AK PARTİ’DE YÖNETİCİ OLMANIN DA…

AK Parti genel merkezi bu dönem il yönetimlerinde yer alacaklarla ilgili yeni bir uygulama başlattı..Eskiden il başkanı kendi özgür iradesi ile bir çalışma yapar yönetimini oluştururdu..

Tabi, partinin bütün dinamiklerine danışarak..

Şimdi öyle değil.

İl yönetiminde görev almak isteyenler.. İl yönetimine önerilenler.. 

İl  Başkanının birlikte çalışmak istediği herkes, CV’leri ile birlikte il yönetimine başvuracak..Ve bu başvurular bir komisyon tarafından incelenecek, ardından bölge ve il koordinatörleri tarafından mülakata alınacak..

İlginçtir bu tür mülakatı ilk de Trabzon Milletvekili Muhammet Balta yaptı.

Tabi Trabzon’da değil..Bursa’da..

Niye Bursa’da, çünkü Bursa’nın il koordinatörü..

Trabzon’da il yönetiminde çalışmak isteyenler için hafta başında mülakat yapılacak.

SEZGİN MUMCU BELEDİYE BAŞKANLARINA DEDİ Kİ…

Ak Parti il başkanlığına işaretlenen Sezgin Mumcu’nun yönetim listesine oluşturması ile ilgili olarak partili bütün belediye başkanlarına bana önereceğiniz ismi ilçe başkanları ile ittifak halinde bildirin.

Yeni, Belediye Başkanları ilçe başkanının haricinde bir isim önerirse, Sezgin bu isme sıcak bakmayacak ya da ilçe başkanına çek ettirecek.

Bu uygulaması ile ilk günden Mumcu, teşkilatın beğenisini aldı..Desteğini de tabi..

Belediye başkanlarının belediye başkanlığını parti teşkilatının da teşkilatlığını yapacağı mesajı veren Mumcu’nun ilçe başkanlarını belediye başkanlarının bir adım önüne koyması, teşkilatı sevindiren bir gelişme.

Bakalım bu kararında Mumcu ne kadar direnebilecek..

GÖZLER NİYE RÜŞTÜ ARAZ’DA?

Trabzonspor Divan seçimleri ile ilgili seçim sürecinin belirsizliğine rağmen kulisler Erdal Atalay’ın bu açıklaması ile hareketlendi… 

Atalay’ın yukarıdaki açıklaması, Beylerbeyi grubunun bir önemli ismi Bülent Akyazıcı tarafından bir çok divan üyesine de yollandı… 

Dün Trabzonspor süper kupa için İstanbul’a giderken camiada  Atalay’ın  bu ağır açıklaması gündemdeydi… Derin kulvarlarda Atalay’ın açıklamasına kimileri bir anlam veremedi…

Kimileri ise çok anlamlı dedi..

Kulislerden bize gelen bilgilere göre Beylerbeyi grubu divan Başkanlığı için Dr Rüştü Araz’ı ikna etmeye çalışıyor.

Bir kaynak da Araz’ın divan başkanı olarak değil divan yönetiminde ikinci adam olarak yer alması için baskı yapılıyor…

Bakalım Araz’ın tavrı ne olacak…?

İÇTEKİ PEREİRA KRİZİ!

Trabzonspor’un yollarını ayırdığı Portekizli futbolcu Pereira’yı gönderirken yönetim içinde ciddi bir krizin yaşandığı kulağımıza geldi..Yani, karar öyle rahat alınmadı.

Başkan Ahmet Ağaoğlu karara çok zorlanarak evet dediği iddia ediliyor.

Avcı’nın bütün kararlarına yönetimden bir çok yöneticinin destek vermesi  Pereira’nın  biletinin kesilmesine neden oldu.

Tesislerden sızan bilgilere göre Pereira da Ağaoğlu’nun karara evet demesine şaşırmış…Başkan beni de Türklerin dediği gibi Arkadan hançerledi diye serzenişi olmuş… 

Zira Portekizli futbolcu, Ağaoğlu’nun her ne olursa olsun Trabzonspor’da kalması için Avcı’yı ikna edebileceğine inanıyormuş… 

80 MUTLU TARAFTAR…

Süper kupa maçında federasyon her iki takıma da 80 kişiyi maça davet edebilirsiniz dedi..Trabzonspor’un 22 yöneticisi var..Bu yöneticilerin tümü kendini akredide etti.

Geriye kalan sayı ise Trabzon, Ankara ve İstanbul’dan dolduruldu… 

Daha çok eski yöneticiler ile deplasmanlarda Trabzonspor’un masrafını karşılayan iş adamları oldu.

Bu arada kulüp, Teknik Direktör Abdullah Avcı’ya da jest yaptı ve belirleyeceği 10 misafirini maça davet edebileceğini belirtti..

BU NE ACELE ALİ SÜRMEN…

Ali Sürmen ve Erdal AtalayTrabzonspor Divan genel kurulu ile ilgili derin bir sessizlik varken bir anda İstanbul Beylerbeyi grubunun lideri Erdal Atalay’ın yazılı açıklaması bir anda kulisleri hareketlendirdi.

Atalay’ın yazılı açıklamasındaki en ilginç tahlil Divan Başkan Ali Sürmen ile ilgili.. Sürmen’in daha Divan seçimleri ile ilgili takvimin belli olmamasına rağmen adaylığına açıklamasına Atalay “Bu ne acelilik” dedi.. Atalay, Sürmen’in Trabzonspor’u şikeci olarak ilan ettiğini de iddia ederek “Divan başkanı kulübüne şikeci der mi?” diye sordu..

Atalay’ın yazılı açıklamasının bir bölümü şöyle;

Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu, hem oluşumu hem görevleri itibariyle, Trabzonspor’un maneviyatını ve duruşunu temsil eden akiller heyetidir. 

Sayın Ali Sürmen’in insiyatifiyle yapılan Tüzük değişikliğiyle, Divan başkanlığına adaylık için 5 yıl yönetici olma şartı getirilerek, şartlar ağırlaştırılmıştı. Toplam birbuçuk sene yöneticilik yapan Ali Bey, Başkan olunca 5 senelik yöneticilik şartı getirmiş ve potansiyel adayların önünü kesmiştir. Kendisi, 6 senedir Divan Başkanıdır ve 3. kez bu göreve ihtirasla talip olmuştur. Bugüne kadar, Trabzonspor’da 3 dönem Divan Başkanlığı yapan kimse de olmamıştır. 6 seneden beri hatırlamadığı Trabzonspor felsefesini, yazılı hale getirme vaadi de ilginç bir seçim yatırımıdır.

Tüzük değişikliği sonucu, 2050 üyeli Divan Kurulu’nda sadece 79 kişi Divan Başkanlığı için aday olabiliyor. Bu 79 kişinin içinde de, sağlık durumu ve diğer nedenlerle aday olabilecek kişi sayısı 15 dolayındadır. Dolayısı ile 2030 kişinin önünün hangi gerekçeyle kapatıldığı da anlaşılamamıştır. 

Pandemi önlemleri nedeniyle, Divan Başkanlık seçiminin tarihi belli değildir. Zamanı belli olmayan seçimle ilgili olarak, Sayın Ali Sürmen’in adaylık açıklamasındaki telaş da oldukça manidardır. Zaten Tüzük tadilatıyla 2030 kişinin önü kesilmişken, bir de aceleci bir adaylık kampanyasına neden ihtiyaç duyulmuştur?

Bu vesileyle, mevcut Divan Başkanı’nın görev yaptığı 6 yıllık dönemde hayata geçirilen bazı ilklere değinmek isterim: 

  • Sayın Ali Sürmen, Trabzonspor-Bursaspor maçında, Trabzonspor’un şike yaptığını beyan etmiştir. Böylece Kulübümüz’ün şike yaptığını iddia eden ilk Divan Başkanı, Sayın Ali Sürmen’dir. Kulübümüzün tarihinde, Trabzonspor’u şike yapmakla itham eden başka bir Divan Başkanımız yoktur. Kendisinin yazılı hale getirmeyi vadettiği Trabzonspor felsefesiyle, bu durum bağdaşır mı; bunu kamuoyu değerlendirecektir.
  • Sayın Ali Sürmen’in verdiği destekle, Kulübümüzün tarihinde ilk kez, Kulübümüzle taraftarlarımız karşı karşıya getirilmiş, taraftarlarımız savcılıklara ve Disiplin Kurulu’na şikâyet edilmiştir.
  • Sayın Ali Sürmen’in beyan, yönlendirme ve talepleri doğrultusunda, Trabzonspor tarihinde ilk kez, Divan Kurulu Başkanlık süreci artık Trabzon’dan değil; Ankara’dan, Ankara’daki muhtelif siyasi makamlardan idare edilmektedir. 
  • Yönetim makamlarındaki görev ihmalleriyle, tarihinde görmediği ağırlıkta UEFA cezalarına ve borç yüküne muhatap olan Kulübümüz’de, sorumlularla ilgili olarak Sayın Ali Sürmen herhangi bir insiyatif almamış, konunun üstü kapatılmıştır. Kulüp yönetiminin görevlerini zaman zaman üzerine alarak eylemde bulunan Ali Bey (Örneğin, Ünal Karaman’ın gönderilmesi); Kulübü zarara uğratanların tespitiyle ilgili bir süreçte, makamının ve mesleğinin gerektirdiği özeni gösterememiştir.

İcra yetkisi bulunmayan manevi temsil makamları; onurlu ve erdemli davranışları hak eder. Akil duruşun elzem olduğu makamda, makamın gerektirdiği vakarla davranılmalıdır. Oturanların olmayabilir, lakin Trabzonspor’un koltuklarının bir ağırlığı vardır.