YENİ YÖNETİM İÇİN KONUŞULAN 3 İSİM!

Trabzonspor’da 1-2 Aralık tarihinde yapılacak kongre için kulisler iyice hareketlendi.

Mevcut başkan Ahmet Ağaoğlu göreve devam edeceğini divan kurulunda alenen açıklarken “aramızdan ayrılacaklar olacaktır” dedi. Bu konu bağlamında bir çok yöneticinin koltuğu sallanıyor diyebiliriz. Asbaşkan, Genel Sekreter, yönetim kurulu üyelerinin yerleri değişebilir. Geçtiğimiz günlerde yine bu satırlar üzerinden ayrılıklar olacağını yazmıştık, bunu başkan Ağaoğlu’da doğruladı isimlerin hepsini doğrulamasa da mutlaka değişimler olacak dedi. Yaşanan yeni yönetim sürecinde ilk etapta iş adamı eski yönetici Nevzat Aydın’ın ismi konuşulurken gündeme iki isim daha eklendi. Eski yöneticilerden Yılmaz Büyükaydın ve TFF eski yönetici Mustafa Beyazlı’nın yeni yönetimde olacağı konuşuluyor. İki isminde Ağaoğlu ile ilişkileri oldukça iyi durumda. Bu süreçte önümüze çok daha isimler gelecektir şu an gündemde olan 3 ismin değerlendirmesini size bırakıyoruz.

TRABZON’DA BİR HOCANIN HAKLI İSYANI

Trabzon’da her camide özellikle cemaatin kalabalık olduğu Cuma günleri para toplama işi adettir. İsmini verirsek kendisine zarar dokunabileceğini düşündüğümüz Trabzon merkezdeki bir cami hocasının kürsüden para isterken neler çektiğini duyunca sizlerle paylaşalım dedik. Hoca diyor ki, ‘Müftülük sürekli mesaj atıyor, her hafta bir yere para isteyin, para isteyin diye. Ama ben istemiyorum, isteyemiyorum. Bu kez Kaşüstü Kur’an Kursu’na her Cuma para toplayın mesajı geldi. Vallahi bizde bıktık, istemiyorum da, bakmıyorum o mesajlara artık. Her hafta camide para mı toplanır. Cemaatin durumunu soran yok ki, ben biliyorum cemaatimizin durumunu. Son kez isteyeceğim, şimdi istemesek niye istemedin diyecekler. Ahirete sizinle gelecek 3 şeyden biri hayır hasanat sadaka-i cariye. O nedenle bi paket sigara parasını, kahvede arkadaşlarınız ile içtiğiniz 3-5 çay parasını kuran kursu için Allah rızası için verin. Bitirelim. Bazıları diyor ki ‘Hocam kimse para vermiyor, kamera takalım camiye. Kameraya ne gerek var, Allah’ın kamerası her yerde görüyor’. İşte memleketin vardığı son durum gerisini varın siz düşünün.

KÜLLİYE’DEN BÜYÜKŞEHRE TELEFON

Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi de özel sektörün işçi bulma sorunudur. Özel sektör bu anlamda devletten destek bekliyor. Ama devlet yetkilileri devlet kurumlarına İŞKUR üzerinden binlerce işçi alıyor. Tüm Türkiye’de bu uygulanıyor. Trabzon’da da geçtiğimiz aylarda yaklaşık 5000 kişi İŞKUR programı üzerinden personel aldı. Bu proje genelde temizlik üzerine de olsa bile bile işe giren işçiler kendilerine bu tarz görev verildiğinde yerini beğenmiyor. 6 ay çalışan İŞKUR personelinin yer tespiti yapılmasının yanı sıra sürelerinin sona ermesiyle beraber de kriz yaşanıyor. 6 aylık programla işe giren işçilerin Kasım ayı içersinde projeleri sona eriyor. Binlerce İŞKUR personeli birilerini arayarak çalışmalarını devam ettirmek için çabalıyor. Kurum yetkilileri günde onlarca telefon alıyor. Araya hatırı sayılır kişileri koyan İŞKUR personelleri işlerinin sona ermesini istemiyor. Aracılar ise, “Orada çok seviliyor, işini iyi yapıyor, yanına gelsin sen bir görüş bakalım ne olur, sen ararsan olur dediler” gibi sözlerle kurum yetkililerine ulaşıyor. Araya öyle isimler giriyormuş ki İŞKUR programı için siyasetçisinden işadamına ricada bulunuyorlarmış. Hatta külliyede görevli isimler dahi kurum yetkililerini arayarak bu talep de bulunuyormuş. Ne diyelim bu çabalarını bu zorlu süreçte üretim yapan özel sektörlere destek konusunda da göstermelerini bekliyoruz.

CHP’DE VOLKAN ABİ KABUL GÖRDÜ MÜ?

Volkan Canalioğlu’na İYİ Parti’nin büyükşehir belediye başkan adaylığı önermesi, Koray Aydın’ın da bunu açık seçik ifade etmesinden sonra, bu durum CHP’de nasıl yankılanıyor.. İl Başkanı Güzide Uzun bu konu ile ilgili olarak yorum yapmak istemiyor ancak Uzun’a yakın isimler Canalioğlu ile ilgili olarak şu yorumu yapıyor… “Volkan Abi bizim partilimizdir. Eski vekilimiz belediye başkanımızdır, CHP’den de aday olmaya her zaman hakkı vardır.. Bizim partiden aday olmanın yolu ve yöntemi de bellidir. Volkan Abi de her partilimiz gibi adaylık başvurusu yapar, parti organlarımız da karanını verir…”. Herkesin peşine düştüğü bir isimle ilgili bizce böylesine basit, sıradanmış gibi yorumların yapılması hiç doğru değil. Bu iş ciddi ciddi masaya yatırılmalı. Şu anda büyükşehre aday bulmakta zorlanan CHP’nin Volkan abi konusunda yorum yaparken ileriyi düşünmesi gerekir.

FETHİ BARETLE Mİ KUTLAYACAKTIK…

Trabzon’un Fethi’nin 557. Yıl Dönümü dün kutlandı. Aslında bu kutlama 26 Ekim’de yapılan son kutlama. 26 Ekim olarak kabul edilen Trabzon’un Fethi konuyla ilgili yapılan araştırmalar sonrasında 15 Ağustos olduğu tespit edildi. Geçen 11 Ekim 2017’de Trabzon’da düzenlenen sempozyumda incelemeler ortaya koyularak tarihi komisyon raporunda Trabzon’un Fethini 15 Ağustos beyan eterken karar alındı. Ve önümüzdeki yıldan itibaren, Trabzon’un Fethi 15 Ağustos’ta kutlanacak...

Bu ayrıntıyı hatırlattıktan sonra dün 26 Ekim’de yapılan son organizasyona değinelim. Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün verilerine bakıldığında dün şehrin yağmurlu olduğu çok net bir durumdu.. Hatta bir gün önceden uyarılar yapılmış ve sağanak yağışlı olduğu belirtilmişti.

Ancak buna rağmen programda en ufak bir değişiklik yaşanmadı.

Öyle ki saat 09:00’da şuan tadilatta olan Fatih Parkı’nda çelenk sunumu yapılacaktı. Fatih Parkına gittiğimizde zaten girişi kapatılmış ve 3 ayrı tabelada “İçeri girmek tehlikeli ve yasaktır” “şantiye sahasına girilmez”, “güvenlik tedbiri almadan girmeyin” yazıları dikkat çekti.

Hem yağmur yağdığı için, hem de şantiye sahası olduğu için dün çelenk sunumu yapılmadı. Yapılsaydı da galiba içeri baretle vs.. güvenlik tedbirleri ile girilecekte herhalde...

Kutlama Töreni ise Zağnos Burcunda yapılacaktı. Ancak tabi hava yağmurlu olunca doğal olarak burada yapılamadı ve program Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezine alındı. Aslında burada da şöyle bir sıkıntı oldu kimisi etkinliği Beşirli’de ki Spor Salonunda alındığını sandı.. Son anda bu tip değişiklikler yapılırsa küçük karışıklıklarda oluyor ne yazıkki..

Halbuki hava durumu, dünden tahmin edildiği halde oldu program buna göre önceden organize edilse daha güzel olacaktı... Görünen o ki Trabzon’un fethi Trabzon’da yeteri kadar ciddiye alınmadı. Dileriz bundan sonra daha dikkatli olunur.

TRABZONSPOR’MU, BÜYÜKŞEHİR Mİ?

Trabzonspor’un Olağan Genel Divan Kurulu dün Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Salonunda yapıldı.. Burada Bordo-mavililerin borcu 1 milyar 76 milyon TL olarak açıklandı. Bu borca baktığımızda Trabzonspor belki de Trabzon’un en borçlu kurumu olabilir...

Hatırlarsanız Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da geçen ay düzenlediği toplantıda belediyenin TİSKİ dahil toplam borcunu; 504 milyon TL...

Yani Trabzonspor’un borcunun yarısı...

İki kurumu bir biri ile kıyaslamak tabi ki yanlış olur ancak futbol endüstrisinin geldiği noktayı göstermek açısından önemli bir veri...

Bu rakamları görünce Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’na hak vermemek imkansız... Başkan Ağaoğlu ne diyor, kulüpleri devletler denetlemeli..

Şöyle bir düşünün, bir futbolcuya senelik 2 – 3 milyon Euro verilebiliyor peki o parayla Trabzon’da neler yapılabilir...?

Ama burada şöyle bir şey var... Artık futbol endüstrisi öyle büyüdü ki bazen bu paralar, diğerlerinin yanında çerezde kalabiliyor..

O yüzden Başkan Ağaoğlu’nun dediklerine kulak vermek gerek: “Devlet bizi denetlemeden biz birbirimizi denetleyelim. Bunun dışında konuşulanlar spekülasyondur. Paralar Trabzonspor taraftarının parasıdır. Bu ülkenin milli servetidir. Bu açıkları kapatmak için kredi, kullanıp taraftardan istiyor. Bu hassasiyetle bu düşünceyle geldiğimiz günden beri hizmet etme amacı içerisindeyiz