DÜNKÜ TOPLANTI, AĞAOĞLU VE EKİBİ

Trabzonspor Kulübü basın ile iyi ilişkiler kurmaya karar vermiş olacak ki ayda bir basın mensuplarıyla toplanma kararı aldı. Bu konuda en çok ısrarcı olan basın kuruluşu bizdik, yani bu manada emeğimiz yok değil, sağolsun başkan da bu önerilerimizi belli ki dikkate aldı. 

Bu hamlenin ilk meyvesini de dün aldık. Sayıları 40-50’yi bulan basın mensubu temsilcileri dün toplantıda yerlerini aldı. 

Başkan açık, net, sağlam, dos doğru hiç kıvırmadan kitabın orta yerinden konuştu. Birkaç anlaşılmayan veya bireysel durum dışında herkes toplantıdan tatmin olarak ayrıldı.
Başkan çok güzel örneklemelerle her soruya açık açık cevap verdi. Herkesin sorusunu ciddiyetle dinledi, not aldı, yönetimine danışıp cevap verdi.
Başkan Ağaoğlu ve özellikle iki yöneticinin cevapları tatmin edici olduğu için kafalarda da çok soru işareti kalmadı.
Organizasyonda Trabzonspor Genel Müdür Yardımcısı Ulaş Özdemir imzası vardı. Daha toplantıya gelmeden tüm basına gerekli bilgilendirmeleri yapmış ve tekrar tekrar aramış hatırlatmalarını yapmıştı. 

Bu kadar çok basın mensbununun orada olmasının en önemli nedenlerinden bir tanesi de Özdemir’in iyi ilişkileri diyebiliriz. 

KTÜ Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantı salonunda samimiyetin bozulmaması adına herhangi bir kayıt yapılmasına  izin verilmedi.

Girişte ateş ölçüldü, dezenfektan konuldu ve basın mensuplarının masalarına maskeler bırakıldı. Masalar gayet tertipli ve düzenliydi. Başkan Ağaoğlu yaklaşık 3 saat boyunca basın mensuplarının  tamamına yakın sorularını cevaplandırdı. Ağırlıklı olarak gündem ekonomi ve gelinen son durumdu. Hatta ara ara tansiyon yükseldi yine başkan polemiği uzatmak yerine kırmamak adına özür dileyip konuyu da kapattı. Yönetim Kurulunu ilk kez böyle görmek bizi de memnun etmedi değil. Çünkü ilk kez bir toplantıda Başkan Ağaoğlu harici Mehmet Yiğit Alp ve Ertuğrul Doğan’ın soruları yanıtladığını gördük. Hepsi de gayet neşeliydi. Olması gereken de buydu. Ağaoğlu bir Alp’e bir Doğan’a mikrofon uzatarak adeta toplantıda moderatörlük yaptı. Ama ortamın sıcaklığı nedeniyle Başkan bir daha aynı yerde basın toplantısı yapmayacağını da açık açık söylemekten geri kalmadı.  

PLAZA NEWTON’U DİNLEDİ Mİ?

Trabzonspor’da geleceği merak konusu haline gelen Plaza ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Daha önce Eddi Newton’un ‘sırtı dönük oynamalısın’ talimatını verdiği Plaza’yı izleme fırsatı bulduk.

Plaza’ya 5 dakika süre verildi. Takımdaki geleceği belirsizliğini koruyan Plaza’nın ilk görüntüsünde hocasının talimatlarına uygun olduğunu gördük.

600 bin Euro’yu aşkın maliyeti bulunan Plaza’nın ismi sıkça transferle anılıyor.

Sadece 10 günlük bir zaman dilimi kaldı, Trabzonspor Plaza’yı kazanma yoluna mı gidecek yoksa beklenen mi olacak.

VİTOR HUGO TRANSFERİ NEDEN İPTAL OLDU?

Trabzonspor’da ilginç mi ilginç bir transfer gelişmesi yaşanıyor. 

Bordo Mavili kulüp 4 yıla yayarak taksitli halde Brezilya’dan Vitor Hugo’yu getirmek için adeta gün sayıyordu.

Bir anda bu transfer kılıç gibi kesildi ve iptal oldu.

İlk gelen bilgide oyuncunun menajerinin sözleşmeye maddeler eklediğini yönetim tarafından öğrendik. Bu gelişmeyi de sayfamıza taşıdık. 

Başkan Ağaoğlu’da bu haberi doğrulayarak transferin rafa kaldırıldığını ve maliyetinin yüksek olduğunu ifade etti. 

İşin garip yanı ise şu, iş bu noktaya gelene kadar neden beklenildi?

Hala savunmaya bir takviye yok. 

Oyuncu cephesi geliriz, Trabzonspor cephesi de imzalayın derken bir anda iptal geldi. 

4 milyon Euro verilmeye hazırlanan hatta planlaması bile yapılan bu transferde neler oldu. 

Açıkçası bu sorunun cevabını net bir şekilde alamadık diyebiliriz.

TRABZON’DA NATAŞA SUYA DÜŞTÜ!

Şehrin hafızası çok önemlidir. Maalesef son dönemlerde belediyelerde ve bürokraside buna çok önem verilmese de, dün Asım Aykan’ın elimize ulaşan kitabı şehrin hafızasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne koydu.
Trabzon’dan Ankara’ya siyasette 25 yıl isimli kitabından neler yok ki, bir sepetin içinde çürüyen ayağıyla hastane yolculuğundan tutun, Uzunsokak’taki sağ sol kafalarına, siyasete girişinin ilk yıllarından Trabzon’a belediye başkanı olma hikayesine, belediyenin köpeklerle basılmasından Trabzon’da Nataşa suya düştü dedikodularına kadar…

Sürükleyici bir kitap, güzel sade bir anlatım. Merhum Necmettin Erbakan ile anıları Recep Erdoğan ile yollarının kesişmesi, Trabzon meydanında Erdoğan’a yaptığı uyarı, Volkan Canalioğlu’na karşı kaybedilen seçim ve sonrasındaki rövanşının nasıl alındığı, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun sloganı, Ahmet Metin Genç. Ali Rıza Akdeniz, Mahmut Çizmecioğlu, Edip Sevinç, merhum Ali Soylu gibi şehrin yetiştirdiği çok önemli isimlerle diyaloglarını yaşadığı olayları anlatıyor. 

318 sayfalık Trabzon’un 1950-2020 arası bir zaman tünelini andıran kitap kitap yurdu yayıncılık üzerinden satışa sunulacak. Tabi ki Sayın Aykan bu önemli anılarında yer alan yakın şahidi olan Gazetemiz yayın Danışmanı Ali Savaş ve yine özellikle Ak Parti’yle buluşmasından sonraki siyasi hayatına tanıklık eden Sitemiz İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan’a da bu güzel eserini imzalayarak göndermeyi ihmal etmemiş.
Gerçekten taktire şayan bir eser olmuş. Elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık Sayın Asım Aykan. 

SAFFET METE TRABZON’A GELİRSE…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaloğlu’nun bölgemize ziyareti nedeniyle önceki gün Rize İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete üst geçite bir pankart açarak geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanlığı’ndan sızan Erzurum-İyidere hızlı tren projesi belgelerine istinaden Bakana teşekkür etti.

Trabzon’da da ‘Demiryolu Rize’ye mi kaydırılıyor’ tartışması olunca bu pankart bazı kesimleri rahatsız etti.
Konuyla ilgili CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman’da bir açıklama yaparak iki şehrin birbirine kışkırtıldığını ima edip Bakan’dan bunu hesabını sormasını istedi. 

Yerel bir gazete de Bakan Adil Karaismailoğlu’nun çok kızarak pankartı indirttiğini yazdı.

Konuyla ilgili İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete’yi aradık. Kendisini kimsenin aramadığını pankartı da indirmediğini belirterek ‘Kim bu pankarttan neden rahatsız olmuş anlamadım, bakan bey bizi niye arasın neden pankartın indirilmesini istesin. Gerçekten böyle bir rahatsızlık duyduğunu bilsek indiririz ama, ortada bir proje var. Bu resmi kayıtlarda evraklarla sosyal medyada var. Böyle bir çalışmayı düşündüğü için bizde Sayın Bakanımız Adil Karaismaoğlu’na teşekkür ettik.
Yani bu tren Rize’ye geldi ne olur, Trabzon’a gelse ne olur. Aramızda 10 dakika var. Ben Trabzon’a gelmesinden rahatsız olmam ki. Ne oldu biz pankart astık da Trabzon’dan demiryolu projesi alındı mı? Ben pankartı falan indirmedim, kimse de bize rahatsız olduk falan demedi.

Belli ki bu tür şeylerle iki şehri birbirine düşürmek isteyenler var, böyle şeylere müsade edilmemeli. Ben Trabzon’da ticareti olan yıllarca Trabzon’da kalan biriyim, tren yolu Trabzon’a gelse buradan 10 dakka atlar giderim Trabzon’daki tren garına. Biz bölgemize bir şeyler almanın peşinde olmalıyız, böyle birbirimizi yaralayarak olmaz hep birlikte istemeliyiz, Rize’ye de istemeliyiz, Trabzon’a da istemeliyiz’ ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ KONGRELERİNDE NE EKSİK 

Trabzon’da Ak Parti İlçe kongrelerini tüm hızıyla sürdürüyor.

Dün yapılan Tonya ve Vakfıkebir kongreleri ile birlikte 10. ilçenin kongresi tamamlanmış oldu. Bugüne kadar ki her ilçede tek liste ile seçime gidilerek mevcut başkanların devam etmesi yönünde kararlar verildi . Bundan sonraki ilçelerde de Of ve Ortahisar hariç diğer ilçelerin tek liste olacağı değişim olmayacağı öngörülüyor. Yönetimlerde de aman aman bir değişiklik yok gibi. 

Yani sanki kongreler boşuna yapılıyormuş havası var, atama yapılıp geçilse daha iyi olurdu görüşünde olan partililer var. Çünkü kongrelerde her türlü imkan var, herseye en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ama rekabet olmadığı için coşku yok heyecan yok o eski ruh yok. 

Gelelim dünkü kongrelere. 

Tonya’da yaylalardan dahi insanlar kongreye gelmesine rağmen beklenen katılım yok gibiydi salonda büyük olunca görüntü cılız kaldı.

Protokol konuşmaları yine her kongredeki gibi pandemiye rağmen uzunca sürdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, konuşmalarında her iki ilçeye olan hakimiyetini ortaya koydu, yatırım müjdeleri verdi. 

Tonya’daki konuşmasında Ak Parti Milletvekili Salih Cora’nın da Tonyalı olması nedeniyle Milletvekili Muhammet Balta, Cora’ya övgüler yağdırdı.

Ak Parti kongrelerinde, protokol konuşmaları öncesi ve sonrasında telgraflar ve selamlar okunuyor. Bu neredeyse her kongrede istisnasız şekilde gerçekleştiriliyor.

Başka illerdeki bölge koordinatörlüğü görevi nedeniyle katılamayan Ak Parti Milletvekili Adnan Günnar’ın selamı konuşmalar arasında iletiliyor.

Konuşmalar sonrasında okunan her telgraf ardından salondan alkışlar gelse de bu telgraflar arasında en çok alkışı alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oluyor. 

Bakan Soylu’nun telgrafının bitimini ardından tüm salonda neredeyse alkış tufanı koptuğunu söyleyebiliriz.

Vakfıkebir kongresi de geniş katılımla gerçekleştirildi. Havanın sıcak olmasına rağmen katılım iyiydi. 

Ak Parti milletvekilleri Salih Cora ve Muhammet Balta iki kongreye de eksiksiz katıldı. Vakfıkebir  kongresinin de en uzun konuşanı yine Milletvekili Balta oldu, 1. Sıra olmanın sorumluluğundan olsa gerek. 

Gerek güçlü yönetimi gerekse kongre organizasyonu nedeniyle milletvekilleri Vakfıkebir İlçe Başkanlığına yeniden seçilen Ahmet Uzun’u tebrik edip başarı dilediler.