BAKAN, HER KAFADAN SES ÇIKMASIN MI DEDİ?

Birkaç günden bu yana, bu sutünlarda, Ankara’da Ulaştırma ve Alt yapı bakanı Trabzonlu hemşerimiz Adil Karaismailoğlu’nun başkanlığında Trabzon odaklı toplantı yapılacağını, yapıldığını duyurduk..

Dün, dikkatimizi çeken bir gelişme oldu..

Daha önce bu tür toplantılar yapıldıktan hemen sonra toplantıya katılan kim varsa hemen basın bilgilendirme metni hazırlanır, herkes bu hazırladığı metni medyaya geçerdi.. Ve ortada bir karışıklık olurdu.. Milletvekilleri ayrı ayır.. İl Başkanlığı ayrı..Büyükşehir ayrı medya bilgilendirme metinleri ile gündeme oturmaya çalışırdı..

Bu sefer böyle olmadı.

Toplantı sonrası bizzat bakan toplantıya Trabzon’u temsilen katılan, Valiye, Büyükşehir belediye başkanına, milletvekillerini, Ortahisar Belediye başkanına ve il başkanına şu hatırlatmaya yaptı..

“Arkadaşlar, toplantı ile ilgili Trabzon kamuoyunu bilgilendirme toplantısının sonuçları ve detay bilgileri bakanlık basın birimi tarafından yapılacak.. Bizim açıklamalarımızı takip edin..”

Böylelikle bu önemli toplantının medya bilgilendirmesi, her kafadan ses çıkarak değil bizzat bakanlık katından yapılan açıklama ile gerçekleştirildi..

Toplantıda, Bakan Karaismailoğlu ile daha önce yapılan görüşmelerde ele alınan projeleri, bakanlık yetkilileri çalıştı ve değerlendirmeler bu toplantıda gündeme geldi. 

Gündeme gelen projeler arasında Kemerkaya’dan girecek ve Çömlekçi’den çıkacak 3. Tünel Projesi de var. 

Tünel Projesi, yapılan toplantıda net şekilde ifade edilmiyor. Ancak edindiğimiz bilgiler doğrultusunda Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin projeyi İmar Planlarına işlemesi ve ardından neler yapılması gerektiği de toplantıda konuşulmuş..

Trabzon ulaşım zirvesinden çıkan kararlar okumak için tıklayın;

TRABZON O BULUŞMAYI MERCEK ALTINA ALDIResim

Ankara’da Trabzon zirvesi yapılırken, zirveye katılan Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Başkanları kurumları ile ilgili özel görüşmeler yaparken, İl başkanı Haydar Revi de, teşkilatın bilinen beklentileri ile ilgili olarak genel merkezde bazı temaslarda bulundu..

Bu temasların en önemlisi ve ciddisi, bölge koordinatörü Rize Milletvekili Muhammet Avcı ile olanıydı..

Avcı ile Trabzon detay şekilde masaya yatırıldı..

Avcı’nın Trabzon tahlillerinde Revi’nin yeniden il başkanlığına işaret edilmesi gibi bir kanaatinin oluştuğu iddiası var..

CEVAT OCAK'I DUYGULANDIRAN VEDA...

Bir dönemin Trabzon’da etkili gazetecilerinden Cevat Ocak kardeşimiz, TFF’nin federasyon temsilciliği görevine atandığından bu yana gazetecilik yaplıyordu.. TFF’nin çok kritik maçlarında yıllarca görev verdiği Ocak, bu alanda başarıları ile de göz doldurdu..

Ocak, TFF gözlemciliğini rahatsızlığı nedeni ile sonlandırdı.. Federasyon da bu başarılı gözlemcisini unutmadı, milli forma ile ödüllendirdi. 

Cevat Ocak’ı evinde ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Metin Alper( Alper de aynı zamanda TFF, temsilciliği görevini yürütüyor) ve Türkiye Futbol Federasyonu Temsilciler Kurulu Üyesi Ömer Demir kendisine Temsilciler Kurulu Başkanının hediyesi olan Ay Yıldızlı milli formayı takdim ederek...Sayın Ocak’a  Temsilciler Kuruluna verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

FUTBOL HAKEMLİĞİNDE TEHLİKELİ İŞLER OLUYOR

TV' lerde bulunan bazı hakem yorumcuları ( Bünyamin Gezer ve Deniz Çoban) hakem seminerlerinde yapılan yorumları-konuşmaları ve içerideki bilgileri kendilerine sızdıran bilgi beslemesi yapan kuşlarını ekranlarda koruyorlar.

Bilgileri veren hakemlerin hataları ekrana geldiğinde ya yumuşak geçiş yapıyorlar ya da lafı eveleyip geveleyip kılıfına uyduruyorlar.

Bu oynak yorumlarla kamuoyunu yanıltıyorlar ve en kötüsü hakem kararları üzerinden Türkiye de futbol bir başka çizgide oynanır yorumlanır oldu.

Bünyamin Gezer TRT Spor'a, Deniz Çoban beIN Sports'a - Spor Ekranı HaberlerDaha doğrusu futbol futbol olmaktan çıktı.

Ekran görüntülerinde fotoğraflarda aranan temaslar üzerinden yorumlanan karar verilen bir duruma geldi.

Yeşil zeminden çıktı renkli ekranlara göre oynanan bir futbol oyunu haline getirildi.

Kalibresi deneyimi birikimi liyakati yetersiz yorumcularla yorumlanan futbolun hakem iklimi değişti seviyesi ve kapasitesi düştü 

Bunu en açık olarak şampiyonalar ligi -UEFA ligi-uluslar kupası maçlarındaki futbolu, hakem ve VAR kararlarını gördüğümüzde daha iyi mukayese edebiliyoruz.

Özellikle  2 hakem yorumcusunun içerideki bazı hakemlerle (bu hakemler orta düzey ve orta düzey altı seviyede olan bir kaç isim ki bu içerideki hakemler de böyle tutunmaya kendilerine yer edinmeye çalışıyorlar çünkü ekonomik gelirlerini kaybetmek istemiyorlar) temaslarıyla hakem kararlarını farklı çerçeveye taşıyorlar kamuoyunu yanıltıyorlar.

Açıklaması da çok basit “ değişen oyun kuralları “  ifade edilerek aldatılıyoruz 

Futbol oyunu sahada oynanır VAR ile olayı aklamaya farklı seviyeye taşımaya çalışıyorlar 

Futbolun doğal temasları  bile yasaklanmış harekete olarak değerlendirilmeye başladı 

Bu böyle olunca futbol değil voleybol olur oldu olacak araya ağ çekelim kimse kimse ile temas etmeden oynasın ...haline getirildi 

Bu yarınlarda daha büyük bir tehlike 

Özellikle uluslar arası arenada oynadığımız müsabakalarda gerçeklerle karşılaşınca şaşırıp kalıyoruz

KATAR KAFİLESİ!Katar Emiri'ne Akyazı jesti!

Trabzonspor’un  Başakşehir ile süper kupa maçının Katar’da oynanacağının açıklanmasından sonra her iki takımın lig maçlarının programına göre tarih belirlenecek.. Muhtemelen bu tarih, liglerin devre arası olacağı tahmin ediliyor..

Tabi süper kupanın Katar’da oynanması, Türkiye’nin futbol dinamiklerinin de Katar’a gitmesi demek.. TFF, kendi organizasyonuna çok kalabalık bir davetli topluluğunu Katar’a getirecek.. Bizzat kendi misafiri olarak.. Her iki takımda, maçın oynayacağı kadroları haricinde, yine camianın önemli isimlerini davet ederek Katar’a getirecek.

Maçın Katar’da oynanacağının ilan edilmesinden sonda gözler Trabzonspor’a çevrili. Davet kriteri ne olacak, merak ediliyor?

CEM UZAN'IN TRABZON AYAĞI!..Cem Uzan, 2 Milyar avroluk davayı kazandı: TMSF yargılanacak

İddia o ki, normal bir genel seçimde Cem Uzan Cumhurbaşkanı adayı olacak..

Fransa’dan Türkiye’yi kolluyor..

Uzan’ın partisi Genç Parti, 2002 seçimlerinde Trabzon’da % 8 oy almıştı. Bu da pek başarılı rakam olmasa da bir gerçekti. Şimdi kulağımıza gelenlere göre, GP’nin seçimlere girme ihtimalinden hareketle Trabzon ayağı ile ilgili olarak bir doktor kardeşimiz nabız tutuyormuş…

Detay bilgilere çok ulaşamamışsak da, GP’nin Trabzon ayağı hakikatten merak ediliyor… Bu ayak bir fantaziden öteye de geçmeyebilir..