AK PARTİ’NİN İŞİ ÇOK ZOR!

Trabzon’da Büyükşehir Belediye Başkan adayını ilk kez ilan eden parti İYİ Parti oldu. Dün akşam Zorlu Grand Otel’de gerçekleştirilen miting gibi bir aday tanıtım töreni ile İYİ Parti Prof. Dr. Atakan Aksoy’un Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladı.

İzdihamın yaşandığı tanıtım toplantısı, İYİ Parti’nin sessiz ve derinden teşkilat yapılanmasına büyük özen gösterdiğinin bir göstergesi oldu.

Salon tıklım tıklım doldu. Çok sayıda partili salona sığmadı. 1500 e yakın katılımcının katıldığı, 18 ilçeden partililerin akın ettiği toplantıda İYİ Parti adeta şov yaptı.

Coşkulu kalabalığı karşısında gören partinin genel başkan yardımcısı ve Milletvekilleri ise mikrofonu ellerine alınca bırakmak istemedi ve Trabzon’a bu coşkusundan ötürü teşekkür ederek ‘Büyükşehir yetmez 18 ilçeye alırsınız’ siz diyerek salonu coşturdular.

Atakan Aksoy 'Trabzon gücü kullanamadı'Fakat salonda ilçe başkanları anons edilirken sadece 5 ilçe başkanının isminin okunması, acaba diğer ilçeler neden yok sorusunu akıllara getirdi.

Hatta bir partili ‘Kardeşim Akçaabat gibi koca ilçeyi nasıl unutursunuz’ diyerek tepki gösterip salonu terk etti.

Gecenin en coşkulu konuşmasını ise Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs yaptı ve Trabzon’un çok ihmal edildiğini, Trabzon’a açıkladıkları Projeci aday Atakan Aksoy isminin şehir için büyük bir şans olduğunu, AK Parti’nin ise işinin bu seçimde çok zor olduğunu ifade etti.

Geceye sadece İYİ Parti’den değil çeşitli partilerden ve STK’lardan da katılım vardı. Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız, CHP Ortahisar Belediye Başkan aday adayı Ali Yazıcı, DP ve MHP’den tanıdık isimler salonda yerlerini aldı.

Salonda coşku gösterdi ki, İYİ Parti Trabzon’da AK Parti ile seçimde kıyasıya bir yarışa girecek.

TRABZON ADAYI İÇİN REİSE ÇIKACAKLAR

Ak Parti’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  acil koduyla Ankara’ya çağrıldı….AK Parti’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun açıklaması teşkilatlarda ve özellikle aday adaylarında büyük rahatsızlık yarattı.

Dün gerek Ankara’dan, gerek Trabzon’dan çok sayıda telefon aldık. Bu nedir kardeşim Trabzon’a kayyum mu atanıyor diye.

Arayanların hepsi AK Partili idi ve isyan edercesine ‘Teşkilatlar yok sayıldı, bu bir haksızlık’ diyorlardı.

Fakat AK Parti’nin gerek genel seçimlerde gerekse de önceki yerel seçimlerde temayül sonuçlarıyla paralel karar vermediğini hepsi biliyordu.

Gelelim reise çıkma meselesine. Van Valisi Murat Zorluoğlu Van’da çok sevilen bir isim. Ve dün akşamki Ankara uçağında AK Parti’nin Van teşkilatından da çok sayıda isim vardı.

Yayın Danışmanız Ali Savaş birkaçı ile temas kurdu, ‘Biz Sayın Valimizi Van’a istiyoruz, Van’ın Belediye Başkan adayı olması için Sayın Cumhurbaşkanımıza ricada bulunacağız’ şeklinde söylemler olmuş.

Fakat Reis’in ajandasında Van için Vanlı bir ismin olduğunu belirtmemizde fayda var.

GÜMRÜKÇÜOĞLU ANKARA’YA ÇAĞRILDI MI?

gümrükçüoğlu ile ilgili görsel sonucuTrabzon’da mevcut Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun durumunun ne olacağı ve aday açıklama programına katılıp katılmayacağı da merak konusu idi.

Gümrükçüoğlu bu sabah ilk uçak ile Ankara’ya uçtu ve eğer açıklanırsa yeni belediye başkan adayını tebrik edenler arasında arasında o da olacak.

Daha önceleri yaptığı açıklamalarda başka bir ismin aday olması halinde hiçbir kırgınlığı ve küskünlüğü olmayacağını ifade etmişti.

Bugünde Ankara’ya giderek bunu göstermiş olacak.

Öte yandan Trabzon’daki teşkilatlarda dün büyük bir hareketlenme oldu. Aday adaylarına taraf olan isimler AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’yi arayarak ‘Trabzon’dan olsun da kim olursa olsun, başkanım bu teşkilatların yok sayılmasına, Trabzon’a sürekli dışardan birilerinin atanmasına razı gelmemeliyiz. İçimizden biri olsun da kim olursa olsun’ diye taleplerini iletmişler.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’de zaten önceden planlanan programı nedeniyle akşam Ankara’ya uçtu. Çeşitli temaslarda bulunacak.

Dün gece Ankara çok hareketli saatler yaşadı Trabzon adına.

Van ve Trabzon teşkilatlarının ayaklanmaları bakalım Trabzon adayını değiştirmeye yetecek mi?

VAN VALİSİ NASIL GÜNDEME GELDİ?

murat zorluoğlu ile ilgili görsel sonucuVan Valisi Murat Zorluoğlu, Van’ın kayyum belediye başkanı.. Ve il’de müthiş başaralı.

Zorluoğlu, belediyecilik anlamında teorik olarak dolu bir isim.

Kayyum belediyeciliği de yaparak bu işin pratik yönünü de yaptı..

Vali ile sohbetimizde Belediye Başkanlığından müthiş haz duymuş ve Van’ı yaşanabilir bir il yapmış…

Eğer Van Valisi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilan edilecekse;

-Kimsenin adamı olmaması

-Aday adayları arasında biri aday ilan edilirse parti ve teşkilat bölünecekti.

Bu nedenle Vali öne çıkmış olabilir.

Bir de Vali Murat Zorluoğlu aday gösterilecekse, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun aday gösterildiği dönemin şartları ile bir uyum söz konusu…

O dönem de Gümrükçüoğlu, güçlü isim olarak öne çıkmış, Trabzon’da klik olmayan biri olarak tercih edilmişti.

BAŞKAN REVİ’NİN SON DEĞERLENDİRMESİ

haydar revi ile ilgili görsel sonucuKuşkusuz Külliye Trabzon adayını açıkladığında önce il başkanına haber verir.

Bu işin prosedürü bu.. Bu yazı kaleme alınıncaya kadar Revi’ye bir bilgi ulaşmamıştı.

Revi, bugünkü, Salı grup toplantısı ile ilgili olarak genel merkezden gelen ilçe başkanlarını da Ankara’ya al gel talimatının hazırlıklarını yapıyordu. Revi’ye kendi aday adaylığını sorduk..

Yorum yapmadı. Aday adaylığı ile ilgili olarak gerekli yerlere gerekli açıklamasını yaptığını söyledi..

Bu arada Revi ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı..

Revi ilçe başkanları ve ilçelerde belediye başkan aday adayları ile yaptığı yüz yüze mülakatta, belediye başkan aday adaylarına şu soruyu sondu…

Siz eğer aday olamazsanız kimin aday olmasını isterdiniz….

Bu soruya belediye başkan aday adaylarının çoğu, politik de olsa siyasi hamle de olsa, Revi’nin adını verdi..

Bu durum da tutanakla tespit edilerek genel merkeze iletildi.

BU FOTOĞRAFTAKİ AYRINTI

Trabzonspor’un F.Bahçe galibiyeti sonra medya departmanı tarafından servis edilen, soyunma odası toplu fotoğrafında önemli bir ayrıntı var..

Sağ köşede taaa geri planda, kare içerisinde olmayan Pereira.. Niye böyle bir sevinç fotoğrafının içinde değil.

Bir protesto mu…?

Yoksa ne..?

Konuyu araştırdık şu sonuca vardık.

O an anlık bir an…

Yani Pereira’nın bir küskünlüğü yok..

Fotoğrafı çeken görevlilerin de gözünden kaçmış…

Yani anlayacağınız bir anda gelişen olay…