ULUSOY’A ÖNEMLİ GÖREV 
Trabzonlu Akademisyen Prof Dr. Ahmet Ulusoy KTÜ’de görevli iken bölge basınında önemli konuları da kaleme alır özellikle ekonomi alanında faydalı yazıları ile kamuoyunu bilgilendirirdi, sonrasında Yenişafak Gazetesi’nde daha genel ülke gündemine yönelik yazıları taktir topladı okuyucuların beğenisini kazandı.

5 yıl önce KTÜ’den Beykent Üniversitesi’ne geçiş yapan Ulusoy yazılarını aralıksız sürdürken bir veda yazısı sanki Ulusoy’un kalemine yazılarına müdahale edilmiş de görevine son verilmiş gibi bazı medya organlarında yer aldı. Meğer konunun aslı bambaşka imiş. Hemşerimiz Ulusoy YÖK’te çok önemli bir göreve getirildiği için mevzuat gereği yazılarını sonlandırmış. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz. Hakkındaki iddialarla ilgili Ulusoy şu açıklamayı yaptı: 

Kamuoyunun bilgisineAhmet Ulusoy AK Parti milletvekilliği adaylığını açıkladı
 Yeni Şafak gazetesine veda yazım, bazı basın organlarınca amacından tamamen farklı mecralara çekilerek, sanki gazete içinde bir fikir ayrılığından kaynaklı ayrılma gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Bu iddia doğru değildir.
 
Açık yüreklilikle ifade ediyorum ki, şu ana kadar hiçbir yazımın noktasına virgülüne dokunulmamıştır.
Yazılarımı olabildiğince özgür ve yönetsel sınırlamalardan bağımsız kaleme aldığımı, devletin tevdi ettiği YÖK Denetleme Kurulu Üyeliğinden dolayı (mevzuat gereği köşe yazısı yazılamıyor) yazılarıma son verdiğimi kamuoyunun bilgisine arz ederim.

AZMİ KUVVETLİ NEYİ BİLİYORDU?
Trabzon İYİ Parti il başkanı Azmi Kuvvetli’ye Genel Başkanları Meral Akşener’in “Ben başbakan olacağım” açıklamasını yorumlamasını istedik.. Kuvvetli söze bizi de şaşırtan bir ifade ile başladı..

Dedi ki..”Biz bunu biliyorduk..” Yani il başkanı olarak Akşener’in bu hedefini bildiğini söylerken, kendisinin bunu kamuoyuna duyurmasını beklediklerini de ifade etti.. Peki, teşkilat basında Akşener’in bu açıklaması nasıl değerlendirildi..

Tabanda, teşkilatlarda da Akşener’ir açıklamasının büyük destek gördüğünü belirtti..

Kuvvetli, İyi Parti artık iktidarın en büyük alternatifidir ve savunduğumuz yetkeli etkili, parlamenter sistemin başbakanı olarak ülkeyi yönetmeyi hazırdır dedi.
İyi Parti Milletvekili Hüseyin Örs de artık İyi Parti’nin ve Meral Akşener’in siyasette oyun kurucu olduğunu Türkiye’nin geleceğine damga vuracağını belirtti.

ZORLUOĞLU VE İL BAŞKANININ ESPİRİSİKARAHASAN MÜRACAT ETTİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Çay TV’de canlı yayına katıldı..

Detay açıklamalar yaptı. Bu açıklamaları sitemizde haber olarak yer aldı..

Hatırlarsak, Zorluoğlu, otogarın yeri doğru dedi..

STK’ların konu ile ilgili baskılarına boyun eğmeyeceğini belirtti. Dolmuşta dönüşümden taviz vermeyeceğini de söyledi.. Gelecek Partisi il başkanı Hasan Kamil Velioğlu’nun program esnasında editöre gönderdiği “Trabzon’daki araç sahiplerinin amortisör ve alt yapı desteği verecek mi..?” soruya çok vasat bir espri olarak kabul etti.

Ancak evlenen Trabzonlu çiftin araçlarının arkasına yazdığı “ Bizim aşkımız da Trabzon Büyükşehir belediyesinin bitmeyen alt yapı çalışması gibi” esprisinin daha kaliteli ve ilgi çekici olduğunu belirtti..

BOZTEPE'DE HANGİ GAZETECİ İLE BULUŞTU?Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Kimdir? - Emlak Sayfası

Bir önceki dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu öyle beklenildiği gibi Trabzon’la ilişkisini kesmedi..

Sık sık Trabzon’a geliyor.. Hele vefalı dostlarının düğün merasimlerine kaçırmıyor.. Son olarak  birlikte çalıştığı meclis üyeleri Yusuf Yazıcı'nın ve Hüseyin Canım’ın evlatlarının düğün törenleri için kısa süre ara ile şehre geldi ve törenlerde yoğun ilgi ile karşılandı.

Bu düğünde ilginç bir olay da yaşandı. Nikahı Murat Zorluoğlu kıydı.. Gümrükçüoğlu nikah şahitliğinden son anda vaz geçti..

Bu arada, Gümürükçüoğlu duyduk ki..

Bir gazeteci ile Boztepe’de buluştu.. Uzun uzun sohbet etti..

O gazeteci adının yazılmasını istemeyince biz de yazmadık..

Ancak uzun sohbetten gazetecinin çıkardığı izlenim şu..” Trabzon’u çok yakından takip ediyor.. Siyaseti de bırakmamış gibi…”

VE BİR DEĞER DE TRABZON'U TERK EDİYOR

Trabzon’un heykel sanatında usta ismi Orhan İlyas, sonunda Trabzon’daki ilgisizlikten bıktı ve şehri terk etmeye karar verdi. Halbuki, büyükşehir belediye başkanı bildiğimiz kadarı ile Orhan İlyas’ı belediyede kadrolu heykel sanatçısı olarak belediye kadrosuna alacaktı..

O da olmayınca, Orhan İlyas büyük umutlarla istanbul’dan geldiği Trabzon’dan istanbul’a geri dönmeye karar verdi..

Bir şehir ülkenin en ünlü yetenekli heykeltıraşını barındıramadı..

Orhan İlyas İstanbul’daki yeni yerinin duyurusunu da şöyle yaptı;

“Yeni atölyemiz MARMARAY MALTEPE İSTASYONU (Tuzla istikameti) yanında. 15 Ekimde hazırız, kapımız sanatsever herkese açık olacak…”

ŞEHİR HASTANESİNDE İLGİNÇ ÇEKİŞME

Trabzon’da yapılan şehir hastanesini Kalyon inşaat yapıyor..

Kalyon inşaat da taşeronlar vasıtası ile inşaatın yürütüyor.. Bize gelen bilgilere göre bazı taşeronlar, Kalyon inşaat tarafından tanındığı bilindiği için Trabzon dışından geldi..

Çalışmalarını sürdürüyor.. Trabzon’dan inşaat yapın taahüt işi ile uğraşanlar da Şehir Hastanesi yapımında taşeron olmak istiyor.

Bunun için aralarında müthiş bir rekabet var.. Ak Parti’den etkili isimleri, bakanları devreye sokanlar var..

Tıpkı Karayollarındaki yapım işleri gibi.. Taşeronların rekabeti artık ayyuka çıktı..

Bakalım ne zaman bu işin sesi, Trabzon’da yankılanacak,,,