AHMET KAYA VE PM ÜYELİĞİ

CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya’nın parti meclisine aday gösterilmesi, CHP’deki üç önemli faktörle yakından ilgilidir.

Birinci faktör, Kemal Kılıçdaroğlu’nun hoşgörüsü.. Demokratik tavrı.. Bunu biraz açalım.. Kaya henüz çiçeği burnunda milletvekiliyken Muharrem İnce’nin olağanüstü kurultay çağrısına imzasını vermişti.. Kılıçdaroğlu bunu sorun yapmadı.. Kaya’nı anahtar listene aldı.. Bu anlamda hoşgörüsü taktir edilecek cinsten

İkinci faktör, Trabzon yerel parti örgütlerinin başarısı.. Trabzon il yönetimi ve örgütler Kaya üzerinde durdu.. Kaya’dın adayımız dedi.. Ve Kılıçdaroğlu bu sese kula verdi.

Üçüncü faktör, Ahmet Kaya’nın kendisi.. Daha ilk dönemindeki milletvekilliği ile Kaya, hem CHP’nin tavanında hem de TBMM’sinde bayağı iyi işler çıkardı.. İyi çalıştı.. Kendini kabul ettirdi.. Liderinin gözünü gerdi.

Bu satırlar yazıldığı dakikalarda, PM seçim sonuçları belli olmamıştı..

Bakalım Kaya, anahtar listeden PM seçilme şansını yakalayabilecek mi.?

AK PARTİ ORTAHİSAR'A YENİ İSİM

Ve Ak Parti il yönetimi, Ortahisar ilçesi için sürpriz bir isim belirledi gibi..

Partinin ilgilileri bu konuda henüz açıklama yapmıyor..

Konu ile ilgili sorumlu teşkilatlardan sorumlu yönetici Uğur Aydın da ser veriyor sır vermiyor.. Ancak, Ankara’dan gelen bir bilgi bize de ilginç geldi..

Ankara, yani genel merkez il yönetimi ile Ortahisar ilçesinin uyumlu çalışması, çatışma içinde olmaması için il yönetiminden birinin Ortahisar için hazırlanmasını istedi…

Bu talep, uyarı ya da emir ne derseniz deyin il yönetimine gelince masaya bütün üyeler yatırıldı…

Ve Hasan Dilekoğlu’nun adı öne çıktı.. Hasan Dilekoğlu da Ortahisar ilçe başkanlığı için alternatif isimlerden biri..

Bu arada Ortahisar belediyesinin adayı ise Dündar Ayyıldız olduğuna dair genel bir bilgi de kulağımıza kadar geldi.

KORAY AYDIN DER Kİ...

İyi Parti il başkanlığı için çoklu adaylığı bir seçimin partinin gücünü zayıflatacağına dair bir kanaat gelişti gibi..

İl Başkanı Azmi Kuvvetli, adaylıkla ilgili nabız tutuyor, doğu ilçelerine gezdi..

İlçe yönetimlerini dinledi.. Delegelerle yüz yüze konuştu..

Taban göreve devam etmesini istedi.. Kuvvetli hafta içinde de batı ilçelerini gezecek ve onlardan bir izlenim alacak…

Muhtemelen Kuvvetli adaylığını koyacak gibi..

Bu arada adaylık ile ilgili olarak nabız tutan Süleyman Aydoğdu’nun Koray Aydın ile olması gereken buluşma görüşme henüz  gerçekleşmedi..

Koray Aydın’a yakın kaynaklar, Aydın’ın Trabzon’da çok adaylı bir seçimi istemeyeceği, Aydoğdu’ya da Azmi Bey’le aynı listede birlikte çalışın diyebilirmiş..

SATIYORUM SAT TIIIM...

Büyükşehir Belediyesi, OFG’nin temeline atıp yüzde 80’ini bitirdiği Tanjant'taki kapalı otopark ile AVM’yi satışı çıkarıyor..

Bunun için İstanbul’dan bir emlak kuruluşuna, bedel tespiti yaptırdı.

Uzman kişiler bir hafta süre ile anılan yerde araştırma yaptı..

Binanın konumu, şehirdeki yeri, nüfus sürkilasyon, araç trafiği gibi bir çok faktörü alt alta toplayarak binanın değerine 250 milyon olarak belirledi…

Bu tespitten sonra muhtemelen binanın satışı yakında gündeme gelebilir.. Bir başka bilgiye göre ise, binaya 185 milyon verenler çıkmış..

Belediye bu rakamı kabul eder mi? Tahminen etmez diye düşünüyoruz..

Binayı satın alması için Trabzon’dan bazı iş adamları Gürcistan’da iş yapan bir Türk iş adamına öneri de getirmişler…

Kuzey Ekspres gazetesinin iddiasına göre binaya Beşikdüzü’nde nargile tütünü imal eden bir iş adamı da talip olmuş..

KİTAPLI VEKİL

Ve, yakın dönemin Trabzon siyasetinde önemli bir damgası, imzası olan Ak Parti’nin kuruluş aşamasında Trabzon’da epey bir emeği geçen ilk milletvekillerinden Asım Aykan siyasi hayatındaki anılarını kitaplaştırdı.. Ve kitabı da yayınlandı.. Ak Parti’nin Trabzon’da kuruluş günlerindeki fırtınalı günler kitabında yer alacak mı..? Okuyunca göreceğiz.. Zira, Ak Parti’nin kuruluş günlerinde Trabzon’da çok ilginç olaylar yaşandı.. Hala yaşanan o olaylar gün ışığına çıkmadı.. Ve tabi ilk milletvekili listeleri hazırlanırken, Faruk Özak’ın Aykan’ın arkasından ikinci sırada yer alması.. Nasıl oldu? Özak nasıl ikna edildi.. Kitapta yer bulacak mı..?

Trabzon’dan Ankara’ya siyasette 25 yıl adını verdiği kitabı için Aykan şunları söyledi;

“Siyasi ve sosyal hayatımın uzunca bir zamanına dair hatıra ve tecrübelerimle birlikte, 1994-2001 yılları arasındaki Belediye Başkanlığı ve 2002-2011 yılları arasındaki milletvekilliği dönemi siyasi hatıra ve tecrübelerimizi de kapsayan kitabımızı paylaşıyorum. Ülkemizin birçok kritik dönemine şahitlik etmiş olmanın sorumluluğuyla bu dönemlerdeki siyasi tecrübe ve tespitlerimizi aktarma ihtiyacı hissettik. Çalışmanın siyasi ve sosyal hayatımıza katkıda bulunmasını diliyorum. Bizimle birlikte bu yolda ve mücadelede birlikte yürüdüğümüz birçok dava arkadaşımız ve dostumuzun da kendine dair birçok anısını kitabın sayfalarında bulacağını düşünüyorum... Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum…”

Kitapyurdu.com sitesinden kitap satın alınabiliyor.. Aykan, Trabzon’da kitabı için bir imza kampanyası da düşünüyor..

İYİ HABER TERZİOĞLU'NDAN GELDİ

Korona testi pozitif çıkan Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu ile ilgili süreci Ak Parti ilçe başkanı Hakan Terzioğlu yakından takip ediyor.

Mesai arkadaşı Sarıalioğlu’nun tedavi süreci ile de yakından ilgilenen Terzioğlu, can yoldaşı ile ilgili eski sağlığına kavuşması için duacı olduğunu belirtti…

Dün ile ilgili Sarıalioğlu hakkında bizimle şu bilgiyi paylaştı…

Tomografisi temiz çıktı..

Kan tahlilleri de..

Hastanede tedbir amaçlı tutuluyor…

Bugün de yeniden korona testi yapılacak..