GENÇ O İSME SERT ÇIKTI 
Trabzon’da dün CHP’li, son seçimde milletvekili adayıda olan Nuri Aydrın’ın paylaşımı olay yarattı. 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir açıklamasında Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterine bende binecektim ifadesi üzerine nuri Aydrın’ın Keşke binseydin keşke ifadeleri, özellikle Ak Partili isimleri ayağa kaldırdı. Çok sayıda paylaşım ile Nuri Ayrdın’a tepki yağdı. Ayrın paylaşımını hemen sildi, özür dileyen bir açıklama yayınladı, fakat onun paylaşım fotosuyla üst üste tepkiler gelmeye devam etti. 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’de Nuri Aydın’ı kast ederek dün bir paylaşımda bulundu ve böylesine bir düşünceyi lanetlediğini ifade etti. 
Genç paylaşımında şu ifadeleri kullandı.
Gönlü ve zihni karanlık insanlardan etrafa ancak kin ve nefret yayılır. Bu gayrı ahlâki söylemi şiddetle lanetliyorum. Şehrine ve ülkesine şerefle hizmet eden şehrimizin evladı bakanımıza böylesine pespaye sözler sarfedenlere milletimiz sandıkta gereken cevabı verecektir.

SANDIKTA SEÇMEN BAZLI ÇALIŞMA 
Ve yerel seçimler için son tura giriliyor.. Özellikle Ak Parti’nin her seçimde hayata geçirdiği sandık bazlı çalışmayı bu kez Millet ittifakı da yapıyor. İYİ Parti kurmayları mahalle başkanları ile özellikle Ortahisar, Yomra, Akçaabat’ta sandıklarda oy kullanacakların listeleri ellerinde sandık anketi yapıyor.. 
Bunu daha önceleri Ak Parti yapardı.. 
Şimdi Millet ittifakı, seçim alabileceğine yoğunlaştığı Yomra ve Akçaabat’ta müthiş bir şekilde hayata geçiriyor.. Sandık sandık, sandık listeleri inceleniyor.. 
O sandıktaki seçmen listesine mercek altına alınıyor ve yakın markaj ile seçim anına kadar ilişkiler kuruluyor.. Yani anlayacağınız iyi parti son tura atak yaparak giriyor.. İyi partinin bu seçim çalışması hakkını verelim, Ak Parti’nin her seçimde yaptığı bir hamle..



O MAHALLEYE YOĞUNLAŞTILAR
Ortahisar’da Pazarkapı Mahallesinden gelen verilerin Ak Parti’yi çok da memnun etmemesi, bütün dikkatleri bu mahalleye çevirdi.. 
Millet ittifakı da bugün ve yarın Pazarkapı’yı ağırlık verecek.. 
A.Metin Genç’in kurmayları da Pazarkapı için özem hamleler planlıyor.. 
Seçimin son turunda Pazarkapı revaçta.. 
Buradaki kentsel dönüşüm ve belediyeye ait mülklerin hava parası ile yüksek bedellerde el değiştirmesine el konulması Pazarkapı esnafını bayağı bunaltmış..
 Bu durum, belediyenin kamu adına hakkını koruması açısından elbette doğru bir hamle.. Ama gel gör ki seçim arifesinde bayağı bu olay kaşındıkça, Pazarkapı Ak Parti için riskli, muhalefet için ise verimli bir alana dönüşmüş durumda.

NE BU YOMRA SEVDASI 
 Ak Parti bakanlar ve milletvekilleri,  İyi Parti ile CHP’nin milletvekilleri düzeyinde Yomra ilçesine yaptıkları yoğun alan çalışması bu ilçede hem cumhur hem de millet ittifakının ilçeye verdiği önemi gösterir nitelikte.. Uzun süredir Trabzon’da sahalardan uzak olan Yomralı Haluk Pekşen’in özellikle millet ittifakı adına ilçede alan çalışması yapması dikkat çekti. 
Bu küçük ilçede siyasi gözlemcilere göre nefes nefese bir yarış var.. İbrahim Sağıroğlu siyasi tecrübesine, belediye başkanı olmasının avantajı ile kırsal alanda ve ilçe merkezinde bayağı ivme kazanmış durumda.. 
Rakibi millet ittifakından Mustafa Bıyık da bir çok tahminlerin aksine müthiş bir performans sergiledi. İlçe bazında bayağı ilgi gördü.. Yani, Yomra ciddi bir seçim atmosferine girmiş durumda.



TRABZONSPOR’DAKİ EN ÖNEMLİ SORUN 
Trabzonspor’un önümüzdeki hafta, UEFA lisansı almak için yapacağı yüklü ödeme ile ilgili olarak ciddi bir sorunla karış karşıya.. UEFA, benim organizasyonlarıma katılman için sana lisans vereceği ama bir şartla.. Futbol  dünyasından kimseye borcun olmayacak.. Yani, menejerlere, bonservis bedeli olarak kulüplere, futbolculara ve teknik adamlara.. Bunlara borcun olmayacak… Bu alandaki herkesten alacağım yoktur diye belge getireceksin diyor.. Bu da önümüzdeki hafta Trabzonspor için zorlu günlerin başlangıcı olarak kulüp gündemindeki en önemli sorun..
 


ARSİN’E BAKANLAR NEDEN GELİYOR?
Trabzon’un her bir ilçesinde yoğun bir seçim çalışması yaşanıyor. 
Bazı yerlerde kıran kırana bir seçim atmosferi var.
Bunlardan bir tanesi de Arsin ve Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Muhammet Sait Gürsoy, seçimin son sathında çıkışıyla ivmesini arttırıp dikkatleri üzerine çekti.
Arsin’e 10 gün içinde 4 bakan geldi, peki nasıl ve neden geldi?
Bakanların programlarını İl SKM hazırlıyor evet fakat 4 bakanın 4’ünün de bir ilçeye gittiği nadir yerlerden biri Arsin oldu.
İşte bunun en büyük nedeni de Gürsoy’un yıllarca İl Teşkilatında Başkan Yardımcılığı yapmış olması ve teşkilatçılığıyla birlikte hem Trabzon’da hem de Ankara’da seviliyor olmasına bağlanıyor. 
Peki, Arsin bakanları nasıl karşıladı?


Muhalefet, bakan değil hizmet isteriz dedi sonra çıkıp hizmeti kendi talep etti deniliyor.
Fakat, Arsin’e bakanların gelmesini sağlayan Gürsoy zaten her birinden projelerine dair söz aldı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açık açık dedi Sait Gürsoy’un emrindeyim ve projeleri benim projelerim.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül net bir şekilde dedi Arsin mutluysa ben mutluyum çünkü eşi Arsin’li ve Sait Başkana tam destek dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı geldi Arsin ilçe merkezi giriş çıkışı ve Atayurt Santa Grup yolu için sözünü verip Sait Gürsoy’a tam destek dedi.
Son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yatırım Adası dedi, Küçük Sanayi Sitesi dedi, Arsin OSB için hem alt yapı hem de alan genişlemesi için de gerekeni dedi.
Bakanların gelişinden Arsin karlı çıktı, Gürsoy’da vatandaş nezdinde ivmesini arttırdı.

GAZETECİLERİN KIRAN KIRANA YARIŞI
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçimlerinde bu zamana kadar olmayan bir gelişme yaşanacak gibi.. 4 adaylı seçime doğru gidiliyor. Tek liste girişimleri sonuç vermedi.. Ersen Küçük-Halil İbrahim İleli ittifakı oluşmadı.  
Ahmet Külekçi’ye baskı var kimsenin listesine girme kimse ile birlikte olma diye.. 
Miraç Özyağcı ise, temaslarından umduğunu bulamıyor. Özellikle gençlerden kimse onu istemiyor.  Son dakikada, önemli bir el güçlü bir isim devreye girerek tek listeli bir yönetim şeklini ortaya çıkarabileceği dedikodusu var. 
Bu da Salih Özkan adında bütün adayların tek liste ile yönetim oluşturması. Özkan konuyla ilgili kendi bölgesi olan Büyükliman’da toplantı yaptı fakat edindiğimiz bilgilere göre buradan bile istediği desteği göremedi.   
Ersen Küçük, birçok duayen isimle görüşerek olurlarını ve fikirlerini aldı, projelerini anlattı, listesinin şekillenmesinde duayen isimlere danıştı. 
Zaman kısalıyor, bu bölünmüşlük devam ederse önceleri büyük bir çekişme ile başa gelen mevcut Başkan Yusuf Turgut’un devam etmesi yönünde bir gelişme olursa kimse şaşırmasın.