ONUR NEDEN Mİ MİLLİ TAKIMA ALINMADI?
A Milli futbol takımının yeni teknik direktörü Mircea Lucescu 2018 Dünya Kupası Elemelerinde Eylül ayında oynanacak Ukrayna ve Hırvatistan maçları için skandal denilebilecek bir kadro açıkladı.

Skandal baştan aşağı…

Demirören’e küfreden Arda kadroda..

18’e giremeyen Selçuk..

37’lik Emre..

Kilolu Ozan..

Kova diye nitelendirilen Cenk vs. vs.

Bunların hepsi bir yana kadroya Oğuzhan Özyakup ve Onur Kıvrak alınmadı..

Şaka gibi yani Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi 2 oyuncuları çağrılmadı.

Sebebi ise basit. Lucescu’yu Türkiye’ye getiren menajer Ahmet Bulut.

Ahmet Bulut kim mi?

Arda’nın Cenk’in Ozan Tufan’ın Volkan Babacan’ın Emre Belözoğlu gibi performansı düşük ve tartışılan oyuncuların menajeri.

Onur’un çağrılma sebebi apaçık ortada menajeri Ahmet Bulut değil.

Görünen o ki Lucescu’nun eline bir kâğıt tutturmuşlar ve bu kadro ile çık demişler.

Düğünlerde bile oynatılmayan Ozan ve nicelerini bu kadroya almanın başka bir açıklaması olamazdı zaten.

KORAY AYDIN’IN PARALELCİ SÖYLEMİ

Yeni parti çalışmaları ile ilgili Türkiye gündemi çalkalanırken, Meral Akşener harekatı hız kesmeden yeni transferlerin peşine düşmüş durumda.

Trabzon yerelinde ise MHP’den ayrılıp yeni parti hareketine katılan isimlerin en zorda kaldıkları soru ise Koray Aydın’ın kısa bir süre önce yaptığı ‘Paralel yapı Meral Akşener’i destekliyor’ açıklaması.
Yeni partiye geçenlerin zorda kaldığı bu soru belli ki Koray Aydın’ı da zorlayacak.

Trabzon yerelinde Koray Aydın’ın yeni partide liderliğe oynayacağı yönündeki iddialar da konuşuluyor. Koray Aydın’a tepkili olan birkaç partiliye sorduk ‘Koray Bey partide önemli bir mevki de’ cevabı ‘Bizim meselemiz memleket meselesi. Koray Aydın vatan sevdalısı bir isimdir. Kişisel sorunlar olabilir ama mesele memleket meselesi olduğunda her zaman yanında oluruz’ ifadelerini kullandı.

TEŞKİLATTA DEMELİ ŞAŞKINLIĞI

Milliyetçi Hareket Partisi’nin eski il başkanı Muammer Demeli, Koray Aydın’ın Trabzon’daki gözü kulağı, sesidir her zaman.
Fakat yaptığı açıklama ile Meral Akşener hareketine katılmayacağını açıklaması herkeste şok etkisi yarattı. Koray Aydın’ın yeni harekete katılmasına rağmen Demeli’nin ‘Ben yokum’ demesi demeli ile Aydın’ın arası mı açıldı sorusunu gündeme getirdi.

Demeli’ye sorduk ‘Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil, ben şu anda yaşamımda siyaseti dondurdum. Bir süre mola verdim diyelim. Ama Koray Bey ağabeyim, yoldaşım, çok sevdiğim bir dostumdur. İyi bir devlet adamıdır. Yüreğim gönlüm onunladır.
Ama ben siyaseti bırakacaksam da, yapacaksam da MHP’de yapmak isterim. ‘ ifadelerini kullandı.

Demeli gibi siyaseti donduran birçok MHP’li var, MHP’den başka bir yerde siyaset yapmayacak olan. Onlar da partide istedikleri değişimin olmasını bekleyecek. 

TTSO’DA YENİ NESİL HAREKATI

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ile ilgili çalışmalar şu sıralar hızlandı. Kasım ayında olmasına rağmen seçim çalışmalarının erken başlaması, birilerinin birilerine söz vermesinin önüne geçmek maksadıyla olduğu belirtiliyor.

Önceki seçime nazaran bu seçimde dikkat çeken bir husus gençlerin bu seçime daha fazla ilgi gösterip büyüklerinden ‘Bizim önümüzü açın’  diyecek olmaları.  Ve bu manada çok sayıda genç şu anda listeler üzerine harıl harıl çalışıyor.

Görünen o ki bu seçimi farklı kılacak olan bu durumda dedeler torunlarıyla yarışacak 70’ine merdivan dayamış isimlerin çocuklarını geçtik torunları yaşındaki isimlerle yarışacağı bir seçime doğru TTSO hızla ilerlerken, Yönetim Kurulu Başkanlığı için mevcut başkanın yanı sıra, Ekrem Çapkınoğlu, Temel Kofoğlu, Ahmet Sarı, Erkut Çelebi isimlerinin yoğun liste çalışması yaptığı bilgisine ulaştık.

Dedik ya dedeler ve torunlar bu manada en erdemli davranışı Tayfun Sezeroğlu yapmış, yeniden aday olma düşüncesi olduğu bilinen Sezeroğlu karşısına genç bir isim çıkınca ‘Çekiliyorum’ diyerek genç ekibin önünü açmış.

Seçimlerle ilgili görüşlerini aldığımız birkaç aday özellikle mevcut yönetimi proje üretememekle, birkaç komiteyle meclisi yönetmekle suçluyor.

Diğer bir iddia esi Suat Hacısalihoğlu’nun yanında hareket eden bazı isimlerin ‘Artık yeter bizde aday olalım’ dediklerinde Başkan Hacısalihoğlu’nun bu kişilerle ilişkilerini hemen kesip alehlerinde hamleler yaptığı bilgisi. 8 yıllık birlikte çalıştığı isimlere karşı aniden karşı hamleler yaptığı öne sürülen Hacısalihoğlu’na karşı bu kesimlerde daha bir inat ve hırsla çalışmalarını sürdürüyor.

Tabi ki bu seçimlerde Ankara’nın kimleri işaret edeceği önemli.

İLÇE BAŞKANLARI TRABZON’A ONU ÖNERMİŞ

Geçtiğimiz günlerde Trabzon’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Trabzonlu Erol Kaya’ya aktarılan en önemli meselelerden biri de, yapılan Trabzon anketinde bugün seçim olsa kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz sorusuna cevap olarak karşılarına sürekli ağırlıklı olarak Erdoğan Bayraktar isminin çıkması olmuş. 

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Faruk Özak, Asım Aykan, Muhammet Balta, Ergin Aydın, Cahit Turan isimlerini sorulduğu öne sürülen anketlerde Bayraktar ismine olan talep genel merkezi de şaşırtmış.

Anketlerin haricinde genel merkezin bire bir görüşmelerinde de birçok ilçe belediye başkanı Trabzon’un kurtuluşu için Erdoğan Bayraktar’ın elinin bu şehre yeniden değmesi gerektiğini ifade etmiş. Erol Kaya’ya da bu birkaç kişi tarafından söylenmiş.

Bayraktar gerçekten Türkiye ve Trabzon için önemli bir isim. Türkiye’de ismi gündemde olmayan ve hep devletin kasasından yiyen birçok kurumu ülkeye para ve büyük yatırımlar kazandırır hale getirdi. Yeni kurumlar kurdu, devlete hiç yük olmayan ve dünyanın gıpta ile baktığı.

TOKİ Başkanlığı döneminde Trabzon’a ayrımcılık yaparak birçok kentsel dönüşüm projesinin onayını veren bakanlığı döneminde de Trabzon’da 120’den fazla noktaya yeni hizmet getiren Bayraktar’ın anketlerden çıkması normal.  Ve Trabzon’da her Ak Partilinin kayıtsız şartsız oy verebileceği bunun yanında muhalefetten de destek alabilecek nadir isimlerden biri.

Genel Merkezin bu noktada Trabzon istişaresi ile birlikte Bayraktar raporunu da hazırlayıp Ankara’ya sunacağı iddia ediliyor.

BU DAVANIN NEFERİYİZ

AK Parti Trabzon’da kongre ateşi yandı. Her köşede ilçe kongreleri ve il kongresi konuşuluyor. Ak Partili Yasin Aydın ile karşılaştık. Kendisiyle siyaset sohbeti yaptık. Hem eğitimci hem de girişimci bir isim olarak bir değerlendirme alalım dedik.

Yasin Aydın söze ilk olarak Meral Akşener önderliğinde kurulan yeni partiden başladı. Aydın,  “Bu tür oluşumların geçmişte de bir araya geldiğini fakat Türk Milleti’nin bu cılız partilere prim vermediğini hep birlikte gördük. AK Parti uzun vadeli hedefleri olan 2071 planları yapan bir partidir” yorumunda bulundu.

Ak Parti’de de kongreler yaklaşırken kendisinin adının da kulislerde konuşulduğunu söyledik ve ne düşündüğünü sorduk.

Ak Parti’nin kurulduğu 2002 yılından beri milletin gönlünde taht kurduğunu belirten Yasin Aydın, “Türk milleti AK Parti’ye güvendiğini her seçimde gösterdi. Biz de partinin yönetim kadrolarında yer aldık. Biz bu davanın neferiyiz. Ortahisar ilçe yöneticiliği yaptık. Bundan sonraki süreçte de partimiz bize ne görevini verirse onu üstleniriz ve yerine getiririz” ifadelerini kullandı.

Bakalım Yasin Aydın AK Parti Trabzon’da gerçekleşecek olan yeni yapılanmada bir görev üstlenecek mi?