AYASOFYA SKANDALI VE POLİSLER GÜNDEMİ 
Bugün Trabzon maalesef istenmeyen nahoş skandal diye tabir edilecek iki konu ile Türkiye gündeminde olacak. 

Bu iki konuda 61saat.com ekibinin dikkat, takip ve şehir hassasiyetinin bilinciyle gözler önüne serdiği, ortaya çıkardığı olaylar.

Siz basında kaynak gösterilmeden okuyacaksınız bunları yine emeğimizi hiçe sayacaklar ama olsun. Önemli olan şehrimiz ve gerçeklerin ortaya çıkması bizim için gerisi teferruat.  


Tabi ki şehrimiz kötü anılsın asla istemeyiz ama yanlışa zamanında dur demek ve halkın hak etmediği şeylerle karşı karşıya kalmasını önlemek adına bizlerde vazifemizi yerine getirmek zorundayız.

İki haberimiz ile ilgili de dün gerek iktidar partisinden gerek muhalefetten gerek yerel yöneticilerden, gerek kamu idarecilerinden gerekse de halktan çok sayıda teşekkür mesajı aldık.


Gündeme gelecek iki konudan  ilki restorasyon adı altında betona çevrilen Ayasofya Camisi 

Öylesine bir tahribat var ki, sanki Ayasofya’ya yürüyüş aksı değil sıradan bir köyün mahallesine beton yol dökülmüş. Çimden duvarlar yok olmuş, rezalet bir görüntü ile sarsıldı dün Trabzon hatta Türkiye. Bugün muhtemelen yaygın basının da gündeminde olacak. 61saat.com ekibinin gündeme getirdiği bu skandal restorasyon ile ilgili valiliğin soruşturma başlatması bekleniyor. Bu arada yapılan işi ve kendine yakın bürokratları koruyan bazı yerel yöneticiler de sosyal medyada adeta linç edildi. Çünkü görüntünün aynı Cephanelik gibi savunulacak bir tarafı yoktu ama dileriz şimdi yine önceleri olduğu gibi yetkililer topu birbirine atıp iş işten geçtikten sonra eyvah demezler. Cephanelik gibi belediyeler ve valilik evirip çevirip bunu da yutmazlar. 



Çünkü bu çok yapmacık oluyor bile bile şehre ihanet oluyor olan da şehrin tarihi eserlerine oluyor.


Gelelim şu polislerin bir babayı evlatlarının gözü önünde linç ettiği kafasını arabanın camına vurup kafa üstü yere düşürüp üzerine çullandığı ters kelepçe taktığı o görüntüye. 


Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya iletmek isteriz bu ters kelepçe olayı Trabzon’da moda olmaya başladı nedendir bilinmez ama sanki üzerine basa basa bazı görevliler bunu yapıyor.

Dikkatlirinizi bu hususa çekmek isteriz ve tabi ki de bu konuyu. 


Olayın öncesinde ne oldu, Galip Aydın isimli belediye çalışanı kimliğini mi göstermedi bilemiyoruz.

Üzerinde olduğu halde göstermemişse hatalıdır cezası ne ise kesilir  ama evinin önünde site sakinlerinin önünde fırın arabasını bekliyor diye kimliğini göstermediği suçlamasıyla böylesine ağır müdahale gurur abidemiz emniyet güçlerimize maalesef yakışmadı. 


Özellikle Yunus ekipleri ile ilgili sosyal medyada çok sayıda şikayet geldi.

Çoğu vatandaşa aynı muameleyi yapıyorlarmış. Acaba Trabzon emniyetinde iyi giden işleri birileri sabote mi etmek istiyor anlamış değiliz.

Neyse ki Trabzon Valisi İsmail Ustağolu anında talimat verdi, "görüntülerin affı yok soruşturma başlatılacak" dedi. 


Gönlümüz böyle görüntüleri yaşamamaktan yayınlamamaktan yana ama maalesef hep övündüğümüz teşkilatın içinde birkaç tane böyle şiddet yanlısı görevli çıkıyor. 
Soruşturmanın neticelisini merakla bekliyoruz. 

AMBULANS GELMEDİ ÖLÜME TERK ETTİLER 
Ambulansı aramışlar, Covid19 semptomlarının hepsi var,. ciğerleri patlamak üzere.  Ama hastane görevlileri maalesef, "Evde takip edeceğiz hastanelerde yer yok" demiş. 
Hemşehrimizi ölme terk ettiler. 
 Evet bu ifadeler Bülent Cumur’dan. 


Hani o herkesin gitmek için can attığı, ülkemizin girmek için yıllarca kapısında beklediği Avrupa’dan.


Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur Trabzon’da köyünde ama aklı Avrupa’daki hemşerilerinde. 
Her gün onlarca telefon alıyormuş hemşerilerinden ‘Bizi buradan kurtar’ diye.


(Temsili Foto)

Hatta bir Giresunlu vatandaş evinde ölüme terk edilmiş, ambulansı aramışlar koronavirüs semptomları var çok kötü durumu ciğerleri patlamak üzere dediler, ama hastanelerde yer olmadığı için o hastayı evde ölüme terk ettiler. Ciğerleri patladı adamcağızın. Bu sadece Türklere değil kendi vatandaşlarına da aynı. 
İnanın ben Düzköylüyüm, buranın devlet hastanesini Fransa’nın hastanesine değişmem. 
Türkiye sağlıkta Avrupa’nın 10 kat içersinde. 
Hemşehrilerimizi Avrupa’dan kurtarmak için gelen uçaklara yer yapmaya çalışıyoruz. Biraz uçak sayısını arttırsalar. Sadece 5000 tane Trabzonlu var. 
En sıkıntılı olanlarda günlük inşaatlarda lokantalarda çalışanlar. Şimdi beş parasız kaldılar. 

Allah yardımcıları olsun. Dilerim devletimiz hızlı bir şekilde onların da ülkelerine dönmesine yardımcı olur. 
Yine benzer bir konuyu AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’ya ilettik. Vakfıkebirli hemşehrisi Zekiye Kılıç Hollanda’da evinde ölüme terk edilmiş.
İnşallah Avurapa’daki hemşehrilerimize gereken desteği ve yardımı zamanında ulaştırabiliriz 


TRABZON'DA BU KARAR DOĞDU!
Trabzon Valiliği titiz ve süreklilik arz eden bir takip ile şu sonuca vardı… Yaylalara akın var…

İnsanlar sokağa çıkma yasağından önce yaylalara giderek, orada ikamet ediyor.. Evi olan olmayan yaylaya çıkıyor. Bu da virüsün yaylalara yayılma ihtimalini gündeme getiriyor.. Bu nedenle yaylalara çıkışın önlenmesi için bazı yaylalara elektrik verilmemesi kararı, yerinde ve doğru bir karardır…

Çünkü yaylalarda kimse bırakın sosyal mesafeyi koruma normal karantina uygulamalarına bile uyulmadığı gerçeği var. Bir de şu genel kanı millette oluşmuş durumda..

Yüksek rakımda virüs yaşamaz. Bu kadar yanlış bir inanç olur mu..? Yaylalardan daha yüksek rakımdaki şehirlerde virüs yok mu..? Var… Yüksek rakımda virüs yaşamaz diye inanmak, tam bir cahillik.. Yaylalarda virüse kapılmayız inancı da sakat bir inanç… Kısacası olayın tek çözüm yolu var.. Evde kal.. Başka bir yöntem yok…

ZORLUOĞLU'NUN RAKİBİ NE DEDİ?
Trabzon Havaalanında pist onarım çalışmaları esnasında kızılan pist zeminin değerlendirilmesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesinin söz konusu malzemeyi alıp asfalt yapımı ve diğer alt yapı işyerinde kullanılması için başlattığı çalışmaya belediye başkanlık seçimlerinde iyi partinin adayı olan Atakan Aksoy’dan destek geldi..

Konu ile ilgili sorularımızı cevaplandıran Aksoy “Doğru bir hamle.. Ancak bu malzemenin değerlendirilmesi ile ilgili çalışmalarda gerekli kuralların uyulmasına özen gösterilmeli “dedi…

Aksoy, şunları söyledi..
“%15 CİVARINDA BASİT DİZAYN ÇALIŞMALARI İLE ÜSTYAPIDA KULLANILABİLECEĞİ, KARIŞIMIN ASFALT İÇERMESİ DOLAYISIYLA DEĞERLİ BİR MALZEME OLDUĞU VE TÜMÜNÜN ÜSTYAPIDA SICAK KARIŞIMLARDA DEĞERLENDİRİLMESİNİN DE MÜMKÜN OLACAĞI, DEPOLANARAK BU AMAÇLA KULLANILABİLECEĞİ, ALTYAPI AMAÇLI OLARAK BAŞKA KAYNAKLARINDA DEĞERLENDİRİLEBİLECEĞİ, ÖZELLİKLE KÖYLERDE STANDARDI ÇOK DÜŞEN BETON KAPLAMALARIN YÜZEYLERİNİN SATHİ ASFALT KAPLAMA İLE YENİLENMESİNDE DE KARIŞIMLARDA KULLANILABİLECEĞİNİ BELİRTEBİLİRİM…”


ÇAY İLÇELERİNE ÖRNEK OLSUN
Artvin’in Arhavi belediyesi, çayın toplanması için ilçenin gençleri arasında imece üsulu ile yardımlaşma için ekipler kurdu..

İlçede, iletişim araçları ile böyle bir imece ekibinin kurulacağı duyuruldu. Gençlere dönük bu çağrı şirin ilçede bayağı ilgi gördü. Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu geleneğimizde olan imece usulünün bu çay sezonunda bir çok üreticinin imdadına da yetişeceğini söyledi.



Şimdi benzer uygulamanın, Trabzon’da çay üretiminin yapıldığı ilçelerde de olabilir mi diye düşünmeden edemiyoruz… İmece yeniden dirilmeli. Yeniden gündemimize gelmeli.. Yeniden yaşatmalı.. Arhavi belediyesinin bu uygulaması örnek olmalı..

TRABZON CHP'YE HAREKETLİLİK
Ana kademi örgütlerinin ölüm sessizliğinde olduğu Trabzon CHP’de il gençlik kollarında ciddi bir hareketlilik dikkat çekiyor.. Gençlik Kolları il başkanlığına yeni seçilen Oğulcan Çavuşoğlu sosyal medya üzerinden başlattığı sohbet kanalları ile partilileri diri ve canlı tutuyor. Partili kanaat önderleri ile canlı bağlantılar yapan Çavuşoğlu, partili üyeler ile de canlı sohbetler yapıyor… Çiçeği burnunda gençlik kolları il başkanı partiye bir hareketlilik de getirdi…

Ve bize şu açıklamayı yaptı..
 “Halkımızla bir araya gelme amacımızı konferanslar,paneller, ziyaretler aracılığıyla eyleme dökmek ilk tercihimiz olarak projelerimiz arasında yer alıyordu. Ancak salgın karşısında hareketsiz kalmak yerine ayak uydurmayı seçtik ve yeni çözüm yolları aradık.  Canlı yayınlarda aldığımız geri dönüş sevindirici boyutta oldu. Aldığımız verimin de ışığında bu hafta da aynı tempoda yayınlarımıza devam edecek ve iftardan sonra olacak şekilde bir araya geleceğiz. İnstagram hesaplarımız üzerinden bizi takip ederek canlı yayınlarımıza katılmaları için halkımıza davetimizi yineliyoruz. Bizlere yöneltilen soruları derleyerek, özellikle gençlere dokunan ve gündeme ilişkin soruları bu yayınlarda bize katılan değerli konuklarımıza sormaya devam edeceğiz.  Uzanabildiğimiz her konuda elimizi taşın altına koymaya hazırız. “