EKREM BAŞKAN’DAN İLGİNÇ JEST..

Sosyal belediyecilik anlayışı adından sıkça söz ettiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sadece İstanbul için değil, memleketi Trabzon ve diğer illere de verdiği desteklerle dikkat çekiyor.

İmamoğlu, memleketinden gelen talepleri karşılıksız bırakmayarak Trabzon’a olan hassasiyetinin altını çiziyor. Bunu da öyle göstere göstere yapmıyor. 

Hatırlarsanız; yakın zamanda katıldığı bir TV programında Halk ekmek, askıda fatura, bedava süt dağıtımı yardımları ile ilgili gelen bir soruya “İlk defa vicdanla yönetilen bir sosyal yardım süreci yaşıyoruz” demişti.

Kendi deyimi ile sosyal belediyeciliği “pırlanta” gibi yönetti. Kimseyi rencide etmemeye büyük özen gösterdi. Patates, soğan dağıtılırken bir kare bile fotoğraf çektirmedi. “Bir elin verdiğini öteki görmeyecek” anlayışı ile yardımlarını gerçekleştiren İmamoğlu’nun en son Trabzon Meydan Parkı’nın kültürel bir parçası olan boyacılarına Trabzonspor montu ve şapkası gönderdiğini öğrendik. 

Boyacılar montlarını giymiş, şapkalarını takmış poz veriyorlardı. Maç günü de değildi. “Nedir bu fotoğrafın hikayesi” diye sorduğumuzda, “Ekrem Başkanımız bizi düşünmüş, üşümeyelim istemiş, Trabzonspor montu ve şapkası göndermiş” dediler… İstanbul’un yüzlerce sorunuyla ilgilenirken Trabzon’daki boyacıların sağlığını düşünen İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu alkışlıyoruz…

İMAMOĞLU'NUN BİR HAMLESİ DAHA...

Ekrem İmamoğlu’na yakın kaynaklardan edindiğimiz bir bilgiye göre de, İmamoğlu, özellikle kırsal alanda köylere son genel seçimlerde CHP’ye çıkan oyları şöyle bir ajandasına almış..

Trabzon il örgütünün de bilgi sormuş…

CHP’ya çok az ya da hiç oy çıkmayan köylerde CHP’ye üye var mı araştırmaya da başlamış..

Ekrem İmamoğlu bunu niye yapıyor..

Tabi kendisine en kısa sürede soracağız.

Ancak bu iddianın temeline ulaşmak için bazı araştırmalar yaptık..

İmamoğlu, CHP’ye hiç oy çıkmayan ya da az çıkan köylerin bazı sorunlarının çözümü için ekibini görevlendirmeyi düşünüyormuş..

Muhtarlar ile ilişki kurarak..

MUMCU İLÇELERE DAĞITILDI

Ak Parti Trabzon il Başkanı Dr. Sezgin Mumcu dün Karadeniz’den Son nokta Gazetesine bir röportaj verdi. Selahattin Özcan’ın sorularını yanıtlayan Mumcu’nun Boztepe tünellerine direklerine karşı olduğunu söylemesi gerçekten tabanda samimiyet memnuniyet ve hakkaniyetle karşılandı. 

Çünkü o tünellere o direklere İçi, gönlü kalbi razı olan kimse yok. 

Trabzon’un sorunları ile ilgili detaylı bir röportajla yerel gündemi değerlendirdi. 

Röportaj gazetede yayınlandığı gün ise ilçelerde AK Parti gençlik kollarının gazete dağıtır görüntüleri sosyal medyada yayınlandı. 

Edindiğimiz bilgilere göre tüm ilçelere yüzlerce gazete gönderilmiş ve esnafa dağıtılması il Başkanlığı tarafından istenmiş. Başkan Mumcu’nun açıklamasının 18 ilçede etki etmesi bilinmesi duyulması adına böyle bir yol izlemiş. 

Tabii ki gençler partileri adına seve seve bunu yaptılar.. AK Parti gençlik kolları 18 ilçede gazetede dağıttı. İl Başkanlığı tarafından talimatla yapılan bu organizasyon il gençlik kollarının da görüşü alınarak yapılmış. Etkili bir enformasyon oldu , AK Partili gençlere ‘gazete dağıtıcısı mı oldunuz’ gibi esprililer yapılsa da onlar il başkanlığının emrini yerine getirmekle sorumluydular ve görevlerini de yerine getirdiler. 

Başkan Mumcu’nun yerel basını desteklemek adına bu tür uygulamaları sürdüreceği öğrenildi.

YUMRUK VE NEŞTER!

Genellikle Trabzon’da Ak Parti tabanında da tavanında da il başkanlarının masaya yumruk atması istenir..Beklenir.. Sezgin Mumcu’ya Karadeniz’den Son Nokta gazetesinden Selahattin Özcan da bu merak edilen soruyu sordu.. Masaya yumruk indirmek bir yönetim biçimi anlayışınız mı diye..? Muncu’nin bu soruya verdiği cevap mesleği ile çok yakından ilgili…

Yumruk vurmak ya da indirmem ama neşter atarım.

Mumcu’nun bu cevabını Ak Parti tabanında bir çok kişiye yorumlattık. Hepsi çok iyi bir cevap dediler.. Yumruk indirdiğinde elinin incinme sakatlana ihtimali var. Bir de indirdiği masa da kırılabilir, dağılır.. Neşter tam bir çözüm mantığı..

Başkanın bu yorumu, tabandan büyür destek gördü..

BU NASIL BİR ÇALIŞMA?

Yer Ganita.

Toplumun her kesiminin büyük desek verdiği yeni Ganita projesine hızlı başlanıldı.. Toplumun duyarlı insanları da çalışmayı adeta mercek altına aldı. Yüklenici firmanın toplumun bu hassasiyetine dikkate almak zorunda.. Bu fotoğraf dün sosyal medyada çığ gibi paylaşıldı..

Deniz suyu, çam ağaçlarının köküne kadar girmiş.. İddia o ki, bu deniz suyu o çam ağaçlarını kurutur..

Kimi hassas insanlar bu bir çalışma hatası diyor kimileri ise bilerek yapılıyor. Ağaçların kuruması sonra kesilmesi için.

Yüklenici firma bu tür çalışmalarda dikkatli olmalı..

Doğal olarak bu ilginç manzaranın faturası Belediyeye çıkıyor…

ÇEBİ, BUNU DA YAPTI!

Ak Parti Trabzon Ortahisar ilçe başkanı Selahattin Çebi,günlük mesaisinin hemen hemen 3’de 2’sini alanda sokakta geçiriyor..

Halkın derdini dinliyor.Trabzon’daki yatırımları yerinde görüyor. Esnafla dertleşiyor.. Belki de Trabzon’da Cumhur ittifakının en faal ilçe başkanlarından biri.. Önceki gün Cumhur ittifakının her bir ilçe başkanına örnek olacak bir uygulama yaptı..

MHP’nin Ortahisar ilçe başkanının da yanına alarak alana sokağa indi.. Esnafı dinledi.. Çebi bunu tek başına yapsa kim ne diyebilirdi.. Ama ittifak ruhunu böyle bir icraatla herkese gösterdi yaşattı..

Çebi, farklı siyaset anlayışı ile örnek oluyor.