MUHARREM USTA’YA YAZILAN O MEKTUP 

Mektup yazma işi unutuldu. Artık insanlar sosyal medya üzerinden internetten haberleşiyor. 

Ama mektup ve etkisi yine devam ediyor. Mesela, biz hükümete bakana bir konuda şikayette bulunmak içi  sosyal medyayı kullanın hiç ciddiye alınmıyorsunuz. Ama, BİMER’den mektup vari bir müracaatınız olsun, bürokrasi seferber oluyor.

Şimdi duyumlarımıza göre ilginç bir bilgi kulağımıza geldi.

Teknik Direktörlerden Yılmaz Vural, Muharrem Usta’ya bir mektup yazmış… Usta mektup yok diyor ama Vural’a yakın kaynaklar var diyor. Peki, Vural ne diye Usta’ya mektup yazmış olabilir ki..

Tahminlerimizi yürütürsen, her halde Trabzonspor ile ilgili düşüncelerini kaleme almıştır. Almıştır da  mektup ne kadar ciddiye alınır. Bize göre varsa mektup, Usta çok ciddiye almaz. Ancak mektupta eğer Trabzonspor ile ilgili olarak detay bilgiler varsa, Usta mektuptan faydalanabilir mi?

Bilemiyoruz.

Trabzonspor’un en büyük eksikliği, Ersun Yanal’ın teknik ve taktik düşüncelerini bir başka teknik adam tarafından Başka Usta’ya değerlendirilememesidir. Bunu yapacak biri yok. 

Olmayınca en kriz anlarında bile, Yanal’ın her türlü tahlili Usta’yı tatmin ediyor.

Umarız, Yılmaz Vural böyle bir mektup yazmıştır.

VE KTÜ NİHAYET BUNU YAPIYOR 

KTÜ Trabzon’un yüz akı. Trabzon’un değerleri ile büyüdü. 

O da Trabzon’u değerleri ile büyüttü. Trabzonspor ile KTÜ’nün bir marka değeri oldu. 

Şehir dışından gelen öğrencilerin yüzde 47’isin KTÜ’ye tercih sebebi bir dönem, Trabzonspor’du. Bu rakam şimdilerde edindiğimiz bilgilere göre 32’ye kadar düşse de önemli bir rakam.

KTÜ sonunda bir karar aldı ve Trabzonspor taraftarlığı yüksek lisans tez konusu oldu. 

Bu ilk kez gerçekleşiyor. KTÜ gecikmiş bir kararı geçde olsa hayata geçiriyor. 

Tezin tamanlanmasını dört gözle bekliyoruz. 

Gerçekten ortaya konan sosyolojik tespitlerin ne olacağını merak ediyoruz.

TEMMUZ’DA ERKEN SEÇİM 

Ve Ak Parti, Temmuz’da muhtemelen de 15 Temmuz ile 20 temmuz arasında yerel seçimleri yapacak. 

Yani, yerel seçimler erkene alınacak. Bunun için de genel merkezin çok gizli olarak illerde belediye başkan adaylarının tespiti ile ilgili olarak nabız tutulmasını istedi.

Bunun için genel merkez, kamuoyu araştırmalarına da başladı. 

Yerel seçimlerin erkene alınmasından önce, Büyükşehir Belediye  kanununda değişiklik yapılacak. Büyükşehirlerde yeniden özel idarelerin kurulması düşünülüyor. 

Mevut yasanın reel gerçeklerle örtüşmediği  gerekçesi ile kanunda değişikliğe gidilecek. Bu arada Ak Parti’nin ağır topları da vekillikten Belediye Başkan adaylığına kayacak. 

Zira başkanlık sisteminde vekillerin pek fazla etkinliği olmayacak belediye başkanlığı daha aktif ve yekli ve güçlü bir konumda bulunacak. 

Bunun için, Başbakan Binali Yıldırım’ın adı İstanbul belediye başkan adaylığına geçerken, Erdoğan Bayraktar’ın Faruk Özak’ın, Muhammet Balta’nın, Asım Aykan’ın adları Trabzon'da belediye başkan adaylığına geçiyor. 

Bürokrasinin güçlü mevkilerinde yer alan Mazhar Yıldırımhan, Şeref Malkoç, Çetin Oktay Kaldırım gibi isimlerin de gönlü belediye başkan adaylığında. Öyle ki, ilçe belediye başkan adaylıkları için eski vekillerin ve güçlü bürokratların adı gündemden düşmüyor.

Of, Sürmene, Araklı, Akçaabat ilçeleri için genel müdür müsteşar daire başkanlığı düzeyinde nabız tutanlar var.

TONYA’DA AK PARTİ-CHP MAHKEMESİ ÇARŞAMBA GÜNÜ 

Tonya, Çarşamba günü önemli bir gündemle hareketli saatler yaşayacak. Tonya adliyesinde Çarşamba günü saat 10’daki mahkemede CHP ve Ak Parti karşı karşıya gelecek.

Bu mahkeme konusu çevre ile ilgili bir dava değil.

Tamamen siyasi.

Tonya CHP ilçe başkanı Muhammet Karadeniz, Ak Parti Trabzon milletvekili ve seçim bölgesi Tonya olan Salih Cora ile ilgili olarak FETÖ ile ilişkisi olduğuna dair açıklamalarda bulunmuş, Cora da CHP ilçe başkanını mahkemeye vermişti. 

CHP Trabzon il örgütü, Çarşamba günü Tonya’ya hukukçuları ve partilileri ile adeta çıkartma yapacak. Trabzon’un da bütün dikkati Çarşamba günü Tonya’da olacak.

CHP’DE DELEGE SAVAŞLARI 

Ve CHP’de delege savaşları alabildiğine bütün bir süratle devam ediyor. En çok çift liste de Ortahisar’da. Ortahisar’da mahallelerdeki delege seçimlerinin % 70’i tamamlandı. 

Yavuz Karan, çift listesi delege seçimlerinden zaferle çıkıyor. İlçelerde de delege seçimleri sessiz sedasız yapılıyor. İddialara göre ilçelerde masa başında delegeler belirleniyor. İl başkanı Turgay Güngör ise, bunu yalanladı, yok öyle bir şey dedi.

CHP’de il başkanlığı ile kimin adayı olacağı konusunda derin bir sessizlik var.

Turgay Güngör yeniden aday olacak mı?

Ahmet Kaya, il başkan  adaylığı için kendisine gelen tekliflere bakıyor.

Yeni isim bir türlü bulamayan CHP’de herkesin derdi, biri il başkanı olsun ben yönetime gireyim. 

Ya da belediye meclis üyeliğine seçilelim… Kimse ateşten gömleği sırtlamak istemiyor.

İŞTE ESTEBAN GERÇEKLERİ 

Esteban gerçekten rahatsızlandı mı? Ayılıp bayıldı mı?

Evet.

İşte size Esteban gerçekleri.

Esteban maç günü rahatsızlandı. Çenesi kitlendi. Bayılacak gibi oldu. Müdahale ile kendine geldi. Yanal, olayın gizli tutulmasını istedi. Zira ilk onbirde ona yer verecekti. O nedenle olayın gizli tutulmasını istedi. 

Yoksa hasta adamı niye oynattın denecekti. Esteban sahaya çıktığında baş ucunda bir fizyoterapist yer aldı. Bu bütün statta yer alanların dikkatinden kaçmıştı.

Maçın devre arasında tedavisi yeniden nüksetti. Oyundan alındı.

Şimdi merak edilen şu.

Esteban ile ilgili sağlık kontrolleri yapılıyor mu?

Esteban, dün geceki idmana çıktı mı çıkmadı mı? Bu gizli tutuluyor. Konu ile ilgili bilgisine ulaşmak istediğimiz tüm yetkililer şöyle cevap verdi. "Henüz idman başlamadı…” Oysa o saatlerde idman başlamıştı bile.

Esteban’nın bu rahatsızlığı ciddi mi?

MR’ları çekildi mi?

Doktorlar ne diyor.

Neden kamuoyuna ciddi bir açıklama yapılmıyor.

Belgeli bilgili açıklama yapılmadıkça Esteban olayının en doğrusu açıklansa da spekülasyona gebe.