TRABZON İYİ PARTİ’DE SÜRPRİZ İSİMLER 

İyi Parti kuruluşunun 2. yıldönümü nedeniyle Trabzon’da muhteşem bir kokteyl gerekleştirdi.

Katılım şahaneydi ve herkes heyecanlıydı. Herkes Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın da gecede olacağını tahmin etmişti fakat Aydın ‘Hüseyin hocam Trabzon sana emanet bize başka görev var, Trabzon’a çok selamlarımı ilet’ demiş,Trabzon Milletvekili Örs’e o başka ile gitmiş.

Otel seçimi her ne kadar yerinde olsa da, otelin lobisi bu coşku için biraz karanlık, dağınık, sıkışık ve ses konusunda sorunlu oldu. Geceye İYİ Partililerin dışında da sürpriz isimler katıldı. Bunlardan bir tanesi CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun’du. Trabzon Milletvekili Örs kürsüden tüm katılımcılara Genel Başkan Akşener’in selamını iletirken Güzide Uzun’a da, ‘Güzide abla siz ve ekibiniz hoşgeldiniz, çok teşekkür ederiz’ diyerek onu selamladı.

Uzun da kendisini anons eden Örs’e el sallayarak teşekkürlerini iletti. Geceye katılan diğer bir sürpriz isim ise Trabzon eski milletvekili Ali Kemal Başaran’dı. Kendisini gösterilen yoğun ilgiden çok konuşma fırsatımız olmadı fakat öğrendik ki Başaran’ın gelmesini özellikle Hüseyin Örs rica etmiş ve Başaran’da nezaketen geceye katılmış. Yani başaran için şimdilik İYİ Parti’de diyemiyoruz fakat ileride siyasetin ne getireceği belli olmaz.

Gecede arka sıralarda duran değişik partilerden önemli isimlerde vardı. Özellikle MHP’nden kopan ağır isimler pek önde durmasalar da arka sıralardan alkışlarla kutlama programını takip ettiler. İl Başkanı Azmi Kuvvetli güzel bir organizasyona imza attı, tüm partililer organizasyona tam not verdi.

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atakan Aksoy’un da katılarak sonuna kadar takip ettiği programda gözler belediyenin tozunu attıran İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu’nu aradı.

Öğrendik ki Çakıroğlu Genel Merkez tarafından Meral Akşener’ın katılımıyla düzenlenen kuruluş yıldönümü programına katılmış.  

MİLLET BAHÇESİ’NE STADYUM OLUR MU?

Trabzon’da millet bahçesine stadyum olur mu tartışması devam ediyor. 

ASKF ısrarla profesyonel ölçüde orada bir saha, suni çim ve soyunma odası isterken bazı kesimler ise oranın bir Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Trabzon’a hediye edilen dinlence alanı olduğunu belirterek artık futbol faaliyetlerinin milyonlarca lira yatırım yapılan Akyazı’da devam etmesinden yana.

Akyazı’nın rantabl hale gelmesi için, o alanın bir çekim merkezi olabilmesi için artık amatörün de orada faaliyet göstermesi gerektiğini savunanlar aksi halde Millet Bahçesi’ne bir stadyum yerleştirerek buranın amacı dışına çıkacağını belirtiyor. 

Şehir hassasiyeti taşıyan bin isim dünki kuliste projenin mimarı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karararslan’a yönelik eleştirilerin haksız ve yersiz olduğunu ifade ederek millet bahçesine yapılacak sahanın oradaki çocuklar ve gençler için vakit geçirecekleri bir eğlence alanı olarak tasarlanmasının doğru olduğunu belirterek şunları söyledi: Bir kere TOKİ Akyazı Spor Kompleksi yerinin yapımına karşılık Hüseyin Avni Aker Stadyumu çevresini kendine özel gelir getirici bir proje ile değerlendirebilirdi.

Fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu alanı Trabzonlulara millet Bahçesi olarak armağan etti. Neden bunu unuttuk, görmezden geldik. Trabzon futbolu ruhunda yaşayan bir şehir fakat oraya pikniğe dinlenmeye eğlenmeye gelen aileler bir tarafta tribünler maç, trafik, tezahüratların olduğu yoğun kalabalık bir ortamın içine girmiş olacak. Belki de zaman zaman küfürler kavgalar olacak. Trabzon spor kentidir futbol kentidir. Bunun bilinci ile  Akyazı’ya bu manada çok güzel sahalar yapıldı zaten. Ama burası atıl kalıyor. Hak ettiği önem verilmiyor. Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun nezih bir dinlence alanı olmasından neden rahatsız olunuyor.

Burada yapımına başlanan millet bahçesi inşaatında bazı eksikler oldu fakat kısa sürede TOKİ tüm eksikleri giderdi. Millet Bahçesi içine bir stadyum yerleştirmek o alanın ahengini bozar. Kimse TOKİ’yi veya oranın mimarını iş bilmemezlikle veya iktidarı yatırımdan kaçmakla suçlamasın. Türkiye’de ve dünyada çok önemli projelere imza atmış bir mimar futbol sahasının ölçülerini mi bilmeyecek? Bu iş bu kadar basit mi yani?

Devlet yatırımdan kaçsa, o alan millet bahçesi değil belki iş merkezi alanı veya konut alanı olacaktı. Neden yapılan iyilikleri görmek, teşekkür etmek yerinde her şeyde bir açık aranıyor.

Trabzon’da birileri kendi istediği olmadığında ortalığı ayağa kaldırıp insanları karalamak ve hakkına girmekten hiç çekinmiyor. Bence Millet Bahçesi yapılış amacı dahilinde projeye sadık bir şekilde yapılmalı ve vatandaşlan için güzel doğal bir dinlence alanı olarak kalmalı. Oraya bir saha konulduğunda tüm ahengini ve amacını kaybedecektir’ ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ TRAZON’DA SAHAYA İNDİ!

AK Parti’nin Karadeniz Sorumlusu Bölge Koordinatörü Polat Türkmen Trabzon’da dün önemli ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk olarak AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile 3 saati aşkın bir toplantı gerçekleştiren Türkmen daha sonra Başkan Revi ve yardımcıları ile ilçe başkanlıklarına ziyaret planladılar.

Ortahisar İlçe Başkanlığını ziyarete giderken yolda AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ile karşılaşan Türkmen, Cora’nın davetli olduğu bir hukuk bürosu açılışına da katıldı.

Açılışa milletvekili, genel merkez karadeniz sorumlusu, il başkanı belediye başkanı ve çok sayıda siyasetçinin katılması davetlileri de şaşırtmadı değil. 

Hukuk bürosu sahipleri de sadece Milletvekili Salih Cora’yı beklerken onlarca partili ve yöneticiyi karşılarında görünce oldukça sevindiler.

Kalabalık AK Partili grubuna sokakta rastlayınca ‘Hayrola seçim mi var, tam kadro sahadasınız’ dedik. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ‘Teşkilatımız her zamanki gibi dip diri ve ilk gün kü heyecanla çalışıyor derken İl Başkanı Haydar Revi ‘AK Parti her zaman sahada, sokakta, halkının yanında yarın seçim varmış gibi heyecan içindedir. Partimizin bu zinlediği sayesinde başarı grafiği her geçen gün daha da çıkmaktadır’ ifadelerini kullandı. 

GENEL MERKEZDEN ORTAHİSAR YORUMU 

AK Parti Genel Merkezi Karadeniz Bölge sorumlusu Polat Türkmen ile sohbetimizde Trabzon’daki her şeyden haberi olduğunu anladık.

Nereden anladınız derseniz, önce o bize sordu Trabzon nasıl, dedik karışık sürekli aksiyon var. 

Sonra dönüp ‘E tabi olacak burası Trabzon, Türkiye’nin her ili önemlidir kendi içinde ama Trabzon hem içerde hem dışarda daha önemli. Ankara’da da önemli, İstanbul’da da, yurt dışında da. Trabzon sadece bir il değil bölgede önemli bir konumu var. Biz de gözlemiyoruz, bazı karışıklıklar oluyor, bu yeni değil, her zaman olur, raporlar bize geliyor, sosyal medyada kim kime ne demiş, basına kim açıklama yapmış, partiyi zor duruma kim düşürmüş, hepsini biliyoruz’ dedi.

Hemen ardından ‘O zaman siz Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü krizini de biliyorsunuz’ deyince...

Evet buraya boşuna gelmedik, orada alınmış bir karar vardı, bunu tartışıp parti içi güç gösterisine çevirip ters düz etmek hiç de hoş olmadı. Bence çok yanlış yapıldı.’ ifadelerini kullandı.

Belli ki küçük bir kriz gibi gördüğümüz Ortahisar Milli Eğitim Müdürü krizi Ankara’da genel merkez koridorlarında çok daha konuşulacak. 

TRABZON’DA HERKES Mİ YANILDI 

Trabzon’un Fethi’nin 558. yıldönümü dün Trabzon’da törenlerle kutlandı.

Bazı siyasiler kutlama mesajı yayınladı, bazıları ise yayınlamadı.

Çünkü bu tarih ile ilgili bir belirsizlik söz konusu idi.

Geçtiğimiz yıl yapılan kutlama programlarında dönemin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Seyfullah Kınalı açıklamasında asıl tarihin 15 Ağustos olduğunu belirtmiş bundan sonra kutlamaların o tarihte yapılacağını ifade etmişti.

Dün kutlamalar gerçekleştirilince birçok kesim ‘Trabzon’da herkes mi yanıldı, hani tarih yanlıştı ve 15 Ağustos’ta kutlanacaktı’ dedi.

Konuyu ilgili makamlara sorduk. Türk Tarih Kurumunu’nun konuyu bir karara bağlamadığını Aralık ayında bağlayacağını belirten yetkililer bu nedenle kutlamanın aynı tarihte yapıldığını ifade ettiler.

Bakalım Türk Tarih Kurumu Trabzon’un fethi ile ilgili kararını ne yönde açıklayacak. 

STURRİDGE VE AĞRILARI!

Trabzonspor’a transfer olan Sturridge’nin en büyük sorununu yıllarca birlikte çalıştığı dünyanın en önemli antrenörlerinden Jurgen Kloop açıklamış ve “Acı çekmek ile sakatlanmayı ayırt edemiyor” şeklinde sitem etmişti.

Karakteri ve futboluyla tüm çevrelerden büyük övgüler alan Daniel Sturridge’nin bu durumunun bir örneğini Krasnodar maçında gördük. Yaşadığı ağrılar nedeniyle riske edilmedi. 

Şimdi kritik bir Başakşehir maçı var, bilgi almak istediğimiz herkes net konuşamıyor. “Muhtemelen, belli değil, oynayabilir” gibi cevaplar alıyoruz.

Şu anlık net bir bilgi olmadığını ifade edebiliriz ancak oynayınca Trabzonspor farklı bir kimliğe bürünüyor.  Rize ve Antep maçlarını kopardı. 

Henüz takımla da antrenman yapmadı, umarız böyle devam etmez.

Bu arada Mikel geri döndü İstanbul’a getirilecek. Karaman şans vermesi halinde ise forma giyecek. 

Bu arada Kloop’un bir cümlesiyle haberi bitirelim istedik - Jürgen Klopp: "Daniel Sturridge, hayatımda gördüğüm en iyi bitiricilerden biri. Düşünemediğiniz ve 'Olmaz' diyeceğiniz golleri olduran bir forvettir."