BÜYÜKŞEHİR’DE TELEFON YASAĞI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu koltuğa oturalı yaklaşık 1,5 ay oldu. 

Bu süre zarfında hem mevcut işleyiş hakkında brifingler aldı, hem ziyaretçileri kabul etti, hem yapılacak işleri yönetmeye hem de ekibini kurmaya çalıştı. 

Başkan Zorluoğlu tüm hassasiyetlere dikkatli bir şekilde yaklaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde daire başkanlarını, şube müdürleri dahil belediyenin araçlarının özel işlerde kullanılmaması ve eve belediyenin araçlarıyla gidilmemesi gerektiği konusunda uyarmış. 

Ayrıca yeni ve ilginç bir uyarı da Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yanık tarafından gelmiş. 

Genel Sekreter Yardımcısı Yanık işine titiz bir isim. 

Belediye binasında personelin koridorda telefonla konuşmasını yasaklamış. 

Telefon konuşmalarının daha sakin alanlarda kısık sesli yapması talimatını vermiş. 

Ayrıca personelin yanı sıra yüksek sesle konuşan vatandaşların da uyarıldığı öğrenildi. 

Bu uyarının vatandaşlar ve personel tarafından biraz ilginç karşılandığını söyleyebiliriz.

Ama bazılarının işin ucunu kaçırdığını bağıra bağıra konuşarak kavga var havası yarattığını söylemeden de geçmeyelim, kimsenin kimseyi rahatsız etmemesi gerektiği konusunda da nokta bir talimat diyebiliriz.

TRABZON’DA GÜNDEM 2 AKARYAKIT İSTASYONU 

Trabzonspor sezonu 4. bitirse de taraftar oyundan, gençlerden, takımdan, hocadan memnun kaldı.

Yıllar sonra Avrupa heyecanı yeniden şehri sardı.

Takımda işler yolunda gitse bile her zaman önümüze ekonomik sıkıntılar çıkıyor. 

Herkes Trabzonsporlu ama desteğe gelince herkes köşesine çekiliyor. 

Bu destek en iyi Trabzonspor’a kendi parasını kazandırmakla olur. Özkaynaklarla olur. 

Bu yöntemlerin en önemlilerinden birisi şehirdeki iki ayrı noktaya kulübe ait iki akaryakıt istasyonu kazandırmak. 

Trabzonspor gelir sağlamak için Ayasofya ile Yenimahalle arasında sahildeki TIR garajı ve Çukurçayır Eski Belediye Binasının arkasındaki arazinin Trabzonspor’a verilecek olması. 

Trabzonspor buralarda petrol ofisi açarak gelir sağlayacak. 

Yerlerin imarı konusunda Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi kolaylık sağlayacak. Karayolları da sahildeki yerle ilgili gerekli yasal mevzuatı uygun hale getirecek. 

Yani konu Trabzonspor olunca eller taşın altına koyulacak. 

Bu önemli projenin başrolünü Trabzonspor yöneticisi Zafer Göktaş oynuyor. Göktaş Ankara Trabzon arasında mekik dokuyor, Trabzon’da da kapı kapı gezip tüm kurumları Trabzonspor etrafında buluşturmak için gecesini gündüzüne katıyor. Bu işin de üstesinden geldi sayılır.

Bu arada Trabzonspor bu akaryakıt istasyonlarını  kiraya mı verecek? Şeklinde bir dedikodu yayılmaya başladı. Güye Trabzonspor’un. Bu istasyonları kimlere vereceği şimdiden belliymiş. 

Zafer Göktaş’a sorduk. Kesinlikle iki alanın kiraya verilmeyeceği Trabzonspor tarafından işletileceğini söyledi. İnşallah kısa sürede bu projeler hayata geçirilir ve ekonomik açıdan sorunlar bir nebze olsun giderilir.

ZORLUOĞLU İLK KEZ KALDI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yoğun çalışmasına rağmen günümüzün vazgeçilmezi olan sosyal medyayı eksik bırakmıyor.

Suların kesilmesinin ardından sosyal medya hesabı üzerinden Başkan Zorluoğlu’nu etiketleyen takipçisi, “Başkanım sular kesilince uzun zamandır gelmediğimiz köyümüze geldik. İyiki varsın” yazdı kendisini de etiketledi. 

Başkan Zorluoğlu kendisine iletilen bu mesajı yanıtsız bırakmadı esprili bir şekilde cevap vererek, “Her işte bir hayır vardır. Ben de dün akşam köyde kaldım. Trabzon’a geldiğimden beri ilk kez..” yazdı.

Başkan Zorluoğlu’nun programı o kadar yoğun ki aşığı olduğu köyünde bile kalmaya yeni zamanı olmuş. 

Başkan Zorluoğlu’nun sosyal medya hesabını bu kadar etkin kullanması gençlerin dikkatini çekti ve herkes mesajını bu alandan iletmeye başladı.

YAT LİMANI VE TRABZONSPOR ÜNİVERSİTESİ 

Trabzonspor’un ekonomik sorununa bir çağrı da Trabzonspor Basketbol Kurucusu eski yönetici işadamı Murat Onur’dan geldi.

Murat Onur Trabzon Valiliğine ait olan Trabzonspor tesislerinin altındaki yat limanının düzenlenerek modern ve cazibe merkezi bir hale getirilmesi gerektiğini vurguluyor. 

Yat limanının olduğu bölgeye Mersin Yat Limanı örneğinin yapılması gerektiğini söylüyor. Burada maliyetli olmayacak şekilde 110 dükkan yapılabileceğini söylüyor.

Bu dükkanlar kiralandığında ise hem deniz kenarında muhteşem bir alan yaratılır hem de Trabzonspor bu sayede müthiş bir gelir elde eder diyor.

Onur hazır projeye göre  sadece küçük dükkanlardan ayda 1 milyon gelir sağlanır diyor. 

Bu bölgede kurulacak Marina bünyesinde otel, spa, restoran, yat kulübü ve spor merkezi gibi birçok sosyal olanağın sağlanabileceğini de sözlerine ekliyor.

Ayrıca çok önemli bir fikir daha veriyor. 1461’in binası üzerinden bir Trabzonspor üniversitesi lisansını hemen almak. 4 bakan ile bu çok. Kolay olur diyor. 

Bu projeler Trabzonspor’un kurtuluşuna büyük katkı sağlayabilir marka değerini yükseltebilir. Bunu da hem kulübe hem de siyasilerimize iletmiş olalım.

ÇUBUKLU FORMA OLMAYACAK MI?

Trabzonspor’da ligin bitmesinin ardından yeni sezon için çalışmalar başladı.

Sezon başında Macron firması ile anlaşan 100 bin forma bandını aşan Bordo Mavililer yeni sezona da fırtına gibi girmek istiyor.

Gelen bilgilere göre yeni sezon formalarında Çubuklu forma yer almıyor.   Yıllardır süregelen Çubuklu forma adeti bu sezon son buluyor.

Parçalı forma çıkaracak olan Bordo Mavililer bunun yanında bir de Bordo forma çıkaracak.

Merakla beklenen 3. özel forma için gri rengi seçildi. Formada yöresel motif işlemelerinin bulunacağı da gelen bilgiler arasında. Bilindiği üzere Bordo Mavililer siyah rengini seçmiş ve satış patlaması yaşanmıştı.

Formaların çekimi için Bordo Mavili oyuncular kameranın karşısına geçerken çıkış tarihi Ramazan Bayramı olarak hedeflenmiş durumda. Bayramda Trabzon’da bulunacak olan gurbetçilerin böylelikle forma alım işlemi sağlanacak.

Formaların merakla beklenen fiyatı ile ilgili yönetim kurulu henüz kararını vermezken 170 -200 TL arası bir bantta olması bekleniyor. 

Yeni sezon öncesi TS Club’un da özel çalışmalar yaptığı gelen bilgiler arasında. 

VOLKAN ABİ İSTANBUL’A GİDİYOR

Trabzon’da herkesin Volkan abisi o. Belediye başkanlığı ve milletvekilliği yaptığı dönemlerde halkın büyük sevgisini kazandı Ve şehirde bir marka olmayı başardı.

Belki Trabzon siyasetine kırgın küskün ama CHP’ye kapılarını hiçbir zaman kapatmadı.  

Ve Duyduğumuza göre 23 Haziran’da tekrarlanacak olan  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için yeniden İstanbul’da görev alacakmış. 

Ramazan içerİsinde İstanbul’a gidip toplu bir iftar programı gerçekleştirmeyi düşünse de Ekrem İmamoğlu’nun toplu iftarlara katılmamasından ötürü bu fikrinden vazgeçti.

Ama Volkan abinin bayramdan sonra ilk işi İstanbul’a gitmek olacak. 

Zaten ilk seçimde de Volkan abi İstanbul’da özellikle Trabzonluların yoğun olduğu bölgede çalışmalara katılmıştı. 

Hatta Trabzon’dan kalabalık bir ekip ile birlikte İstanbul’a gitmişti.  

Canalioğlu şimdi yeniden İstanbul seferine çıkacak ve iddialara göre de seçim kazanılırsa bu sefer kalıcı olarak İstanbullu olabilirmiş.