günü programını Trabzon’a ayıracak olan Soylu, Trabzon’un birçok ilçesinde miting yapacak. 

Trabzon’un Of İlçesi’nde Kaymakamlık Binasını açıp orada bir miting yapacak olan Soylu aynı şekilde Araklı ve Akçaabat ilçelerinde de halka sesleniş ve çeşitli açılışlar yapıp esnaf ziyaretlerinde bulunacak. 

Soylu’nun seçim boyunca Trabzon’da birden çok programa katılarak memleketindeki seçim çalışmalarına tam destek vereceği öğrenildi. 

Soylu’nun seçim bölgesi İstanbul olmasına rağmen memleketi Trabzon’u da ihmal etmeyecek olması teşkilatlar için de büyük moral oldu. 

MÜSİAD’IN İFTARINDA NELER OLDU?

Trabzon’un etkin STK’larından MÜSİAD dün Cephanelik restaurant’da geniş katılımlı iftar programı düzenledi.  Yüzlerce davetlinin katılım gösterdiği iftar programına milletvekili adayı olarak katılan tek isim MHP Trabzon 1. Sıra Milletvekili adayı Nihat Birinci oldu. Birinci partilileri ile birlikte davete katıldı. 

AK Parti’den hiçbir aday programa katılmazken sadece Trabzon Milletvekili olan fakat yeniden aday gösterilmeyen Ayşe Sula Köseoğlu katıldı. 

Köseoğlu’nun konuşmasında en dikkat çekici cümle ise ‘Biz kendimize değil kentimize çalıştık’ oldu. Köseoğlu belli ki bu cümlesiyle birilerine mesaj gönderdi. 

MÜSİAD’ın yemeğine katılan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’ye ‘Cumhurbaşkanlığı’nda Recep Tayyip Erdoğan’a, milletvekilliğinde MHP’ye oy vereceğiz’ şeklindeki iddialarını sorduk. 

Revi ‘Reisimize destek verecek olan onun davasına ihanet etmez, AK Parti’nin genel başkanının Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kimse unutmasın, ve özellikle AK Parti’ye oy vermeyeceğiz’ diyenlerle ilgili söylemlerini’.

Revi’nin söyleminden bu iddialar yayan AK Parti’liler alacağını almıştır diye düşünüyoruz. 

MÜSİAD iftarında MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ali Gür’ün Trabzon şehri ve Trabzon iş dünyası için, Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un da MÜSİAD’ın Türkiye ekonomisine sağladığı katma değer ile ilgili  sarf ettiği sözler de büyük alkış aldı.

HALUK PEKŞEN'İN İMDADINA KİM YETİŞTİ? 

CHP’de liste dışı kalan Haluk Pekşen, bunun nedenini, Abdullah Gül’ün çatı adaylığına karşı çıktığına bağlamış, kendi gibi bu olaya karşı çıkanların liste dışı kaldığını iddia etmişti.

Önceki gün Pekşen, Trabzon’daki dostlarına, partililerine ve tüm Türkiye’deki arkadaşlarını Temel Karamollaoğlu’nun Fox TV’de katıldığı programda, Gül ile ilgili konuşmasını görüntülü olarak gönderdi…

Bize de gelen bu görüntülü konuşmada Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gül’ün çatı adaylığına sıcak baktığı ama parti içinde dirençle karşılaştığını söylüyordu…

Böylelikle Pekşen liste dışı kalmasına neden olarak gösterdiği iddiasını pekiştirmiş oldu.

CHP'DE ESKİ HESAPLAR AÇILDI

Trabzon CHP’de eski hesaplan açıldı.

Taaa, en son yapılan Yerel seçimlerde yaşananlar gündeme geldi.

Volkan Canalioğlu’nun büyükşehir, Nazım Özcan’ın Ortahisar belediye başkan adayı olduğu o seçimlerde CHP, örgüt olarak ciddi bir bölünme yaşamıştı.

Özcan bazen yalnız kalmış, Canalioğlu’nun kurmayları ise Orahisar’da Hüseyin Örs’e büyükşehir’de Volkan Abi’ye demeleri şu sıralarda CHP’nin anlık olarak gündeminde.

Herkse eski defterleri karıştırarak o seçimde sen benle olmadın, şimdi de ben senle olmam mı ne diyorlarmış…

Aslan sosyal demokratlar işte böyle…

Millet can derdinde, onlar geçmişten kalma hesap derdinde.

ERDOĞAN BAYRAKTAR'DAN ADAYLARA MESAJ VAR 

Çevre ve Şehirlicik eski bakanı, Trabzon’un efsane siyasetçilerinden Erdoğan Bayraktar, milletvekili aday listelerinde yerlerini beğenmeyenlerle ilgili güzel bir mesaj verdi.

İstanbul’da AK Parti’nin milletvekili aday listeleri ile ilgili olarak bazı adayların memnuniyetsizliği Bayraktar’ın kulağına gelmiş olacakki geneli de ilgilendiren şu mesajı verdi:

“Siyasette, ben ne olabilirim diye mücadele edenler,  orta sahayı alırsa biz yokuz. İl’ime İlçe’me ve Ülkeme ne katkı yapabilirim diyenler sahaya inerse biz de onları destekleriz….”

TRABZONSPOR'DA TEKNİK ADAM STRATEJİSİ 

Trabzonspor’un teknik adamı bugün yarın belli olur.

Bordo mavili yönetim kulislere düşen bilgilere göre çok inci bir strateji belirliyor.

Takımın başına getireceği teknik adamın Özkan Sümer’in önerilerine sıcak bakması, ikazlarını ciddiye alması gerekiyor.

Bu nedenle umut vaat eden teknik adam peşindeler.

Bunun içinde biçilmez kaftan Tamer Tuna…

Yönetimin bir stratejisi de Şenol Güneş’in önerilerini de belirlenen teknik adamın sıcak bakması…

Zira, Hayrettin Hacısalihoğlu’nun planında, gelecek sezon takımın başında Güneş olacak, görevdeki yanı bu sezon takımı çalıştıran teknik adam da Güneş ile uyumlu olması….

Bu stratejik hamlelere bakıldığında bütün oklar Tamer Tuna’yı gösteriyor.

Peki, Fatih Tekke bu stratejiye uyar mı…?

Sizce uyar mı?