TRABZON’DA AK PARTİ’DE 3 SAATLİK ATAMA KRİZİ 

Trabzon’da büyükşehir belediyesindeki atamalar büyük krize neden olurken teşkilattaki isimlere kadar uzanan görevden almalar üzerine ‘Beklenen kriz geldi çattı’. 

Teşkilata önemli hizmetler yapmış isimlerin ak partili bir belediye başkanı tarafından tırpanlanması muhatap alınmadan görüşülmedin konuşulmadan an istişare edilmeden Onur kırıcı bir şekilde görev yerlerinin değiştirilmesinden duyulan rahatsızlık il yönetiminin dün akşam çok olağanüstü toplantısında 3 saat tartışıldı. 

Bazı yöneticiler istifa dilekçelerini partiye faksladı.Bu sayının 8 olduğu da basına sızdı..

 %85 katılımın olduğu toplantıya Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi İstanbul’da tedavi de olduğu için Vekili Hasan Dilekoğlu başkanlık yaptı. 

Toplantıda yöneticiler rahatsızlıklarını dile getirirken en çok belediye ile partinin arasının koparıldığını belediyede kimsenin Teşkilatı partinin  kurucularını emektarlarını tanımadığını, telefon edecekleri kimsenin olmadığını, kendilerini tanımadığını, Partinin emektar isimlerine belediyeye gittiklerinde samimiyetsiz davrandığını yabancı bir kadro ile tepeden inme şehri bilmeyen bir kadroyla işlerin yapılmaya çalışıldığı, Trabzon’daki bir çok kıymetli ismin tırpanlandığı, yöneticilerin söylemleriyle dile getirdi.  

REVİ: SIKINTILAR VAR

haydar revi ile ilgili görsel sonucuBelediyenin kadrolaşma sürecine müdahil olmamasına rağmen her zaman istişareye açık olduğunu başkan Murat Zorluoğluna ifade eden Haydar Revi dün toplantıya katılamadı. 

Fakat toplantı öncesi ve sonrası telefon trafiği o kadar çok yoğundu ki kendisi ile çok kısa bir görüşme yapabildik. 

Revi Trabzon’da AK Parti ile kazanılan büyükşehir belediye başkanlığının kadrolaşma süreciyle ilgili sıkıntıları ve istifa iddialarını doğrulayarak ‘Ak Parti büyük bir partidir ve büyüklüğünü de Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi teşkilatlarına ve bu millete borçludur. Bu parti teşkilatları ile yıllardır dimdik yürümesini bilmiş öyle de devam edecektir. Bu tür sıkıntılar olabilir, ama partimiz bunları aşacaktır, istişare ile aşacaktır,  yönetimimle bir durum değerlendirmesi yapacağım. Şimdilik bu kadar’ ifadelerini kullandı. 

HAFTA SONU GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI

Trabzon büyükşehir belediyesi’ndeki atamalarla ilgili kriz Ankara’ya kadar ulaştı.

Edindiğimiz bilgiye göre dün akşam il başkanı Haydar Revi Genel merkez  tarafından aranılarak konuyla ilgili kendilerine bir rapor gönderilmesi istenmiş.

Revi bir taraftan tedavisi ile uğraşırken bir taraftan da bu krizi yönetmenin çaresine bakacak.

Edindiğimiz bilgilere göre sadece raporlama ile de kalınmayacak hafta sonu Trabzon’da AK Parti geniş bir olağanüstü toplantı düzenleyecek ve bu toplantıda milletvekilleri de olacak, hatta büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu’nun da toplantıya katılacağı gelen bilgiler arasında.

Eteklerdeki tüm taşların bu toplantıda masaya döküleceği öğrenildi.

ARTIK GÜNDEM BELEDİYE..

murat zorluoğlu trabzon ile ilgili görsel sonucuVe artık Trabzon’da Ak Parti tabanından tavanına gündem büyükşehir belediyesi…

Teşkilat mensupları, eski yeni yöneticiler, bürokratlar belediye ile iş yapan esnaf her bir köşede Murat Zorluoğlu’nun kadrosunu oluştururkenki icraatları konuşuluyor…

Milletvekillerinin de Ankara’da gündemi büyükşehir…

Hafta sonu yapılacak olan geniş katılımlı toplantıda, bakalım Zorluoğlu bu atama kararlarını nasıl savunacak, teşkilatı nasıl ikna edecek…

Öte yandan milletvekillerinin çapraz değerlendirme yaptıkları, çeşitli kaynaklarından belediyedeki görevlendirmeler konusunda geniş tabana dayalı bilgiler topladıkları da öğrenildi…

Şehrin her bir yerine bu atamalar ile ilgili tartışmalar yapılırken, il yönetiminde iddia edildiği gibi 8 yöneticinin istifa etmesinde tabandan gelen bu tepkiler olduğu ifade ediliyor..

Dün geceki, il yönetiminin acil ve olağanüstü toplantısında istifa dilekçeleri askıya alındı ama içlerinde başkan yardımcısının da olduğu 8 yöneticinin istifada direttikleri de bize gelen bilgiler arasında.

TERZİOĞLU’NUN İLGİNÇ MESAJI

Ak Parti of ilçe başkanı Hakan Terzioğlu’nun TİSKİ’de kurulduğundan su yana genel müdür yardımcılığı yapan Oflu Nurettin Tandoğa’nın görevinden alınmasından sonra, ilçede yaşanan infiale karışı sosyal medyasından son derece ilginç bir fotoğraf ve mesaj yayınladı…

Terzioğlu, içinde büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu’nun da olduğu kendinin yer aldı, fotoğrafı paylaşarak o fotoğrafın altında şu mesajı yazdı…

Hep Birlikte Trabzon’a hizmet zamanı….

Terzioğlu’nun bu mesajı Of’ta ve Trabzon’da parti tabanı ve tavanında Murat Zorluoğlu’na destek olarak yorumlandı.

ZORLUOĞLU CEPHESİ SESSİZ 

Belediyede geniş çaplı atamalar ile ilgili olarak Zorluoğlu cephesinde bir sessizlik var…

Ancak,Zorluoğlu’na yakın kaynaklar, partide Zorluoğlu’na destek veren gruplar, bu tür atamaların olacağını seçimden önce başkanın kamuoyuna deklere ettiğini hatırlattılar..

Başkanın belli bir süre gözetleyecek sonra da ekibini kuracağım..

Ekibimi kurarken liyakat, iş bilen ve benimle uyumlu çalışacakları seçeceğim..Seçeceğim mesai arkadaşlarım belediye içinden de olacak dışından da..

Bunu diyen Zorluoğlu şimdi dediğini yapıyor…

Bu anlamda da Zorluoğlu’nun icraatlarını beklemek gerek diyen, hem partili hem de sokaktaki Trabzonlu, artık zaman kaybettiren, çalışanları da tedirgin eden bu atamaların bir an önce bitirilmesini de bekliyor.